20 Jan 2019

ΧΑΙΡΕ Ω ΧΑΙΡΕ ΔΙΑΦΑΝΗ!

Σ’ ένα ταξίδι αστραπή στην Ελλάδα, ανακάλυψα πάλι διάφορους θησαυρούς. Γίνονται υπέροχα πράματα στην Ελλάδα που μοσχοβολάνε κι έχει διπλή αξία αυτό σε μια εποχή με πολλή μπόχα. Έτσι κι αλλιώς απ’ αγκάθι βγαίνει ρόδο… Έτσι γεννήθηκε και το ρόδο που λέγεται Διονύσιος Σολωμός.
4 μέρες, 4 θησαυρούς, έναν όμως δε μπορώ να τον κρατήσω για τον εαυτό μου.


Με όλη τη δύναμη της ψυχής μου λέω όλοι, ΟΛΟΙ να δουν τη ΔΙΑΦΑΝΗ! Ένα έργο γραμμένο για τη μάνα του ποιητή που έγραψε το ανυπέρβλητο «Χαίρε ω χαίρε Λευτεριά»!
Όποιος αγαπάει ανθρώπους που αγαπούν το θέατρο να σηκώσει το τηλέφωνο και να τους το πει τώρα, να κανονίσουν μαζί ή χώρια.
Και τους άλλους που αγαπάμε, γιατί έχουμε κι άλλους που αγαπάμε, αυτούς που το θέατρο τους φαίνεται για μια φορά το χρόνο και το θέλουν για «διασκέδαση», σ’ αυτούς πιο έντονα ακόμα, τηλέφωνο και μήνυμα, χωρίς ερωτήσεις και πολλά-πολλά, κατηγορηματικό,  τελεσίδικο…

«το άλλο το Σαββατοκύριακο θα πάμε θέατρο»

Έξοχο το κείμενο του Περικλή Μοσχολιδάκη. Και η σκηνοθεσία του. Κι ο χώρος που επέλεξε. Και το τσέλο που στέκεται όρθιο σ’ όλη την παράσταση σαν κυπαρίσσι πάνω στη μνήμη του ποιητή, αγκαλιασμένο απ’ τον εραστή του μουσικό. Τέλος, απ’ τη θρυλική πια Γκόλφω του Καραθάνου είχα να νιώσω ότι ένα κείμενο βρίσκει το Στόμα και την Ψύχη του, βρίσκει και κουμπώνει με το άλλο του μισό, τον/την Ηθοποιό.
Η κυρία Μάγδα Κατσιπάνου αυτό έγινε για το Κείμενο η Μάγδα, το Έτερον Ήμισυ.

Ένα Εύγε κι ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συντελεστές γιατί τόσο που τρέχουμε πια δεν προλαβαίνουμε να νιώσουμε και η παράσταση αυτή σε παίρνει θες δε θες απ’ όπου κι αν έρχεσαι, σε σέρνει απ' το μανίκι στην περιοχή του Νιώθω ξανά.

Θα παίζεται κάθε Σαββατοκύριακο στον Πολυχώρο Vault  .Μελενίκου 26  ΓΚΑΖΙ- ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ.

Στο μυαλό του Θεού κατοικεί η Ελευθερία κι ο άνθρωπος που της έγραψε Ύμνο κι η μάνα του εκεί κι αυτή!

El Greco

No comments:

Post a Comment