15 Dec 2018

2019-Η ΕΥΧΗ

Αγαπημένοι φίλοι,


Σ’ αυτές  τις γιορτές η Ισπανία βρήκε και πάλι έναν τρόπο να φτάσει στην καρδιά. Μ’ ένα διαφημιστικό βίντεο 4,5 λεπτών. Μερικές φορές, έτσι όπως κάναμε τη ζωή μας, 4.5 λεπτά φαίνονται αιώνας, να κάτσω να δω 4,5 λεπτά βίντεο με τόση δουλειά που έχω. Το Θέμα του χρόνου, μεταξύ άλλων πολλών, απασχόλησε τον Νταλί,  όχι μόνο στο έργο του "Μαλακά Ρολόγια ή Η Επιμονή της Μνήμης", σε χίλιες περιπτώσεις, ειδικά σ’ ένα συνέδριο που είχε οργανώσει στο Φιγκέρας προς το τέλος της ζωής του.

Υπάρχει χρόνος ή είναι ιδέα; Τρέχει τόσο γρήγορα όσο λέει ο καθρέφτης ή σέρνεται όπως τον νιώθουμε κάθε φορά που μας καθηλώνει η θλίψη; Είναι αυτό που θυμόμαστε σα χθες  κάθε φορά που νιώθουμε παιδί μπροστά σ' έναν Άγιο-Βασίλη ή η ατέλειωτη αναμονή όσων ποθήσαμε και δεν έρχονται.

Ακριβώς αυτό είναι το θέμα και στο βίντεο: ο χρόνος και η διαχείρισή του. Πού τον ξοδεύουμε, σε ποιους τον προσφέρουμε κι από ποιους τον στερούμε. Στο βίντεο εμφανίζονται φίλοι, μάνες με παιδιά, αδέρφια, εραστές… Ο καθένας μ’ έναν απ’ τους σημαντικότερους ανθρώπους τής ζωής του. Μιλούν για τη σχέση τους κι ύστερα έρχεται ο «λογαριασμός». Τους ρωτάει ο οικοδεσπότης του βίντεο «με βάση όσα μας είπατε, θέλετε να ξέρετε πόσο χρόνο θα περάσετε μαζί σε όλη την υπόλοιπη σας;»

Θέλει κανείς να το υπολογίσει;

Εκτός από υγεία σε όλους, φίλους και εχθρούς (αν υπάρχουν και τέτοιοι) Ευχή-Πρωταγωνίστρια για το 2019, να βρίσκει ο καθένας 4,5 λεπτά την εβδομάδα για τον κάθε ένα που αγαπάει.




Υ.Γ: Το βιντεάκι μέχρι γλυκανάλατο το λες αλλά την ουσία του όχι. Συν την ουσία που θα βάλει ο καθένας με αφορμή αυτό.

El Greco

No comments:

Post a Comment