9 Apr 2015

Η ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ

Τζάμπα μπάνιο, τζάμπα ξύρισμα, λούσιμο, κολόνιες, ντιοντοράν, τζάμπα τόση προετοιμασία έξω μας μέσα μας, προετοιμασία να πέσει στο κεφάλι μας Κακό Μεγάλο και Ιστορικό που το προέβλεψαν καν και καν αστέρες της δημοσιογραφίας...  πάλι τίποτα! Πάλι μας έστησε η χρεωκοπία. Για σήμερα Μ. Πέμπτη την είχαν προαναγγείλει.  (Για 24 του μηνός είπαν τώρα μήπως τα καταφέρει κι έρθει τελικά αλλιώς καλό Μάιο τη βλέπουν σε Σκάι και Μέγκα.)


Με τόση προετοιμασία, για να μην πάει χαμένη και μείνουμε χωρίς πένθιμη είδηση, σκέφτηκα να να δημοσιεύσω σήμερα μια παλιά, απ' τα τέλη του 2014, παλιά πια έτσι όπως τρέχουν όλα... Την είδηση της άλλης μας χρεωκοπίας.

Στη Γαλλία, συγκεκριμένα στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της, τη Μασσαλία, οι άστεγοι θα πρέπει να φορούν ένα κίτρινο τρίγωνο.
Για να τους ξεχωρίζουν.
Για το καλό τους λέει, για να μπορεί να τους παρασχεθεί ανά πάσα στιγμή ιατροφαρμακευτική ή όποια άλλη βοήθεια χρειαστούν. Το διευκρινίζουν ότι είναι για το καλό τους λες κι έχει κανείς αμφιβολία πως ό,τι κάνει ο Καπιταλισμός για το καλό των ανθρώπων το κάνει. Τώρα αν έτυχε και παλιότερα να το εφαρμόσουν αυτό το 'Σύστημα" κι άλλοι είναι σύμπτωση. Σύπτωση και το ότι και ετούτοι εδώ πρέπει να το φοράνε κρεμασμένο σε ΕΜΦΑΝΕΣ σημείο (διευκρινίζουν)  μαζί με την ταυτότητά τους.
Άντε με το καλο και για το καλό τους, και σε στρατόπεδα συγκέντωσης σύντομα.

Στη Γαλλία τη Γαλλικής Επαναστάσεως παρακαλώ..

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, είδα live να παθαίνει εγκεφαλικό μια φίλη στον “τοίχο” του φέισμπούκ της, καθώς έγραψε πως έβλεπε ΣΚΑΙ, κι ο Μπογδάνος είχε αρχίσει να αναλύει το Las Meninas, του GOYA. Έτσι είπε. Έτσι το είπε. Με σιγουριά, με αυτοπεποίθηση... Του  GOYA. Διασταυρωμένη πληροφορία. Με κανίς γκριφόν διασταυρωμένη.
Του GOYA  σίγουρα.
Με την ίδια αυτοπεποίθηση που λέει και όλες τις άλλες ειδήσεις και αναλύσεις... Είμαστε τυχεροί οι έλληνες. Τελευταία ειδικά στην ανάλυση της Τέχνης και των Οικονομικών από τηλεοράσεως απολαμβάνουμε ότι καλύτρερο κυκλοφρεί στην πιάτσα.

Του  GOYA και να πάει να πηδηχτεί ο Velazquez. Να πάει στα δικαστήρια άμα θέλει να διεκδικήσει την πατρότητα.


Υ.Γ: Να μη χαθούμε μέχρι 24 του μηνός που είναι να ξαναχρεωκοπήσουμε. Φέτος συμπίπτει και με τη Feria de Abril στη Σεβίλλη.

                                  Καλή Ανάσταση.

                                                                              El Greco

7 comments:

  1. Μην ανησυχείς Γιάννη μου. Με κυβέρνηση της πρώτη φορά Αριστεράς δεν πρόκειται να χρεωκοπήσουμε ποτέ. Η σωτηρία ήλθε...Και τους δημοσιογράφους που λένε τα αντίθετα ξέρεις.....γκούλαγκ.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Είναι παλιά κατάκτηση η χρεωκοπία μας, δεν είναι τωρινή. (Δε φαντάζομαι όταν λες "δημοσιογράφους" να εννοείς τους δημοσιοκάφρους;;;)

      Delete
  2. Παλιά, που πάει να γίνει ακόμα χειρότερη. Δεν τα έχεις δει όλα. Για τους δημοσιοκάφρους ναι, σε αυτούς αναφέρομαι. Κομματικά στελέχη του καθεστώτος. Και που να ανασυσταθεί και η ΕΡΤ....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αν λειτουργούσε η Δικαιοσύνη, κάπως αλλιώς θα ήταν και τα πράματα γενικά. Για την ώρα ενημέρωση απ' τον Μπογδάνο και τη Σιδέρη της Ν.Δ που καλεί δημοσίως κάποιον να σκοτώσει τη Κωνσταντοπούλου με λάστιχο ή με φρένο... να "γλιτώσουμε" λέει και δεν παρεμβαίνει κανένας. Το 3ο πρόσωπο θεσμικά... Ο άλλος, ο Σεφ με τις ομελέτες χωρίς να σπάσει αυγά πάει πασχαλιάτικα (τον πήρε ο πνος) και φωτογραφίζεται στα ορφανοτροφεία με παιδάκια και δεν τους καλύπτει το πρόσωπο... Απ' το καιρό της Φρειδερίκης πραγματικά είχαμε να δούμε τόσο τρυφερές στιγμές στα ορφονοτροφεία με πρόσωπα παιδιών στη φόρα ώστε να συγκινηθεί ο μη σκεπτόμενος γκαγκά...(γιατί άλλος δε νομίζω) Ούτε και γι' αυτό παρεμβαίνει κανένας... Υποψήφιος του ΛΑ.Ο.Σ καλεί από τηλεοράσεως να σκοτώνουν "όποιον μετανάστη πετυχαίνουν μόνο του" αν δεν του βλέπει κανείς δηλαδή μπαμ στο κεφάλι... μούγκα πάλι. Τα ζεις και τα ξέρεις καλύτερα φαντάζομαι.

      Delete
  3. Τα ζω όλα αυτά πράγματι...και αυτά που γράφεις παραπάνω και συμφωνώ αλλά και αυτά που δεν γράφεις: τη μονταζιέρα και τις ύβρεις της Αυγής σε κάθε διαφωνούντα με την κυβερνητική γραμμή (όταν υπάρχει γιατί συνήθως δεν..). Εφημερίδα η οποία τείνει να μοιάσει με την άλλη αυγή..ξέρεις ποιά..την "δημοσιοκαφρία" της Κοντρα Νιους του Γιώργου Κουρή της πάλαι ποτέ Αυριανής, στυλοβάτη της νέας κατάστασης, την εμπρηστική επίθεση κουκουλοφόρων-"αντιεξουσιαστών" στη "μνημονιακή" athens voice, την αγωγή του απίθανου υπουργού Κοτζιά στην athens review of books με στόχο τη φίμωσή της και άλλα πολλά. Εμένα πιο πολύ την εποχή της Φρειδερίκης μου τη θυμίζουν τα πανηγύρια του Καμμένου και της Δούρου στο Σύνταγμα στην εθνική επέτειο.
    Αν μάλιστα το συνεχίσουν θα έχουμε και τις "γιορτές της πολεμικής αρετής των Ελλήνων" στο Παναθηναϊκό στάδιο. Λαός και Στρατός ενωμένοι!
    Για τον Μπογδάνο δεν σχολιάζω γιατί είναι άνευ αξίας τα όσα λέει. Η Ζωίτσα όμως θα πρέπει να αντιληφθεί ότι πράγματι είναι το τρίτο πρόσωπο θεσμικά. Στην Πολιτεία πλέον και όχι στο ΣΥΡΙΖΑ. Δυστυχώς η εξουσία κάποιους τους τρελαίνει. Και κάποιους τους αποτρελαίνει εντελώς....

    ReplyDelete
  4. Ξέρω ότι σε πολλά, (ώρες-ώρες νιώθω σε πάρα πολλά) συμφωνούμε. Τουλάχιστον για τον κατήφορο της Αυγής (ενίοτε για την ώρα). Όσο για τα πανηγύρια του Καμμένου και της Δούρου, όσο θ' αφήνουν τα παιδιά εκτός φωτογράφησης για προσωπικό τους όφελος ας φάνε από ένα αρνί κι ας πάνε από ουρικό οξύ. Γιατί έτσι θα έχει μείνει στο επίπεδο της γραφικότητας. Ενώ το άλλο είναι δόλος. Γιατί δε με πείθει κανένας ότι με τον χαρακτήρα που 'χει ο Φρειδερίκος δεν είχε τίποτα καλύτερο να κάνει το Πάσχα απ' το να πάει στη Λαμία για ένα photo call. Όσο για τη ζωή εγώ θα περιμένω. Τη βρίζουν όλοι όσοι δεν εκτιμώ καθόλου. Και πριν 3 μήνες την ψήφισαν κιόλας για Π.τ Β. Ευκαιρία ν' αλλάξει χαρακτήρα της έδιναν;;; Γιατί ότι δε3ν τον ήξεραν το χαρακτήρα της δεν μπορούν να πουν. Το Στυλ της δε μ' αρέσει προσωπικά. Αλλά η επίθεση που δέχεται είναι ελεεινή και πολύ ύποπτη... Δε σου φαίνεται ύποπτο ΣΚΑΙ και ΜΕΓΚΑ και και και να υιοθετούν τόσο αβασάνιστα την καταγγελία μιας Δαπίτισσας ότι πήγε και φώναζε στην Αιδηψό "Ξέρεις ποια είμαι εγώ..." κτλ κτλ.;;; Δε ρωτάς πρώτα;;;; Δε ζητάς τα στοιχεία της ενοχής;;; Δε διασταυρώνεις;;;; Ο κατηγορούμενος πρέπει να προσκομίσει στοιχεία της αθωότητάς του;;; Το σβησμένο βίντεο ανακτάται σε ΜΗΔΕΝ δευτερόλεπτα... Κατά τρέχει κάτι τρέχει εδώ...

    ReplyDelete
  5. Τη Ζωή τη βρίζουν δικαιολογημένα όσα τη βρίζουν. Ενα ψώνιο είναι με περικεφαλαία. Το περιστατικό στην Αιδηψό είναι ασήμαντο μπορεί και κατασκευασμένο. Άλλα είναι τα προβλήματα της και γιαυτά δεν χρειάζεται να περιμένεις. Φυσικά να τη λουστούν όσοι την ψήφισαν. Συμπολιτευόμενοι και αντιπολιτευόμενοι.
    Όσο για τους χορούς Σύνταγμα δεν είναι απλά γραφικότητες. Πρόκειται για το συμβολισμό της δήθεν πρώτης φοράς Αριστεράς παρέα με την ακροδεξιά: το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπεις. Με παιδάκια ή χωρίς.

    ReplyDelete