31 Dec 2016

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ MELODRAKMA ΚΑΙ ΤΟ RENDEZ-VOUS ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ...

Τελειώνει για μένα μια χρονιά που θα σηματοδοτήσει (ή όχι) πολλές επόμενες. Ένα καινούριο κεφάλαιο ανοίγω για τη ζωή μου, εκτός από ξεναγός, από το 2017 θα μπω στο πετσί του ρόλου και του επιχειρηματία.


Φτιάξαμε με την Αλάιτζ και την Άλμπα την Melodrakma Universál S.L, μια Εταιρεία Διοργάνωσης Τουριστικών και Πολιτιστικών Ταξιδιών.
Μ' αυτή (κυρίως) θα ταξιδεύω πια, αυτή θα διαχειρίζεται τον κόπο μου, τη δουλειά μου, τα σωστά και τα λάθη μου, αυτή θα προγραμματίσει όλα τα ταξίδια που ονειρεύομαι αλλά και όλες τις πολιτιστικές Στιγμές ματαιωμένων ονείρων, καταπλακωμένων χρόνια τώρα στο βωμό της επιβίωσης.

Μακάρι  να σταθείτε δίπλα μας σ' αυτό το ξεκίνημα και σεις κι οι φίλοι σας γιατί θα σας χρειαστούμε όλους.

5 Φεβρουαρίου Ιανουαρίου θα ανακοινωθεί από δω και το πότε θα είναι έτοιμη η ιστοσελίδα, το web site της melodrakma.

Αυτό το νέο ξεκίνημα σκέφτηκα να το μοιραστούμε σε μια ιδιαίτερη βραδιά. Σε μια βραδιά όπου live, ζωντανά, ολοζώντανα,  θα ανακοινωθεί ο προγραμματισμός των ταξιδιών και των εκδηλώσεων της Melodrakma για το 2017 με τρόπο που ελπίζω να προσθέσει άλλη μια ωραία Κοινή μας στιγμή.

Σ' αυτή τη βραδιά θα μπορέσω να εκπληρώσω και την υπόσχεσή προς “Σικελούς” και “Βάσκους”, το cd με το soundtrack του καθενός απ' τα δυο ταξίδια που τους έταξα.

Για το 2017 θα υπάρξει πρόταση για Καινούριο Προορισμό, Νέο Ταξίδι αλλά κα πολλά απ' τα παλιά θα επαναληφθούν.


Για το 2106, νέα πρόταση, το Νέο Ταξίδι ήταν για τη Σικελία και το Ρήγιο και το σημάδεψε το ποίημα του Καβάφη, “Ποσειδωνιάται” και ειδικά εκείνος ο στίχος

(...) “Το μόνο που τους έμενε προγονικό
ήταν μια ελληνική γιορτή, με τελετές ωραίες,
με λύρες και με αυλούς, με αγώνας και στεφάνους. (...)

Έτσι αποφάσισε να ξεκινήσει η melodrakma, με μια Γιορτή.
Μια cult βραδιά χωρίς τίποτα διεκπεραιωτικό!

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017 στο ΠΕΤΡΟΛΟΥΚΑΣ ΧΑΛΚΙΑΣ PALACE

Ψαρών 4, Πλατεία Καραϊσκάκη, Μεταξουργείο. (ΧΑΡΤΗΣ - ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΑΣΕΤΕ- ΕΔΩ)

Ώρα: 8:30 μ.μ


Είσοδος: 15 ευρώ (γενική είσοδος με ένα ποτό) ή  25ευρώ (με φαγητό και κρασί από 30 που ήταν αρχικά). 

Κρατήσεις: στην κ. Νίκη Λυμπέρη, τηλ: 6909-110 585 
Ώρες επικοινωνίας 6-8 απόγευμα. (Ακόμα κι αν δεν απαντηθεί κάποια κλήση, θα επιστραφεί πάραυτα! Μπορείτε επίσης να κάνετε κράτησή στο

 niki@melodrakma.com

(αφήνοντας όνομα, τηλέφωνο, αριθμό ατόμων και δηλώνοντας σας παρακαλώ οπωσδήποτε αν είναι για ποτό ή φαγητό. Είναι αίτημα του καταστήματος, του ΠΤΡΟΛΟΥΚΑΣ ΧΑΛΚΙΑΣ PALACE ώστε να προετοιμαστεί σωστά και να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της βραδιάς.)

Φώτα & Ήχο : Δημήτρης Κωσταρίκας

Dress Code: 

Γυναίκες: Ένα πέπλο (έστω απλό τούλι) για τις γυναίκες που θα το βγάλουν απ' την τσάντα και θα το φορέσουν όταν τους ζητηθεί μέσα στην πορεία της βραδιάς.

Άντρες: Παπιγιόν ή γραβάτα στην τσέπη του σακακιού. (προτιμότερο παπιγιόν) Μέχρι να δοθεί οδηγία να φορεθούν.

Το πρόγραμμα της βραδιάς:

α) Καλωσόρισμα,

β) ποτό ή φαγητό, (κι όταν λέμε φαγητό εννοούμε φαγητό, όπως στους αγαπημένους λαϊκούς γάμους, σαλάτα, μια μπριζολάρα νά με ρύζι με αρακά, με κρασιά με φρούτα...) 
Θα κοπεί και τούρτα

Όταν μαζευτεί και το τελευταίο πιρούνι ώστε να μην ακούγεται ο παραμικρός ψίθυρος... Black Out!!!!

γ) Και τότε, η Βιβή Ζαφείρη θα παρουσιάσει τον μονόλογο του Γιάννη Λυμτσιούλη, “ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΓΛΑΡΟΣ”

Έναν μονόλογο - “παραμύθι” της Ανατολής, ύμνο στην Αγάπη απ' τη μία αλλά απ' την άλλη  διεκδίκηση και σύγκρουση μέχρις εσχάτων. Μια πάντα, αλλά στα χρόνια που ήρθαν ακόμα πιο  επίκαιρη ιστορία που αφορά τη Δικαιοσύνη και την αποκατάστασή της.

Έχει δικαίωμα ένας κακοποιημένος εργαζόμενος να αυτοδικήσει ενάντια στον εργοδότη του;

Πρέπει να προσφύγει στη Δικαιοσύνη και να αποδείξει κάθε λέξη της κατηγορίας;

Να περιμένει να βάλει το χέρι του κάποιος Από Μηχανής Θεός όπως στις Αρχαίες Τραγωδίες και το Δίκαιο ν΄ αποκατασταθεί, να βάλει η Ζωή δηλαδή τα πράματα στη θέση τους ή να τα πάρει ο άνθρωπος ο ίδιος στα δικά του χέρια του κι ό,τι βγει;

Σκηνοθεσία:  Yiannis Lymtsioulis

Βοηθός Σκηνοθέτη: Yan Lym

Σκηνικά Κοστούμια: Γιάννης L.

Μουσική Επιμέλεια: El Greco

Και Χορογραφία ΟΧΙ του Γιάννη Λυμτσιούλη ούτε του El Greco, ούτε του Yan Lym ή άλλων παραγώγων! Μια σπουδαία έκπληξη που θα παντρέψει την Άπω Ανατολή με το ΠΕΤΡΟΛΟΥΚΑΣ ΧΑΛΚΙΑΣ PALACE.

δ) Κι αμέσως μετά τον Μονόλογο, την παρουσίαση δηλαδή της Καλλιτεχνικού Προσώπου της   Melodrakma (φιλοδοξεί κάθε χρόνο θα ανεβάζει για τους φίλους της τουλάχιστον μια παράσταση) θα περάσουμε στο 2ο Μέρος της Βραδιάς. Θ' αρχίσει το Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα Παρουσίασης των Ταξιδιών, του Τουριστικού της Προσώπου. Έτσι θα παρουσιάσει η  Melodrakma και τα ταξίδια που προγραμμάτισε για το 2017, με κάποιο καλλιτεχνικό event για το καθένα.
(Απ' τις πολύ ωραίες στιγμές της βραδιάς.)

Φάδο,

Φλαμένκο,

Όπερα,

Λάτιν,

Νραγκ Σιόου...(απολαμβάνω το κοντράστ της ιδέας ενός Drag Queen Show στο Petroloukas Halkias Palace)

Φίλοι καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν μέσω της δουλειάς τους τον κάθε ταξιδιωτικό προορισμό με τις ημερομηνίες του και με την κάθε του λεπτομέρεια.

ε) Κι αφού κάνουμε μια “βόλτα” στον κόσμο μέσω της Τέχνης, θα φτάσουμε στο 3ο Μέρος της βραδιάς. Τότε είναι που θα σας ζητηθεί να φορέσετε πέπλα και παπιγιόν και γραβάτες. Μετά το Γύρο του Κόσμου σε 80 Τραγούδια που θα έχουμε κάνε, θα “προσγειωθούμε” στην Ελλάδα για γλέντι γαμήλιο ελληνικό, σαν εκείνο που αναπολεί ο Καβάφης στους Ποσειδωνιάτες.

Ένα κλαρίνο, ένα βιολί, ένα λαούτο κι ένα τουμπελέκι που επέλεξε πολύ συνειδητά και συγκεκριμένα η Melodrakma, θα μας πάρουν απ' το χέρι, θα μας σηκώσουν απ' την καρέκλα για να γλεντήσουμε με ψυχή, καβαφικά.

Ευχαριστώ τον Κώστα Κωστούλη, ένα νέο παιδί, σπουδαίο κλαρίνο, απ' το χωριό μου, τη Χάλκη Λαρίσης, που αφού δε μπορούσε να αναλάβει εκείνος τη βραδιά λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων έκανε όλα όσα μπορούσε ώστε να κάνουμε αυτή την ουσιαστική πανοραμική βόλτα μέσω της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής με τραγούδια κυρίως του Γάμου, ότι τραγουδάνε και χορεύουν οι απανταχού Έλληνες τη μέρα που παντρεύουν τα παιδιά τους.
Γάμος απ' την Καπαδοκία μέχρι το Ρέτζιο Καλάμπρια
κι απ' την Κέρκυρα μέχρι το Καστελόριζο και τη Σμύρνη.


Εδώ, απ' τη Guernika που φέτος θα κάνουμε Πρωτοχρονιά,
απ' τη Guernika που φέτος συμπληρώνονται 80 χρόνια απ' το βομβαρδισμό της, 
ευχόμαστε από καρδιάς σε όλους πρώτα απ' όλα υγεία
δύναμη να ξεπερνάμε τις δυσκολίες που αναπόφευκτα ο καθένας μας συναντά και τέλος,
να μπορούμε να ταξιδεύουμε και να χαιρόμαστε τα μικρά πράματα της ζωής όπως είναι μια βραδιά που βρεθήκαμε με φίλους και τραγουδήσαμε και χορέψαμε και θυμηθήκαμε...

Η  Melodrakma Universál θα οργανώνει Ταξίδια και Γιορτές. Ταξίδια και Γιορτές που οι φίλοι της θα καμαρώνουν και θα λένε “ήμουν και γω εκεί!”

Ελπίζουμε το 2017 να είστε δίπλα και μαζί μας και με τη στήριξή σας η  Melodrakma να γίνει πραγματικά Universál.
RENDEZ-VOUS στην Πρεμιέρα της!



Καλή Χρονιά

El Greco

6 comments:

  1. Γιάννη με μεγάλη χαρά διάβασα την ανακοίνωση για την ίδρυση της melodrakma!!!και την απόφαση σου την γιορτασης μαζί μας
    Φυσικα και θα ήμαστε μαζι σας σε προορισμούς που εσυ επιλεγεις και με τον τρόπο που τις ίπποστηριζεις . Μια φορα ήρθαμε παρέα σου και θα σε ακολουθουμε , φέρνοντας και άλλους φίλους (σωστούς)
    Εύχομαι προσωπικά Υγεία σε εσενα και την οικογένειά σου και καλη επιτυχία με ενδιαφεροντες προορισμούς στο νέο σου εγχείρημα! !
    Rendez-vous au PETROLUKAS !!!!!

    ReplyDelete
  2. --ίπποστηριζεις::Διαγραφή παρακαλώ -αντι του σωστού
    "υποστηρίζεις"-----
    Λυπαμαι για την λαθος εγγραφή; ;;;???

    ReplyDelete
  3. Καλη χρονιά με επιλεκτικα και πολιτιστικα ταξείδια , καλη επιτυχια στην melodrakma universal, και ευχές για την εορτή σου
    Αθηνά Κυριάκου (απο Φλώρα)

    ReplyDelete
  4. Φίλε καλέ χρόνια πολλά, καλά και ευτυχισμένα.

    ReplyDelete
  5. Φίλε καλέ, Χρόνια πολλά, καλά και ευτυχισμένα.

    ReplyDelete
  6. Melodrakma, mallondrakma, mi-to-euro, exoeuro, mesaeuro, όπως και να το έλεγες μαζί σου και στην Κόλαση...
    Θα έσκαγε ο διάολος από τα γέλια και βέβαια όπως πάντα, σε κάθε σημείο της Ανδαλουσίας που οργώσαμε μαζί σου, εμείς θα περνάγαμε τέλεια. Ψωμί, ελιά και Greco να μας ξυπνά.

    ReplyDelete