19 Sept 2015

ΕΚΛΟΓΕΣ: MISS ΕΠΑΡΧΟΣ 2015

Απ το Κεντρικό Παρατηρητήριό μου στη Λάρισα έριξα μια ματιά στους υποψηφίους Έπαρχους της Αποικίας πριν πάρω απόφαση...

Όταν ο σκοπός δεν είναι η αμοιβαία ικανοποίηση πάνω του ενός προσώπου λέγεται αυνανισμός... Όταν οι  Εκλογές δε γίνονται ΠΡΙΝ υπογραφούν σημαντικές αποφάσεις αλλά ΜΕΤΑ, πώς λέγονται;;;;


27 Εκβιαστές-Συνεταίροικαι Σύμμαχοι προτείνουν...




Απ' ό,τι έχω καταλάβει τον κ. Τσίπρα υποστηρίζει ο κ. Κουρής. Ο παλιός, ο γνωστός κείνος της ΑΥΡΙΑΝΗΣ και του ΑΥΡΙΑΝΙΣΜΟΥ



Να στε καλά Μακαριότατε!!! Μα; κάνατε και γελάσαμε πάλι!!!


Και αναρωτιέμαι: με τέτοιον ολοκαίνουριο διαμπερή και ρεαλιστή ΣΥΡΙΖΑ, και με τόσο ανακαινισμένη πλήρως επιπλωμένη με κεντρική θέρμανση ΝΔ, ποιος ο λόγος πια να ψηφίσει κανείς ΠΟΤΑΜΙ;;;
Εκείνο που θα μπορούσε όμως να κάνει το ΠΟΤΑΜΙ, και θα ήταν πραγματικά κίνηση ΜΑΤ είναι να μηνύσει τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί του έκλεψε το Πρόγραμμα. Αυτό βέβαια αντιλαμβάνομαι ότι ενέχει άλλον κίνδυνο. Ν΄ ανοίξει ένα δικαστικό Ντόμινο. Η μητσοτακική ΝΔ να μηνύσει το ΠΟΤΑΜΙ ακριβώς για τον ίδιο λόγο, μετά να σηκωθεί η Θάτσερ απ' τον τάφο και να μηνύσει όλους τους προηγούμενους  γιατί στο κάτω-κάτω δικής της εμπνεύσεως ήταν η Ουσία όλων αυτών των προγραμμάτων κοκ.


Εγώ με τη σειρά μου θα μηνύσω αυτόν που έκανε το φωτοσιόπ στη συγκεκριμένη αφίσα γιατί προς στιγμήν παρασύρθηκα κι είπα “έτσι κι αλλιώς για έπαρχο ψηφίζουμε, δε θα παίρνει κι αποφάσεις, ας είναι τουλάχιστον μια καραθεά...”  Κοιτάζω λίγο καλύτερα αυτό το ουρί και τι να δω... Είναι η Φώφη...


“Ο Κατήφορος”. Ο δικός μας όχι αυτού του ηλικιωμένου κυρίου. Δικός μας όλος ο κατήφορος, ειδικά όποιου θα ψηφίσει τον ηλικιωμένο κύριο φιλοσοφώντας από πάνω ότι τα 'χε πει όλα απ' το '90... Λες και ψηφίζουμε για μέντιουμ.
Βλέπω μπροστά μου τους δυο ηλικιωμένους κυρίους, τον έναν να μασάει δάφνη και τον άλλο με το μπουκάλι τη μαλαματίνα στο χέρι (Γιούγκερ) ν' αναζητούν λύσεις για την ανεργία των νέων...


Όλο και κάποιος εκβιαστής θα βρεθεί να εκβιάσει τον πρώην Πρωθυπουργό και ενδεχομένως Νεο Έπαρχο να θέσει το πρώην θείο βρέφος επικεφαλής σε κάποιο απ' τα σημεία της Πομπής της Εξοδίου Ακολουθίας μας. Εξάλλου οι εκβιαστές είναι φίλοι μας. Και σύμμαχοι. Και συνεταίροι  μας. Και τι δε μας είναι αυτοί οι εκβιαστές!




Είναι και λιτοδίαιτη η Νέα μας Ελπίδα, με δυο-τρία φυλλαράκια δάφνης τα βλέπει όλα, Στον Αθλητικό Τομέα. Υποσχέθηκε μάλιστα πως αν τον τιμήσει ο ελληνικός λαός και τον κάνει συνδαιτυμόνα του Νέου Έπαρχου στη Βουλή θα κάνει Μεταφυσικό Λινκ δυο φορές την εβδομάδα (Τετάρτες και Παρασκευές) με τον Άγιο Παΐσιο με σκοπό να διευρύνει τη γκάμα των Προφητειών του.

Απουσία Γκλέτσου μη μείνουμε από τεστοστερόνη.




Ο Κατήφορος.
Ο Κατήφορος.
Ο κυρίαρχος λαός αποφασίζει.


ΠΛΑΝ ΛΕΓΑΜΕ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΟΧΙ ΠΛΑΝΤ!!!!

Άτομα που ίσως γνωρίζετε να του ζητήσετε να βάλουν το χέρι τους. 


Απ' το πιο ψηλό σημείο του Κάμπου, απ' το Παρατηρητήριο της Μη Κομματικής μου Συνείδησης
χαιρετώ όλους τους φίλους που δεν μπόρεσα να δω αυτή τη φορά κι ελπίζω σύντομα, πολύ σύντομα να βρεθούμε σ΄ ένα μεγάλο διαφορετικό πάρτυ που σκέπτομαι να κάνω στην επόμενη επίσκεψή μου στην Ελλάδα. Επόμενη επίσκεψη που ελπίζω βέβαια να μην συμπέσει πάλι με Εκλογές. Στην πράξη και στην Ουσία τώρα η Δημοκρατία, για Θεωρίες και Τύπους κρατούσαμε και το ΠΑΣΟΚ .

Υ.Γ: Και όσοι καλοπροαίρετα ή όχι αναρωτιούνται για την απουσία άλλων πολιτικών και κομμάτων από ετούτη εδώ την δημοσίευση λέω πως:
είτε δε βρίσκω τίποτα ούτε καν αστείο σχετικό μ' αυτούς
ή λείπουν επειδή έχουν από χρόνια καταστήσει σαφές ότι δεν είναι υποψήφιοι Έπαρχοι και οι Εκλογές αυτές ετούτη εδώ η θέση κρίνεται.

Να πούμε χίλια, χαριτωμένα, ηλίθια, έξυπνα, καυστικά, να πούμε ό,τι να 'ναι για τους πολιτικούς. Για μας όμως;;; Για τον Κυρίαρχο Λαό δηλαδή;;; Τί να πει κανείς για ένα λαό που τον Ιανουάριο δίνει σχεδόν απόλυτη πλειοψηφία σ' ένα κόμμα για να εφαρμόσει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα,  στην πορεία αυτό το κόμμα μεταλλάσσεται, διασπάται, ένα κομμάτι αυτού παίρνει, πες κλέβει  το πρόγραμμα το οποίο τον Ιανουάριο υπερψηφίστηκε σχεδόν με απόλυτη πλειοψηφία και ο κυρίαρχος σοφός λαός το λέει “προδότη” κι “αποστάτη” το κακώς η καλώς συνεπές κομμάτι του κόμματος. Ψυχαναλυτικό είναι το σχόλιο και όχι υπέρ του Λαφαζάνη ασφαλώς. Ψυχανάλυση χρειαζόμαστε. Ψυχανάλυση και reastart.

                                                                                             El Greco


28 comments:

  1. Εν πρώτοις Γιάννη μου το Γενάρη ο ελληνικός λαός δεν έδωσε απόλυτη πλειοψηφία στο ΣΥΡΙΖΑ. 36% του έδωσε. Και αυτό γιατί υποσχέθηκε στους πάντες τα πάντα: ότι θα σκίσει μνημόνια, ότι θα βρει τα λεφτόδεντρα που θα φυτρώσουν στη χώρα να μην έχουμε ανάγκη κανέναν, ότι θν αποκαταστήσει προνόμια που απλόχερα έδιναν στο παρελθόν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και ότι θα μας δώσει "αξιοπρέπεια", που όπως αποδείχθηκε σημαίνει να πηγαίνεις με τα πουκάμισα έξω για να δίνεις διαλέξεις για τα προβλήματα του καπιταλισμού....Αυτά, δυστυχώς ακόμα και συ τα είδες με "θετική επιφύλαξη" καθώς είσαι συναισθηματικό παιδί. Δυστυχώς όμως οι περισσότεροι τα συμφεροντάκια τους κοιτούν ή έχουν χαθεί στις ατραπούς του εθνικολαϊκισμού: και όταν τους το λες σε κοιτούν και περίεργα. Δεν ξέρω αν ο ΣΥΡΙΖΑ μεταλλάχθηκε, το σίγουρο είναι ότι όταν η μπαρουφολογία έρχεται σε επαφή με την πραγματικότητα οι συνέπειες είναι βαριές: ιδίως για τα λαϊκά στρώματα. Οι λαφαζανικοί δεν είναι αποστάτες: είναι απλώς ιδεοληπτικοί που μόνο μια δικτατορία Μαδούρο με πρόεδρο τη Ζωή θα μπορούσε να τους κάνει να ανθίσουν. Είναι ο λόγος που θα καθηλωθούν σε χαμηλά ποσοστά και αυτό είναι απολύτως λογικό και δεν χρειάζεται ψυχανάλυση. Ψυχανάλυση χρειάζονται όσοι εξακολουθούν να θεωρούν ότι πρέπει να αναβιώσουν καταστάσεις Σοβιετίας ως μόνη απάντηση στην καπιταλιστική αδικία. Και σε αυτή την κατηγορία δεν ανήκει μόνο η ΛΑΕ αλλά και η αυθεντική της version: Το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα στην Ελλάδα που μπορεί πράγματι να πιστεύει ότι ο Κιμ Γιουν Ιλ μπορεί να έχει πράγματι θεϊκές ιδιότητες.

    ΥΓ. Για επάρχους θα ψηφίζουμε όσο η εθνολατρεία των ψεκασμένων πάσης φύσεως θα συνεχίζει να κάνει παρέα με το λαϊκισμό και τη δημαγωγία (είτε δεξιών είτε αριστερών).

    ReplyDelete
    Replies
    1. "Σχεδόν απόλυτη πλειοψηφία" λέω Καπτάν Γιώτη και εννοώ σε έδρες. Όσο για το καθήλωμα του Λαφαζάνη που μ' αφήνει παγερά αδιάφορο δεν το προσμετρώ πάντως και στα θετικά λόγω σοφίας του κυρίαρχου λαού. Γιατί αν δεχθώ ότι καθηλώνεται η ΛΑΕ επειδή ο λαός είναι σοφός και δε μασάει, άρα και αυτοί που επιλέγει είναι 'σούπερ". Όσο για την "θετική επιφύλαξη" που είδα εγώ το ΣΥΡΙΖΑ (χωρίς βεβαίως να τον ψηφίσω ποτέ) δεν είιναι γιατί είμαι "συναισθηματικό παιδί" που είμαι, αλλά γιατί είναι στάση ζωής να μην είμαι απόλυτα βέβαιαος για το Κακό. Γιατί δε νιώθω να μου προσθέτει τίποτα το να πω μετά "να, εγώ τα έλεγα..." Το μόνο εύκολο σήμερα είναι προφητέψεις δεινά και να μην πιστεύεις τίποτα.

      Delete
  2. Το να είχε σε έδρες σχεδόν απόλυτη πλειοψηφία δεν λέει κάτι καπετάν Γιάννη μου γιατί αυτό οφείλεται στο καλπονοθευτικό σύστημα που δίνει δωράκι στον πρώτο 50 έδρες ακόμα και με μία ψήφο. Αυτό δεν είναι επιχείρημα για την πολιτική νομιμοποίηση.
    Το καθήλωμα Λαφαζάνη δεν οφείλεται σε σοφία των ελλήνων αλλά στο ότι η πλειοψηφία ούτε επιθυμούσε ούτε επιθυμει καταστάσεις Βενεζουέλας που θα ήθελαν κάποιοι- και αυτό ο Παναγιώτης δεν το κατάλαβε όταν ψηφίστηκε το "όχι". Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι οι επιλογές του κόσμου είναι ή ήταν γενικώς σούπερ. Κάνεις λογικό άλμα. Φοβάμαι όμως ότι κάποιοι πράγματι ήταν στη λογική και θέλουμε λεφτά τσάμπά -μαγκιά και να βολευόμαστε στο δημόσιο και να τη λέμε ως αξιοπρέπεις ελληναράδες όπου μπορούμε. Αυτό δεν είναι επιλογή αλλά βλακεία.
    Τέλος άλλο να μην είσαι βέβαιος για το καλό ή το κακό και άλλο να τσιμπάς έστω και αν δεν ψηφίζεις τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα. Και επειδή δεν θέλεις να είσαι απόλυτος για το καλό ή το κακό -και καλά κάνεις- αλλά απλά αισιόδοξος ίσως να χρειάζεται, μερικές φορές, να είσαι λιγότερο ισοπεδωτικός και απόλυτος για κάποια πράγματα- ακόμα και υπό το πρίσμα του υποκειμενισμού που όλοι έχουμε.
    Το ζήτημα δεν είναι να προσθέτει κανείς, όπως σωστά λές, στη σκέψη του από τη δικαίωση των όσων έλεγε, αλλά από τον αναστοχασμό και ιδίως την αυτοκριτική που προσθέτουν σε εμπειρία.
    Το εύκολο δεν είναι απλώς το να προφητεύεις δεινά, όπως λες, και όπως έκανε η καθημάς Αριστερά, όσο κυβερνούσαν οι προηγούμενοι, αλλά και η στείρα κριτική που γίνεται απορία ψάλτου βηξ όταν έρχεται η ώρα να κάνεις πράξεις ορατές και συγκεκριμένες- και δεν αναφέρομαι μόνο στα κόμματα και στους πολιτικούς αλλά γενικότερα στη ζωή. Και τότε φαίνεται αν τελικώς πιστεύεις σε αγγέλους ή σε δαίμονες που καταλήγουν σε ονειρώξεις του πουθενά. Ακόμα χειρότερα όταν αυτές οι ονειρώξεις έχουν επιπτώσεις στους άλλους.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ΥΓ. Το "κάνεις" και το "πιστεύεις" είναι σε δεύτερο πρόσωπο αλλά εννοείται πως δεν αφορούν εσένα ειδικά αλλά τους πάντες (πολιτικούς και πολίτες)

      Delete
    2. αρε και συ και γω λίγη Πραγματικότητα από Βαγγέλα και Αλέξις κι άσε τις ονειρώξεις. Και να είσαι σίγουρος θα παλέψουν για την απλή αναλογική... Μόλις γίνουν ΠΑΣΟΚ. Σε ποσοστά.

      Delete
  3. Τις έχω αφήσει εδώ και καιρό τις ονειρώξεις για τη Ζωή, τον Παναγιώτη, το Γιάνη και τον Κουτσούμπα (αν και δεν το βλέπω ούτε για ονειρώξεις αυτόν με τα χάλια που έχει). Δεν εύχομαι πάντως να γίνουν ΠΑΣΟΚ σε ποσοστά ούτε ο Βαγγέλας ούτε ο Αλέξις. Γιατί τότε το επόμενο βήμα θα είναι είτε ο ναζιστάκος, είτε ο σταλινάκος.
    ΥΓ. Για την απλή αναλογική δεν θαλεγα όχι: αρκεί να μάθουμε να συνεργαζόμαστε επιτέλους και να μην συνθηματολογούμε ισοπεδωτικά

    ReplyDelete
    Replies
    1. Υπάρχει κι ο 3ος δρόμος ανάμεσα στον ναζιστάκο και τον σταλινάκο... ο ποταμάκος... Μπορεί να αρπωθεί αυτός την πασοκοποίηση των δυο. Όχι αυτός αλλά ένας άλλος τέτοιος τύπος, απολιτίκ και ¨"χαλαρος"...

      Delete
  4. Έχεις πολύ μεγάλη φαντασία: το Ποτάμι να έχει απόλυτη πλειοψηφία!!! Δεν το νομίζω Γιάννη μου. Σταματά τις ονειρώξεις....

    ΥΓ. Αν και θα ήθελα να μπορούν να συνεισφέρουν στα κοινά από θέσεις ευθύνης άνθρωποι όπως ο Νίκος Αλιβιζατος, ο Διαμαντούρος, ο Ματσαγγάνης, ο Γ. Παγουλάτος που είναι στο Ποτάμι και που αν είχες ψάξει θα μάθαινες ότι ούτε απολιτικ είναι ούτε χαλαροί...
    Καλές οι fake φωτος του Αδώνιδος που ανάρτησες αλλά να ψάξε και λίγο περαιτέρω...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fake είναι αυτό που ζούμε και ο Άδωνις ο ίδιος οι foto σε πείραξαν;;; Και δεν είπα εγώ ποτέ το ΠΟΤΑΜΙ να έχει απόλυτη πλειοψηφία. Αυτό δεν είναι ονείρωξη είναι καθαρός εφιάλτης. Όσο για στελέχη όλοι έχουν ικανά αλλά όταν έρθει η ώρα οι φελοί ορκίζονται υπουργοί συνήθως.

      Delete
  5. Καλό είναι αφού δεν σου αρέσουν τα fake, όπως και σένα να μην αναρτάμε και να μην αναπαράγουμε fake-είτε απόψεις είτε ειδήσεις. και δεν είναι δικαιολογία ότι υπάρχουν fake γενικώς ότι και εμείς δεν βαριέσαι κάνουμε και λίγο fake να περνάει ώρα. Εφιάλτης Γιάννη μου είναι ο φασισμός της Χρυσής Αυγής και ο σταλινισμός του ΚΚΕ.Είναι η Γερμανία του Χίτλερ και η Βόρεια Κορέα. Ελπ΄'ιζω να το καταλαβαίνεις αυτό και να μην εξισώνεις τα πάντα σε ένα πολτό. Όσο για τα στελέχη αν είχαν όλα τα κόμματα όπως λές ικανά θα φρόντιζαν να τα βάλουν μπροστά: όχι μόνο προς όφελός μας αλλά πρός όφελος και των ίδιων των κομμάτων εξουσίας. Πρός το παρόν Φίληδες και Καμμένοι.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. το και "σε σένα" διάβασέ το "και σε μένα". Λάθος πληκτρολόγηση

      Delete
    2. Μωρέ ότι εγώ θα βάζω ό,τι να 'ναι το ξέρεις. Όπως και τον Χίτλερ αν ζούσα τότε θα τον δισφημούσα όσο μπορούσα, και θα τον αδικούσα αν μπορούσα προκειμένου να μην έχει την ευκαιρία να πάρει την εξουσία και να κάνει ό,τι έκανε... Όσο γι' αυτό που λες... "αν είχαν όλα τα κόμματα όπως λές ικανά θα φρόντιζαν να τα βάλουν μπροστά" δεν ξέρω από ππου σου προέκυψε... Θες να πεις ότι μπροστά μπαίνουν πάντα οι ικανοί;;; Γιατί δεν το νομίζω... Το σκοτάδι τους τρώει αυτούς... Άλλους και με άλλα κριτήρια βγάζουν τα κόμματα μπροστά. Νομίζω.

      Delete
  6. Εγώ τον Αδωνι και τις ιδέες του προτιμώ να τον αντιμετωπίζω με πολιτικούς όρους και όχι με φώτο που κάποιοι εξυπνάκηδες έφτιαξαν και πάσαραν ως αληθινή και όποιος τσιμπήσει. Τέτοιες βλακείες τον κάνουν και συμπαθή μπορώ να σου πω. Όπως και συ ενοχλείσαι όταν κάνει σεξιστικές ερωτήσεις η Σία στην Κωνσταντοπούλου: το μεγαλύτερο σούργελο της υποτιθέμενης αριστεράς. Ή μήπως εκεί μας πειράζει και εδώ όχι;
    Για ικανά στελέχη σε όλα τα κόμματα εσύ μίλησες όχι εγώ. Αυτοί που ανέφερα πάντως προτάθηκαν από το Ποτάμι για θέσεις ευθύνης. Άλλο αν δεν τους ψηφίσαμε- μεταξύ αυτών και εγώ-
    Αυτό όμως δεν δικαιολογεί τον ισοπεδωτισμό και τις γενικότητες περί απολιτίκ που και αυτά υπάρχουν. Εκτός αν απολιτίκ θεωρείται όποιος δεν είναι αριστερόφρων ή μη επαρκώς αντιμνημονιακός...

    ReplyDelete
    Replies
    1. WAKE UP Καπτάν Γιώτη... είναι τόσο εμφανές το ότι η φωτό είναι πειραγμένη που αν το αναφέρω θα είμαι σαν τους γελοίους που λένε αστείο και το προλογίζουν ως "αστείο που θα πεθάνεις στα γέλια". Τώρα όποιος νομίζει ότι η φωτό είναι αληθινή κι από πάνω ότι εγώ ως αληθινή την κυκλοφορώ να σου πω την αλήθεια δε με νοιάζει καθόλου η γνώμη του γιατί εκεί θα μπω σε άλλη "περιπέτεια" και δεν το θέλω. Η Σία Κοσιώνη είναι δημοσιογράφος που κάλεσε την Πρόεδρο της Βουλής σε συνέντευξη... Και τη ρωτούσε αν θα κάνει παιδιά, αν το σκέφτεται... Κι αν δε μπορεί σου λέω εγώ;;;; Κι όλο αυτό τί σχέση έχει με την παρωδία στον Άδωνη;;;; Όσο για τη Ζωή Πολιτικά μιλ΄'ωντας Σούργελο δεν είναι!!! Ακόμα προσπαθώ να καταλάβω γιατί την ψήφισαν όλοι για Πρόεδρο της Βουλής... ΟΛΟΙ... Μετά ανακάλυψαν ποια είναι... Τα 2,5 χρόνια της σύγκρουσής της με τον Μαρκογιαννάκη δεν είχαν προσέξει με πιο τρόπο συγκρούεται;;;; Όσο για το τί είναι αριστερό και δεξιό εδώ που φτάσαν τα πράματα άστο να το ξαναορίσει η ΖΩΗ,η άλλη, αυτή που ζούμε.

      Delete
  7. Φίλε μου σου είπα ότι η φώτο έχει μια ιστορία. Τη σήκωσαν κάποιοι ως αληθινή. Τώρα ποιοί τσίμπησαν είναι άλλη ιστορία. Εσύ που είσαι ξύπνιος καταλαβαίνεις ότι είναι πειραγμένη άλλοι όχι. Και πάντως με πειραγμένες φωτο δεν αποδομείς τον Άδωνη. Απολιτίκ μου κάνει αυτό.
    Εκπλήσομαι που εσύ ειδικώς θεωρείς ότι η Ζωή δεν είναι πολιτικά σούργελο. Θα ήθελα να μου εξηγήσεις γιατί αλλά αναλυτικότερα γιατί δεν θέλω να σε παρεξηγήσω. Στείλε μέιλ να μιλήσουμε πιο άνετα. Επισημαίνω ότι θεωρώ επικίνδυνα σούργελα τόσο την ίδια όσο και τους περισσότερους υποστηρικτές της-όσους τουλάχιστον δεν είναι ιδεοληπτικοί "βορειοκορεάτες". Αν κάνω λάθος θέλω να το συζητήσουμε.
    Το τι είναι δεξιό και το τι αριστερό είναι μεγάλη κουβέντα που επίσης δεν μπορούμε να κάνουμε στο μπλογκ.
    Στείλε επειγόντως μειλ λοιπόν αν θέλεις ειλικρινή και ουσιαστική κουβέντα. Γιατί με όσα μου απάντησες ανησυχώ....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μην ανησυχείς καθόλου... Σούργελα θεωρώ εγώ όσους την αποδομούν με ψέματα, εξυπναδούλες και ερωτήσεις τύπου "παιδιά δε θέλετε να κανετε". Διαφωνώ στα περισσότερα με τη Ζωή και ειδικά με πολλά του τρόπου της αλλά σε καμία περίπτωση δεν τη θεωρώ σούργελο. Είναι ζήτημα ορισμού και προσδιορισμού που δίνει ο καθένας. Προσωπικώς σούργελο πολιτικά μιλώντας θεωρώ τον Θεοδωράκη και τον λόγο που αρθρώνει και που για μένα συνοψίζεται στο θρυλικό 'είμαι καλός στα παζάρια" Άντε και στα πανηγύρια λέω εγώ. Σούργελο είναι ο Άδωνις, η Ξουλίδου, η Τζάκρη, ο Αμυράς ο Ορφανός, Λεβέντης, ο Καμμένος, οι Βουλευτές που τυφλά κάθε φορά στηρίζουν τον "Αρχηγό" τον κάθε "Αρχηγό" κι ας λέει ακριβώς τα αντίθετα απ' όσα έλεγε την προηγούμενη... Η κ. Κωνσταντοπούλου (και οι υποστηρικτές της όπως του λες) είναι απλώς άνθρωποι με τους οποίους εγώ μπορώ να διαφωνώ σε πάρα πολλά αλλά σούργελα δεν είναι. Αγωνία να βγάλουν σούργελο και τρελή σώνει και καλά την κ. Κωνσταντοπούλου έχουν όσοι την ψήφισαν για Πρόεδρο της Βουλής. Προσμένοντας ενδεχομένως πως ως Πρόεδρος με την ομόφωνη ψήφο τους θα φερνονταν 'Λογικά" σε σχέση με διάφορες υποθέσεις. Γιατί τον χαρακτήρα της σου επαναλβάνω τον ξέραν από τις δραματικές της της τις Σκηνές με τον "σοβαρότατο" και "λογικότατο" και καθόλου ιδεοληπτικό βουλευτή κ. Μαρκογιαννάκη. Όσο για κείνους που διακίνησαν τη φωτό του Άδωνη γι αληθινή προφανώς απευθύνονται όχι σε μη έξυπνους αλλά σε ηλίθιους. Και τέλος πάντων ας πιστέψει ο καθένας ό,τι θέλει. Σιγά μην κλειστούμε στα μέηλ να ορίσουμε τι είναι "σούργελο". Έχουμε τα πεοσωπικά μας να κλειστούμε άμα θες αλλά δευτερόλεπτο παραπάνω δε χάνω για τον Άδωνη. Ούτε καν για τη Ζωή. Για κανέναν εκτός απ' όσους γνωρίζω κι αγαπάω. Από κοντά άμα θες αυτό στην επόμενη ευκαιρία. Από κοντά όση ουσιαστική κουβέντα μπορέσουμε...

      Delete
  8. Η πρόσκληση ήταν για πολιτική κουβέντα. Αφού δεν θες κανένα πρόβλημα.
    Μια απάντηση όμως για τη Ζωή γιατί με εκπλήσσεις πολύ αρνητικά. Με τη συγκεκριμένη δεν τίθεται απλά ζήτημα «διαφωνίας» -εκτός αν σ΄ αρέσει η παπαρολολογία και ο χυδαίος καταγγελτικός λόγος
    Είναι πολιτικό σούργελο ένα άτομο που έχοντας ανώτατη θεσμική θέση:
    Α) Φτιάχνει επιτροπή της βουλής, κατά παράβαση του Κανονισμού της, με απίθανους τύπους από τη Ζάμπια και το τρέχα γύρευε σε διατεταγμένη υπηρεσία να καταθέσουν πόρισμα με προκατασκευασμένο περιεχόμενο. Αποτέλεσμα: καίει πολιτικά μια προσπάθεια που θα μπορούσε αν ήταν αντικειμενική και ανεξάρτητη να ωφελήσει το λιγότερο τη γνώση μας για το παρελθόν. Αποκλείει από την έρευνα την περίοδο 2007-2009 στο πλαίσιο καλών σχέσεων με τους καραμανλικούς
    Β) «Διευθύνει» τις συζητήσεις της Βουλής και των Επιτροπών της (σε όλες σχεδόν είναι πρόεδρος μην και αφήσει κανέναν άλλον) μιλώντας ακατάπαυστα εν είδη ανακριτή, δυναμιτίζοντας κάθε πιθανότητα ομαλής συζήτησης
    Γ) Χρησιμοποιεί το κανάλι της Βουλής ως προσωπικό της φέουδο (αν δεν δει τουλάχιστον 10ώρες την ημέρα τον εαυτό της στο γυαλί παθαίνει στερητικό). Το ίδιο και το περιοδικό
    Δ) Δεν κρατιέται να καννιβαλίσει όσους διαφωνούν μαζί της με ανούσιες οξύτητες και όπου την παίρνει προσπαθεί να φιμώσει. Στη λίστα προγραφών ήταν και συνεργάτης μου, που έκανε κριτική στο δημοψήφισμα και εργάζεται στη Βουλή. Στρέφεται κατά του εργοδότη του ωρυόταν.
    Ε) Έρχεται σε ρήξη με όποιον θεσμικό παράγοντα διαφωνεί με εξευτελιστικές ερμηνείες του Συντάγματος, τις οποίες κάνει όχι ως νομικός αλλά ως δικολάβος. Βλ τα σχετικά με τη διάλυση της Βουλής και τις καταγγελίες κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, που μπορεί να είναι πολιτικά αλλά νομικά ξέρει.
    Και αυτά σε έξι μήνες.
    Απορώ λοιπόν ΕΣΥ ΕΙΔΙΚΑ που κόβεις φάτσες, όπως λες με τη μία, να μη βλέπεις μόνο και μόνο κοιτώντας το πρόσωπο της, αν είναι απλώς ένα άτομο με το οποίο «διαφωνείς» ή για κάτι άλλο.
    Και σε πειράζει ο Αμυράς και Ορφανός ρε φίλε;;; Ε.. όχι!!!
    Δεν συζητώ φυσικά για τις απόψεις της περί δραχμής και όλα τα λαφαζανικά περίεργα και τα βαρουφακικά για τα οποία δεν μιλάς καθόλου!!!
    Τι να πω;
    Εκτός αν σαρέσουν.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Λες λες λες και καλά κάνεις αλλά ακόμα να μου πεις γιατί την ψήφισαν όσοι την ψήφισαν για Πρόεδρο της Βουλής. όσο για μένα ποτέ δεν είπα εγώ ότι κόβω Πολιτικά φάτσες με τη μία. Ούτε με τις τριες δεν το κάνω. Κι όσο για τους δύο που ανέφερες (απ' τους πολλούς που ε'ίχα εγώ στην Κατηγορία του Αμυρά και του Ορφανού είναι απλώς στηνν Κατηγορία του Πολιτικώς Γελοίου αλλά νομίζω δε μιλούσαμε γι' αυτό. Όλα τα υπόλοιπα δεν έχουν ούτε χώρο ούτε χρόνο αυτή τη στιγμή στη ζωή μου γιατί έχουν άλλα απόλυτη προτεραιότητα, σημαντικότερα πίστεψέ με. Ούτε η Ιστορία δε θα τους κρίνει μερικούς, θα τους έχει ξεχάσει όπως κάνει συνήθως με κάτι κομπάρσους άλλου χώρου που οπορτσιουνίστικα κάνουν "αρπαχτές" έστω και λίγης φήμης και μετά χάνονται...

      Delete
    2. Φίλε αυτοί που την ψήφισαν για πρόεδρο έκαναν χοντρή λαλακία. Και αν ήταν αρκούντως επαρκείς δεν θα έπαιρναν τα ποσοστά που πήραν στις εκλογές. Καλά να πάθουν, ιδίως αν υπήρχε σκοπιμότητα που δεν την ξέρω. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι η κυρία και οι συν αυτή δεν είναι πολιτικά σούργελα. Και ότι δεν πρέπει να πέφτουμε στο τριπάκι να εξηγούμε και εμμέσως να δικαιολογούμε καταστάσεις επειδή κάποιοι την επικρίνουν με λάθος τρόπο. Αυτοί δεν με αφορούν.
      Με αφορούν όμως τα χρυσαυγιτάκια τα λαφαζανάκια και τα σταλινάκια που θέλουν να κάνουν την χώρα μου μια απέραντη αηδία επειδή οι κρατούντες (περιλαμβανομένου του ΣΥΡΙΖΑ πλέον) τα έχουν σκατώσει!

      Delete
  9. ΥΓ. Πρόσθεσε και το φλέρτ με τη Χρυσή Αυγή που έκανε λέγοντας επίσημα ότι οι νόμοι που ψηφίστηκαν χωρίς τη συμμετοχή της είναι αυτοδικαίως άκυροι!!
    Τι να πώ. Ή δεν ξέρεις κάποια πράγματα ή κάτι άλλο συμβαίνει...
    Και σε ενοχλούν αυτοί που την κατηγορούν....
    Και όσο για τη συνέπεια των λαφαζανιστών στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που το λες και το ξαναλές απλά σου επισημαίνω ότι η έξοδος της χώρας από το ευρώ δεν ήταν μέσα. Έστω και αν έκαναν ότι μπορούσαν για να αποτελειώσουν την ρημαγμένη μας οικονομία με την υποτιθέμενη διαπραγμάτευση. Αντιθέτως τα λαφαζανάκια και τα βαρουφάκια διέψευδαν μια τέτοια προοπτική επισήμως. Τι έκαναν στο παρασκήνιο είναι άλλη ιστορία. Αλλά εσύ δηλαδή τι θα ήθελες; να είναι συνεπείς ως το τέλος με το παρασκήνιο;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σιγά μην ξέρω εγώ το Παρασκήνιο... Και ασφαλώς δεν ξέρω πολλά. Όπως οι περισσότεροι. Και είμαι απόλυτα βέβαιος ότι δεν ξέρω πολλά. Όχι ακριβώς το αντίθετο.Τώρα για τα λαφαζανάκια που λες ρώτησέ τα. Δεν είναι φίλοι μου. Ξέρω όμως ότι ο πρώην αρχηγός του έλεγε ότι θα σκίσουν τα Μνημόνια κι ότι το Ευρώ δε είναι και πάση θυσία επιλογή...

      Delete
  10. Αφού δεν ξέρεις Γιάννη μου τότε σε παρακαλώ ψάξε να μάθεις. Όχι μόνο για το "παρασκήνιο" αλλά και για πρόσωπα, όπως η κ. Ζωή. Αυτό κάνω κι εγώ για να μαθαίνω. Και όταν επιμένω σε κάτι δεν το κάνω τυχαία. Το θέμα είναι να ψάχνουμε και να ακούμε. Είναι στάσης ζωής για να μην καταλήξουμε σούργελα και εμείς οι ίδιοι στο μπουρδέλο που ζούμε.

    Όσο για τον Τσίπρα αυτά που λες τα έχω πει και εγώ. Η ασυνέπεια του όμως δεν ήταν στην έξοδο από το ευρώ, που δεν την είχε προτείνει, επίσημα τουλάχιστον ως εναλλακτική-ίσως γιατί θα έπεφτε μαύρο. Ήταν στα περί σκισίματος του μνημονίου και άλλα τρελά που ήταν δημαγωγία. Το θέμα είναι ότι ακόμη και στη λογική του ότι θα διαχειριζόταν τα πράγματα καλύτερα τα έκανε ακόμη χειρότερα. Να δούμε από δώ και πέρα.
    Ο Λαφαζανάκος απλά περίμενε ότι στο τέλος θα το γυρνούσε κατά Σοβιετία μεριά!!! Τόσο ανόητος. Όχι γιατί αυτό θα ήταν πρόσθετη καταστροφή αλλά γιατί απλά η Σοβιετία δεν υπάρχει!!Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να είναι κανείς φίλος τους για να αντιληφθεί το παιχνίδι που έπαιζαν...
    ΥΓ. Επιμένω αν θέλεις να μιλήσουμε πολιτικά και μάλιστα ουσιαστικά, να γίνει με μειλ. Εκτός αν βαριέσαι

    ReplyDelete
    Replies
    1. Με κρασί όχι με μέηλ... Αλλά αν έχεις κάτι να μου πεις με μέηλ ευχαρίστως να το διαβάσω αλλά ετοιμάζοντας άλλα πράματα στη ζωή μου πράγματι βαριέμαι ακι δεν έχουν τόσο βάρος οι συγκεκριμένοι ώστε να τους αφιερώσω παραπάνω απ' ό,τι τους αφιερώνω. Για άλλους πολύ και γι' άλλους λίγο αλλά αυτό ε΄χω. Τώρα το τι ψάχνω είναι άλλη υπόθεση. ΄Δεν νιώθω καθόλου ανεύθυνος αν δεν κάνω ειδική έρευνα της κάθες πράξης του κάθε προσώπου. Η Ουσία της ζωής μου είναι αλλού. Άσε πουακόμα και ως στάση ζωής μπορώ να σου πω πιστεύω πως όποιος έχει ψάξει πολύ δε σημαίνει καθόλου ότι κατέληξε και σε σοφό συμπέρασμα. Κατέληξε μάλλον εκεί που ήθελε γιατί πολλά, πολλοί άλλοι παράγοντες συνάδουν. Κι επειδή καθόλου δε νιώθω δικαστής ώστε να έχω το βάρος ότι πρέπει να βγάλω σωστή απόφαση-συμπέρασμα, δε με πειράζει να έχω και εσφαλμένα, και να τον αδικώ το Άδωνη και τον Αμυρά και γω θια κοιμηθώ ήσυχος και κείνος σε διαβεβαιώ,

      Delete
  11. Προσωπικά δεν διεκδικώ ούτε ρόλο δικαστή ούτε σοφού. Απλά δεν είναι ευχάριστο να σε βλέπω άλλα να καταδικάζεις λαύρος και άλλα απολύτως όμοια να τα καταπίνεις αμάσητα, απλά με "διαφωνία". Τουλάχιστον αυτή την αίσθηση μου δίνεις.
    Τώρα το που είναι η ουσία της ζωής είναι μεγάλο θέμα. Και αν έβλεπα ότι βαριέσαι για τα πολιτικά ίσως να μην σε σχολιάζα καθόλου αλλά άλλο μου έδειξες με την ανάρτηση σου. Γιαυτό σχολίασα.

    Αν κολλάω μάλιστα με τα πολιτικά, είναι γιατί στη χώρα μας, σε αντίθεση ίσως με την Ισπανία, αυτά τα βιώνει κανείς στο πετσί του άσχημα. Και είναι πραγματικά ψυχοβγαλτικό να βιώνει κανείς καταστάσεις με Ζωές και άλλα φρικιά σε καθημερινή βάση. Επειδή λοιπόν δεν ιδιωτεύω ασχολούμαι και με αυτά, προσπαθώντας να αρθρώσω λογικούς συλλογισμούς, και όχι αούα, στο κλουβί με τους τρελούς στο οποίο είμαστε όλοι μέσα.

    Απο κει και πέρα αν θεωρείς ότι το να μη ψάχνεις σε οδηγεί σε ασφαλέστερα συμπεράσματα είναι και αυτό ένας τρόπος: αλλά αυτό με παραπέμπει σε άλλες καταστάσεις που είδαμε στο Σαντιάγο ντε Κομποστέλα-και από τις οποίες μάλλον δεν έχουμε φύγει γιατί απλά μας βολεύει.
    ΥΓ. Το θέμα μας δεν είναι αν αδικείς τον Άδωνη ή τον Αμυρά, είτε εσύ είτε εγώ. Αλλά αν μπορούμε να πούμε ή να κάνουμε κάτι ουσιαστικό γιασ τα κοινά χωρίς ευφυλογήματα και πλακίτσες.
    Για το κρασί επιφυλάσσομαι αν και δεν το βλέπω να γίνεται σύντομα ενόψει υποχρεώσεων, ιδίως δικών σου. Στα ταξίδια δεν είναι εύκολο γιατί εσύ δουλεύεις και εμείς προσπαθούμε να ξεφύγουμε. Όσο για το μειλ θα σου στείλω σκέψεις αν αισθανθώ ότι σε ενδιαφέρουν και αυτό ισχύει αυτονόητα και για σένα.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Η Αντίδρασή μου είναι στο ότι παραέπεσαν φώτα πάνω στη Ζωή λες και κυβερνάει αυτή τα τελευταία 40 χρόνια και όλα τα δεινά σ' αυτήν οφείλονταν. Έτσι φτάνει εδώ σε μένα τουλάχιστον, και όχι από σένα ή μόνο από σένα. Ειλικρινά αυτό είναι για μένα "ευφυολόγημα" και "πλακίτσα", να θεωρώ ότι το πρόβλημα της Ελλάδος απλώς είναι η Ζωή και η παρέα της. Ή ακόμα χειρότερα να συνεχίσω να ελπίζω πως αν κάποιος ασχοληθεί σοβαρά μ' όλο αυτό το Μπουρδέλο που έστησαν θα βοηθήσει. Δυστυχώς δεν το πιστεύω. Όλα τα υπόλοιπα σωστά τα κατάλαβες και καλώς σχολιάζεις: μ' ενδιαφέρουν όλα αλλά τόσο όσο. Γι' αυτό και όταν γράφω δε σχολιάζω-γράφω δεν το κάνω μόνο για την πολιτική. Είναι πολλά που μ' ενδιαφέρουν και η πολιτική απλά ένα απ' αυτά και δεν μπορώ να της αφιερώσω -ποσοτικά και ποιοτικά (πλακίτσες) - παραπάνω απ' όσο όσο νιώθω. Αυτό το νιώθω είναι το κλειδί. Ποιος το ορίζει αυτό; Του καθενός η ζωή και οι αντοχές. Το επίπεδο της Πολιτικής και η ίδια η Πολιτική στην Ελλάδα ασκείται με τέτοιο τρόπο που δυστυχώς, ξαναλέω δυστυχώς αλλά ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ μ' αφήνει όλο και πιο αδιάφορο, μόνο για πλακίτσες είναι, γιατί τίποτα δε συμβαίνει σοβαρά ώστε σοβαρά ν' αντιμετωπιστεί. Μια πλάκα νομίζω είναι όλο αυτό το πράμα τα τελευταία 40 χρόνια. Κακόγουστη κιόλας. Τόσο κακόγουστη που οι πιο αδύναμοι σαν και μένα για να μην αρρωστήσουν πήραν τα μάτια τους κι έφυγαν πριν να χτυπήσει συνεγερμός. Όσο για την υποκειμενικότητα, να είμαι "λαύρος" όπως λες όπου θέλω κι αλλού απλή διαφωνία είναι έτσι ακριβώς. Όπως όλοι οι κανονικοί άνθρωποι που δεν έχουν για κάποιο λόγο ορκιστεί ίσες αποστάσεις. Τον καθένα τον επιράζει περισσότερο ό,τι τον πειράζει. Ίσως αν ένιωθα ότι το ν' ασχοληθείς περισσότερο και σοβαρότερα με την Πολιτική μπορεί να οδηγήσει κάπου να 'ταν αλλιώς τα πράματα. Μέχρι να 'ρθει τέτοια μέρα, αν και εφόσον, δε νομίζω ότι αξίζει κανενός σοβαρού ανθρώπου τον χρόνο και την ψυχή. Έστω και ως οικονομία δυνάμεων να το δεις, μήπως γίνει κάνα θαύμα και χρειαστεί να βοηθήσουμε μια μέρα αλλά, αν έχουμε εξαντληθεί κολυμπώντας εκεί που φτύνουμε δε θα χει μείνει τίποτα από μας...

      Delete
    2. Γιαυτό σου πρότεινα να μιλήσουμε σοβαρά για πολιτική, όχι αναγκαστικά για τα εν Ελλάδι και όχι επικεντρωμένοι υποχρεωτικά σε κάποια πρόσωπα. Το άρθρο που σου έστειλα στο μειλ είναι σε αυτή την κατεύθυνση. Οι αφορμές μπορεί να ήταν τα πρόσωπα, ενόψει και του περιεχομένου της ανάρτησής σου, που επικεντρώθηκε σε κάποια από αυτά.

      Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι η Ζωή-αυτή ίσως θα την ξεχάσουμε ως πρόσωπο. Είναι ο καθεστωτισμός της νέας εξουσίας που εκφράστηκε δια της Ζωής και με προβληματίζει περισσότερο επειδή προέρχεται από "αριστερά". Αυτό το πρόβλημα είναι πιο σημαντικό και όχι ο κάθε Αμυράς ή Ξουλίδου, στους οποίους αναφέρεσαι συχνά πυκνά, και οι οποίοι δεν εκφράζουν ίσως τίποτα σημαντικό εκτός από τον εαυτό τους.

      Τέλος το ζήτημα δεν είναι οι ίσες αποστάσεις. Ίσες αποστάσεις κανένας σχεδόν δεν κρατάσει και πάντως προσωπικά δεν είμαι υπέρ της ουδετερότητας. Άλλο εννοώ: ίδια απόσταση από βλακείες ανοησίες, καθεστωτισμούς και σαχλαμάρες ανεξάρτητα από που προέρχονται. Η αντίθεση στην ανοησία δεν είναι επιλεκτική-ανάλογα με το κόμμα και την κατεύθυνση. Διαφορετικά καταλήγει σε αγώνα μεταξύ οπαδών που βλέπουν τα κακά του άλλου και όχι της δικής τους ομάδας. Επειδή λοιπόν δεν είμαστε οπαδοί το καταχέριασμα αφορά σε όλους όσους είναι σούργελα και ιδίως σε όσους ασκούν εξουσία.
      Για τα εν Ελλάδι πολιτικά είμαι πολύ απαισιόδοξος, όπως και συ. Αλλά η Πολιτική αξίζει τον κόπο, ιδίως όταν γίνεται με επιχειρήματα και διάλογο ουσιαστικό, καθώς δεν είμαστε ιδιώτες όπως θα έλεγαν και οι αρχαίοι. Ακόμη και αν γίνεται υπό όρους ψυχοβγαλτικούς που επιβάλλει τόσο το ελληνικό όσο και το διεθνές περιβάλλον.

      Delete
    3. Το μόνο που διαφωνώ σε τούτο σου το σχόλιο είναι πως ο Αμυράς και Ξουλίδου (με εκατοντάδες ομοίους) αντιπροσωπεύουν μόνον τον εαυτό τους. Φοβάμαι πως όχι. Κατ αρχάς αντιπροσωπεύουν όσους τους επέλεξαν να είναι υποψήφιοι, όσους τους ψήφισαν, και όσους εν δυνάμει θα τους ψηφίσουν γιατί μιλούν γλώσσα "απλή", η μία του Θεού και ο άλλος των γκάτζετ.

      Delete
  12. Χαίρομαι που συμφωνείς, επιτέλους (!!!), σττα υπόλοιπα. Γιατί τα υπόλοιπα είναι και τα πιο σοβαρά. Για την "απλή" γλώσσα των παραπάνω δεν διαφωνώ. Με απασχολεί όμως περισσότερο η απλή γλώσσα της δημαγωγίας που κυριαρχεί και λιγότερο η "απλή" κάποιων σαν την Ξουλίδου-αν και έμαθα ότι προορίζεται για γενική γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας. Οπότε σε αυτή την περίπτωση τα πράγματα σοβαρεύουν

    ReplyDelete