9 Jul 2015

ΛΙΜΟΚΤΟΝΙΑ ή ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ

Έγινε συζήτηση στις 8-7-2015 στο Ευρωκοινοβούλιο επιτέλους. Μέχρι τώρα νομίζω ότι οι ευρωβουλευτές ήταν εκεί μόνο για το μισθό.


Έγινε συζήτηση επιτέλους στο Ευρωκοινοβούλιο. Γιατί αν είναι να συζητάν μόνον  η Μέρκελ με τον Ολάντ, ο Πορτογάλος Πρωθυπουργός να φέρνει τα νερά, κι ο Σλοβένος να σπρώχνει την καρέκλα του Σώημπλε ας το κλείσουμε το μαγαζί, είναι πολλά τα έξοδα. Είναι μεγάλοι οι μισθοί των ευρωβουλευτών αν είναι να μην έχουν ρόλο ουσιαστικό. (18.000 ευρώ το μήνα)  Τόσο καθαρά, τόσο ειλικρινά (κυνικά) μίλησε για το ύψος των μισθών και ο "κορυφαίος" αυτός έλληνας, ο ευρωβουλευτής κ. Κύρτσος, "για το μισθό πήγα" είπε, "απ' τον  Τύπο πια δεν έβγαινα".

Θλιβερή απουσία ο Ραχόι. Αλλά για καλό ήταν κι αυτό γιατί όταν μιλάει κοιμάται ακόμα και ο νευρο-υπερκινητικός.

Μίλησε ο Πρωθυπουργός  κ. Τσίπρας. Δεν μπορεί να του αρνηθεί κανείς ότι τα θέματα που τώρα συζητιούνται είναι άλλα. Έστω μισοσυζητιούνται πια θέματα που ήταν κλειστά, επτασφράγιστα. Προσωπικά δε θυμάμαι τον κ. Παπανδρέου, τον κ. Παπαδήμα, τον κ. Σαμαρά (Βενιζέλο) να λένε το αυτονόητο, (υψώνοντας ή όχι τη φωνή τους, δε γοητεύομαι προσωπικά από τσαμπουκάδες) να πουν όμως ευθέως στους Ευρωπαίους :

"ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΔΕΝ ΟΔΗΓΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ. ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ. ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΝΕΡΟ ΣΕ ΤΡΥΠΙΟ ΒΑΡΕΛΙ. ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΔΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ. ΑΝ ΔΕ ΜΕΙΩΘΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ..."

Όπως πολύ σωστά και ευθέως μας λένε οι ευρωπαίοι ότι δεν κάνουμε τίποτα σπουδαίο ν' αλλάξουμε το πελατειακό μας σύστημα, το Κομματικό Μπουρδέλο αυτό που έχει Οικοδομηθεί τα τελευταία 40 χρόνια (τουλάχιστον)  ειπώπηκκε ποτέ από έλληνα Πρωθυπουργό αυτό που ειπώθηκε χθες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενώπιον όλων: ότι στην Γερμανία χαρίστηκε το 60% του Χρέους της και μάλιστα χρέος για ποιο πράμα;;;; Χρέος που είχε όχι λόγω κακοδιαχείρισης και διαφθοράς όπως στη δική μας αναμφισβήτητα περίπτωση αλλά γιατί είχαν κάνει έξοδα πολλά σε όπλα σε τανκς και σε βομβαρδιστικά αεροπλάνα ώστε να σκοτώσουν 55,5 εκατομμύρια ανθρώπους...

Ασφαλώς δεν είναι ωραίο να γυρνάς πίσω αλλά όταν έχεις μια ξαδέρφη που ενώ σου πήρε το οικόπεδο της μάνας σου και το 'φαγε κι ύστερα την έβγαλες απ' τη φυλακή που είχε μπει για χρέη, έρχεται τώρα και σε απειλεί να σε μπουντρουμιάσει αν δεν της επιστρέψεις με τόκο όσα σου δάνεισε από την πώληση του χωραφιού που είχατε εξ ημισίας... όταν σε κατηγορεί για διαφθορά αυτός που σε δωροδοκεί (μέσω Ζήμενς γιατί είναι από θέση ισχύος) για να γίνουν οι δουλειές προς το συμφέρον του...

Μίλησαν πολλοί και διάφοροι χθες στο Ευρωκοινοβούλιο. Μίλησε κι ο κ. Βέμπερ, εκπρόσωπος του Λαϊκού Ευρωπαϊκού Κόμματος, εκείνου δηλαδή όπου ανήκει η Ν.Δ και το P.P του Mariano Rajoy.


Και μέσα σ' όλα αυτά, η Ντόρα κι ο Χατζηδάκης πάνε στις Βρυξέλλες λέει αλλά κανείς δεν ξέρει ως τί, και ποιον να δουν. Τον Βέμπερ;;;; Τον Γιούνγκερ;;;

(Αν εξαιρέσεις τον "κολονάτο" που είναι φωτοσιοπ το υπόλοιπο είναι η πλήρης αλήθεια: γκολ είναι πάλι!)

Δεν φτάνουν όλα τα σοβαρά, έχουμε και τις"Προτάσεις Τζήμερου" για Πραξικόπημα. Σαν ένα Πείραμα  που απέτυχε μου φαίνεται αυτός, σαν πρόβα και πείραμα που το ξαναπροσπάθησαν μετά και βγήκε ο Θεοδωράκης. Νά τι γράφει στο λογαριασμό του στο φέισμπουκ ο κ. Τζήμερος.


Καλεί σε Πραξικόπημα δια της βίας.


Νά και η στάση του "Επιτυχημένου Πειράματος".
Ο Νέος Πολιτικός που φέρνει τη Νέα Πολιτική του Μέλλοντος κάνει δήλωση ανατριχιαστική (κατά τη γνώμη μου)
 "είμαστε οι πιστωτικές μας κάρτες" λέει, άρα ο Άνθρωπος έχει και τα όρια των πιστωτικών του καρτών προσθέτω εγώ. Αυτή είναι η Φιλοσοφία αυτού που στην Ελλάδα προτείνεται ως Νέο και Άφθαρτο.

Ιδού, καμαρώστε την ακριβή και κατά λέξη δήλωση:

“Τώρα, με τις τράπεζες κλειστές, είναι σαν να αφαιρέσαμε από τους Έλληνες τις ταυτότητές τους. Η πιστωτική σου κάρτα είναι η ταυτότητά σου. Χωρίς πιστωτική κάρτα δεν κατεβάζεις δωρεάν ούτε μια εφαρμογή στο κινητό. Είναι ένα είδος στέρησης σύγχρονων ανθρωπίνων δικαιωμάτων”.

Σταύρος Θεοδωράκης, πολιτικός αρχηγός του κόμματος ΠΟΤΑΜΙ, 8 Ιουλίου 2015.

Ακολουθούν η Ομιλία του κυρίου Guy Verhofstadt και η δευτερολογία του Πρωθυπουργού για όποιον δεν τις άκουσε και θεωρώ ότι καμία απ' τις δυο δεν είναι χάσιμο χρόνου.


Απ' την Ομιλία του Γκι, κρατάω κάποια σωστά ολόσωστα σε σχέση με την παθογένεια του όλου συστήματος και το πελατειακό σύστημα στην Ελλάδα που δεν του κήρυξε και πόλεμο ο ΣΥΡΙΖΑ. (Ο κόσμος που είναι κακός λέει: "το πελατειακό Σύστημα θα το πολεμήσει ο Μητρόπουλος; Ο Φωτόπουλος. Ο... Ο ... Ο... ΧΑ ΧΑ ΧΑ !!!" (Για να μη συνεχίσω με ονόματα)

Θα ήταν μια έξοχη και αντικειμενική Ομιλία, μέχρι Ιστορική θα την έλεγα αν μετά απ' όσα είπε στον Έλληνα Πρωθυπουργό στρέφονταν προς την γερμανική αντιπροσωπεία και τους έλεγε δυο λόγια ή έστω δυο φωνήεντα μόνο περί Διαφθοράς. Να τους καλέσει να εξηγήσουν γιατί δωροδοκούσαν μέσω Ζήμενς Έλληνες επίορκους;;; Να ρωτήσει τους Γερμανούς:

“διεφθαρμένο Κεγκελάριε Μέρκελ θεωρείται μόνον όποιον χρηματίζεται; Αυτόν που χρηματίζει και διαφθείρει προς όφελος του πώς τον ονομάζεται;;;; Μάγκα" (Πώς είναι το μάγκας αλήθεια στα γερμανικά;;;)

Με τόσα που ήξερε για τα συμβαίνοντα στην Ελλάδα εγώ περίμενα να πει κι αυτά. Ας μην το ξεχνούν αυτό όσοι Έλληνες εντυπωσιάστηκαν και τόσο εθαύμασαν τους λόγους του. Και για τα υποβρύχια κουβέντα δεν είπε. Και για τον κ. Χριστοφοράκο που διέφυγε στη Γερμανία κι από γερανούς προστατεύεται, κουβέντα.

Αμ δε γίνονται έτσι οι Ιστορικές Ομιλίες Γκι. Αν έλειπε το πάθος σου, τα ίδια θα μπορούσε να τα πει κι ο Τζήμερος.
Κρατώ στα θετικά μόνο το πάθος σου. Τουλάχιστον μπήκες στη διαδικασία να μιλήσεις με πάθος ενώ θα μπορούσες να πίνεις μπύρες έξω.

* Το επίπεδο και τη σοβαρότητα αυτού που ζούμε το δείχνει το χιούμορ των "σοβαρών" σαν τον Σώημπλε. Που μας αλλάζει με το Πουέρτο Ρίκο και κάποιοι γελάνε. 


Εμπνευσμένη η απάντηση στη δευτερολογία. Ειδικά το φινάλε με την αναφορά στην Αντιγόνη...

Όμως:

1) Απαντήσατε βασικά μόνον στον Βέμπερ κ. Πρωθυπουργέ. Τον ελεεινό κατά τη γνώμη μου Βέμπερ άρα και εύκολο να τον αποστομώσετε.
Στον Γκι γιατί δεν είπες κουβέντα ούτε για τα προνόμια που δεν περικόπτεις, για την εκκλησία που δεν πληρώνει φόρους, για τα δανεικά κι αγύριστα που παίρνουν ακόμα τα κόμματα συμπεριλαμβανομένου και του ΣΥΡΙΖΑ, Γιατί δεν απάντησες στην κατηγορία ότι εδώ και 5 μήνες μόνον αοριστίες καταθέτεις ως προτάσεις; Είναι βαριά κατηγορία αυτή και δεν την εξαπέλυσε πισώπλατα.

2) Την Αντιγόνη του Σοφοκλή την αναφέρατε με όλη τη σημασία της Τραγωδίας κ. Πρωθυπουργέ; Θα αυτοκτονήσουμε στο τέλος δηλαδή;;;

3) Όταν ο Γκι, έκανε το "εντυπωσιακό" του κρεσέντο αναφερόμενος σε Τρικούπη και Ελ. Βενιζέλο γιατί δεν του είπατε ήρεμα και κομψά στη δευτερολογία σας κύριε Πρωθυπουργέ:

"Αγαπητέ Γκι, δεν ξέρω ποιος σας ενημερώνει και σας συμβουλεύει σχετικά με ζητήματα της ελληνικής Ιστορίας αλλά πρέπει να σας πω -και χωρίς να αμφισβητώ την προσφορά του Τρικούπη και του Ελ. Βενιζέλου σε πολλούς τομείς- μιας όμως και η κουβέντα περί Οικονομίας, ΟΦΕΙΛΩ να σας πω πως: Η Ελλάδα χρεοκόπησε το 1893 με Πρωθυπουργό τον Τρικούπη και το 1932 ξαναχρεοκόπησε με Πρωθυπουργό τον Ελ. Βενιζέλο. Το γνωρίζετε αυτό κύριε Γκι;"

Αυτό είναι το ελάχιστο που κατά τη γνώμη μου έπρεπε να του πει ο Έλληνας Πρωθυπουργός.
Γιατί γελοίοι και μεις με τις πολλές κορώνες και τα νταβατζιλίκια αλλά γελοίοι και οι Ευρωπαίοι όταν με ημιμάθεια μπαίνουν σε χωράφια που δεν κατέχουν. (Με τον καημό θα πάω, ποιος Έλληνας συμβούλευσε τον Γκι μιλώντας για οικονομία να αναφερθεί σε δυο Πρωθυπουργός που ήταν στο τιμόνι της Ελλάδος σε δυο χρεοκοπίες. Αν ήταν ο Τζήμερος ή ο Σταύρος δικαιολογούνται γιατί δεν πήραν ποτέ Πτύχιο. Αν είναι άλλος όμως;;;)

Υ.Γ.1: Ξαναρωτώ. Κύριε Πρωθυπουργέ, αυτό με την Αντιγόνη το εννοούσατε; Αν χρειαστεί θα αυτοκτονήσουμε; (Γιατί η Αντιγόνη στο τέλος αυτοκτονεί, αυτό αποφασίζουν κι ο Σοφοκλής κι ο Ζαν Ανούιγ για τέλος της.) Αντιλαμβάνομαι ότι η αντίθετη περίπτωση (το να πάρετε Μέτρα δηλαδή) οδηγεί σε ΛΙΜΟΚΤΟΝΙΑ.


Άρα νά ένα καθαρό δίλημμα για Δημοψήφισμα, όχι σαν αυτό που “παίξαμε” προχθές.

ΛΙΜΟΚΤΟΝΙΑ (για ένα διάστημα) ή ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ(αλά Αντιγόνη) ;;;;;;

Έτσι καταλαβαίνω εγώ τουλάχιστον.

Μακάρι να γίνονταν, μακάρι να γίνεται να μην πρέπει να διαλέξουμε ανάμεσα απ' αυτά  τα δυο, να μπορούμε να πάμε σαν τη Μήδεια της Μελίνας και του Ντασσέν για μπάνια και ηλιοθεραπεία, όλοι μαζί, Μήδεια, Ιάσονας τα παιδιά και μεις, οι έλληνες όλοι μαζί αγκαλιά για μπάνια σε νησιά με Φ.Π.Α 1%.

Υ.Γ.2: Μειώστε το Χρέος κ. Πρωθυπουργέ, δώστε δηλαδή Νόημα στις Θυσίες, (όπως πολύ ορθά θέσατε στην πρώτη γραμή της Διαπραγμάτευσης σας) 
ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ, ΟΧΙ ΝΑ ΣΑΣ ΥΠΟΣΧΕΘΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ,
κόψτε και το πελατειακό πάρτυ με τα παρελκόμενά του και τότε,
τα όποια σκληρά Μέτρα μπορεί και να σας συγχωρήσουμε και μεις και η Ιστορία.
                                                                             
                                                     El Greco

No comments:

Post a Comment