25 Nov 2018

ΝΕΟ ΤΑΞΙΔΙI!!! «ΚΑΒΑΦΗΣ VERSUS FREUD: Στον Καναπέ της Κλεοπάτρας»

Ειδικό Ταξίδι: Ψυχοθεραπεία (και όχι μόνο) στην Όαση της Σίβας.
Λίγες θέσεις.
Θα γίνουν δεκτοί μόνον όσοι έχουν Σοβαρό πρόβλημα.


Πολιτιστικός Τουρισμός, ξεκούραση αναψυχή, ψυχαγωγία αλλά και ψυχοθεραπεία σχεδόν στον καναπέ της ερήμου: την Όαση της Σίβα.

Μετά από τρεις μέρες στην Αλεξάνδρεια θα πάμε στην Όαση της Σίβα όπου για άλλες πέντε μέρες τα σεμινάρια και οι συνεδρίες θα μπλέκονται με τη χαρά της σχέσης που θα χτίζεται ανάμεσα σε όλους όσους αποφάσισαν αυτό το μοναδικό ταξίδι.

Παράλληλα, θα κάνουμε και τουρισμό, το Ταξίδι Ελευθερώνει, το Ταξίδι Θεραπεύει, πάμε ως το Ναό του Άμμωνα Ρα, την Πηγή της Κλεοπάτρας, το ναό που έκτισαν οι Πτολεμαίοι προς τιμήν του Μεγάλου Αλεξάνδρου...

Τί άλλο έχει για στόχο αυτό το ταξίδι;

Να χαλαρώσουμε και να ηρεμήσουμε και μιας και βρεθήκαμε εκεί, χαλάρωση και ηρεμία θα επιδιώξουμε κάνοντας μπάνιο σε πηγές με ζεστό νερό (42° C) και σε άλλες με αλμυρό νερό, ένα-ένα τα μυστικά τής όασης θα βάλουν το χέρι τους να γυρίσουμε άλλοι άνθρωποι.

Τί άλλο;

Κανονίσαμε, ντόπιος ζωγράφος, κάτοικος της Σίβα, να μας δείξει την τέχνη του,  το ίδιο και παραδοσιακές κεντήστρες καθώς και παραδοσιακοί μπαρμπέρηδες θα μας διδάξουν τη δική τους τέχνη και τεχνική.

Δε μπορεί να κλείσει αυτή η περιπέτεια χωρίς μουσική. Παραδοσιακή μουσική και χορός από οργανοπαίχτες και χορευτές ντόπιους αλλά κι από μας.


Η Melodrakma Universal σε συνεργασία με την κα. Άννα Φωτού, Ψυχοθεραπεύτρια - Οικογενειακή Θεραπεύτρια, αποφάσισαν να συνδυάσουν το ταξίδι με άλλες ανάγκες της ψυχής.

(...) "στην απεραντοσύνη της ερήμου θα έχουμε την ευκαιρία να συμμετέχουμε σε μαθήματα ορθοφωνίας, διαλογιμσού, yoga και pilates." (...)

Θέλει κι η Ψυχή καμιά φορά ντάντεμα, θέλει κάτι δώρα περιττά, ένα καπρίτσιο που ζητάει μία στις τόσες, ας της το κάνουμε κι αυτή θα μας ανταμείψει με το μοναδικό τρόπο που έχει: να μη μας τρώει μέρα-νύχτα πως θα μας αφήσει και θα πετάξει μακριά!

Ακολουθεί το ημερήσιο πρόγραμμα.

1η ΜΕΡΑ – Μεγάλη Πέμπτη

25 Απριλίου, είναι μέρα εργάσιμη, πάμε στη δουλειά μας και το απόγευμα (αν δεν το ‘χουμε κάνει απ’ την προηγούμενη) κάνουμε βαλίτζες. Συγκέντρωση στο Ελ. Βενιζέλος και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού στην αγαπημένη Αλεξάνδρεια!!! Άφιξη το βράδυ, μας περιμένει ο Φαρούκ, ο οδηγός μας, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ – Μεγάλη Παρασκευή

Πρωινό και θα επιχειρήσουμε να γνωρίσουμε δυο διαφορετικές πλευρές της πόλης:  το πώς το ελληνικό στοιχείο, Πατριαρχείο, Ελληνικό Σχολείο, Βιβλιοθήκη, οικία Καβάφη και Ελληνικό Κοιμητήριο έρχονται κυριολεκτικά σε αντίστιξη με τους ρυθμούς της σύγχρονης πόλης.

Κίνηση τρελή, κορναρίσματα, 10 στο πενταθέσιο αυτοκίνητο, 4 στο διθέσιο μηχανάκι και συγχρόνως ρυθμοί ανατολής, νωχελικότητα, ραθυμία

Επίσκεψη στο Πατριαρχείο και στο σπίτι του Ποιητή.

Περιδιαβαίνει ο καθένας λέξη-λέξη, γωνιά-γωνιά την Αλεξάνδρεια την Καβαφική

Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ – Σάββατο της Αναστάσεως

Πρωινό και χρόνος για τα παζάρια και τη ζωή της πόλης. Επίσκεψη ουσιαστική στη ζωή της πόλης.

Χρόνος για ν’ ανακαλύψει κανείς και μόνος του ό,τι απ’ την πόλη του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Μεγάλου Καβάφη τον γοήτευε απ’ τα διαβάσματά του:
το κάστρο που χτίστηκε από τα ερείπια του φάρου της Αλεξάνδρειας,

τους υπέροχους κήπους της Μοντάζα στα θερινά ανάκτορα του τελευταίου βασιλιά της Αιγύπτου Φαρούκ, άλλος αυτός, απλή συνωνυμία με τον οδηγός μας κι ύστερα…

πώς να μην πάει κανείς στην περίφημη και για το Χθες αλλά και για το Σήμερά της πια Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, μοναδικό σύγχρονο αρχιτεκτονικό επίτευγμα, είναι σαν πάει κανείς στο Μπιλμπάο και να μην πλησιάσει το Μουσείο Γκουγκενχάιμ.

Είναι Σάββατο της Αναστάσεως. Το βράδυ θα πάμε στη λειτουργία του Πατριαρχείου.


 4η ΜΕΡΑ – Κυριακή του Πάσχα

Πρωινό και…
-Καλημέρα Φαρούκ, βόηθα να φορτώσουμε τις αποσκευές κι αναχωρούμε για την όαση, πάμε για λίγες μέρες πάντως θα χουμε πάνω από τρεις εμείς για να επιδιώξουμε τη δική μας «Ανάσταση». Όλο και συχνότερα τρέχουμε, τρέχουμε περισσότερο, κι άλλο τρέχουμε, κι άλλο, ώσπου φτάνει μια στιγμή που αναρωτιόμαστε στη βραδινή ταβανοσκόπησή μας:
γιατί τρέχω τόσο;
μ’ αρέσει η ζωή που κάνω;
κι αν την αλλάξω, μήπως πάλι δε μ’ αρέσει και θα θέλω την προηγούμενη, μήπως κάποιος μας καταράστηκε να τρέχουμε και πάντα να θέλουμε κάτι άλλο απ’ αυτό που έχουμε;

Φαρούκ εσύ γιατί δεν τρέχεις;

Κι αν δε μπορείς να κάνεις τη ζωή σου όπως τη θέλεις
Τούτο προσπάθησε τουλάχιστον… μην εξευτελίζεις…

Ένα τραγούδι είναι μια όαση, ένα ποίημα είναι μια όαση, ένα ταξίδι είναι μια μεγάλη όαση.
Πάμε στην όαση της Σίβα, τώρα, μια βδομάδα εκεί δεξαμενή χαράς κι ενέργειας για τους μήνες που έρχονται.

Φτάσαμε…

Κυριολεκτικά μια Εμπειρία μας περιμένει:
Ψυχόδραμα,
Ορθοφωνία,
Yoga
και Διαλογισμός,

Στόχος, η «συνομιλία», με τους άλλους αλλά κυρίως με τον εαυτό μας.

Πάρτε όλοι από έναν χουρμά κι ένα κλειδί… Και στα δωμάτια σας όλοι.

Τακτοποίηση και χρόνος ελεύθερος για να εγκλιματιστούμε στο νέο περιβάλλον που θα φιλοξενήσει την 8ἠμερη απόπειρα συνάντησης με θαμμένες περιοχές της ευτυχίας

Ραντεβού για δείπνο. Κάθε μέρα από τώρα ως την επιστροφή μας θα τρώμε όλοι μαζί. Είναι κεφάλαιο μεγάλο το «Μαζί», είναι απ’ τα SOS αυτών εδώ των ημερών.

5η ΜΕΡΑ Δευτέρα 29 Απριλίου.

Πρωινό και πρωινό μάθημα yoga.

Ψυχόδραμα πριν το μεσημεριανό φαγητό.

Το απόγευμα ορθοφωνία και τραγούδι.

Ύστερα βόλτα στην Όαση και δείπνο όλοι Μαζί.


6η ΜΕΡΑ Τρίτη 30 Απριλίου

Πρωινό και αναχώρηση για περιήγηση και ξενάγηση στον Αρχαιολογικό Χώρο όπου βρέθηκε ο Ελληνορωμαϊκός Ναός. Καλημέρα Φαρούκ.
Ο Φαρούκ μας κοιτάζει περίεργα. Του ‘πεσαν πολλά φαίνεται σε μια μέρα. Και yoga και ψυχόδραμα και ορθοφωνία και τραγούδι… Ίσως…»πού έμπλεξα» να σκέπτεται αλλά η επιβίωση τον κάνει να χαμογελά. Όπως μας έκανε και μας πολλές φορές αν θυμάστε.

Καφέ στην πηγή της Κλεοπάτρας.

Απογευματινή εκδρομή με τζιπ στην έρημο και τσάι. Όχι τσάι στη Σαχάρα, Τσάι και ηλιοβασίλεμα και yoga…

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση

7η ΜΕΡΑΤετάρτη 1 Μαΐου

Καλημέρα Φαρούκ.

Πρωινή εκδρομή για να φτιάξουμε το μαγιάτικο στεφάνι. Πρέπει να βρούμε λουλούδια στην έρημο… Ιδού η πρόκληση!

Μάθημα ορθοφωνίας.

Απογευματινό μάθημα ψυχοδράματος.

Μάθημα yoga.


8η ΜΕΡΑ Τετάρτη 2 Μαΐου

Ελεύθερη ημέρα για βόλτα και μπάνιο στη λίμνη με αλμυρό νερό και στη συνέχεια χαλαρωτικό μπάνιο στις πηγές με τα περίφημα θερμά νερά. Κάντε το μπάνιο σας, ρίξτε κάτι πρόχειρο πάνω σας φτάνει να είναι ολομέταξο και καθίστε. Εκεί ακριβώς που θα διαλέξετε να καθίσετε μετά το μπάνιο σας, ακριβώς εκεί θα σερβιριστεί σήμερα το τσάι σας.

Κι ύστερα θα πρέπει σιγά-σιγά ν’ αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε για την επιστροφή στην Άγρια Δύση μας γι’ αυτό, μετά απ’ όλα αυτά τα χάδια στην ψυχή, θα πάμε για ψώνια. Έχτε 12 λεπτά για ψώνια, 12 λεπτά επαφής με το DNA της καθημερινότητάς μας κι ύστερα πίσω πάλι στο Τώρα μας. Είμαστε την Όαση της Σίβα ακόμα, έχουμε μία και μοναδική, μια τελευταία βραδιά και θα επιχειρήσουμε να την πάρουμε μαζί μας για πάντα. Δείπνο και ολονύχτιο γλέντι με παραδοσιακή μουσική και χορό.

9η ΜΕΡΑ Παρασκευή 3 Μαΐου.

Πρωινό, κουβέντα ανθρώπινη, συμπεράσματα επιστημονικά για το πόσο αμελήσαμε αυτό που λέγεται Ψυχή κι απόφαση για μικρές σημαντικές αλλαγές.

Ο Φαρούκ, μας κοιτάζει πια μ’ άλλο βλέμμα. Το ίδιο και μεις.

Φορτώνουμε βαλίτζες κι απ’ την Όαση στην Πραγματικότητα, όποια του λαχε ή επέλεξε ο καθένας.
Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Αλεξάνδρειας και πτήση για την Αθήνα.

salaam alaikum السلام عليك Φαρούκ. Καληνύχτα Φαρούκ . Αυτός ο κόσμος αλλάξει δεν αλλάξει θα ασκεί πάντα γοητεία σ' όσους διψούν να τον γνωρίσουν.


Η Melodrakma σκέπτεται να καθιερώσει κι ένα τέτοιο ταξίδι κάθε χρόνο. Θέλει κι η Ψυχή που και που ντάντεμα και θα της το προσφέρουμε.

Προσγείωση – από κάθε άποψη – στο Ελ Βενιζέλος.

Τέλος. Ένα τέλος όμως, σπιράλ, προς τα πάνω.

El Greco





















































No comments:

Post a Comment