22 Oct 2016

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ "ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ" ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Χθες, 21-10-2016 τέλειωσε, ας πούμε η σεζόν, μία Σεζόν Ολόκληρη για μένα!


Μ' ένα 10ήμερο ταξίδι, το αγαπημένο μου, στο Βορρά της Ισπανίας με ανθρώπους που με τίμησαν και ήρθαν ειδικά για να κάνουν αυτό το Πολιτικό Προσκύνημα μαζί μου: τις 10 τελευταίες μέρες τις μοιράστηκα με τον Σύλλογο του ΠΛΑΤΥΦΟΡΟΥ απ' τη Ζάκυνθο. Είχαν έρθει και το 2013, για το 1ο Έτος, για 8 μέρες, Μαδρίτη- Ανδαλουσία τότε και φαίνεται ότι ο χρόνος, αυτά τα 3 χρόνια κρίσης που μεσολάβησαν,
μας ωρίμασαν όλους ωραία, και τώρα, λίγο έβαλε τη γροθιά της η Πασιονάρια, λίγο τη νηφαλιότητα ο Ουναμούνο, λίγο κι οι γλάροι τα φτερά τους και η σχέση Πέταξε, κι έγινε για μένα μια Ιστορική Ομάδα που έχει μέσα Φίλους πια Αγαπημένους.

(Γενική Επίθεση πρέπει να είχε διατάξει ο Αρχιγλάρος εκείνη την ημέρα. Ποτέ τόσο πολλοί και τόσο αποφασισμένοι.)

Πολλές οι πολύ ιδιαίτερες στιγμές, τη μία, Κική και Χριστίνα, την κρατάω για πάντα στην καρδιά μου,

την άλλη, τη μοιράζομαι εδώ με όλους.

Την πρώτη μέρα κιόλας στο Πόρτο, ήρθε η Μαρία με δώρα φορτωμένη.



“Πριν 3 χρόνια -μου λέει- το '13 που ήμασταν εδώ, όταν σ' αποχαιρέτησα σου 'πα πως θα σου στείλω κάποια βιβλία που ήθελα να 'χεις. Δυο μέρες μετά την επιστροφή μας στην Ελλάδα όμως μπήκα στο νοσοκομείο, καρκίνος βαρβάτος κι επιθετικός, καρκίνος κι από δω, καρκίνος κι από κει, “πήγα κι ήρθα” Γιάννη μου αλλά τον νίκησα και ΗΡΘΑ και σ' αυτό το ταξίδι,  και στα 'φερα τα δώρα με τα ίδια μου τα χέρια, όπως το θελα κι όπως το 'χα τάξει στον εαυτό μου, χωρίς ταχυδρομεία και μεσάζοντες.”

Hasta Siempre Μαρία, απέδειξες ότι νικιέται ο καρκίνος. Να δούμε τώρα τί κάνουμε με τον πρώτο του τον ξάδερφο, το φασισμό που είναι προ των πυλών πάλι με χίλια πρόσωπα.


Κάναμε και ραντεβού για του χρόνου... Καταλονία με τον ΠΛΑΤΥΦΟΡΟ του χρόνου τέτοιο καιρό για Σουρεαλισμό και Ψυχανάλυση...


(Παιχνιδιάρηδες και Πολύχρωμοι Ζακυνθινοί.)






Σ' ευχαριστώ “Πλατύφορε” και ραντεβού του χρόνου. Σου αφιερώνω το τραγούδι ΑΥΤΟ

                               (Ομπρέλες Ψηλά. Όπως πρέπει να είναι τα Κεφάλια.)

Τέτοιο καιρό του χρόνου θέλω να εκπληρώσω και μια ακόμα υπόσχεση σε άλλους φίλους νησιώτες που το καλοκαίρι δεν μπορούν να ταξιδέψουν, να κάνουμε αυτό το ταξίδι στη θεία μας τη Ροκ, τη Βόρειο Ισπανία.

Από σήμερα ξεκινάω τον Σχεδιασμό μια σπουδαίας χρονιάς, αυτής που έρχεται: περισσότερα προσεχώς!

                                         El Greco

No comments:

Post a Comment