23 Feb 2019

Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ-ΟΜΙΛΙΑ ΜΕΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΥΤΟ ΘΕΜΑ.

Με πολλή χαρά αποδέχτηκα την πρόσκληση του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Δήμου Κηφισιάς  για μια ομιλία στον «Κύκλο Διαλέξεων: Νίκος Αντωνόπουλος» που οργανώνει γι’ αυτό το πρώτο τρίμηνο του 2019.

Την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου στις 7:10 το απόγευμα ως τις 8:30 μ.μ. (για όσους με ξέρουν να δω πώς θα μιλήσω μόνο τόσο)



Θέμα τής ομιλίας-διάλεξης: : «Ισπανία: Η Επιμονή της Μνήμης», αυτό διάλεξα για τίτλο και για θέμα.

Όχι δεν είναι το έργο του Νταλί το θέμα, αφορμή για τον τίτλο μόνον είναι, για άλλο σκέφτηκα πως έχει νόημα να μιλήσουμε, ένα θέμα που θέλουμε δε θέλουμε είναι επίκαιρο σε κάθε αιώνα. Το θέμα της διαχείρισης του παρελθόντος, της Ιστορίας μας δηλαδή.
Και για να κάνω εύκολη την κουβέντα, για να μην πέσουμε πάνω σε βράχια διαφωνιών και αγκυλώσεων, θα κάνουμε ότι μιλάμε για την Ισπανία κι όποιος θέλει ας κάνει τις αναγωγές και τους παραλληλισμούς στα δικά μας.   

Μέσα στα πολλά ωραία που φέρνουν τα ταξίδια είναι και που συναντιούνται άνθρωποι. Σε ταξίδι γνωριστήκαμε με τη Μαρία Χριστίνα Τσιάμα η οποία έχει την εποπτεία αυτών των Διαλέξεων και μου έκανε την τιμή να με καλέσει.

Ν.Π.Δ.Δ Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» Δήμου Κηφισιάς

ΕΠΑΥΛΗ «ΔΡΟΣΙΝΗ» (Βιβλιοθήκη Δήμου Κηφισιάς, Αγ.  Θεοδώρων & Δ. Κυριακού,

Τηλ.  210 – 8012642

Την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου στις 7:10 μέχρι τις 8:30  λέει…Καλά…τόσο κρατάει η μουσική που θα ‘χω μαζί μου για να μας πάρει απ’ το χέρι και να μας πάει εκεί που θέλω.

Γιάννης Λυμτσιούλης

No comments:

Post a Comment