9 Jun 2019

ΙΑΠΩΝΙΑ 4η ΜΕΡΑ: Τόκιο (Ολοήμερη εκδρομήστο Νίκκο) – Karaoke Πάρτι!

Πρωινό, το σώμα άρχισε και προσαρμόζεται, νιώθουμε ήδη όλοι, έστω σχεδόν όλοι πως είναι πρωινό αυτό που τρώμε, δε ζητάει σάκε ο οργανισμός, δε ζητάει κρασί, δε ζητάει ούτε βότκα ούτε ουίσκι, είναι πρωί-πρωί στην Ιαπωνία και παίρνουμε το πρωινό μας αλλά… η Νέτα δεν επέστρεψε.



Έστειλε μήνυμα όμως, είναι καλά, περνάει καλά λέει και κάνει αυτό που ονειρεύονταν σε κάθε της ταξίδι: να γίνει ένα με τους ντόπιους. Είναι με το Φούτζιο και πέρασαν μια νύχτα που δε θα την ξεχάσει ποτέ, επί λέξη είπε: «μια νύχτα που θα υπάρχει πλέον ένα πριν κι ένα μετά απ’ αυτή»
Εκτός απ’ τα ας πούμε κανονικά της μηνύματα, έστειλε και 69, ναι, 69 Emoji.
Αυτά τα εικονίδια που θέλουν ν’ αντικαταστήσουν τις λέξεις και μαζί την ανθρώπινη Σκέψη και Έκφραση!
10 Emoji με τον αντίχειρα σηκωμένο εννοώντας ΟΚ,
10 με το προσωπάκι να κλείνει πονηρά το μάτι,
10 με φιλί,
10 με σκυλάκι να στέλνει φιλί
10 με γατάκι σε ποδήλατο
10 με κουνέλι που ξεραίνεται ανάσκελα και αναβλύζουν γέλια «ΗΑ ΗΑ ΗΑ» απ’ το στόμα του…
Και 9 καρδιές κόκκινες σαν τον ήλιο στη σημαία της Ιαπωνίας.

Στα Emoji μοιάζει ευτυχισμένη η Νέτα αλλά αν πραγματικά είναι τί την εμποδίζει να το εκφράσει με λέξεις γιατί δεν είναι ούτε τεμπέλα ούτε χαζή…

Όση κι αν είναι η ανησυχία μας για τη Νέτα, το ταξίδι συνεχίζεται. Πρέπει να σεβαστούμε τη επιλογή της να φύγει με τον Φούτζιο κι ας μας γεμίζουν τρόμο όσα σκεφτόμαστε και φανταζόμαστε… Κάνουμε όλοι ότι δε μας συμβαίνει αυτό που μας συμβαίνει, σιγά το δύσκολο, πρώτη φορά είναι που κρυβόμαστε πίσω απ’ το δάχτυλο μας και κάνουμε τους χαριτωμένους;

Καταπληκτική μέρα κι η σημερινή. Η μία ομορφιά διαδέχεται την άλλη. Σήμερα θα κάνουμε ολοήμερη εκδρομή στο μαγευτικό Νίκκο, πάμε πίσω, στον Ιαπωνικό Μεσαίωνα σήμερα, το Νίκκο ήταν τόπος λατρείας και προσκυνήματος για την μεσαιωνική Ιαπωνία, σήμερα πια είναι διάσημος τουριστικός προορισμός, αδιανόητο για έναν ξένο να φτάσει ως εδώ και να μην πάει στο Νίκκο.

- Sakurahime, τί ιστορία έχεις να μας πεις σήμερα
- Καλημέρα… θέλω πολύ να γνωρίσετε την Ιαπωνία των παιδικών μου χρόνων γι’ αυτό σήμερα θα μιλήσουμε για…



Φτάσαμε στο Νικκο…

Μαζευτείτε όλοι μαζί εκεί, θέλω μια φωτογραφία με φόντο την Ιερή τοξωτή γέφυρα Σινκίο κι ύστερα μας περιμένει ανάβαση στον Ναό Τοσόγκου και στο Μαυσωλείο του Σογκούν Ιεγιάσου.

Φεουδάρχης με τα όλα του ο Ιεγιέσου με ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. Ως Φεουδάρχη θα τον κρίνουμε εμείς και η Ιστορία, ως παππούς πάντως θα πρέπει να ήταν σπουδαίος γιατί ο εγγονός του, το 1634 για να ξέρουμε και για ποια εποχή μιλάμε, του έχτισε αυτό το σπουδαίο Μαυσωλείο. Ίσως γιατί ήταν κανονικός παππούς, δηλαδή, ίσως επειδή δεν προσπάθησε να κάνει τον πατέρα βάζοντας όρους και όρια, αυτά είναι δουλειά των γονιών, άλλος ο ρόλος του παππού και της γιαγιάς!

Κι ύστερα, απ’ το Μαυσωλείο τού Ιεγιέσου, θα πάμε ως τη λίμνη Τσουτζέντζι, είναι εκπληκτικό το τοπίο γύρω μας, ορεινό τοπίο και νερά συγχρόνως παντού, η λίμνη κι ο ορμητικός καταρράκτης Κέγκον… Τρέχουν τα νερά σχεδόν με την ταχύτητα και την ορμή του μυαλού, μυαλό, ψυχή και σώμα απαλλάσσονται από τοξίνες χρόνων πολλών συσσωρευμένες, ομορφιά παντού γύρω μας…


Ελάτε, ετοιμάσαμε κάτι ειδικό, θα φάμε εδώ μες στην ομορφιά σήμερα. Είναι φθινόπωρο. Τα φύλλα των δέντρων κάνουν πάρτι, έγιναν αξιοθέατο εξίσου σημαντικό με Ναούς θεούς και δαίμονες, η θεά φύση έκανε το θαύμα της και η ψυχή μας έχει γαληνέψει…
Ακολουθήστε με, κανονίσαμε ένα μάθημα παραδοσιακής γιαπωνέζικης κουζίνας σήμερα, εδώ, στην καρδιά της ομορφιά του Νικκο. Πάρτε θέση γύρω-γύρω πρώτα, να βλέπουμε όλοι και μετά θα φάμε ό,τι ετοιμάσαμε.

Ναι, ναι, γι’ αυτό ταξιδεύουμε με τη Melodrakma, για να ‘ναι το ταξίδι βίωμα.

Είναι ήδη απόγευμα. Επιστρέφουμε στο Τόκιο. Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο, είναι το τελευταίο απόγευμα στο Τόκιο. Ευκαιρία για μια βόλτα στη Γκίντζα είναι μία σπάνιας φουτουριστικής χροιάς εμπειρία που μόνο η Ιαπωνική πρωτεύουσα μπορεί να προσφέρει. Κι όποιος θέλει κάτι πιο έντονο ας πάει ως Ροποντζί με τα αμέτρητα κέντρα διασκέδασης, εκεί που συχνάζουν οι νέοι κι όσοι νιώθουν νέοι… Δουλειά, δουλειά δουλειά, ναι αυτό είναι κυρίως ο σύγχρονος γιαπωνέζος, ένας εργασιομανής αλλά όταν βγει…

Κι απόψε θα φάμε όλοι μαζί. Κανονίσαμε σ’ ένα εστιατόριο όπου θα έχει έναν απ’ τους γιαπωνέζικους τρόπους διασκέδασης… Karaoke.
Καμία σνομπαρία, ταξιδεύουμε για να βιώσουμε και τον τρόπο των άλλων… Είναι ο ημιτελικός απόψε είπαμε… Δυο βραδιές, απόψε κι άλλη μία θ’ ανέβουμε σε γιαπωνέζικες σκηνές να τραγουδήσουμε…

Λοιπόν ξεκινάμε… εδώ έχω τη λίστα…

Το Νο 1 έχει κληρωθεί να διαγωνιστεί η Σοφία απ’ την Άρτα…
Στο τραγούδι Memory που επίσης έχει ερμηνεύσει πριν απ' τη Σοφία μας η Barbra Streisand!

Υποδεχτείτε τη θρασύτατη επιλογή της Σοφίας…

(Η φωνή της Ελένης απ’ την άλλη άκρη του τραπεζιού…) -Το έπαθλο ποιο είναι;;;

Η πόρτα του εστιατορίου ανοίγει και μπαίνει η Νέτα ντυμένη γκέισα. Δίπλα της ο Φούτζιο γυμνός απ’ τη μέση και πάνω λάμπει και καμαρώνει το νέο τατουάζ στο στήθος του… Στης Νέτας τα μάτια λάμπει ο φόβος αλλά κάνει υπερπροσπάθεια και μπαίνει στην ατμόσφαιρα τη γιορτινή.

Karaoke πάρτι, δείπνο και διανυκτέρευση.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Εάν το δηλώσετε εγκαίρως, η Melodrakma θα έχει φροντίσει να έχει το τραγούδι που επιλέξατε να μοιραστείτε για τη χαρά της στιγμής.

El Greco

No comments:

Post a Comment