27 Mar 2016

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ALTAMIRA... COMING SOON

Το 1879 ένας δικηγόρος που για χόμπι είχε το διάβασμα και την αγάπη του για την προϊστορία βρίσκει ένα άνοιγμα, μια χαραμάδα προς κάτι άγνωστο.

Μια Κυριακή, με την 8χρονη κόρη του Μαρία θα περάσουν απ' τη χαραμάδα, θα μπουν μέσα...

Έμελλε να είναι η Καπέλα Σιστίνα της Προϊστορίας!

Έτσι ονόμασε ο Πικάσο
τη ζωγραφική που βρέθηκε στα τοιχώματα της Σπηλιάς της Αλταμίρα...


Απ' τα 7 ταξίδια στο Βορρά τα τελευταία 2 χρόνια,  τα ταξίδια αυτά που ονομάσαμε "Χταπόδι και Σπέρμα" (εξ αιτίας της γαστρονομικής εμπειρίας σε κείνη την περιοχή της Ισπανίας και τους Σπέρματος για ταξίδι διαφορετικό)απ' τους 7 “περιπάτους στη Χώρα των Βάσκων
στην Καντάμπρια με την Αλταμίρα
στις Κορυφές της Ευρώπης των Αστούριας
στη Γαλικία με το Σαντιάγκο Ντε Κομποστέλα και και και...

με λύπη λέω πως με δυο απ' τις 7 αυτές ομάδες δεν κατάφερα να επισκεφτούμε ούτε καν την Νέα Σπηλιά της Αλταμίρας. Δε μπήκαμε με τα λατρεμένα  “Πειραματόζωα” και τα πολυβραβευμένα μου “Πολιτικά Χταπόδια”.

Με όλους τους άλλους καμαρώνω ότι κάναμε μια βόλτα μέχρι και 28.000 χρόνια πριν...

Και προσπάθησα απ' το λεωφορείο ακόμα, σ' έναν από κείνους τους μονολόγους-παραλήρημα ν' αποδείξω πόσο τσούλα είναι και η Επιστήμη, πώς με την πρώτη ευκαιρία συμπεριφέρεται σα Θρησκεία, βασιλικότερη ακόμα και Βασιλέως, δογματικότερη κι από Ιεροεξεταστή.


Μπήκαμε στη Νέα Σπηλιά! Ήταν μια απ' τις μικρές εκπλήξεις!

Ελπίζω και φέτος!


Βάζει πλάτη κι ο Αντόνιο Μπαντέρας φέτος. (έχω ένα σωρό φίλους Ισπανούς που δούλεψαν κατά καιρούς μαζί του και όλοι λένε ότι είναι ένας έξοχος άνθρωπος, καλός άνθρωπος. Έτσι θα 'ναι! Δεν είναι εύκολο να ομονοεί στο Καλό κανένα σινάφι.)

Φέτος ο Αντόνιο βάζει πλάτη για να μου στείλει τουρίστες που θα μετατραπούν σε ταξιδευτές.


Έτσι, με την ευκαιρία της πρεμιέρας της ταινίας σκέφτηκα να ενημερώσω πως για τις δύο προγραμματισμένες αναχωρήσεις για τον ερχόμενο Ιούλιο

(2 με 11 και 21 με 30 Ιουλίου)

μένουν ελάχιστες θέσεις.

Οι δυο αναχωρήσεις του Αυγούστου (4 με 13 και 13 με 22) κάαααθονται σχεδόν άδειες μ' ανοιχτά τα πόδια και περιμένουν ν' αποφασίσει κάποιος να ποντάρει σ' αυτές.

Ξέρω πως λίγο ο χαρακτήρας μας να κανονίζουμε τελευταία στιγμή, λίγο (ή πολύ) τα όσα συμβαίνουν γύρω μας σ' αυτή τη φάση της Ιστορίας, είναι ένα "κράτημα" αλλά μετά την προβολή της ταινίας, διάφοροι άσχετοι με την Greco-Land θα σπεύσουν να ταξιδέψουν και να δουν με τα μάτια τους πώς ο προϊστορικός άνθρωπος ήταν λιγότερο και προϊστορικός και άγριος και απολίτιστος από πολλούς σημερινούς βουλευτές.

Σας καλώ άμεσα να κάνετε κράτηση, αύριο κιόλας στην Κική (210-32 25 175) κι όταν έρθει η περίφημη ώρα των προκαταβολών το αποφασίζετε οριστικά. Είναι σημαντικό για μένα να μην πηγαίνω εκεί, σ' αυτό ειδικά το ταξίδι με "πρωτοετείς".


Πατήστε εδώ για το πρόγραμμα


Το τρέιλερ της ταινίας...






                        El Greco

No comments:

Post a Comment