17 May 2018

ΣΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥ ΔΑΝΤΗ: HABEMUS PREZZO

Δύσκολη γέννα αλλά Habemus Prezzo!Λευκός Καπνός στο Στρατηγείο της Μαδρίτης και κατέληξα στην τιμή του ταξιδιού ζυγίζοντας την ποιότητα των υπηρεσιών, χωρίς ούτε μια έκπτωση σ' αυτό και συγχρόνως λαμβάνοντας υπ' όψιν και τις γενικές δυσκολίες των καιρών!



Κατ' αρχάς συνειδητοποιώ ότι αυτό δεν είναι ένα ταξίδι στην Τοσκάνη. 

Είναι μια ευρεσιτεχνία, ένα ταξίδι με Βένετο, Εμίλια Ρομάνα, Ούμπρια και Τοσκάνη, ένα ταξίδι φτιαγμένο αποκλειστικά για όσους ενδιαφέρονται για ταξίδια θεματικά φτιαγμένα στο χέρι. Θα ακολουθήσουμε τα βήματα της ζωής του Δάντη, τον κύκλο της ζωής του, αυτό το υπέροχο δώρο που λέγεται ζωή και που κρατάει λίγο. Απ' τη Γέννηση μέχρι το θάνατό του Δάντη. Θα πάμε παντού, όπου κι αυτόν τον πήγε η ζωή. Την Ιταλία άνω-κάτω! Βερόνα, Λίμνη Γκάρντα, Μπολόνια, Ραβένα, Φλωρεντία, Αρέτζο, Σαν Τζιμινιάνο, Μονταλτσίνο, Μοντεπουλτσιάνο, Σιένα, Περούτζια, Ασίζη...

Δουλεύοντας πολύ καιρό γι' αυτό το ταξίδι, επιβεβαίωσα για μια ακόμα φορά πως είναι αφάνταστα δύσκολο να στήσεις στα πόδια του ταξίδι που δεν είναι μια πεπατημένη, ένα copy paste και μισό. Δεν ήθελα απλά ένα κολλάζ των high llights ενός τόπου, ήθελα να πω μια ιστορία μέσω του τόπου και για τον τόπο. Ήθελα όλα, και high llights αλλά και τ' άλλα, οι ανείπωτες δηλαδή ιστορίες των δρόμων, να είναι όλα μέρος ενός και μοναδικού σεναρίου, όχι το καθένα της μάνας του και του πατέρα του, "πήγα Φλωρεντία", "πήγαμε και Σιένα", σκέσε γειτόνισσα, σκάσε απ'τη ζήλεια σου... πήγαμε πήγαμε πήγαμε...

Πήγαμε αλλά πόσο ίδιοι γυρίσαμε;

Τί κάναμε εκεί που πήγαμε;

 Και κυρίως, ΤΙ  ΝΙΩΣΑΜΕ;

Όσο περνούν τα χρόνια, αυτό με νοιάζει μόνο, τί τελικά θα νιώσουμε γιατί θα είναι και το μόνο που θα θυμόμαστε.


Κι έτσι είπα μια φορά που πάμε, ας φτιάξουμε ωραίες αναμνήσεις και κει...

Έκατσα λοιπόν, πήρα βελόνι και κλωστή κι έφτιαξα πρώτα ιστορίες, κι ύστερα τις έβαλα να διαδραματίζονται μέσα σε πόλεις και σε εξοχές, αλλά ήθελα να μένουμε και μεις όπου εξελίσσεται η ιστορία μας, όχι σε πόλεις κοντινές, όχι στα 29 χιλιόμετρα, στις ίδιες που μένουν οι ήρωές μας, να μπορούμε να βγαίνουμε τα βράδια μαζί τους, δεν έχουμε ούτε μια νύχτα για χάσιμο, δε θα πρεπε να έχουμε ούτε μία στη ζωή μας για χάσιμο.



Είναι αφάνταστα δύσκολο να χτίσεις ένα ταξίδι θεματικό, να πατάει στο ίδιο story line, να δέσεις τα πάντα με την ίδια χρυσή κλωστή, πόσω δε μάλλον να χτίσεις και να δέσεις σε μία από τις πιο ακριβές περιοχές τής Ευρώπης... σαν έμπορος της Βενετίας να θες την καρδιά της Ιταλίας αλλά η καρδιά σου η ίδια να φωνάζει  «χωρίς αίμα»

Έτσι, μετά από πάρα πολύ προβληματισμό,- γι’ αυτό και η καθυστέρηση ν’ ανακοινωθεί η τιμή- αποφάσισα τελικά το ταξίδι μας να μην είναι με ημιδιατροφή.

Οι λόγοι πάρα πολλοί και κυρίως τα κόστη. Ήμουν μέχρι πριν λίγες μέρες αποφασισμένος να λύσω αυτό το θέμα αλλά απ' την άλλη δεν ήθελα να είναι κάτι μακαρόνια κι arrivederci, ήθελα επιλεγμένα εστιατόρια με μενού ειδικά φτιαγμένα για μας…

Τα κόστη γι’ αυτό που ήθελα, απαγορευτικά!!!!!



Έτσι κατέληξα στο να συμπεριλάβω δύο μόνο γεύματα!

Το ένα με θέα το εκπληκτικό Σαν Τζιμινιάνο, και το άλλο, την πρώτη βραδιά
μας στη Φλωρεντία. Και τα δύο με wine tasting 3 κρασιών. Αλίμονο να μην κάνουμε στην Τοσκάνη 2 τουλάχιστον wine tasting και να μας λεν μετά βλαχάρες.)

Όλα τ’ άλλα, τα υπόλοιπα δείπνα, οι προθέσεις μου μέχρι προχθές, θα γίνουν προτάσεις επί τόπου με διάφορες εναλλακτικές ώστε να εκτιμήσει ο καθένας ανάλογα με την όρεξη της στιγμής και τις δυνατότητές του. Εκεί που αρνήθηκα να κάνω έκπτωση είναι στην ποιότητα της ουσίας τής σχέσης μας με τον συγκεκριμένο τόπο κι είπα κάθε βράδυ έξω μαζί, μικρά by night περιπατητικά για να δούμε με ποια σκιά μοιάζουμε και ποιο φως κάθε πόλης μας ταιριάζει.

Καταλήγοντας λοιπόν, ΟΛΑ θα γίνουν όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα και απλώς στα δείπνα θα ακολουθεί όποιος θέλει και θα παραγγέλνει αλά καρτ ώστε να ξοδέψει όσο θέλει και μπορεί.

Τιμή 935 + 160 φόροι (Συμπεριλαμβάνονται δύο γεύματα/δείπνα.)

Επιβάρυνση για μονόκλινο 220 ευρώ.

Παρακαλώ θερμότατα, όσοι έχετε κάνει προκράτηση, να επικοινωνήσετε άμεσα για επιβεβαίωση ή όχι καθώς και για τα περαιτέρω
 .

Ραντεβού στην καρδιά τής καρδιάς τής Ιταλίας!

Αυτή τη φορά, στην ιστορία μου, φεγγάρι δεν υπάρχει! Χέρι-χέρι θα διασχίσουμε το Σκοτάδι μες στην Κόλαση του Δάντη για ν' αναζητήσουμε ό,τι για τον καθένα μπορεί να είναι Παράδεισος.

Το Day by day ενός ταξιδιού γραμμένο σα θεατρικό έργο. 

Ευχαριστώ και καλή αντάμωση.




El Greco

No comments:

Post a Comment