13 Jul 2015

ΤΕΡΑΤΑ και ΠΑΡΑΣΙΤΑ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΜΑΔΡΙΤΗ

Κάνω βόλτα στο ίντερνετ  και βλέπω τις αντιδράσεις του καθενός στην περιβόητη πια Συμφωνία. Το μόνο που δε μου 'ρχεται είναι να λοιδορήσω τον Πρωθυπουργό. Δεν το κλωτσάς ένα πτώμα.


Είναι θλιβερό -έτσι φαίνεται από μακριά τουλάχιστον, εδώ απ' τη Μαδρίτη απ' όπου βλέπω εγώ τα πράματα- είναι θλιβερό να βλέπεις τη ΔΙΠΛΗ χαρά κάποιων, ΔΙΠΛΗ ΧΑΡΑ!
Χαρά από τη μία γιατί “ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ” είναι αυτό που ήθελαν
και χαρά λόγω της Ταπείνωσης του Τσίπρα.
Θλιβερό να βλέπεις τη διπλή χαρά όσων μέχρι τώρα ψήφιζαν τα κόμματα που μας έφεραν ως εδώ.
Θλιβεροί αυτοί αλλά,
ακόμα θλιβερότεροι όσοι σήμερα πανηγυρίζουν για τη "Μεγάλη Νίκη" του ΣΥΡΙΖΑ και την “Πυγμή του Αλέξη” να μη δεχθεί να πάει το ΤΑΙΠΕΔ στο Λουξεμβούργο. (Τα είδα γραμμένα αυτά και τα 'κανα μεγέθυνση, νόμιζα δε βλέπω καλά.) Δε μιλώ για όσους απλώς στέκονται ανθρώπινα δίπλα στον Πρωθυπουργό, για κομματόσκυλα.

Προσωπικά δεν είχα καταλάβει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εκλεγεί για να μην πάει το ΤΑΙΠΕΔ στο Λουξεμβούργο και για να μη δώσουμε από ένα νεφρό ο κάθε Έλληνας. Άλλο είχα καταλάβει ως Οικονομική του Πρόταση. Και το χειρότερο, ποιος ακούει τώρα το Φίλη και τους Φίληδες από παράθυρο σε παράθυρο να παραδίδουν μαθήματα “πολιτικού ρεαλισμού”.
Φτου κι απ' την αρχή δηλαδή...
Κάποιοι σαν τον φίλο μου τον Κώστα έφυγαν το 1982 απ' το ΠΑΣΟΚ, όταν είδαν ότι αυτό που έκανε δεν είχε καμία σχέση με αυτό που έλεγε ότι θα κάνει
και άλλοι είναι ακόμα ΠΑΣΟΚ (ανεξαρτήτως κόμματος που ψηφίζει.)
Κι η ΝΔ
ΠΑΣΟΚ είναι.
Το ΠΑΣΟΚ είναι Τρόπος να Ζεις.
Το ΠΑΣΟΚ είναι κυρίως τρόπος να επιζείς.
Το ΠΑΣΟΚ είναι η Τέχνη της Στρέβλωσης.
Το ΠΑΣΟΚ είναι Μέσα μας.



Έγινε η “Πολυπόθητη” Συμφωνία.
Κι άντε να δούμε τώρα, αφού δε μπορούμε να έχουμε ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ , θα έχουμε  τουλάχιστον ΗΣΥΧΙΑ;;;;

Δεν είμαι ούτε Αναρχικός ούτε καν αντιευρωπαϊστής. Προσπαθώ απλά να καταλάβω, αυτό που λέγεται Ε.Ε κι αν  φαίνεται σε κάποιον "ευρωπαϊκό", με την έννοια του Πολιτισμένου;
Νομίζω η παρακμή αυτή δεν ανήκει σε κάποια συγκεκριμένη ήπειρο, είναι η παγκόσμια η παρακμή μας, του πλανήτη μας πατέντα ο μαφιόζικος εκβιασμός. Κι αν σε κάποιον  φαίνεται τρόπος ευρωπαϊκός, πολιτισμένος, θα τον βρει μπροστά του, όταν θα ξεδοντιάσουν μια μέρα τα παιδιά του, μπροστά στα μάτια του, για να βλέπει έτσι η προηγούμενη γενιά το χαμό της επόμενης, τον αφανισμό της σποράς της, είναι παλιά πατέντα ετούτη εδώ, δοκιμασμένη, 350 χρόνια μεσουράνησε η Ιερά Εξέταση, ήρθε η ώρα για το comeback της, ο Τομάς Τορκεμάδα είναι εδώ, διέσχισε βουνά λαγκάδια και αιώνες σε καρέκλα αναπηρική αλλά έφτασε.
Κι ένα απ' τα πράγματα που ζήτησε και πήρε είναι και η παραχώρηση από πλευράς ελληνικής Βουλής του Δικαιώματος της Νομοθέτησης. Δεν μπορεί δηλαδή πια η ελληνική Βουλή να Νομοθετεί χωρίς πρώτα την έγκριση “ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ”. Τότε προς τί 300 νοματαίοι;
Θα  το θέσει αυτό το ερώτημα η Χ.Α σύντομα.


Όσο για τον Πρωθυπουργό, κανένα άλλο σχόλιο.
Τον ηττημένο κατά κράτος και με συντριβή δεν τον κλωτσάνε οι πολιτισμένοι. Απόδειξη ότι δεν είναι Ευρωπαίοι είναι ακριβώς αυτό, αν βέβαια Ευρωπαίος θέλουμε να σημαίνει πολιτισμένος άνθρωπος.
Ελπίζω μόνον να καταλάβατε πια κύριε Πρωθυπουργέ, (οι άλλοι το καταλάβαμε) ότι απέναντι σας δε στέκονται άλλοι Πρόεδροι δεκαπενταμελών αλλά Μαφιόζοι. (Πράμα που βέβαια οφείλατε να το γνωρίζετε απ' το Δεκέμβριο που επιδιώξατε Εκλογές αλλά αυτό δεν είναι της παρούσης.)
Παρά τη Συντριβή σας, κρατώ πως μες στο ρομαντισμό σας, τον ερασιτεχνισμό σας -για τη λίγκα που κατεβήκατε  να αγωνιστείτε-  κι ενδεχομένως την αφέλειά σας -που όλοι θα πληρώσουμε- ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΤΕ. Γιατί είχαμε μάθει και στο άλλο το Σενάριο, το είπα-ξείπα κατ' ευθείαν, την επόμενη μέρα.
Ένα απ' τα πράματα που θα κρατήσει νομίζω η Ιστορία είναι ότι κάποτε, ένας, που νόμιζε ότι μπορεί ν' αλλάξει τον κόσμο μπήκε στο “παιχνίδι” έπεισε κι έναν λαό ολόκληρο σχεδόν ότι είχε σχέδιο αλλά, δεν είχε, και μέσα σε 6 μήνες η “ΤΑΞΙΣ” αποκαταστάθηκε.

Τώρα κύριε Πρωθυπουργέ σας εύχομαι να σταθείτε όρθιος προσωπικά κατ' αρχάς (αυτές τις μέρες εκτίμησα πολύ και τον Έρπη σας, ανθρώπινη αντίδραση, το ελάχιστο που πρέπει να βγάλει κάποιος αν δεν είναι μουλάρι)
κι αμέσως μετά να κάνετε την Ήττα σας Γνώση και Ουσία.
Να μη λέτε πολλά.
Να κάνετε περισσότερα απ' όσα λέτε.
Να μη λέτε άλλα μπροστά και άλλα πίσω.
Να μη διορίσετε δικά σας παιδιά. (Βοά ο τόπος πάλι για κάτι διορισμούς, όχι τις επαναπροσλήψεις  απολυμένων, για άλλους λέω...)
Να δημιουργήσετε συνθήκες για να υπάρξουν δουλειές, όχι να διορίζετε πάλι για να σας χρωστούν χάρες και να μας το πουλάτε για καταπολέμηση της ανεργίας.

Πώς να δημιουργήσετε δουλειές;;;

Εσείς είπατε ότι ξέρετε. Γι' αυτό δεν εκλεγήκατε;

Τα προνόμια που έλεγε ο άλλος, ο φίλος όπως τον ονομάσατε, ο Γκι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σας μίλησε για κάτι προνόμια.
Έφτασαν Νεοφιλελεύθεροι Ευρωπαίοι να σας μιλούν για το Αφορολόγητο και τα άλλα Προνόμια της Εκκλησίας.
Θα κάνετε κάτι σε σχέση μ' αυτό;;;
Δεν έχετε τα κότσια να αναμετρηθείτε μαζί της;;;
Τότε ασχοληθείτε με τα άλλα, πείτε τα δευτερεύοντα.
Τα προνόμια των Βουλευτών και των Υπουργών γιατί δε θίγονται πάλι;;;
Διαβάστε λίγο τη Συμφωνία που μόλις υπογράψατε, κουβέντα,
τίποτα δεν αλλάζει πάλι κι εκεί.
Δε μπορείτε ούτε αυτό να το πειράξετε;

Πάμε τότε στις συντάξεις στα 37 για παράδειγμα;;;
Πού  ακούστηκε και γιατί σύνταξη στα 37 και στα 38;
Δε γνωρίζετε κανέναν;
Εγώ πάντως ξέρω περίπου 1.000 προσωπικά,
ελάτε να το συζητήσουμε αν θέλετε,
στη Μαδρίτη μένω κύριε Πρωθυπουργέ,
μετανάστευσα πριν πολλά-πολλά χρόνια επί Ευημερίας Χρηματιστηρίου,
για να μη συνωστίζομαι μετά,
μετανάστευσα διότι αδυνατούσα να καταλάβω εκείνη την Ευημερία,
κι ύστερα,
αδυνατούσα να προσαρμοστώ στην κομματική κοπρολαγνεία απ' τη μία
και δε μου πήγαινε και το παρεό του Κωστόπουλου από την άλλη
κι έφυγα,
είμαι στη Μαδρίτη τώρα,
ελάτε,
θα σας φιλοξενήσω, να μην ξοδεύουμε και το ελληνικό κράτος σε ξενοδοχεία,
θα βολευτούμε,
εσείς στο δωμάτιο της Άλμπας και τα παιδιά στο σαλόνι,
ελάτε να το δείτε λίγο από μακριά το θέμα,
υπάρχουν έλληνες που ζουν εις βάρος άλλων ελλήνων.
Πρέπει να βρείτε λύση άμεσα σ' αυτό, πριν στραφούν οι μισοί εναντίον των άλλων μισών;

Κι αν κουραστήκατε απ' τα ταξίδια πάνω-κάτω Αθήνα-Βρυξέλλες,
ρωτήστε κανέναν εκεί,
όχι στέλεχος κομματικό,
ούτε οπαδό,
τα είδαμε και τα οπαδιλίκια,
ρωτήστε κάποιον εκεί, μπορώ εγώ να σας δώσω ονόματα φίλων μου να τους ρωτήσετε.
Κι αν δε θέλετε δικούς μου φίλους,
σε μια στιγμή που θα είστε μόνοι,
ρωτήστε τον κ. Φίλη, τον κ. Κατρούγκαλο και τον κ. Μητρόπουλο,
ξέρουν αυτοί κανέναν που απολαμβάνει προνόμια; (Αφού πρώτα όμως συμφωνήσετε στο ότι είναι προνόμιο να είσαι στα 38 συνταξιούχος αλλιώς μη γίνει καν η κουβέντα.)
38 χρονών λέει στη σύνταξη Τραπεζικός υπάλληλος γιατί έχει 2 ανήλικα παιδιά. Κατ' αρχάς πού είναι το παράλογο στα 38 του κάποιος να έχει 2 ανήλικα παιδιά;

Ψάξτε κατηγορίες και Συντεχνίες και θα βρείτε και 35χρονους συνταξιούχους κύριε Πρωθυπουργέ. Κι από αργόσχολους σωρός!!!
Κι αν δε βρείτε έχετε πάντα τη Λύση της Μαδρίτης. Ανοιχτή η πρόσκληση φιλοξενίας για Σαββατοκύριακο ολόκληρο γιατί κατά τη διάρκεια της εβδομάδος δεν μπορώ, ψάχνω δουλειά πια έτσι όπως τα κάνατε.
Για κάθε ψηφοφόρο που θα χάνετε πάντως επειδή θα του πείτε ότι στα 38 και στα 48 ΔΕβγαίνουμε στη σύνταξη, θα κερδίζετε μια γενιά παιδιών που ΔΕθα μεταναστεύσουν.
Μην ακούτε τις Σειρήνες ότι είναι “κατάκτηση”. Θα ήταν αν όλοι μας βγαίναμε στα 38.
Εκτός κι αν αυτό που λέτε σήμερα κ. Πρωθυπουργέ είναι ότι πρέπει να αγωνιστούμε ώστε όλοι οι Ευρωπαίοι να βγαίνουν στη Σύνταξη στα 38. Εκεί να σας στηρίξω. Αλλά πείτε το. Και μην αρχίσετε τώρα με τα τσιτάτα ότι θα χτυπήσετε τη Διαπλοκή. Πήρατε το δρόμο όλο ευθεία για να είστε Η Διαπλοκή.

Τέτοια Πασοκονεοδημοκράτικη κληρονομιά θα βρείτε μεγάλη κ. Πρωθυπουργέ. Σ' αυτή τη “γραμμή” είναι πολλά που πρέπει να δείτε και να δείξετε γενναιότητα. (Πιο δύσκολο μου φαίνεται εμένα να κλειστώ σ' ένα δωμάτιο με “τόσο Ευρωπαίους ανθρώπους”.) Το δύσκολο δηλαδή το κάνατε. Αντιμετωπίσατε Τέρατα, τα Παράσιτα τώρα θα φοβηθείτε; Σεβαστείτε τον Κόπο εκατομμυρίων ελλήνων που δουλεύουν σκληρά και καθαρίστε την Κοινωνία απ' τα παράσιτα.
Κι όλα αυτά, επειδή αποφασίσατε,
εσείς το αποφασίσατε
να παραμείνουμε στον αποκαλούμενο Δυτικό Κόσμο. Αλλιώς πείτε μας τί θέλετε τέλος πάντων.

Μπορεί να κάνω λάθος. Κάντε εσείς τη δική σας αυτοκριτική. Κάντε τη όμως. Είναι πολύ χρήσιμο πράμα η αυτοκριτική. Ακόμα και μετά από Μεγάλες Νίκες. Φανταστείτε μετά από Μεγάλες Ήττες.

(Από έκθεση Φωτογραφίας και Αφίσας που είδα τον περασμένο Ιανουάριο στο Ρέινα Σοφία αλλά δυ θυμάμαι τον δημιουργό. Αμερικάνός πάντως.)

Υ.Γ: Όποιος υποστήριξε το “ΟΧΙ”
ΔΕΝ είναι διορισμένο κρατικοδίαιτο κομματόσκυλο.
Αυτό θα ισοδυναμούσε με το να πει κανείς ότι όποιος υποστήριξε το “ΝΑΙ” είναι γιατί ζει με τις μίζες απ' τα Ευρωπαϊκά Κονδύλια που ξεπουπουλιάζει.

Υ.Γ2: Σας παρακαλώ κύριε Πρωθυπουργέ διαψεύστε ότι παραχωρήσατε ΚΑΙ το Δικαίωμα της Νομοθέτησης; Την Νομοθετική Εξουσία δηλαδή, εκείνη που λέει το Σύνταγμα του οποίου θα ήσασταν κάθε λέξη του...

Υ.Γ-3: Κύριε Πρωθυπουργέ, χαίρομαι που τουλάχιστον δεν είχατε την κατάληξη του Καντάφι. Γιατί και με κείνον, οι ίδιοι, “οι ευρωπαίοι ηγέτες” που διαπραγματευόσασταν χθες όλη νύχτα, μες στις αγκαλιές και τα φιλιά ήταν ώσπου να σύρουν τη σορό του σα του Έκτορα από κανάλι σε κανάλι.

Δείτε κι έναν Πίνακα διαχρονικό κι επίκαιρο. Έχω ξεναγήσει πολλούς φίλους μπροστά του. Είναι στο Πράδο, θα πάμε εκείνο το σαββατοκύριακο που λέγαμε, αν βέβαια αποφασίσετε να 'ρθείτε. Θα μείνει η Περιστέρα και η Αλάιτζ με τα παιδιά και θα πάμε οι δυο μας γιατί έχω πολλά να σας δείξω εκεί.

(Παραδίδεται ένα Οχυρό των Ολλανδών στους Ισπανούς. Φαίνεται ποιος είναι ο νικητής και ποιος ο ηττημένος)


Πάρτε όμως μια  πρώτη “Δόση”, πείτε τη Προκαταβολή απ' το Πράδο, δείτε σ' αυτόν τον Πίνακα του Βελάθκεθ κύριε Πρωθυπουργέ (“Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗ ΜΠΡΕΝΤΑ”) πώς ο Νικητής αντιμετωπίζει τον Ηττημένο. Δεν ηττηθήκατε από Ευρωπαίους εσείς. Από Παράρτημα της Παγκόσμιας Μαφίας Ηττηθήκατε. Αν σας παρηγορεί αυτό. Αν σας "παρηγορεί" λέω, όχι "δικαιολογεί".

                                                   El Greco

1 comment:

  1. Γιατι πιστευα οτι μονο εγω τα βλεπω ετσι τα πραγματα?
    Τακις Ζιγρας.
    (ακουγωντας μπεντζιαμιν κλιμεντιν)

    ReplyDelete