4 Dec 2018

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: SOLD OUT !

Ό,τι και να πω θα είναι λίγο.


Το ταξίδι για Ψυχοθεραπεία στην Όαση της Σίβας έκλεισε μέσα σε μια βδομάδα. Πολύ τιμητικό 5 μήνες πριν να δίνει κανείς τέτοια προτεραιότητα και κυρίως τόση εμπιστοσύνη στη δουλειά που θα κάνουν μια σειρά ειδικών (στο Ψυχόδραμα, την Ορθοφωνία, τη Yoga κτλ )  που επέλεξε η Ψυχοθεραπεύτρια κα. Φωτού.


Ένα πρώτο συμπέρασμα είναι πως, μετά απ’ αυτή την ψευδοαραβική άνοιξη που αποδείχτηκε χειμώνας καταχείμωνο, η Αίγυπτος, εξακολουθεί να ασκεί γοητεία και μάλλον ξαναμπαίνει δυναμικά στα σχέδια ανθρώπων και γραφείων.

Ένα 2ο συμπέρασμα είναι ότι είμαστε πολλοί αυτοί που "δεν είμαστε καλά". (Καλό σημάδι που το αναγνωρίζουμε.) Με το που ανακοινώθηκε το:

«Ψυχοθεραπεία στην Όαση της Σίβας: Καβάφης Vs Φρόιντ στον καναπέ της Κλεοπάτρας» έγιναν ουρές. Ήδη όμως η κα. Φωτού είχε τις δικές της ουρές.

Αυτό που θέλω να πω είναι ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ καθώς κι ότι το εγχείρημα θα επαναληφθεί. Στην Αίγυπτο ή όχι.
Πάντως σκέπτομαι μια φορά το χρόνο η Melodrakma να φτιάχνει ένα Συλλεκτικό Ταξίδι για τη Σωτηρία της Ψυχής που έτσι κι αλλιώς είναι πολύ μεγάλο πράμα. Ένας απ' τους σταθμούς που θέλω μια μέρα να στήσουμε τον «καναπέ» είναι η Παραλία των Καθεδρικών στη Γαλικία. Στα χέρια ουρανού και θάλασσας ανάσκελα ν’ αναζητά κανείς το δικό του συνώνυμο για τη λέξη ΕΙΜΑΣΤΕ τη λέξη ΑΣΤΡΑ και τόσες άλλες σωσίβιες λέξεις.

Τέλος, με αφορμή το ταξίδι στην Αίγυπτο, η κα. Φωτού και γω, σκεπτόμαστε να οργανώσουμε ένα διήμερο,  μια ψυχοθεραπευτική συνάντηση στην Αθήνα με τη συμμετοχή ειδικών και θέμα τις Ευεργετικές Συνέπειες του Ταξιδιού στην Ψυχική μας Υγεία. Ώρα είναι να πάρει το Ταξίδι τη θέση που του αρμόζει στη συνείδηση των ανθρώπων.

Περισσότερα προσεχώς.

El Greco





No comments:

Post a Comment