3 Jun 2013

ΤΟΥΡΚΙΑ: Έκτακτη Σύγκληση Εθνοσυνέλευσης και Κυβερνητική Σύσκεψη στην Γκρεκολάνδη



Αφού συμπληρώθηκαν τα τρία 24ωρα από τις κινητοποιήσεις στην Τουρκία με αφορμή το υπό ανέγερση Εμπορικό Κέντρο μέσα σε χώρο πρασίνου στην Κωνσταντινούπολη,  ο Πρόεδρος της Γκρεκολάνδης κ. Κατράκης (που σπάνια μιλάει πριν να παρέλθει αυτός ο χρόνος των 72 ωρών, όπως οι σοβαροί παιδίατροι που πριν, δε δίνουν αντιβίωση) ζήτησε τη ΠΡΩΤΗ Σύγκληση Εθνοσυνέλευσης και ΠΡΩΤΗ Κυβερνητική Σύσκεψη για να θέσει κάποια ερωτήματα:

ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ; (Τί πιστεύουν οι κάτοικοι της Γκρεκολάνδης ότι συμβαίνει;)

Πραγματικά, ο ξεσηκωμός στην Τουρκία είναι λόγω οικολογικής ευαισθησίας ή αυτό ήταν μια αφορμή;

Υπάρχει κανείς πολίτης της Γκρεκολάνδης που μέχρι στιγμής δεν γνωρίζει πως τους ξεσηκωμένους στην Τουρκία, εκτός απ’ όλο το διαδίκτυο υποστηρίζει και ο Τουρκικός Στρατός;

Απ’ την άλλη, γιατί τόση χαρά στο διαδίκτυο; Τόσες τούρκικες σημαίες να κυματίζουν στα status τα διαδικτυακά, ακόμα κι από πολίτες που ποτέ δε θα έβαζαν τη σημαία της Γκρεκολάνδης διότι τη θεωρούν σύμβολο εθνικιστικό.

Ο Πρόεδρος καταδικάζει τη Βία, στηρίζει τον οποιοδήποτε λαό αγωνίζεται για Δημοκρατία, αγωνίζεται γενικά, δεν είναι παραδωμένος στη Μοίρα του, και Χάρηκε και πολύ και πραγματικά που είδε στους πολίτες της Γκρεκολάνδης αυτή την προδιάθεση Αλληλεγγύης όμως του γεννήθηκαν ερωτήματα που δε τον άφησαν να κοιμηθεί όλη νύχτα: 

Οι κάτοικοι της Γκρεκολάνδης χαίρονται γιατί θεωρούν πως συμβαίνει κάτι καλό στους γείτονες και ποιο ακριβώς είναι αυτό το καλό;

Χαίρονται γιατί οι γείτονες ξεσηκώθηκαν γενικώς; Δηλαδή, «Τζερτζελές να γίνεται και μέσα είμαι ’γω;»

Χαίρονται γιατί οι γείτονες ξεσηκώθηκαν εναντίον ενός εκ των αποκαλούμενων πρωτεργατών της ελληνοτουρκικής φιλίας, του κ. Ερντογάν; Δε θέλουν φιλία οι γκρεκολανδιώτες;

Χαίρονται γιατί έτσι επιτέλους ο Στρατός θα ξαναπάρει τα πράματα στα χέρια του και η Δημοκρατία θα αποκατασταθεί;

Χαίρονται επειδή αυτό που συμβαίνει το θεωρούν αυθόρμητη Επανάσταση;

Χαίρονται με την Επανάσταση των άλλων;

Τέλος, θεωρούν πως αφού έγινε μια επανάσταση στην περιοχή, δεν χρειάζεται να γίνει κι άλλη σε γειτονική χώρα. Σε κάθε περιοχή από μία άρα η Γκρεκολάνδη έχασε τη σειρά της γιατί της την πήρε η Τουρκία;

Η Πρόεδρος θεωρεί ότι είναι πολύ σοβαρό το ζήτημα για να αρκεστούμε στην τριήμερη διαδικτυακή χαρά. Υπολογίζει πολύ στην σοβαρή και ψύχραιμη εκτίμηση και τοποθέτηση των πολιτών αυτής εδώ της «χώρας».

Μακάρι να γινόταν κάτι στην Τουρκία και να 'ταν για το καλό όλων. Και της Δημοκρατίας, και της Ελευθερίας και των ίδιων των τούρκων και των γειτόνων τους...

Μακάρι...

Ευχές μόνο μπορώ να κάνω με τόσο ΝΑΤΟ γύρω μας.

(Η συγκεκριμένη φωτογραφία τελικά, είναι από τον ξεσηκωμό όπως ειπώθηκε ή από τον Μαραθώνιο του 2012 όπως επίσης λέγεται;)

Υ.Γ.: Λόγω της σοβαρότητας του θέματος, τα σχόλια οι εκτιμήσεις και προτάσεις ας μην μέσα, στην ενδοχώρα, μέσα στο Μπλογκ.

Εκ της Γενικής Γραμματείας της Προεδρίας της Γκρεκολάνδης

                                                                                                                      EL GRECO


Η Σύνθεση της Κυβερνήσεως της Γκρεκολάνδης:

 http://elgrecomadrid.blogspot.com.es/2013/05/blog-post_29.html





5 comments:

  1. Με απασχόλησε κι εμένα πολύ αυτή η τεράστια δημοσιότητα όχι μόνο στο internet αλλά και στα μέσα ενημέρωσης γενικότερα. Όχι ότι δεν είναι σημαντικές οι αντιδράσεις αυτές, αλλά έκανα στο μυαλό μου μια σύγκριση με αντίστοιχες αντιδράσεις λίγο πιο δυτικά…

    Άραγε δεν ήταν σημαντικές οι διαδηλώσεις και οι αντιδράσεις στη χώρα μας, στην Ισπανία, στην Πορτογαλία??? Γιατί δεν υπήρχε αντίστοιχη προβολή? Τις περισσότερες φορές «έτυχε» (εντός ή εκτός εισαγωγικών να το βάλω?) οι Ελληνικές αντιδράσεις να συμπίπτουν με τις απεργίες των δημοσιογράφων. Ελάχιστα τα πλάνα, και τα ρεπορτάζ σχεδόν ποτέ δεν έπαιξαν πρώτο θέμα.

    Καταδικάζω κάθετα τη βία από όπου κι αν προέρχεται. Οι αυθαιρεσίες τις αστυνομίας με ενοχλούν το ίδιο είτε συμβαίνουν στη Στοκχόλμη είτε στην Κωνσταντινούπολη. Όταν μάλιστα μιλάμε για νεκρούς το καταδικάζω δεν νομίζω ότι αρκεί, με συγκλονίζει ένα τέτοιο γεγονός. Θέτω όμως ένα ερώτημα, μήπως ο Ερντογάν μπήκε σε κάποιων τη μύτη? Φυσικά και δεν έχω στοιχεία. Αλλά ήθελα να ακούσω απόψεις επί του θέματος.

    Μήπως υπάρχει διαφορετική στάση στις αντιδράσεις των λαών ανάλογα με την γεωγραφική τους θέση? Νομίζω την ιστορία την έχουμε δει πολλές φορές να επαναλαμβάνεται…

    Δηλαδή: Aρέσει στις «μεγάλες δυνάμεις» η αντίδραση του λαού? Οκ προβάλλεται από τα μέσα ενημέρωσης και μετά από εύλογο χρονικό διάστημα (όσο διαρκεί η διαμόρφωση της περίφημης κοινής γνώμης) η εν λόγω κυβέρνηση αλλάζει ακόμα και σε περιπτώσεις που η κυβέρνηση αυτή είχε «βγει» με μεγάλα ποσοστά υποστήριξης του λαού αυτού.

    Δεν αρέσει στις «μεγάλες δυνάμεις» η αντίδραση του λαού? Έχουμε δυο περιπτώσεις. Αν η χώρα ανήκει στον αναπτυγμένο κόσμο το περνάμε λίγο στο ντούκου και ταυτόχρονα στρέφουμε την κοινή γνώμη όχι ενάντια της κυβέρνησης αυτή τη φορά αλλά εναντίον του λαού αυτού (αποτελούμε νομίζω το καλύτερο παράδειγμα). Αν ανήκει στον υποανάπτυκτο κόσμο πάντα υπάρχει η εύκολη λύση για απειλή πολέμου ώστε να μαζευτούν τα κεφάλια μέσα, αν δεν πιάσει γίνεται μια στρατιωτική εκκαθάριση για να τελειώνουμε και να πουλήσουμε και τα παλιά μας όπλα.

    Μακάρι εγώ να βλέπω στρεβλά και οι αντιδράσεις του Τουρκικού λαού να αποτελούν εξαίρεση και να οδηγήσουν σε δημοκρατικότερα μονοπάτια.

    Με τους grecolandικούς μου χαιρετισμούς
    Η υφυπουργός δημσιων έργων κλπ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Το 10% της προβολής που έχει η των τούρκων στα ΜΜΕ να είχε η αντίδραση των ελλήνων κάποτε, ίσως τώρα να μιλούσαμε από διαφορετικό σημείο γκρεμοτσακίσματος.

      Ευχαριστώ πολύ για το κόπο σας υφυπουργέ μου.

      Delete
    2. Βρε συ Γιάννο μου η τηλεόραση μόνο απεργίες και διαμαρτυρίες προβάλλει, από το πρωϊ, ξεκινώντας με τους παπαδάκηδες και τους αυτιάδες, καταλήγοντας το βράδυ με τις ειδήσεις και άλλα ενημερωτικά happenings (αμάν αυτά τα πάνελ με τους ίδιους και τους ίδιους). Και μάλιστα όταν κάποτε οι δημοσιογράφοι έκαναν απεργίες σε μέρα γενικής απεργίας τους την είπαν και το άλλαξαν και τώρα απεργούν την επομένη!
      Εγώ πάντως νομίζω ότι προβάλλουν ο, τι πουλάει. Εξου και κάποιοι σαν τον Τράγκα και τον Χίο έχουν κοινό και τηλεθέαση
      Παναγιώτης
      ΥΓ. Νομίζω ότι οι διαδηλώσεις στην Τουρκία μας ξαφνιάζουν και απασχολούν ιδιαίτερα για τρεις λόγους: α) γιατί ο Ερντογάν βγήκε πρόσφατα με ποσοστό 50% και άρα έχει κατά τεκμήριο τη λαϊκή αποδοχή, άρα οι έντονες αντιδράσεις μετά τις εκλογές ξαφνιάζουν, β) γιατί η Τουρκία βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης, όπως λένε, και δεν τραβάει αυτά που τραβάμε εμείς ή οι Πορτογάλλοι με τα μνημόνια (και συνεπώς δικαιολογημένα ο κόσμος είναι στους δρόμους), γ) ειδικά για τους Έλληνες έχει ενδιαφέρον τι γίνεται στην γειτονική Τουρκία άρα λογικό να προβάλλεται

      Delete
  2. ΜΗν υποτιματε τα ελληνικα ΜΜΕ. Και ποτε χωρισε ο ταδε μας λενε αλλα και ποτε γκομενισε ο δηνα. Ολα μας τα λενε και μαλιστα οχι σκετα, με σαλτσουλα και αλατοπιπερο. Και οι δημοσιογραφοι μας μια χαρα παιδια ειναι, τετοια υπακοη στους προισταμενους τους πολιτικους την εχετε δει πουθενα αλλου?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ποιος ομιλεί παρακαλώ;;; Κι ελπίζω να μη το λέτε ειρωνικά αυτό που λέτε.

      Delete