26 Jan 2021

ΠΡΟΑΓΓΕΛΟΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ

 Η καραντίνα, η πανδημία γενικά μας κούρασε όλους, φέρνει και η αδράνεια κούραση μεγάλη. Απ’ την άλλη για μένα είναι μια πολύ δημιουργική περίοδος. Έχω ετοιμάσει ήδη περίπου 10 καινούριες «διαλέξεις  λεωφορείου» για το Περού, τη Νάπολη, τη Ρωσία, τη Σκανδιναβία…  Και μέχρι να περάσουν οι γιορτές, πάει ο Ιανουάριος και συνειδητοποιώ πως φαίνονται στο ορίζονται οι Απόκριες, 13-15 Μαρτίου φέτος. 


Τα τρία τελευταία χρόνια, δημιουργήθηκε μια παράδοση να συγκεντρώνονται πολλοί φίλοι και πελάτες, τής Melodrakma και να κάνουμε μια τριήμερη εκδρομή τις Απόκριες κάπου στην Ελλάδα.

Το 2018 στη Μακεδονία, πήγαμε με τρία λεωφορεία, το ’19 στα Θέατρα της Ηπείρου, με τέσσερα, το τρομερό εκείνο 2020 που ευτυχώς είναι παρελθόν, λες και ξέραμε το κακό που έρχονταν και κάναμε το «ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ», αφιέρωμα στα 200 χρόνια που θα συμπληρώνονταν το 2021, γέμισαν πέντε λεωφορεία και βιώσαμε καταπληκτικές στιγμές με τον Περικλή Μοσχολιδάκη τον Ζαχαρία Καρούνη, και τον Κωνσταντίνο Χίνη με το τσέλο του... Στη Δημητσάνα, στο θέατρο μετά τον Μυστρά, στο Θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης… 

Για φέτος σκεφτόμουν ένα καταπληκτικό αφιέρωμα στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, στη Θεσσαλία, με έδρα την πρωτεύουσά της τη Λάρισα. Τη Θεσσαλία με το Πήλιο, με τ΄ Αμπελάκια, με τα Μετέωρα, τη λίμνη Πλαστήρα, το Θεσσαλικό Θέατρο, την Ιστορία του και όλα όσα σημαίνει για την Ιστορία των Περιφερειακών Θεάτρων της Ελλάδος…

4 Χ 4: ο τίτλος. Ένα κέντημα-πανοραμική των τεσσάρων νομών της και στο κέντρο του τετραγώνου αυτού το Θέατρο και η Μουσική, αυτό θα κάναμε φέτος τις Απόκριες όμως…

Η ΘΕΑΣΣΑΛΙΑ ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΤΟΥ 2022! Το ταξίδι στην πατρίδα μου θέλω να με κανονικές συνθήκες, χωρίς αστολογολοιμωξιολόγους στα τηλεοπτικά παράθυρα να προβλέπουν νεκρούς και τραυματίες, το ταξίδι στη Θεσσαλία θέλω να γίνει εν πλήρη δόξη και τιμή με 10 και 15 λεωφορεία, γιορτή και πανηγύρι επιστροφής στη χαρά και στην κανονική ζωή. 

Φέτος, για τις Απόκριες της χρονιάς που μόλις άρχισε σχεδιάζουμε κάτι ταπεινό, σχετικά κοντινό, λόγω συνθηκών όχι με πολύ κόσμο αλλά βαθύ και ουσιαστικό!

Εμείς θα το επιχειρήσουμε κι αν γίνει έγινε, κι αν όχι, δεύτερη φύση μάς έγιναν πια οι ματαιώσεις. 

Τόσο η έξοδος του τριημέρου της Αποκριάς, όσο και ό,τι  σχεδιάσαμε για το 4ήμερο της 25ης Μαρτίου θα ανακοινωθούν 1η Φεβρουαρίου, έτσι, για καλό μήνα. 

Υ.Γ: Ο πίνακας είναι το «Ατέρμονο Πεδίο» του Θεόδωρου Στάμου.

El Greco

No comments:

Post a Comment