28 Nov 2014

"ΨΗΛΑ ΤΑ ΠΟΔΙΑ" :Η ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗ...


Ειδικό Ταξίδι για:

Α) πρωτοετείς "φοιτητές" της Greco-Land

και

Β) πρωτάρηδες στον Έρωτα για Ισπανία.

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

Μαδρίτη και Ανδαλουσία με τον El Greco.


Επιστροφή στα μέρη που έκανε φίλους αγαπημένους!

Μαδρίτη-Κόρδοβα-Σεβίλλη-Γρανάδα-Τολέδο...


                   (Κουίζ Νο 1: Τρεις από τις πέντε που εμφανίζονταισ' αυτή τη φωτό δεν έχουν πάει στην Ανδαλουσία...  Βρες τις 3 Βλαχάρες...)

Ταξίδι για εντελώς απερπάτητους σε ισπανικά μονοπάτια,

απ' την αρχή θα τα πάρουμε τα πράματα και θα φτάσουμε κάποια στιγμή και στον Μιγκέλ Ντε Ναυπάκτος.


Ταξίδι για όσους ποτέ δε τους άγγιξαν χέρια ισπανίδας ή ισπανού,


και ασφαλώς για για όσους από τα 4 καλοκαιρινά γκρουπ “πήδηξαν” το 1ο Έτος κι έκαναν πρώτα το 2ο (Χταπόδι και Σπέρμα) στο Βορρά της Ισπανίας με εμφανή, εμφανέστατα κενά...

Για παράδειγμα...

4) Ξεκινώντας από το 4ο, το τελευταίο, το Λυρικό... ΒΑΣΩ ΧΡΗΣΤΑΚΟΥ


(Κυρία η Βάσω !!!! Αναγνώρισε αμέσως το σφάλμα της, πως Κακώς έκανε πέρυσι τέτοια εποχή το ταξίδι Μαδρίτη- Ανδαλουσία, πριν να γνωριστεί με τον El Greco , "ας πρόσεχα" μονολόγησε, "θα το ξανακάνω αλλά Ελγκρεκικά πια" και κοιτάζοντας στον καθρέφτη έστειλε ένα φιλί στον εαυτό της.)

Αθηνά απ' την άλλη δεν το φιλοσόφησε τόσο βαθιά όσο η Βάσω. Και φαίνεται αυτό... Κατ' αρχάς αν είχε έρθει στο βορρά έχοντας κάνει πρώτα τον Νότο δε θα ήταν έτσι, σαν πιασμένη, σα να κατάπιε  λοστό, με άλλη χάρη θα λικνίζονταν, στο πι και φι θα κρεμιόταν σαν τη φιλενάδα της τη Στέλλα απ' όπου να 'ναι κι από ουρά και από κέρατο βοδιού. Έχεις 20 μέρες να σώσεις ό,τι σώζεται Αθηνά.)

3) Κι απ' το "Πολιτικό" το 3ο γκρουπ του βορρά

(Ξεκίνησε ωραία έστω κι απ' το Βορρά ο Γιάννης την Κάθοδο αλλά με την προϋπόθεση να κάνει άμεσα το Νότο. Κι αντί να κάνει το Νότο κάνει νερά. Απουσία στο Γκαλά που μέτρησε στα μείον του κι ας έστειλε δικαιολογητικό γιατρού και απουσία λέει τώρα... 3ο Έτος χωρίς 1ο δεν έχει Γιάννη. Πες το και στην Τάνια...)

Εδώ οι γνωστές Στέφη, Αλεξία, Μαρία και Μάιρα... Η Στέφη είχε πάει λέει Ανδαλουσία στη δεκαετία του '80... Κατ' αρχάς και για ευνόητους λόγους δεν το λες αυτό. Και κατά δεύτερον, είναι αυτό δικαιολογία; Άκου απ' το '80!!!! Σα Μομφή στο Φελίππε Γκονζάλεθ είναι, σα να του λέει ότι δεν έκανε τίποτα, τίποτα δεν άλλαξε από τότε για ν' αξίζει τον κόπο να ξανάρθει... 

Και φτάνω στο 2ο Κουίζ της παρούσης Δημοσίευσης.

Ας πούμε ότι οι τρεις από τις τέσσερις (όχι επειδή είναι ξανθιές) δικαιολούνται για διαφορετικούς λόγους να μην κάνουν φέτος ούτε Χριστούγενα ούτε Πρωτοχρονιά με τον El Greco στην Ανδαλουσία. Ποια μία και μοναδική από τις τέσσερις δε δικαιολογείται;;;)

 2) Και περνάμε στο Θηλυκό Χταπόδι.

Τα ίδια με τη Στεφη πάνω-κάτω ισχυρίστηκε προς στιγμήν κι η Δέσποινα, ότι ξαναπήγε το '80 κτλ κτλ... Αλλά άρον άρον έκανε βαλίτζα γιατί κατάλαβε ότι εδώ το θέμα δεν είναι ο Προορισμός αλλά το Ταξίδι. 
Ο Γιώργος πιο ειλικρινής απ' την αρχή είπε εγώ πάω όποτε να 'ναι αρκεί να μπορεί η Μαρία μου. Και πράγματι έτσι θα γίνει.

Η Άλλη Δέσποινα, η μικρή 


(εδώ η Δέσποινα Μαλλιαρίδου μετά τη δουλειά όταν βγάζει τα παπούτσια και βάζει στο νερό τα κάτω άκρα της ονειροπολώντας)

μαζί με τη Μέλανυ που αφού πρώτα παράγγείλε 2 μπύρες, κροκέτες, τορτίγια, ελιές και βοδινό στα κάρβουνα



αμέσως μετά αθόρυβα έντελώς τηλεφώνησαν στο 210-32 25 175, ζήτησαν να μιλήσουν με την Κική, της είπαν το συνθηματικό 'Ψηλά τα Πόδια" κι έκλεισαν για 15 άτομα. 




(Ο σωστός τρόπος για να ειπωθεί το συνθηματικό είναι να φανταστείτε ότι μπαίνετε  σε Τράπεζα κρατώντας Καλάσνικοφ και απειλητικά προτάσσετε το όπλο και φωνάζετε: "ΨΗΛΑ ΤΑ ΠΟΔΙΑ!")

(Η Θένια από την άλλη, δεν μπορεί να συνεχίσει να έχει αυτόν το λεκέ στο Βιογραφικό της. Σπάνιος άνθρωπος όμως με λεκέ: δεν ήρθε ποτέ στο Μαδρίτη-Ανδαλουσία. Ούτε καν χωρίς τον El Greco όπως η Βάσω τουλάχιστον. Την Πορτογαλία όμως Σύνταγμα-Φιξ το είχε κάνει αλλά δε θέλω να πω περισσότερα για την ώρα...)


1) και τέλος απ' το Πειραματόζωο

(Στην 1η φωτό είναι η περίπτωση του "Να τρώει ο πατέρας και του παιδιού να μη δίνει." Ο Γιώργης το 'κανε με τη Λένα του (το ταξίδι στο νότο) αλλά τη μικρή τους Αθηνά την άφησαν πίσω, κλειδωμένη 8 μέρες να πλένει πιάτα. Μ' αυτό το μάυρο σγουρό μακρύ μαλλί λες κι είναι η Lola Greco, δεν είναι ώρα να το κάνει κι αυτή; (Το ταξίδι στην Ανδαλουσία.) Ακούει κανείς στο σπίτι;)


(Εδώ άλλο ένα μικρό Κουίζ... Μία από τις 3 δεν έχει κάνει το Ταξίδι στην Ανδαλουσία με τον El Greco... Ποια ;;;;)



Θα δώσω τη βοήθεια του 33,3%... (Έχουν μείνει δύο...)


Τελευταία μικρή βοήθεια: έχει κρεμασμένη θηλειά στο λαιμό της. Θα την πνίξουν και μετά θα την καταπιούν τα κενά.


Πολλά κενά. Μόνο στην Οικονομία που είναι της Μόδας και χωρίς Φαντασία κάπως τα μπάλωναν όλοι, στα άλλα χάλια μαύρα, κενά πολλά.)

Αυτά ήταν κάποια τυχαία παραδείγματα από το κάθε γκρουπ του φετινού ταξιδιού στη Βόρειο Ισπανία αλλά μπορώ να συνεχίσω δίνοντας στη δημοσιότητα ονόματα φωτογραφίες κι άλλων επιπόλαιων όπως


η Μάιρα Ευαγγελίδου που είναι και η σωστή απάντηση στο Κουίζ 1. 

Δε θα το κάνω όμως. Για την ώρα η Λίστα δε θα δοθεί στη δημοσιότητα. Για την ώρα...


(Εδώ μια Κλασική Στιγμή του Ταξιδιού, στη Σεγκόβια με Αγαπημένη Αιμοβόρα Τουρίστρια (την Πόλυ) κόβει με πιάτο, το παραδοσιακό πιάτο της Σεγκόβιας, το γουρουνάκι, σερβιρισμένο ολόκληρο. Φωτογραφία απόδειξη διπλή:
και της Τρυφερότητας του Γουρουνιού (αφού κόβεται απλώς μ' ένα απλό πιάτο)
και της Σκληρότητας της Αιμοβόρας Τουρίστριας.
Στο βάθος με θρησκευτική ευλάβεια και σταυρωμένα χέρια ο El Greco παρακολουθεί το Τελετουργικό στο οποίο ο ίδιος μύησε τους τουρίστες και τις τουρίστριές του.
Κατάδική του η ευθύνη που γίναν αιμοβόροι.)

(Άλλο γουρουνάκι, άλλο χέρι άλλης αιμοβόρας τουρίστριας.)

(Όταν ξεκινούσε κι αυτό σαν και μας, ξέγνοιαστο και με το χαμόγελο στα χείλη.)



Αντί να τα φάει η Λύκαινα βύζαινε ανθρώπους αυτή και άνθρωποι φάγανε τα τρία Γουρουνάκια.


Κι αφού το φάμε μέχρι πέτσας, θα πάμε εδώ, στο Αλκάθαρ της Σεγκόβιας το αγαπημένο του El Greco



Μέσα έξω!


Μέρα νύχτα! (Αν μας πάρει κι η νύχτα ακόμα καλύτερα.)

Και περνάμε στο Επόμενο Κουίζ: Είναι από φαγοπότι στο Χταπόδι και Σπέρμα (σχεδόν όλα νηστίσιμα εκεί) και λέγεται  Βρες τις Ομοιότητες:



Κι επειδή επίκειται η Ανακοίνωση του 3ου Έτους νά δύο ακόμα (απ΄τις πολλές) που χρωστάνε το 2ο το Χταπόδι και Σπέρμα. Ομολογώ απ' τις καλές στο σήκωμα των ποδιών (με την έννοια του "Ψηλά τα Πόδια" όταν έκαναν τον Νότο αλλά... Είναι και τα δικά τους ονόματα στη Λίστα που θα δοθεί στη Δημοσιότητα αν συνεχίσουν να πιστεύουν πως με μέσον και παρακαλετά θα "πηδήξουν" το 2ο Έτος και θα περάσουν κατ' ευθείαν στο 3ο.


Το Αναλυτικό Πρόγραμμα του "Ψηλά τα Πόδια"- 1ο Έτος" εδώ.



Υ.Γ: Συνεχίστε τα "απειλητικά" τηλεφωνήματα στην Κική. Παρό,τι ως έθνος μάς αρέσει να κλείνουμε τις διακοπές μας 2-3 μήνες πριν, παραδόξως υπάρχουν θέσεις ακόμα. 



                           El Greco







No comments:

Post a Comment