5 Mar 2015

Ο ΔΟΥΚΑΣ ΤΗΣ ΑΛΜΠΑΣ Ο 1ος ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΝΤΕΣΑ ΚΑΡΠΟΥΖΛΗ (1η κι αυτή)


Με αφορμή το βίντεο του Μπουκόφσκι περί Στυλ στην προηγούμενη δημοσίευση, σκέφτηκα τη Ρούλα.
Η Ρούλα είχε τη γενναιοδωρία και τη γενναιότητα να μ' αφήσει
να δω την Ομορφιά της Απλότητας κάτω απ' το Στυλ της το Σπουδαίο,
μ' άφησε σχεδόν να της βγάλω τις βλεφαρίδες τις μπλε τις τεράστιες μία μία που το 'χα απωθημένο,
μ' άφησε να ρίξω το βλέμμα μου στο βαθύ Άγιο Ντεκολτέ της και να δω μία υπέροχη καρδιά,
έναν γενναιόδωρο άνθρωπο που ξέρει καλά να κρύβει τα άχραντα τής Ουσίας της Με Στυλ.

Και τι δεν κάνει η Ρούλα:

Καταπληκτικές φωτογραφίες,

(αυτή μου την έβγαλε στην Σεγκόβια όταν ακόμα κάπνιζα και καθόμουν έξω με -5 για να καπνίσω. Λογικό να με φωτογραφίζουν οι περαστικοί)

Κάνει καταπληκτικές μελιτζάνες ιμάμ  ,
καταπληκτικές τούρτες,
παίρνει κιλά ακριβώς με τον δικό μου ρυθμό,
είναι καταπληκτική μάνα κι άλλο τόσο σύζυγος ασφαλίζοντας ένα υπέροχο παιδί τον Κωστή,
κι όλα αυτά τα κάνει με Στυλ.


Και στο χώρο της υποκριτικής κάποτε απείλησε την Μέρυλ Στρηπ... Η Ρούλα είναι
η περίφημη,
η μυθική,
η θρυλική ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ.

Αυτή που έβαλε μια απ' της εθνικές φράσεις στο στόμα των ελλήνων όταν πολλά πολλά χρόνια και κιλά πριν, στο

 "Της Ελλάδος τα παιδιά" ενσάρκωσε τον περίφημο ρόλο της Ευλογημένης.

Σύντομα, ως ευφυής άνθρωπος που είναι, κατάλαβε ότι καλύτερα να μην τα βάλει με τη Μέρυλ Στρηπ κι έκανε στροφή στην καριέρα της.
Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία, με ραδιοφωνικές παραγωγές και παρουσιάσεις, με την τηλεόραση, με τις Δημόσιες Σχέσεις (αυτό το επάγγελμα δεν το κατάλαβα ποτέ αλλά υπάρχει κι αυτό.)

Χρόνια τώρα κινείται στο χώρο της Μόδας και του  Στυλ, τον κατά τ' άλλα Λαμπερό, το κατά άλλους Κενό αλλά να πω την αμαρτία μου, δε μου φαίνεται να έχει περισσότερο περιεχόμενο η κυρία Κεφαλογιάννη από την κυρία Κουντουρά.
Καμία απ' τις δυο δε γνωρίζω προσωπικά.
Ούτε το χώρο γνωρίζω καθόλου αλλά νιώθω πως πρέπει να 'ναι δύσκολο πολύ να επιβιώσει κανείς στις πασαρέλες του Μιλάνου, των Παρισίων και της New York, πολύ πιο δύσκολο απ' το να γίνει απλά Βουλευτής επειδή...
Για χίλιους δυο λόγους μπορεί να γίνει κανείς βουλευτής και με χίλιους τρόπους.
Ο ανάξιος κι ο μέτριος, πιο εύκολα νομίζω κρατιέται σε μια Βουλή απ' ό,τι στις πασαρέλες του

Η Ρούλα πρόσφατα αποφάσισε να φτιάξει ένα web site για τον χώρο που αγαπάει, τον λαμπερό, που μόνο κενός δεν είναι.
Προσωπικά μου φαίνεται πολύ πιο ενδιαφέρον ένα δείπνο με την Κλώντια Σίφερ παρά με την Παναγιωταρέα.

Σ' αυτό το  web site η Ρούλα, εκτός από Μόδα και Στυλ αποφάσισε να συμπεριλάβει και ανταποκρίσεις φίλων της που ζουν εκτός Ελλάδος. Επειδή αγαπάει τον El Greco του ζήτησε να γράφει για το site, απλά επειδή τον αγαπάει, για κανέναν άλλο λόγο, χαζή δεν είναι η Ρούλα, ξέρει πόσο άσχετος είναι ο Greco με το χώρο της.
Ο El Greco δεν μπορούσε γιατί αρχίζει η Τουριστική Περίοδος και γι' αυτό μίλησε για την περίπτωση με τον Δούκα της Άλμπας.
Με μεγάλη χαρά το δέχτηκε εκείνος,
Μόδα,
Στυλ,
Λάμψη,
ίσως λόγω καταγωγής ένιωσε στο φυσικό του περιβάλλον.


Νάτο το το Δημιούργημά της: http://www.fashionfever.world/

Ευλογημένο Ρουλάκι, καλή Επιτυχία σου εύχομαι, να είσαι πάντα έτσι λαμπερή και Ουσιαστική.

Κι ελπίζω οι Γκρεκολανδιώτες τώρα που μετά το φυσικοθεραπευτήριό τους έχουν και τη δική τους Σύμβουλο Μόδας, να μην εμφανιστούν ποτέ ξανά μπροστά στον Δούκα απεριποίητοι, χωρίς και την τελευταία λεπτομέρεια προσεγμένη. 

Νά και το Βιογραφικό που της έστειλε οΔούκας της Άλμπας ο 1ος.

CURRICULUM VITAE: Δούκας της Άλμπας ο 1ος, Ξεναγός στην Ισπανία

Ο Δούκας της Άλμπας ο 1ος γεννήθηκε κάποια στιγμή στη Λάρισα χωρίς τον τίτλο του Δούκα, τον τίτλο ετούτον τον απέκτησε στην πορεία λόγω του βίου του όπως ακριβώς και ο Κόμης του Οργκάθ.

Γεννήθηκε σε Ιδιωτική Κλινική όπως οι περισσότεροι της κατώτερης και κατώτατης τάξης στην Ελλάδα δεδομένης της απαξίωσης των δημόσιων (τουλάχιστον) μαιευτηρίων αν όχι γενικώς των δημόσιων νοσοκομείων.

Τέλειωσε Δημόσιο Σχολείο και σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες σε Δημόσιο Πανεπιστήμιο, το Καποδιστριακό της Αθήνας. Στην συνέχεια πραγματοποίησε θεατρικές σπουδές στο U.P, το δημόσιο Πανεπιστήμιο των Φιλιππίνων ζώντας πέντε χρόνια στη Μανίλα. Ό,τι έμαθε από Μόδα εκεί το 'μαθε, απ' το να φτιάχνει βάζο από πλαστικό μπουκάλι κοκα-κόλας αφού πρώτα το ζωγραφίσει με αγάπη μέχρι το καταπληκτικό τουρμπάνι που μπορεί να γίνει από ξεσκισμένο τρύπιο βρακί έτοιμο για πέταμα.
Παράλληλα με τις σπουδές του εκεί εργάστηκε ως ηθοποιός (πάντα σε πρωταγωνιστικούς ρόλους) αλλά και ως γυράς δεδομένης τής ανάγκης επιβιώσεως καθώς αγόρασε από την Ιερά Οδό μηχανή του γύρου και άνοιξε στην είσοδο του άνωθεν Πανεπιστημίου δικό του γυράδικο.

Επέστρεψε στην Ελλάδα και παρά την αγάπη του γι' αυτή τού στάθηκε αδύνατον όχι μόνον ν' αποδεχτεί αλλά ακόμα και να καταλάβει τον τρόπο που λειτουργούσαν τα πράματα αφημένα στα χέρια κομματόσκυλων.

Έτσι, μετανάστευσε στην Ισπανία μετά λύπης του αλλά εκεί βρήκε τη χαρά του.

Στη Μαδρίτη πραγματοποίησε Μεταπτυχιακές Σπουδές (Μάστερ) στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο COMPLUTENSE: Πολιτιστικό Μάνατζμεντ--- Θέατρο-Μουσική Χορός.
Ακριβώς σ' εκείνη τη φάση της ζωής του γνώρισε τη Βαρόνη του Μπιλμπάο Alaitz, με την οποία ήλθαν εις γάμον και απέκτησαν την κόρη τους Άλμπα που έδωσε και τον τίτλο στον Δούκα κι έτσι τον κατέστησε: Δούκα της Άλμπας Ι.

Διαμένει μόνιμα στη Μαδρίτη και αυτή την περίοδο πραγματοποιεί την Διδακτορική του Διατριβή στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου COMPLUTENSE. Διαβάζει όσο μπορεί και όσο προλαβαίνει και ενίοτε ταξιδεύει διότι επείσθη απόλυτα από τον βάσκο φιλόσοφο Μιγκέλ Ντε Ουναμούνο πως ο Φασισμός θεραπεύεται διαβάζοντας και ο Ρατσισμός ταξιδεύοντας.

Ο Δούκας της Άλμπας έχει φτιάξει ένα χωριό διαδικτυακό, μπλογκ το λένε άλλοι αυτός χωριό, τη Greco-Land όπου επικοινωνεί με τους κατοίκους-φίλους γράφοντας όποτε νιώθει πως έχει κάτι να πει. Εκεί υπογράφει με τον άλλο του τίτλο τιμής: El Greco

Υ.Γ: Το 2012 ο Δούκας της Άλμπας ο 1ος , γνώρισε την Κοντέσα Ρούλα Καρπουζλή την 1η και την αγάπησε όπως “η μάνα το παιδί, όπως η φλόγα το δαδί κι όπως ο γέρος τη ζωή που τον αφήνει”. Όταν του πρότεινε να γράφει στο www.fashionfever.world τής εξήγησε πως εκτός από άσχετος με το λάιφ στάιλ είναι μαζί του και μαλωμένος χρόνια πολλά τώρα λόγω του ότι δεν έχει και ούτε φαίνεται ν' αποκτά κανένα στάιλ στη δική του τη λάιφ. (Λέγεται πως η σχέση του Δούκα με τη Μόδα είναι (σχεδόν) ίδια με κείνη που έχει με το χώρο αυτό η Αλέκα Παπαρήγα.

Στο άκουσμα όλων αυτών, η Κοντέσα Καρπουζλή πήγε να φάει τα πανέμορφα νύχια της όμως... πήρε βαθιά ανάσα, χαμογέλασαν τα μάτια της που είναι και χαρακτηριστικό της, ούτε γραμμάριο ρίμελ δεν έτρεξε, κοίταξε τον Δούκα στα χείλη και του ψιθύρισε πως τον αγαπά όπως “η άβυσσος το φως, όπως τα όνειρα ο φτωχός κι ο κουρασμένος στρατιώτης την ειρήνη”.

Κατόπιν άνοιξε το στόμα της και του έδωσε λευκή σημαία και επιταγή να γράφει και να μοιράζεται με τους φίλους της ό,τι και όποτε μπορεί.

Και δω η πρώτη ανταπόκριση.

                                                              El Greco

1 comment:

  1. Πόσο Σ'αγαπω και σε θαυμάζω κανείς δεν ξέρει....μόνο εσύ οταν με κοιτάς με τα "δικά σου μάτια" καταλαβαινεις...Σε ευχαριστώ να πω... θα ηταν λίγο ....Μαζί σου άλλωστε ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ και καλέ μου φιλε Γιαννη εμαθα και συνεχιζω να μαθαινω πολλα μεσα απο τα ταξιδια μας στον δευτερο τοπο σου την Ισπανια,αλλα κυριως για τους Ανθρωπους που γνωρισα μεσα απο εσενα και με ολη την "τελετουργία"της μύησης ....Οσο για τον χωρο τον Δημοσιων σχεσεων ...εσυ δεν θα τον καταλαβεις ποτε γιατι απλα ειναι δεύτερο δερμα σου ...και ΟΧΙ στα ΔΗΘΕΝ ....αλλα στα απλά ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΟΙΟΤΗΤΑ,που έχουν την ουσία!!!Σε ευχαριστω για τον κόπο που εκανες να με παρουσιασεις στους "κατοίκους του χωριού σου" ....αλλα και που δεχτηκες να συμμετέχεις ως ΔΟΥΚΑΣ στον δικο μου ιντερνετικο "κόσμο" !!!

    ReplyDelete