17 Dec 2020

NESSUN DORMA: ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ


Για όσους αγαπήσαμε την ταινία «Mar Adentro», του Alejandro Amenábar, με τον Javier Bardem στο ρόλο του Ramón Sampedro, η σημερινή είναι μια ξεχωριστή μέρα. Ήταν η πραγματική ιστορία, ο αγώνας ενός ανθρώπου για το δικαίωμά του στην ευθανασία, η διεκδίκησή του να πεθάνει με αξιοπρέπεια μιας και δεν μπορούσε να ζήσει αξιοπρεπώς. Χρόνια, καθηλωμένος στο κρεβάτι μετά από ατύχημα, μπορούσε να κινήσει μόνο το κεφάλι.


Όση αναστάτωση στην ψυχή και διχασμό στο μυαλό κι αν προκαλεί η ιδέα της θανάτωσης ενός ανθρώπου έστω και με τη θέλησή του, πρέπει να παραδεχτούμε ότι είναι ένα δικαίωμα. Κι από σήμερα είναι Νόμος του Κράτους της Ισπανίας. Το Κοινοβούλιο σήμερα 17 Δεκεμβρίου του 2020 ψήφισε ΝΑΙ στην Ευθανασία. 

Όταν η Επιστήμη δεν θα μπορεί να κάνει τίποτα και όλα θα απομένουν πια στα χέρια τού Θεού, ο ασθενής θα έχει δικαίωμα να πάρει την υπόθεση απ’ τα χέρια του Θεού στα δικά του και να ζητήσει ευθανασία από το Δημόσιο Σύστημα Υγείας σε οποιοδήποτε νοσοκομείο της Ισπανικής Επικράτειας. 


Αν και εφόσον δεν τελειώνουν όλα με την τελευταία αναπνοή κι ο Ramón Sampedro από κάπου διαβάζει τα ισπανικά site, θα πρέπει να νιώθει και ευτυχής και δικαιωμένος. 

Υ.Γ: Φωτό 1 η αφίσα της τανίας με τον Χαβιέρ και στη φωτό 2 ο πραγματικός Ramón Sampedro. Στο βίντεο του youtube η καταπληκτικότερη στιγμή της ταινίας

Mar Adentro - Nessun Dorma

El Greco

No comments:

Post a Comment