28 Jan 2022

ΑΟΥΣΒΙΤΣ-ΕΠΕΤΕΙΟΣ-ΜΝΗΜΗ-ΑΝΑΜΝΗΣΗ-ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ

 27 Ιανουαρίου είναι μια σπουδαία επέτειος σήμερα. Είναι η μέρα που τα Σοβιετικά Στρατεύματα μπήκαν στο Άουσβιτς και ελευθέρωσαν ό,τι είχε απομείνει ζωντανό.


Πριν την πανδημία, κάθε χρόνο κάναμε δυο-τρία  ταξίδια στην Πολωνία. Για μένα προσωπικά ο βασικότερος λόγος ήταν η επίσκεψη στο Άουσβιτς. 

Δυο χρόνια τώρα τίποτα αλλά φέτος θα πάμε σίγουρα τουλάχιστον μια φορά. Οφείλουν όλοι οι άνθρωποι του πλανήτη να πάνε τουλάχιστον μια φορά. 

Εμείς θα πάμε 15-21 Ιουνίου 2022 με ιδανικές συνθήκες και πτήσεις.

Υ.Γ: Το 2019, κάναμε σ’ αυτόν τον τρομερό από κάθε άποψη χώρο μια μικρή εκδήλωση μνήμης με δυο αγαπημένους ηθοποιούς, τη Μαρία Κεχαγιόγλου και τον Περικλή Μοσχολιδάκη. Μαζί και η ανιψιά μου, η Αγγελική, με όνειρο να γίνει κι αυτή μια μέρα ηθοποιός να κάνει τις Τραγωδίες των ανθρώπων βίωμα, μην κι αποφύγουμε καμιά μελλοντική, μαζί και η Άλμπα μου, που συνόδευε τις στιγμές με το φλάουτο και τα έκανε όλα αίσθση, το έχει αυτό η Μουσική, τα σπρώχνει όλα στην άκρη των δακρύων... Βλέποντας όλες αυτές τις φωτογραφίες και τις στιγμές, σκέφτομαι, ωραία ταξιδεύαμε, όχι μόνο για το βιογραφικό. Όλα τα ταξίδια είχαν κάτι μοναδικό, πρέπει να έχουν κάτι μοναδικό και κυρίως κάτι  ανθρώπινο και πολλά απ’ αυτά που είχαν οφείλονται στη γενναιοδωρία φίλων καλλιτεχνών όπως η Μαρία και ο Περικλής αλλά και των παιδιών τής οικογένειάς μου, τής Αγγελικής, τής Θάλειας και τής Άλμπας. 

Υ.Γ-2: Όλοι οι έφηβοι του κόσμου πρέπει να περάσουν από κει.











El Greco


No comments:

Post a Comment