10 Apr 2016

ΠΟΥΤΑΝΕΣΚΑ ΣΙΤΣΙΛΙΑΝΑ: Το Λογαριασμό παρακαλώ... (Τιμή και HIGH LIGHTS)

Έκτακτη Κατεπείγουσα Ανακοίνωση!

    (Του λέει την τιμή της Πουτανέσκας στ' αυτί αλλά δεν είναι εκεί που παθαίνει το εγκεφαλικό.)

Ειδοποίησε η ΑΛΙΤΑΛΙΑ πως τόσες θέσεις, 130 και πλέον θέσεις δε μπορεί πια να τις δεσμεύει   χωρίς καμία δική μας δέσμευση. Θέλουν άμεσα Προκαταβολή

200 ευρώ λέει γιατί αλλιώς θα μείνουμε χωρίς ούτε μια θέση.

Ναι, 130 θέσεις δεσμεύουν γιατί ενώ ανακοινώθηκαν αρχικά δύο αναχωρήσεις, σε 3 ώρες όπως σας είχα γράψει έκλεισαν και οι δυο, σολντ άουτ.

Εννοούσα κάθε λέξη που έλεγα σε κείνη τη δημοσίευση περί σολντ άουτ,
δεν ήταν μάρκετινγκ τρικ,
όπως νόμιζαν, σκέφτηκαν και μάλιστα μερικοί είπαν κιόλας. Ό,τι λέω είναι αυτό που είναι. Τα "παραμύθια" τα κρατάω για την Άλμπα.

Ζήτησα μια ακόμα αναχώρηση για τον Σεπτέμβριο, 6 με 13 Σεπτεμβρίου, (ή 7 με 14) δεν την ανακοίνωσα καν αυτή, σιωπηλά, (χωρίς τυμπανοκρουσίες ώστε να μην προκαλούμε κι όσους φίλους θα ήθελαν να ταξιδέψουν αλλά δε μπορούν, να μη λένε "κοίτα τους μαλάκες εμείς δε μπορούμε να πάμε ούτε μέχρι τη Χάλκη Λαρίσης κι αυτοί μας τρίβουν στη μούρη και 3η Πουτανέσκα...” ) ενημέρωσα προσωπικά όσους με τις δυο πρώτες αναχωρήσεις είχαν μείνει σε λίστα αναμονής κι έτσι έκλεισαν -θεωρητικά τουλάχιστον- έκλεισαν 3 γκρουπ 40 με 45 άτομα το καθένα.
Ιδανικός αριθμός γιατί είναι αλλιώς όταν ταξιδεύεις όπως εγώ, ανάποδα, όρθιος να μιλάς σε 45 φίλους
κι αλλιώς σε άδεια “τάξη”.


Πολύ τιμητικό το γεγονός ότι και με τις 3 αναχωρήσεις που προγραμματίστηκαν τελικά, πάλι πολλοί φίλοι είναι σε λίστα αναμονής. Θα ειδοποιηθούν εφόσον κάποιοι απ' όσους δήλωσαν αστραπιαία εκείνη την ημέρα τελικά δε μπορέσουν να ταξιδέψουν. Θα ειδοποιηθούν σίγουρα ούτως ή άλλως.


Το ταξίδι μου το διερευνητικό στη Σικελία δε πρόλαβα ακόμα (ΑΚΟΜΑ) να το κάνω. Θα γίνει όμως ώστε να επιμεληθώ προσωπικά ορισμένα πράματα μεταξύ άλλων κάποια ειδικά δείπνα και το Γκαλά μας την τελευταία βραδιά.
Σε σχέση με τα ξενοδοχεία, αυτό που εγώ ζήτησα είναι να είναι 4άρια κανονικά και όχι 4άρια "του κιλού", σε προάστια της κάθε πόλης, λες και θα πάμε να παρκάρουμε τη νταλίκα και με την ευκαιρία ρίχνουμε κι έναν ύπνο.

Ζήτησα 4άρια, ούτε 4,5 ούτε 3,5, ξενοδοχεία 4 Αστέρων , και με διαβεβαίωσε-εγγυήθηκε ο ΚΥΚΛΟΣ ότι έτσι θα γίνει.
Υπάρχουν διάφορες επιλογές σ' αυτή την κατηγορία, μετά το Πάσχα που θα πάω στη Σικελία θα οριστικοποιηθούν όλα.

 Η τιμή τώρα:



Η Τιμή για το 8ήμερο είναι 880 συν 150 οι φόροι. Σύνολο 1030 ευρώ 

(Με ελάχιστη επιφύλαξη για ελάχιστη απόκλιση, πάνω ή κάτω αυτή θα είναι η Τιμή τού φετινού Ταξιδιού μας.)

Προσωπικά,
επειδή απευθύνομαι και μ' ενδιαφέρουν μόνον οι νοήμονες άνθρωποι,
σας ζητώ να ψάξετε,
να ρωτήσετε,
να ξεφυλλίσετε τόμους φυλλαδίων τουριστικών,
ν' αναστατώσετε ιντερνέτ,
γνωστούς κι αγνώστους,
να τους ζητήσετε το πρόγραμμα που έκαναν εκείνοι,
να δείτε
να συγκρίνετε
γιατί θέλω να είστε σίγουροι για το τί αγοράζετε.

Τί αγοράζετε;
Τί είναι η Πουτανέσκα Σιτσιλιάνα σε χάι λάιτς;

HIGH LIGHTS ΠΟΥΤΑΝΕΣΚΑΣ:

1ο)

Οχτώ (8) μέρες, Εφτά (7) νύχτες! (Όχι 7 μέρες 6 νύχτες.)

Το τονίζω έτσι και τόσο γιατί πολλοί αγαπημένοι φίλοι, όλο αυτό το διάστημα, για να με κρατούν ενήμερο και να με προστατεύσουν ενδεχομένως από κακοτοπιές μου έστειλαν τα διάφορα προγράμματα της αγοράς.

Αρκετές φορές έλαβα το... "Γιάννη δες κι αυτό, ο τάδε το 'χει 800 συν φόρους"

Ασφαλώς σας είμαι ευγνώμον που τα σκέπτεστε όλα και πιο πολύ εμένα. Λογική μου φαίνεται η τιμή του για 7 μέρες 6 νύχτες.

Εγώ ήθελα μια μέρα και μια νύχτα παραπάνω, (με το ξενοδοχείο τους, το λεωφορείο τους, τους ξεναγούς και όλα τα παρελκόμενα) μια μέρα και μια νύχτα επιπλέον από ό,τι συνηθίζεται αλλά απόλυτα απαραίτητες μιας και φτάσαμε μέχρι εκεί.

Αυτή τη μέρα, (την επιπλέον σε σχέση με άλλα προγράμματα που μου προτάθηκαν) θα την αφιερώσουμε για να πάμε εκδρομή στο Ρήγιο, να περάσουμε το Στενό της Σκύλας και της Χάρυβδης ώστε να ξεναγηθούμε στο Μουσείο με τα γλυπτά του Ριάτσι και μετά βόλτα και πάρτι-τάιμ σε ελληνόφωνο χωριό της Ρέτζιο Καλάμπρια

Μου προτάθηκαν και 6ήμερα, με 5 νύχτες, πολύ φθηνότερα ασφαλώς...

"Θα είναι και του χρόνου οι άνθρωποι αυτοί στη Σικελία και πρέπει να δουν ό,τι προλάβουν στα γρήγορα, ό,τι προλάβουν τρέχοντας και πίσω πάλι, τα υπόλοιπα του χρόνου;"

ρώτησα.

"Δε θέλω χέρια βιαστικά" τίποτα τρέχοντας,
ούτε θέλω ταξίδια για το βιογραφικό, να τα τρίβω στη μούρη της γειτόνισσας, να της φωνάζω...

"νά μωρή, εγώ πάντως Σικελία πήγα και δε θα μάθεις ποτέ πόσο μου βγήκε η ψυχή στο στόμα..."

Εμείς θα πάμε 8ήμερο κανονικό.
Όχι γιατί είμαστε υπεράνω χρημάτων. Ακριβώς το αντίθετο. Γιατί σεβόμαστε τα λεφτά μας κι αφού ξοδέψαμε να πάμε μέχρι εκεί... θέλουμε ό,τι γίνει να γίνει ωραία!

2ο) χάι λάιτ

Παρόλο που πάμε στη Σικελία, κάνουμε  Στάση και Ξενάγηση στη Ρώμη. (Ειδικά η αναχώρηση του Ιουνίου όπως ενημέρωσα μέσω φέισμπουκ, θα έχει την ευκαιρία να δει και μια καταπληκτική Ειδική, πολύ ΕΙΔΙΚΗ έκθεση με έργα του Καραβάτζιο) 

Στάση στη Ρώμη!!!

Το πιο γρήγορο και το πιο φθηνό θα ήταν το άλλο, το  -μέσω Ρώμης- πάντα, λίγες ώρες τράνζιτ, πτήση για Παλέρμο και ξεπαρεού, χωρίς λεωφορεία, χωρίς ξεναγούς και αρχηγούς όλη μέρα στη Ρώμη...

Βόλτα στην πόλη που τυχαία δεν την λεν Αιώνια,
εκεί που άλλοι πήγαν
πριν 40 χρόνια γαμήλιο,
άλλοι πριν 10 χρόνια, φρέσκοι φρέσκοι ακόμα, 2 μηνών εραστές κι ήταν συνέχεια στο δωμάτιο, δεν είδαν τίποτα από Ρώμη,
άλλοι ήταν πρόσφατα εκεί και δεν τα πρόλαβαν όλα,
άλλοι παλιότερα και δε θυμούνται και πολλά...

Ποιος είναι καλά στα μυαλά του και δε θέλει λίγες ώρες στη Ρώμη. Σε Ειδική Ξενάγηση που το θέμα της μάλλον δε θα είναι ΜΟΝΟ αυτό που ανακοίνωσα στο Πρόγραμμα... Κάτι άλλο σκέφτομαι. Κάτι άλλο που νομίζω θα μας πάει “πιο πέρα”.

Θέλω για το Βιογραφικό μας να πάμε και να φωτογραφηθούμε στα σημεία που γυρίστηκαν σπουδαίες ταινίες. Με την ίδια πόζα των ηθοποιών... Στο ίδιο σημείο με την ίδια πόζα...


Εδώ στη Ρώμη προ Χριστού και μετά Φελίνι...
Καλά,
του Φελίνι είναι όλα πανεύκολα, ειδικά αυτή την πόζα απ' το ΣΑΤΥΡΙΚΟΝ θα την κάνω εγώ.

Kαι βέσπα μην πάρετε μαζί σας, θα κλείσω μια εκεί... Έστω για κάποιες ώρες θα κάνουμε κινηματογραφικές "Διακοπές στη Ρώμη" με την  Όντρεϊ Χέπμπορν και τον Γκρέγκορι Πεκ,

αλλά και στα σκαλιά της Πιάτσα Εσπάνια μια πόζα



και θέλω να φωτογραφηθείτε όλες ως "Η ΑΤΙΜΑΣΜΕΝΗ", ως Σοφία Λόρεν, χήρα, (που πέταξε εννοείται τα μαύρα) χήρες που υποτίθεται ζείτε στη Ρώμη με τη 12χρονη κόρη σας. Εγώ θα την κάνω και την κόρη για να βγει σωστά η φωτό με γουρλωμένα μάτια αλλά το βλέμμα της Σοφίας εσείς.

Την πόζα του "Γάμος αλά Ιταλικά" θα τη βγάλουμε μπροστά στον Άγιο Πέτρο. Για να είναι κοντά στον κατάλληλο άγιο όποιος κάνει τον Μαστρογιάννη και σας σηκώσει στον ώμο του.

αυτή προαιρετικά αλλά

ετούτη με μαντήλι και σορτς... υποχρεωτικά! Όλες μαντήλι και σορτς.

Να έχετε τουλάχιστον μαντήλι μαζί σας.

Και ως Άννα Μανιάνι θα φωτογραφηθείτε, σ' αυτή την πόζα που είναι απ' το "Ρώμη: Ανοχύρωτη Πόλη" του Ροσελίνι.

Κι άλλοι, ένα σωρό ρόλοι που δεν παίξαμε θα μπουν στο βιογραφικό μας. Αφού δε μας έδωσε η ζωή την ευκαιρία, θα τη δημιουργήσουμε μόνοι μας. Μια φορά το χρόνο θα βρισκόμαστε και...


3ο) χάι λάιτ

Ξενοδοχεία είπαμε  όχι ΣΑΝ 4 αστέρων που τα λένε “4 λάιτ”, αλλά 4 αστέρων κανονικά.




4ο)

Τέσσερα (4 ) Δείπνα. Σ' αυτό το σημείο προβληματίστηκα πολύ. Γενικά όταν ως γκρουπ τρως στα ξενοδοχεία (εκτός κι αν τρως στο RITZ) τρως μέτρια.

Αρνούμαι όμως να πάμε στη χώρα που κατέλαβε τον κόσμο ολόκληρο με την κουζίνα της, (σε ποια χώρα του κόσμου δεν έχει ιταλικό εστιατόρια;) εμείς να πάμε στην πηγή, στη χώρα που κάθε γωνιά του πλανήτη έχει εστιατόρια με την κουζίνα της και να επιστρέψουμε από λέγοντας:

“όλα καλά στη Σικελία αλλά το φαγητό χάλια” (Αυτό είναι το σχόλιο που πιο πολύ απ' όλα άκουσα απ' όσους έχουν κάνει ταξίδι στο νησί.)

Άλλα κλασικά και πιο λεπτομερή σχόλια:

“...πότε μας πέταγαν μια μακαρονάδα, -εγώ την κάνω καλύτερη- πότε μια πίτσα και μετά μια σόλα-κοτόπουλο κι όξω απ' την πόρτα... βιάζονταν να τελειώσουμε να φύγουν..."

"... Μα καλά, σαλάτα δεν τρων αυτοί οι άνθρωποι ή στους τουρίστες δε δίνουν; Για να μας βάλουν μια χωριάτική ΤΟΥΣ έπρεπε να κάνω φασαρία...”

“ωραία ήταν αλλά το φαγητό αίσχος.... στο ξενοδοχείο κάθε βράδυ κάτι αηδίες για ξεπέτα...”


Όλα αυτά άκουγα και σκέφτηκα αρχικά να μη συμπεριληφθούν καθόλου δείπνα, Ιταλία λέω είναι, κάποιο ιταλικό εστιατόριο θα έχει για να διαλέγει ο καθένας πού και πόσο θέλει να ξοδέψει.

Απ' την άλλη όμως ήθελα να το κάνω και πιο εύκολο για αρκετούς από μας. Γιατί άντε να συνεννοηθείς και κει... Αν υπάρχει μια χώρα που συναγωνίζεται την Ισπανία στην εκμάθηση της αγγλικής αυτή σίγουρα είναι η Ιταλία. (Μην κοιτάς που εμείς νομίζουμε ότι έχουμε όλοι το σουπεριόρε στα ιταλικά επειδή λέμε φρέντο, μποτζιόρνο και τούτι φρούτι... η συνεννόηση είναι πάντα ένα θέμα.)

Τελικά αποφάσισα να συμπεριληφθούν 4 απ' τα 7 δείπνα. Δείπνα όλα! (Τα μεσημέρια ό,τι βρεθεί με 2 ευρώ, ένα κομμάτι πίτσα στο χέρι και μέσα το κεφάλι, διάβασμα, ξεναγήσεις, δε βγαίνει αλλιώς η ύλη και δεν είναι να γυρίζετε πάλι του χρόνου στη Σικελία, έχουμε κι αλλού να πάμε.)

4 δείπνα. Τα δύο απλά, μέσα στο ξενοδοχείο σε βραδιές που θα φτάσουμε σχετικά αργά και δε θα είναι ώρα να ψάχνουμε και τα άλλα δύο, καλοντυμένοι, περιποιημένοι, έξω, σε επιλεγμένο εστιατόριο, να κάνουμε ΜΑΖΙ και δυο δείπνα καλά. (Από τις τρεις βραδιές που μένουν χωρίς  Δείπνο, η μία, η τελευταία θα είναι το Γκαλά μας, που ακόμα το οργανώνω και θα ενημερωθείτε.)



Τις άλλες δυο βραδιές, ελεύθεροι, να βγούμε μαζί μια βόλτα και να διαλέξει ο καθένας ό,τι θέλει. Να φάει απλώς ένα τζελάτο ή να φάει το σκασμό ή να έχει έχει την εμπειρία να φάει σε πανάκριβο εστιατόριο με μαχαιροπίρουνα Μισελίν που εντόπισε σε κάποιο τουριστικό οδηγό. Πάντως να υπάρχει κι αυτή η δυνατότητα. Γενικά πιστεύω πως σε κάθε ταξίδι πρέπει να υπάρχει πάντα η δυνατότητα να κάνει κάποιος έστω μια βραδιά την επιλογή του, να δοκιμάσει την κουζίνα του κάθε τόπου.

Για τα τρία δείπνα που δεν περιλαμβάνονται, θα υπάρξουν και θα προταθούν 69 λύσεις για όλα τα βαλάντια!!!!

Τα λέω όλα αυτά γιατί είναι τέτοιοι οι καιροί και θέλω όλοι να ξέρουν ακριβώς το κάθε τι,
είναι τέτοιοι οι καιροί και πολλοί αγχώθηκαν και ρωτάνε δικαιολογημένα,
κάποιοι δικαιολογημένα
αλλά άλλοι, ρωτάνε και ρωτάνε και ρωτάνε...
και μαθαίνω ότι μόλις πλήρωσαν μια Λουί Βιτόν ακόμα.

Καλύτερα έτσι, καθαροί λογαριασμοί,
θέλω όλοι να γνωρίζουν πως δε γίνεται
και πάμφτηνο να είναι το πακέτο,
και όλα τα δείπνα να τα 'χει,
και ξενοδοχεία κεντρικά
και όλα, πόλεις και Μνημεία μέσα να τα 'χει
και τρέξιμο να μην έχει,
και ξεκούραση να έχει
και φαγητό καλό,
και ξεναγό καλό,
και και και...

- "Γύρω στα 700 μαζί με τους φόρους "μου λέει η άλλη το περιμένω.
-Κάντο εσύ της λέω και θα ρθω εγώ. Ή έχει και την εναλλακτική της Καρδίτσας. Πάνε 8 μέρες Καρδίτσα άμα θες με 700 γιατί  Αράχωβα, ούτε τριήμερο δε σε βλέπω.

Όποιος έχει τέτοιο ταξίδι, παρακαλώ πολύ να μου τον πει και γω θα έρθω με όλο τον κόσμο που με εμπιστεύεται.

Συνεχίζω,

5ο) χάι λάιτ

Α) Εκδρομή στο Ρήγιο και στα ελληνόφωνα χωριά της περιοχής.


Β) ΟΧΙ Εκδρομή στα νησιά του Αιόλου. Ηφαιστειογενές νησί έχουμε το ωραιότερο του Κόσμου, τη Σαντορίνη, δεν έχουμε καιρό για χάσιμο στη Σικελία.

6ο)

Συμπεριλαμβάνει τους φόρους στην κάθε πόλη.
Έχουν βάλει φόρο και οι Σικελοί, επειδή πατάς σικελική γη, στην κάθε πόλη φόρο. (Όπως στην Ισπανία μόνο οι Καταλανοί... Βαρκελώνη-Εξωτική Καλέγια)

7ο)

Μια μέρα ολόκληρη στην Ταορμίνα!!!



ΟΛΟΚΛΗΡΗ!

Όχι εκδρομή στην Κατανια-Αίτνα-Κρατήρες-κάτι ξαδέρφια των κρατήρων-Κατάνια- Τορμίνα-Κατάνια...
Η Ταορμίνα θέλει το χρόνο της.
Είναι η Μις Σικελία η Ταορμίνα!
Όποιος ξέρει, κι έχει κι ελαχίστως κριτήρια αισθητικής καταλαβαίνει.
Θα πάμε απ' το πρωί, θα ξεναγηθούμε, και μετά θ' αμοληθούμε... Να τη χορτάσουμε!
Μία μέρα μόνο για την Ταορμίνα.

Το λέω γιατί στα διάφορα προγράμματα που έλαβα, μόνο επίσκεψη στο Τζάμπο δεν είχαν προγραμματίσει εκείνη την ημέρα!

Μιας και δεν κατορθώθηκε διαμονή στην Ταορμίνα, (είναι πανάκριβα κυριολεκτικά), ειδικά γι' αυτό το "ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΤΑΟΡΜΙΝΑ" θέλω να πω και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Vito-Marco που επέμεινε να γίνει έτσι, που επέμεινε να μην γίνει η Ταορμίνα ξεπετουά!

Ευχαριστώ Μάρκο και γι' αυτό και για όλες τις συμβουλές στην πορεία κατάρτισης του προγράμματος.

8ο)

Επίσκεψη και Ξενάγηση στην Piazza Armerina...
Τί εστί Piazza Armerina;;;

Ρωμαϊκή Ιστορία, στην Ιταλία είμαστε!



Ιστορία,
Ομορφιά
και Τέχνη,
τα πιο μοντέρνα ψηφιδωτά του κόσμου! 
Μαγιό μπικίνι τον 3ο αιώνα, όταν μέχρι το 1960 όποια δε φορούσε ολόσωμο τη θεωρούσαν τσούλα!

9ο)

Δύο, (2, ΔΥΟ) Αρχηγούς! Έναν ελληνόφωνο Ιταλό, τον Vito, κι έναν Έλληνα θεσσαλόφωνο της Ισπανίας. (τον Yian Lym).

Επιπλέον,
όλους τους επίσημους ξεναγούς που επιβάλλονται μέσα σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους για να μην ξεναγηθούμε στα κλεφτά κι απ' έξω απ' έξω.


Θέλω εκ των προτέρων να ξέρετε ότι θα είμαστε δυο συνοδοί γιατί αυτό κρίνω ότι θα είναι το καλύτερο για σας!
Πληρώνετε δυο συνοδούς να το ξέρετε. Άρα δύο θα σας βασανίζουν.

Πολλοί μου λέγατε όλα αυτά τα χρόνια:

“Γιάννη κάνε κάτι κι εκτός Ισπανίας, να πάμε εκεί .... να πάμε κι εδώ..... να πάμε όλοι μαζί και στη Σικελία, αφού έτσι κι αλλιώς θέλουμε να πάμε, με κάποιον θα πάμε, γιατί να μην είσαι εσύ ο συντονιστής τουλάχιστον;"

Εγώ μόνο συντονιστής δε μπορώ. Θέλω να μιλάω στο λεωφορείο!

Οπότε θα το συνδυάσουμε.
Θα είμαστε δυο συνοδοί, ξεναγοί, αρχηγοί ή όπως αλλιώς λέγεται αυτό το πράμα που προσπαθώ να κάνω.

Γι' ανθρώπους σαν εσάς, που είστε πια φίλοι, θέλω διπλό βασανιστήριο, ήθελα και μαστίγιο ιταλικό στις πλάτες σας, και σεις να παίρνετε εκδίκηση και να ρωτάτε τον Ιταλό αυτά τα περί "μέσου μισθού", για τη ζωή στην Ιταλία για για για...
Να φωτιστεί κι αυτό το κομμάτι, Ιταλός είναι ο Βίτο, ξέρει από Ιταλική καθημερινότητα και στην ώρα του κάθε μέρα, στην ΩΡΑ ΤΟΥ ΒΙΤΟ και τις συνταγές του θα δίνει, (μία σπέσιαλ κάθε απόγευμα) αλλά και θα μας διαφωτίσει για όλα, παλιά και καινούρια... (Αν καταφέρει να μου πάρει το μικρόφωνο.)

Κι όπως σας είπα και σε άλλη δημοσίευση, μετά από τόσα χρόνια σχέσης με τους περισσότερους από σας, θέλω να έχω και γω κάποιες στιγμές χαλαρές μαζί σας.

Το πιο σημαντικό ίσως όλης αυτής της υπόθεσης είναι ότι θα έχουν δουλειά, "μέσο μισθό" δυο άνθρωποι αντί για ένας: και ο Vito και 'γω.

10ο)

Πτήσεις με ΑΛΙΤΑΛΙΑ.

Διαβάζοντας αυτό μπορεί κάποιος να σκεφτεί:  “Κι είναι αυτό χάι λάιτ;;;”

ΝΑΙ.

Η Πείρα των πιλότων είναι σημαντική για μένα.
Για την ασφάλεια μας δε θέλω τίποτα “low cost”.
Η ΑΛΙΤΑΛΙΑ, έχει έμπειρους πιλότους.
Και μάλιστα έμαθα πως φέτος βραβεύτηκε για πολλά!

Μια φορά κι έναν καιρό,
είχε λίγο προβληματάκι με τις βαλίτζες.
Κάποτε.
Λίγο!
Προβληματάκι.

Πέρυσι κάναμε το 2ο “Σουρεαλιστικά Σουαρέ”, του Σεπτεμβρίου με Αλιτάλια και δεν έλειψε ούτε νεσεσέρ.

Και σιγά μη μας νοιάξουν οι βαλίτζες.
Άμα,
πες ότι μία (1) δε βγαίνει,
μία όχι πολλές,
θα κάνουμε όλοι (ΟΛΟΙ) όχι μόνον ο γκαντέμης, για συμπαράσταση θα κάνουμε όλοι αυτό που προτείνουν κάποιοι να κάνουμε και με την κρίση γενικά. Δε λένε πως πρέπει να το δούμε μ' άλλα μάτια και να την κάνουμε την κρίση... ευκαιρία;;;

Στην Ιταλία είμαστε θα την κάνουμε την κρίση ευκαιρία και θα πάμε στην αγορά ν' ανανεώσουμε όλη μας τη γκαρνταρόμπα.


11ο)

Πτήση Πρωινή. Πρωινότερη δεν ξέρω αν γίνεται. Πρωινότατη για πολλούς λόγους αλλά ο σημαντικότερος για να μην ακούσω (πολλοί το ξέρετε) μια απ' τις πιο μισητές μου φράσεις:

“...πάντως κύριε Γιάννη η πρώτη μέρα πάει, μας τη φάγατε την μισή....” (Που να σου σταθεί στο λαιμό η πρώτη πίτσα που θα φας!)

Και στο καπάκι, πετιέται η άλλη από δίπλα, ακόμα πιο βλαμμένη:

“...και την τελευταία κύριε Γιάννη μας τη φάγατε ολόκληρη...”

(Που να μην "ολοκληρώσεις" ποτέ από δω και πέρα! Και να σου πάρει το σπίτι η Τρόικα. Τσούλα! Και να σου κόψει και τον 10ο μισθό!)

Όλα αυτά σκέφτομαι μέσα μου κάθε φορά που ακούω τέτοια.
Απεχθάνομαι το σύνδρομο του μονίμως “εξαπατημένου” Έλληνα, αυτό που πάντα κάποιος πάει να του τη φέρει αλλά εκείνος/η δε μασάει, μην κοιτάς που δε μιλάει...


Λες και της μανδάμ τής είπαν για πρώτη φορά στο αεροδρόμιο τι ώρα φεύγει...

“Γεια σας... κυρία Αγγουροπούλου μου, κρίμα που ήρθατε πρωί-πρωί αλλά τελικά αργά το απόγευμα πετάτε...”

Γιατί το αγόρασες κυρία Αγγουροπούλου μου αφού το ήξερες απ' την αρχή τί ώρα θα πετάξεις, αφού το ήξερες ότι θα στη “φαν” τη μέρα;;;

Ευτυχώς στη Greco-Land τέτοιους σαν την κυρία Αγγουροπούλου δεν έχουμε! (Πια. Ελπίζω.)

Και να είχαμε δηλαδή... πετάμε 6 το πρωί από Αθήνα και στην επιστροφή, 10 το βράδυ από Ρώμη... (Και σ' αυτή την περίπτωση η κυρία Αγγουροπούλου πάλι θα βρει να πει: 

"... α πα πα πα πα... ερείπια μας καταντήσατε... πολύ πρωινή η πτήση στο πήγαινε και στο έλα... Δεν ξέρω, εμένα μ' αρέσει στην επιστροφή να φτάνω νωρίς στο σπίτι ν' ανοίξω βαλίτζες να βάλω πλυντήρια...")


                                    (Το ΟΚ μου είναι αυτό σε τέτοιες περιπτώσεις)

κι αντί για 12ο χάι λάιτ, 12ος παίχτης σε ρόλο χαιλάντερ,

ο El Greco,
μαζί,
πάντα,
με καινούριο ρεπερτόριο σε “πρόζα” και σε Μουσική Επένδυση.



Εδώ είναι το πρόγραμμα, να του ξαναρίξτε μια ματιά αν θέλετε και παρακαλώ πολύ τακτοποιήστε άμεσα τα 200 ευρώπουλα ώστε να εξασφαλιστούν οι θέσεις στην αεροπορική. Αλλιώς δε θα έχουμε τις θέσεις, είναι τόσο απλό.
Για να δω, θα γίνει η κατάθεση των 200 ευρώ απ' όλους σε 3 ώρες όπως η κράτηση;;;;

Πρέπει ν' αποφασίσουμε άμεσα  ! Ειδικά για τις 2 πρώτες αναχωρήσεις, του Ιουνίου και του Αυγούστου (φανταστείτε, για του Αυγούστου την αναχώρηση λέει (29 Αυγ.) είναι το ίδιο επείγουσα η προκαταβολή όσο και για του Ιουνίου γιατί είναι το χάι σίζον για τη Σικελία και θα μας πετάξει έξω απ' την πόρτα το σύστημα κρατήσεων...) .
Για την 3η πουτανέσκα που προσθέσαμε στις 6 με 13 Σεπτεμβρίου, είναι λίγο πιο χαλαρό το "σύστημα". αργότερα το μπιλιέτο της προκαταβολής, θα ειδοποιηθείτε.

Όσοι δεν κατεβαίνετε απ' το καράβι αυτής της Σικελικής Εκστρατείας επικοινωνήστε αύριο κιόλας με τον ΚΥΚΛΟ στο 210-32 25 175, ζητήστε την Κική και συνεννοηθείτε για τα περαιτέρω.

Ciao bambini

Προσωπικά, είμαι "σούπερ εξάιτεντ" για το καινούριο επεισόδιο της Ταξιδιωτικής μας Ιστορίας. Κυρίως είμαι χαρούμενος γιατί νομίζω φτιάχτηκε ένα ακόμη Συλλεκτικό Ταξίδι.

Σας φιλώ και πάω να ρίξω το πιπέρι στην Πουτανέσκα μας. (Ετοιμάζω αυτές τις μέρες έναν απ' τους "Μονολόγους Λεωφορείου” που νομίζω βγαίνει συμπαθητικός. Το θέμα;;;; Θα τα πούμε στο λεωφορείο.)




                           El Greco

No comments:

Post a Comment