1 Apr 2016

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ: ΝΑ ΤΗ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΞΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΛΛΕΤΑΙ ή ΟΧΙ;;;;;

Σιγά μη φταίει ο Φάμπρ.



(Ο Γιάννης Τσαρούχης, ο Διονύσης Φωτόπουλος, ο Μάνος Χατζιδάκις και ο Γιάννης Μόραλης. Τους λέει τα νέα ο κ. Φωτόπουλος για την πρόοδό μας στον Πολιτισμό... Πήραμε τον Φαμπρ λέει... άλλο πράμα... πετάμε!)

Σιγά μη φταίει ο κύριος Φάμπρ.

Και σιγά μην έκανε τα ίδια αλλού. Να τον είχαν προσλάβει για παράδειγμα Γάλλοι για αντιστοίχου κύρους Φεστιβάλ τους και να προγραμμάτιζε όλο Βέλγους αιτιολογώντας το πως δεν πρόλαβε να μελετήσει τις προτάσεις των Γάλλων (αυτό είπε για των Ελλήνων).

Πάντως τώρα αρχίζουν τα ωραία κ. Φαμπρ. Δε μας ξέρετε καλά. Σας βλέπω σύντομα να τρέχετε μακριά από την Αποικία με το πέος σας παλλόμενο από αηδία που μπλέξατε με τέτοιους ιθαγενείς.

Δε μας ξέρετε καλά.
Εμείς φάγαμε τον Καποδίστρια, εσείς θα γλιτώσετε; Που στην περίπτωσή σας έχουμε και δίκιο από πάνω...

(Απ' τη ΜΗΔΕΙΑ του Δ. Παπαϊωάννου.)


Άμα κάνει Πάσχα αυτός στη θέση του, πολύ θα ήθελα  να τσουγκρίσω αυγό μαζί του μιας και θα 'μαι και γω εκεί. Και θα εισηγηθώ σε φίλους εδώ στην Ισπανία να τον προσκαλέσουν στο Φεστιβάλ της Merida  να δείξει και στο ισπανικό κοινό πως να πάλλεται το ισπανικό πέος σε ρυθμούς φλαμένκο μέχρι να το περιχύσουν σανγρία πριν του κάνουν μαλάξεις.

Φτάνει να δει κανείς το παρακάτω βίντεο για να μην τον προσλάβει αλλά αφού ήμαστε “βλαχάκια”... Βέλγος σου λέει... άλλη κατάσταση... προχωρημένη...

Δείτε το βίντεο που είναι μια καλλιτεχνική του έκφραση, σα συστατική επιστολή όχι της τέχνης του, της ψυχής του. Δε λέω ότι στην καριέρα του δεν είχε άλλες καλύτερες στιγμές απ' αυτή, αυτό έλειπε, αλλά ετούτη έπρεπε να τον είχε στιγματίσει για πάντα.
Πετάει γάτες στο αέρα και πέφτουν πάνω σε σκαλιά, και σίγουρα χτυπούν και πονάνε και δώστου πάλι...
Το βλέπεις αυτό στο κουρίκουλουμ-βίτε του ή στο γιουτουμπ πριν πάρεις απόφαση για το ποιος θα είναι ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών και λες κατ' ευθείαν... ΠΑΡΑΚΑΤΩ, ΑΥΤΟΣ ΟΧΙ ΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΒΑΣΑΝΙΖΕΙ ΖΩΑ, ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ! (Εκτός κι αν σε διακατέχει ανθυποβαλκάνιο κόμπλεξ οπότε στέκεσαι με θαυμασμό μπροστά στα νιαουρίσματα πόνου της γάτας.)


Κι ΕΔΩ η περίφημη πια παράστασή του, ή τουάχιστον η περίφημη στιγμή της παράστασης, το απαύγασμα τής δουλειάς του, εκεί που η Τέχνη συναντάει τη Διάνοια και την Ψυχή!

Καμία αντίρρηση στο να 'ναι ξένος ο Διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών. Αλλά κάποιος που να σε κάνει να καμαρώνεις για τα κριτήρια του Έλληνα που τον διάλεξε.

Από πού να το πιάσουμε δεν έχει πια... Ξανά και ξανά επιβεβαιώνω ότι είμαστε σε παρακμή όχι σε κρίση.

Άντε και με Βέλγο Πρωθυπουργό εύχομαι. Αν είναι πιο in και πιο trendy... Και να κάνει ένα Δημοψήφισμα και να νικήσει η πρότασή του... "Να τις βγάλουμε όλοι έξω και να τις κουνάμε απ' το πρωί μέχρι το βράδυ"!

                                              El Greco

No comments:

Post a Comment