7 Jan 2018

ΑΗ ΓΙΑΝΝΗΣ 2018

«Ήταν καμάρι της αυγής και καβαλάρης όμορφος τώρα μια χούφτα χιόνι.»

Με γιορτή τελειώνουν οι γιορτές! Αη Γιάννης πάλι, μέσα τα κεφάλια από αύριο.


Πέρασαν δυο ωραίες εβδομάδες, ειδικά οι 10 τελευταίες μέρες όπως ακριβώς μου αρέσει, ανάμεσα σε ανθρώπους σαν με ανοιχτή αγκαλιά. Ο παλιός έφυγε κι ο νέος χρόνος άρχισε μ’ ένα ταξίδι πολύ αγαπημένο: Μαδρίτη-Ανδαλουσία!

Όπως σε κάθε πόλεμο έτσι και στην ειρήνη, υπάρχει μια μάχη που τη λέμε «Μητέρα των Μαχών», αυτό είναι το «Μαδρίτη-Ανδαλουσία»,  η μήτρα και το σπέρμα μαζί, σα σε σπηλιά τσιγγάνων ένας Ταύρος-Δίας να γονιμοποιεί Γυμνή και Ντυμένη Μάγια και γεννιέται απ’ αυτούς Αγάπη για την Ισπανία και τα τρία της παιδιά της, το Βορρά των Βάσκων, την Ανατολή των Καταλανών και τη Δύση των Κατακτητών.

Σκοπίμως προγραμμάτισα αυτό το ταξίδι για να κλείσει η πρώτη χρονιά της Melodrakma.

«Γύρισε κάμπους και βουνά και πανηγύρια πέρασε στην αγκαλιά των κοριτσιών.»


Γυρίσαμε κάμπους και βουνά, θάλασσα οι ελαιώνες και οι ιστορίες λεωφορείου τσέπης, υπερταχεία Ιστορίας, 9 μέρες 31 άνθρωποι με τρυφερότητα και αγάπη. Σας ευχαριστώ αστέρια, ευχαριστώ παλιούς πια φίλους και νέες σπουδαίες μεταγραφές.








 Με γιορτή τελειώνουν οι γιορτές! Πάει και το δέντρο, πάει και το γκρουπ, αποχαιρέτησα με αγκαλιά τους πάντες το πρωί στο Μπαράχας, και το μεσημέρι, έτσι για την Ιστορία και για τη μέρα, Αλάιτζ και Άλμπα φάγαμε στο Boitín, το περιβόητο παλαιότερο εστιατόριο του κόσμου, δίπλα στο τραπέζι του Hemingway παρέα μ’ όλους εσάς, εκείνη την ώρα πολλά απ' τα μηνύματα, τηλεφωνήματα, mail, παρέα φάγαμε σήμερα κι ήθελα να σας πω ένα μεγάλο μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! Τις χρειάζομαι τις ευχές σας. 
Τρέχω μ’ ένα άλογο νέο, ατίθασο όμως το απολαμβάνω. Σας ευχαριστώ!

Χρόνια πολλά και σ' όλους τους εορτάζοντες, σήμερα χθες, όλες αυτές τις μέρες, όλους τους φίλους που κάτι γιόρταζαν και δε μπόρεσα να επικοινωνήσω. Να χαιρόμαστε τη ζωή και τη ζωή μας!


Υ.Γ.: Θα ήθελα πολύ πάρα πολύ, όλοι μα όλοι να ήσασταν καλεσμένοι μου στην πρεμιέρα του VIRUS στις 18 Ιανουαρίου. Αυτό όμως δεν είναι πρακτικά δυνατό σε μια παραγωγή με 20 συνολικά ανθρώπους, 14 εξ αυτών ηθοποιοί. Με προσκλήσεις το θέατρο θα πεθάνει.

Οι συντελεστές της παραγωγής, τους οποίους και ‘γω την επόμενη εβδομάδα θα γνωρίσω καθώς έρχομαι για την πρεμιέρα,  με ενημέρωσαν πως άρχισαν οι προπωλήσεις εισιτηρίων.

ΕΔΩ


Και για όσους ρωτούσαν αν η πρεμιέρα θα είναι ανοιχτή και με εισιτήρια ναι θα είναι και θα χαρώ πολύ να δω όσους μπορέσουν.


Τηλ. Κρατήσεων: 6983782678 και  6983042463

Για μένα είναι ένα αίνιγμα και μια πρόκληση όλο αυτό που έγινε με το Virus, 24 χρόνια μετά, τυχαία ο Δημήτρης Παραδείσης να το βρει στη «Δωδώνη», να το αγοράσει, ν’ αποφασίσει να το σκηνοθετήσει, να μου τηλεφωνήσει και να…


Όποιος θέλει, ας έρθει ν’ ανακαλύψουμε μαζί τί φτιάχτηκε από κείνη την αίσθηση που κατέγραψα 24 χρόνια πριν.

Υ.Γ. 2: Μ' αυτό κάναμε τη νυχτερινή μας βόλτα στη Σεβίλλη, τυχή βουνό, φέγγαρι είχα ζητήσει για κείνη τη βραδιά,   Πανσέληνο έκανε. Καλή αντάμωση!

                                 El Greco



No comments:

Post a Comment