21 Jun 2015

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΗ ΒΕΝΕΤΙΑ (και στο Γιουρογκρουπ)

Σάββατο βράδυ στη Βαλένθια,
πάνω-κάτω,
Μαδρίτη-Τολέδο-Βαλένθια-Βαρκελώνη,
Μαδρίτη-Τολέδο-Βαλένθια-Βαρκελώνη,
Πράδο,-Καθεδρικοί-Νυχτερίδες, Γκαουντί-Γκαλά... ερείπιο, πτώμα,
μπήκα λίγο στο ίντερνετ να δω τα νέα, δεν πρόλαβα, ξεράθηκα κι άρχισαν τα όργανα του Νταλί στον ύπνο...

(Το Όνειρο μιας Συμφωνίας για μια "ευέλικτη" Αγορά Εργασίας)

Ήταν Δευτέρα λέει και το πρωί οι Τράπεζες είχαν ανοίξει κανονικά.

Το απόγευμα είχε Σύνοδο Κορυφής

Στις πλατείες είχε μαζευτεί κόσμος.

Στο βάθος φάνηκαν κάτι διαδηλωτές με υψωμένες σημαίες με τη Σβάστικα και άλλα νεοναζιστικά σύμβολα και φώναζαν Φιλοευρωπαϊκά συνθήματα στα ΟΥΚΡΑΝΙΚΑ... Ένας Ουκρανός φιλοευρωπαίος βγάζει μαχαίρι και σκίζει τον καμβά ενός πίνακα του Σιαγκάλ.

Πιο κει ένας απροσδιορίστων χαρακτηριστικών τύπος, είχε απλώσει τη Σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και φιλούσε ένα-ένα τ' αστέρια της.

Απέναντί, ένα μικρό εκκλησάκι -σαν τους Αγίους Θεοδώρους στην Κλαυθμώνος μου φάνηκε- μπαίνω μέσα και τι να δω... Ο Άρης Βελουχιώτης να κάνει το σταυρό του έκπληκτος μπροστά σε μια γριά με τρύπια παπούτσια που είχε τρυπώσει στο Ιερό του Ναού κι έκανε γκράφιτι πάνω στην Αγία Τράπεζα γράφοντας συνθήματα υπέρ του ΕΥΡΩ

Και ξαφνικά, βγαίνει στον Άμβωνα ο Τσίπρας... κι αρχίζουν να του στήνουν μικρόφωνα και κάμερες... Διάγγελμα λέει...

Στο ψαλτήρι αριστερά του η Μέρκελ...

Στα δεξιά του, στα σκαλιά του Άμβωνος, κάτω, εντελώς κάτω, στην κυριολεξία κάτω, στα  σκαλιά πεταμένος με μισοξεκούμπωτο παντελόνι και χωρίς παπούτσια  κάθονταν ο Γιούνγκερ μ' ένα ποτήρι στο χέρι και λόξιγκα.

Απέναντι  στον Τσίπρα σωρός οι δημοσιογράφοι έλληνες και ξένοι μακιγιάρονταν ο καθένας με το προσωπικό του καθρεφτάκι...

Κι αρχίζει ο Τσίπρας να μιλάει...

“... ... ... “Έντιμος Συμβιβασμός” λέει...  “Συμφωνία...”

 (Δεν είπε “Λύση”... “Συμφωνία” είπε...)

Δεν είχε προλάβει να τελειώσει τη φράση: “Έντιμος Συμβιβασμός” και πετιούνται πάνω στο Άμβωνα ο Παπαδημούλης κι ο Πανούσης και δίνουν στον Τσίπρα σκανδαλώδες φιλί με γλώσσα σαν αυτά που πριν λίγο έδινε ο κύριος στα Αστέρια της Σημαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αρχίζει βροχή... Μέσα στην εκκλησία, έξω λιακάδα, καταρρακτώδης βροχή αλλά η συνέντευξη τύπου μετά τη Συνάντηση Κορυφής  συνεχίζονταν κανονικά... η Εκκλησία πλημμύρισε, έγινε λίμνη αλλά κανεί δεν το κουνούσε από κεί, όλοι κρέμονταν απ' το επόμενο “χικ” του Γιούνγκερ. Κι ανώ η στάθμη του νερού ανέβαινε αρχίζουν να μπαίνουν στον κόλπο της Εκκλησίας διαδηλωτές με κότερα και ποδήλατα... Κότερα και ποδήλατα που τα οδηγούσαν διαδηλωτές φιλο-ευρωπαϊστές, αλλά έλληνες αυτοί... πλησίασαν στο σημείο που επέπλεε ο Τσίπρα κι άρχισαν να τον γιουχάρουν :

“Γατάκι...

σκυλάκι...

κοτούλα...

έκανες την τίγρη ε;;;

Πουλούσες τσαμπουκά ΓΑΤΑΚΙ;;;;

Θα χορεύουν πεντοζάλη οι αγορές...μωρή Λουλού;;;; Πάρε μια Συμφωνία τώρα;

(Κάποιους απ' τους διαδηλωτές αυτούς με τα κότερα και τα ποδήλατα που τώρα τον κράζανε τους είχα δει σε άλλη μου φάση με σφυρίχτρες, όχι σε άλλο όνειρο, στην πραγματικότητα τους είχα δει να τον φωνάζουν σταλινικό, ήταν οι ίδιοι ακριβώς που του έλεγαν ότι έπρεπε να κλείσει τη Συμφωνία που τελικά έκλεισε αλλιώς το πάει στα βράχια...)

Μέσα στον Πανικό τις γιούχες και τα κορναρίσματα ο Πανούσης σταματάει να φιλάει το Τσίπρα και δίνει εντολή να συλλάβουν τον Μιχελογιαννάκη που μ' ένα εσπρέσο κι ένα κουλουράκι στο χέρι καθόταν δίπλα στον Γιουνγκερ και του εξηγούσε το γιατί σκέφτονταν ν' αρχίσει πάλι απεργία πείνας.

Λίγο πιο κει απ' τον Μιχελογιαννάκη, ο Άνθιμος Θεσσαλονίκης με αρκετούς πιστούς έκανε αγρυπνία εναντίον των ομοφυλοφίλων και υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ. Τ είχε συνδυάσει αυτά τα δυο σε μία και μοναδική και μεγάλη Αγρυπνία και πάνω που διάβαζε την ευχή για το Ευρώ και την Κατάρα για τους ομοφυλόφιλους μπαίνει στο Ναό πάνω σ' άλογο αφηνιασμένο η Αγία Βαρβάρα... Πάνω-κάτω πάνω-κάτω, ποτέ άλογο με Αγία δεν έτρεξε έτσι μέσα σε Εκκλησία, πάνω-κάτω πάνω-κάτω, βγαίνει από κεί και ξαφνικά, απ' τους Αγίους Θεοδώρους όλοι είχαμε μεταφερθεί στο παρεκκλήσι του Νοσοκομείου του Αγίου Σάββα...
Τ' άλογο μπροστά σε πιιστούς και άπιστους, σε υγιείς και αρρώστους σηκώθηκε στα δυο πόδια και η Αγία Βαρβάρα με φωνή σίγουρα και καθαρή, χωρίς δραματισμούς και άλλα τέτοια μπαρόκ βροντοφώναξε :

“Γερούν, άρχοντα, πάρ' τους τα υπάρχοντα”

κι έφυγε για τη Βενετία. Με τ' άλογο. Μπαίνει στην πλατεία του Αγίου Μάρκου και στα σκαλιά του καμπαναριού καθόταν ο Βισκόντι, ο Μάλλερ κι η μάνα μου.

“Αγιαβαρβάρα- της λέει η μάνα μου- για ποιο πράμα ακριβώς αγωνίζεσαι; Τι εννοείς “πάση θυσία”. Συμπεριλαμβάνεις και θυσία ανθρώπων στο  πάση”;;; Αλήθεια είσαι ικανή για να σ' ανάβουν εσένα κερί σε ευρώ να ζητάς το δικό μου θάνατο; Δε μιλάς;”

Η Αγιαβαρβάρα έκλεισε το μάτι στον Άγιο Μάρκο, ο Βισκόντι στον Μάλλερ η μάνα μου σε μένα και γω ξύπνησα καταμεσής στο πάτωμα 4άστερου ξενοδοχείου της Βαλένθιας.
Και με περίμενε γκρουπ, φεύγουμε για Βαρκελώνη σε λίγο. Κι ο Νταλί να βάλει το χέρι του. Να το βάζει πάντα. Ειδικά πια όταν είμαι ξύπνιος γιατί αλλιώς δεν αντέχεται.

Υ.Γ.1: Το Όνειρο έδωσε τη δική του “Συμφωνία”. Για να δούμε τώρα,η πραγματικότητα. Η Πραγματικότητα που ξεπερνάει και τ' Όνειρο, καμιά φορά, μέχρι Λύση μπορεί να δώσει, όχι απλά Συμφωνία, ΛΥΣΗ, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό.

Υ.Γ.: Κι ένα ΠΟΙΗΜΑ (για μένα) της φίλης Σοφίας Λαμπίκη. Δεν το λανσάρει αυτή για ποίημα, μια ανάρτηση στον τοίχο της ήταν μόνο γι αυτή... Ελπίζω να κρατάει πολλές απ' τις αναρτήσεις της διότι κάποιες είναι ποιήματα.


“Ευρώπη είναι:
η Πιετά
ένα ποίημα του Αντόνιο Ματσάδο
ένα σονέτο του Σαίξπηρ
τα γαρύφαλλα στις κάννες των όπλων στη Λισαβόνα
Ο Μπρένταν Μπήαν
Ο Αντρέ Μπρετόν
Το Μπαουχάουζ
ο Γαλάζιος Καβαλλάρης
ένα λιοτρόπι του Βαν Γκόγκ
Το κορίτσι με το σκουλαρίκι του Βερμέερ
Οι αβράκωτοι.
Ο Μαγιακόφσκι.
Ο Αλμοδόβαρ
Ο Φελίνι
Το a las barricadas
Oι λετριστές
ο Μάης του 68.
ο γιος της δούλας,ο τρελός Στρίντμπεργκ
τα παραμύθια του Άντερσεν και των Γκριμς
μια βόλτα στο Πράδο
ένα γκράφιτι στο Βερολίνο
οι Σπαρτακιστές
Η κομμούνα του Παρισιού
το αψέντι............................................
για μένα, ο Ματίς
δεν είναι το ευρώ κι η ΕΚΤ.”


                                                                        El Greco

12 comments:

  1. "Γερούν άρχοντα πάρ' τους τα υπάρχοντα"!!! πολύ αστείο, αλλά δεν είναι για τα χείλη της Αγ. Βαρβάρας.
    Η Αγ. Βαρβάρα που όταν ήταν μικρή κοπελίτσα να έβαλε και με τον πατέρα της και με τον Ρωμαίο έπαρχο, δεν νομίζω ότι σήμερα θα κώλωνε μπροστά στον Γιούνκερ και σίγουρα δεν θα έπαιρνε το μέρος του.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Όπως βλέπεις όμως πια πάει όπου την πάνε κι αυτή η έρμη, απ' ό,τι είδα μόνο σε δημόσια Νοσοκομεία την τρέχανε. Είναι κι αυτό μια Θέση: τη βάλανε και πήρε θέση: Άσε που αυτό μας έλειπε τώρα, να υπακούσει και τ' Όνειρο σε Λογικές και Βιογραφικά Βίου Αγίων. Ό,τι να 'ναι στ' ΌνειροΔόξα τω Θεώ!

      Delete
    2. Αυτοι που κανουν τη διαδηλωση μενουμε ευρωπη ειναι διαδηλωτες με κοτερα γιαννη;

      Delete
    3. Αρκετοί απ' αυτούς ναι και άλλοι όχι. Αλλά δεν είναι το Υποσυνείδητο φτιαγμένο για Απολογίες κι εξηγήσεις.Γιατί μ' αυτή τη λογική θα κληθώ να καταθέσω το Πόθεν Εσχες των Ονείρων μου. Απ' όσα είδα στ' Όνειρο αυτή είναι η πιο σος ερώτηση που σου προέκυψε;;; Εκτός κι αν είναι για να μου πεις ότι ήταν κι άλλοι χωρίς; Κι αυτό το ξέρω. Κι όπως υπενίχθηκε το Όνειρο αρκετοί του ΣΥΡΙΖΑ θα πήγαιναν με το "κότερό" τους αν μπορούσαν.

      Delete
  2. Σε ρώτησα για να μάθω αν αυτά που έγραψες για διαδηλωτες με κότερα τα πιστεύεις ή αν ήταν απλά προϊόν ενός παιγνιώδους φαντασιακού παραληρήματος. Το πόθεν έσχες των "ονείρων" δεν με απασχολεί, ακόμα και αν προέρχεται από ονειρώξεις της..Κουμουνδούρου. Ούτε το "έσχες" των διαδηλωτών, οιασδήποτε διαδήλωσης, που ουδείς το γνωρίζει, ακόμα και αν έχει το..κληρονομικό χάρισμα!
    Εκείνο που έχει σημασία είναι το πολιτικό μήνυμα. Και στο μέτρο που το μήνυμα είναι να μείνουμε στην ευρωζώνη είναι για μένα θετικό. Ακόμα και αν πονάει..τον Άρη Βελουχιώτη ή τη τσέπη μας. Για πολλούς λόγους..
    ΥΓ. Το χάιλαιτ πάντως ήταν το φιλί του Πανούση και του Παπαδημούλη στον Τσίπρα. Και επειδή δεν τους έχω για gay μάλλον σε..φιλί του Ιούδα αναφερόσουν!
    ΥΓ2. Όσο για τους συριζαίους δεν ξέρω αν θα πήγαιναν με "κότερο" εντός εισαγωγικων. Ξέρω όμως με ονοματεπώνυμα κάποιους από αυτούς, όχι πολλούς ακόμα, που έχουν κότερα κυριολεκτικώς. Και είναι και αντιμνημονιακοί!! και ελεγχόμενοι από το ΣΔΟΕ για φοροδιαφυγή! Χωρίς φιλί..του Ιούδα.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Εγώ υποθέτω οτι υπάρχουν και μπόλικοι με κότερα. Εντός κι εκτός εισαγωγικών. Και Συριζαίοι πάρα πολλοί, Αλλά δεν έχω ονόματα. Άμα έχεις βγάλα τα στη φόρα. Αν ξέρεις στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν βγάλει τα λεφτά τους στο εξωτερικό εννοώ... Χαίρομαι που κράτησες έστω αυτό που κράτησες για χάι λάιτ. ΤΟ ΦΙΛΙ. (λέω έστ ω γιατί για μένα είναι το Ποίημα της Σοφίας) Πάντως στον μπορεί να γίνει μεγάλος χαμός από φιλιά. Μια φορά εμένα μου την έπεσε νύχτα ολόκληρη η Ναόμι Κάμπελ. Το συγκεκριμέο φιλί προς τον Αλέξη δεν το είδα εγώ σαν του Ιούδα, πιο κοντά στου ΚΛΙΜΤ το είδα χωρις γκέυ υπαινιγμούς. Αυθόρμητα τους βγηκε γιατί τους έτρωγε κι αυτούς η αγωνία μην παραπάει Αριστερά το πράμα. Αν ξέρεις κάτι περί Ιούδα, αν οι δυο συγκεκριμένοι ή άλλοι ετοιμάζουν Προδοσία, ψοφάω να το μάθω, γενικά ψοφάω για ίντριγκα γιατί από δω και πέρα όλο τέτοια θα έχει η Πολιτική. Τώρα για τη διαδήλωση, όπως σε κάθε διαδήλωση έτσι και στη ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ είχαν παρεισφρήσει διάφορα στοιχεία. (εκτός από κόσμο κανονικό που για τους τους δικούς του λόγους ο καθένας προτιμά το ευρώ.) Γενιές ολόκληρες οικογενειών... Είδα από τον Κυριάκο, μέχρι τον Κωνσταντίνο τον πατέρα του να διαδηλώνουν. Είδα κι έναν άλλο άγνωστο σε μένα κύριο αλλά κυκλοφόρησε πολύ η φωτό του, μ' ένα κωλονάτο ποτήρι στο χέρι, πίνοντας κάποιο σικ ποτό που δεν το γνωρίζω να συζητά νηφάλια για κάποιο θέμα. Ήταν και κάποιοι φίλοι μου, λίγοι, αρκετοί γνωστοί μου, ήταν και η κ. Λουκά... Όπως όλες οι διαδηλώσεις είχε κι αυτή απ' όλα. Κι όπως φαίνεται, χωρίς χημικά και πολλές πολλές φασαρίες, οι Ειρηνική Μεικτή Διαδήλωση έπεισε αμέσως (σαν έτοιμος να 'ταν από καιρό) τον Αλέξη "Βελουχιώτη" όπως τον λές. Πες τον και σκέτο χιώτη, Δυο-δυο θα παν από δω και πέρα με τον Πανούση. Θα πρέπει να τον προστατεύσει απ' όσους κορόιδεψε με τζάμπα μαγκές και τους έκαννε και τον ψήφισαν. Υποθέτω. Δε ξέρω τίποτα, στο εξωτερικό μένω εγώ.

      Delete
  3. Στη συγκέντρωση του "Μένουμε Ευρώπη" πήγαν πολλοί. Πήγαν πράγματι και αρκετοί δεξιοί, ακόμα και ο Μητσοτάκης.Πήγαν και γραφικοί.
    Όπως και στις διαδηλώσεις που προηγήθηκαν πήγαν και αυτοί που λένε ότι "στηρίζουν" ΣΥΡΙΖΑ και θέλουν να "διαπραγματευθεί" ο... "λαός" τη συμφωνία (μήπως και Ζωή;) αλλά όχι όμως η κυβέρνηση του κόμματός τους!!!Πήγαν και σοβαροί και γραφικοί και άσχετοι.
    Και λοιπόν; Για τις αλλες διαδηλώσεις Γιάννη μου φυσικά κουβέντα! Το Μένουμε Ευρώπη όμως πειράζει. Χαλάει το πεζοδρόμιο, όπως το συνηθίσαμε. Με την πάνω πλατεία να ωρύεται "αριστερά" και την κάτω "ακροδεξιά" . Και μετά ας κάνουμε και μια κυβέρνηση αριστεροδεξιά ως συνέχεια του Σαμαρά. Μόνο που ο λογαριασμός μεγαλώνει.

    Το θέμα δεν είναι οι πλατείες Γιάννη. Καθένας ας διαδηλώσει ειρηνικά, έχει το δικαίωμα. Χωρίς πάντως αντισυγκεντρώσεις σταλινοειδών γρουπούσκουλων και χωρίς τη βία των ΜΑΤ. Χαλάρωσε γιατί τα όνειρα με ουκρανούς ναζί δεν βγάζουν πουθενά.

    Τον Αλέξη δεν τον είπα Βελουχιώτη. Λάθος διαβάζεις. Άρη τον είπα. Κι αν πονάει που δεν βγαίνουμε από το ευρώ ειλικρινώς δεν με απασχολεί.
    Τον Αλέξη αν τον πείθει κάτι δεν είναι η συγκέντρωση αλλά η ανάγκη. Αλλά το θέμα δεν είναι αυτό. Όσο το πρόβλημα μας είναι να "συμφωνούμε" για φόρους χωρίς να κάνουμε τίποτα μετά για να αλλάξουμε τον τόπο τόσο θα επαιτούμε. Είτε κάνοντας τα "τιγράκια" είτε κάνοντας τους "γιεσμεν". Και το πρόβλημα του Αλέξη ως τώρα είναι ότι εκτός από το να παριστάνει το "τιγράκι" δεν έχει κάνει οτιδήποτε άλλο στα σοβαρά. Δεν κυβερνάει ο άνθρωπος- κατά τη γνώμη μου τουλάχιστον. Αν συνεχίσει έτσι, μετά θα του φταίνε οι δημοσιογράφοι, τα συμφέροντα και η Μέρκελ.
    Τέλος για στελέχη και υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρω ονόματα αφού θες: ενδεικτικά Μητρόπουλος (του καταλόγισε 1.9 εκ ευρώ το ΣΔΟΕ για φοροδιαφυγή), Κατρούγκαλος
    (πελάαααατες μου), Μάρδας (ο τελευταίος εβγαλε λεφτά έξω για να σπουδάσει το καημένο το παιδί του...σαν τον Χαρδούβελη κι αυτός..). Είναι και άλλοι..

    Αφού μένεις στο εξωτερικό λοιπόν, ένας λόγος παραπάνω για να μην υποθέτεις.όπως λες. Αλλά για να αναρωτιέσαι.....οι βεβαιότητες μας έφαγαν. Εγχώριους και εξωχώριους.

    ΥΓ. Όσο για τις ίντριγκες αστες. Και τις συνωμοσίες.Δεν συμμετέχω στο παιχνίδι του "προδότη". Αφήνω το σπορ για όσους αντέχουν και αρέσκονται σε σουρεαλιστικές ονειρώξεις του θέρους...χωρίς όμως την ποίηση του Εμπειρίκου... αλλά με την προσμονή της συνέχισης μιας τραγικωμωδίας χωρίς τέλος.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ΤΟ ΚΑΝΩ ΣΥΝΤΟΜΟ ΚΑΙ ΣΟΥ ΛΕΩ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΠΩΣ Η ΠΡΟΣΜΟΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΓΙΚΩΜΩΔΙΑΣ...ΚΑΙ Σ΄ ΑΥΤΗ ΤΗ ΤΡΑΓΙΚΩΜΩΔΙΑ ΒΛΕΠΩ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΣΥ ΒΛΈΠΕΙΣ ΩΣ ΛΥΣΗ: ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ (ΠΑΡΕΠΙΜΠΤΟΝΤΩΣ ΦΤΙΑΞΑΝ ΚΑΙ ΔΩ ΕΝΑ, ΦΤΥΣΤΟ, ΤΟ ΛΕΝΕ CIUDADANS (ΠΟΛΙΤΕΣ) ΚΑΙ Ο ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ Σ ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΑΛΛΑ ΜΕ ΣΑΚΙΔΙΟ (συνδυασμοί εργαστηρίου) ΤΟΝ ΛΕΝΕ ΑΛΜΠΕΡΤ ΡΙΒΕΡΑ

      Delete
    2. Το κάνω και εγώ σύντομο: Εγώ δεν βλέπω σαν λύση το Ποτάμι, γιατί απλά δεν είναι λύση. Λύση δίνουν ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις και σχέδιο για τη χώρα που δεν υπάρχουν. Όπως δεν βλέπω σαν λύση τις ανοησίες της Αριστερής Πλατφόρμας, την δραχμή, τον εθνικολαϊκισμό, τους νάρκισους με τις κοτσίδες ή χωρίς, την ιδεοληψία και τη βλακεία. Όσο για το Pιβέρα να σας ζήσει (φαίνεται πως και εκεί υπάρχουν ισπανοί που ψηφίζουν "κακά" τα κόμματα που "φτιάχνουν " στο εργαστήριο άλλοι. Μαζί με τους podemos (εκεί είναι η "καλή" ψήφος) που θέλουν να σώσουν την ισπανία αλά Τσίπρα. Αν και έμαθα ότι εσχάτως τα στρίβουν βλέποντας το παράδειγμα του Αλέξη.
      Μακάρι να υπήρχε λύση...

      Delete
  4. Έως τα παραστρίβουν. Πάντως άμα θες επειδή εγώ ζω εδώ, σου τον στέλνω εκεί τον Ριβέρα. Και τον Ιγγλέσιας άμα θες να πάρει μαθήματα 'Προσαρμογής' και Στριψίματος. Μακάρι να υπάρξει λύση!

    ReplyDelete
  5. Μην στέλνεις κανένα. Έλληνες που να δουλέψουν για την Ελλάδα θέλουμε. Οχι έλληνες να δουλεύουν την ελλάδα και ξένους να την παιζουν στα ζάρια...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Τους κρατάω τότε στη 2η πατρίδα μου κι Θεός βοηθός.

      Delete