17 Jan 2020

ΑΠΟΚΡΙΕΣ: Ο ΦΕΤΙΝΟΣ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ

Καλός ο Γύρος του Κόσμου σε 80 ταξίδια αλλά το Κέντρο Βάρους μου είναι η Ελλάδα. Γι’ αυτό καθιερώθηκε πια και κάθε χρόνο συναντιόμαστε όλοι όσοι μπορούμε σε κάποιο σημείο της Ελλάδας και για 3 μέρες κάνουμε τουρισμό και Τέχνη. Φέτος στην Πελοπόννησο!


Πριν ανακοινώσω το οριστικό φετινό πρόγραμμα, έχω τη μεγάλη χαρά και τιμή να ανακοινώσω τον βασικό Καλεσμένο Καλλιτέχνη τής Melodrakma, καλεσμένο να μοιραστεί για τρεις μέρες το ταλέντο του μαζί μας.
Ο Περικλής Μοσχολιδάκης έχει το γενικό συντονισμό όσων θα συμβούν. Θέλησε λοιπόν σ’ αυτό το ταξίδι να δώσει μεταξύ άλλων τόνο έντονα Βυζαντινό. Πώς να μην είναι έτσι με όσα ετοιμάζει στο Μυστρά… Έτσι, μ’ αυτό το Κριτήριο έκανε τη φετινή επιλογή… (ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Περικλή.)

Τον φετινό καλεσμένο κάποιοι από σας θα τον έχετε δει να παίζει και να τραγουδά στη θρυλική πια παράσταση «Φιλιώ Χαϊδεμένου» δίπλα στην Κα. Δέσποινα Μπεμπεδέλη!
Άλλοι θα τον γνωρίζετε απ’ τη χρόνια παρουσία του δίπλα στην αείμνηστη Δόμνα Σαμίου.
Άλλοι θα τον είδαν στο Εθνικό Θέατρο, στην παράσταση «Η γειτονία των αγγέλλων»  σε σκηνοθεσία του Κ. Τσιάνου , ερμηνεύοντας τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.
Άλλοι από Συναυλίες στο Ηρώδειο ή στο Μέγαρο με το Σταύρο Ξαρχάκο, ή αργότερα στην παράσταση «Το Μεγάλο μας Τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, στο ρόλο του τραγουδιστή, ρόλο που πρώτος ενσάρκωσε ο Νίκος Ξυλούρης.

Κάποιοι πρόσφατα, το Χειμώνα του ‘19 θα τον είδαν να πρωταγωνιστεί στο ρόλο του Μακρυγιάννη στην Λυρική Σκηνή, στη σύγχρονη όπερα του Δημήτρη Μαραγκόπουλου «Απο τα Οράματα και θάματα του Στρατηγού Μακρυγιάννη» ερμηνεύοντας τον ομώνυμο ρόλο.
Άλλοι θα τον είδαν στην τηλεόραση κι άλλοι ίσως είχαν την τύχη να τον ακούσουν να διακονεί στον Ιερό Ναό της Παναγίας Ν. Ηρακλείου ως πρωτοψάλτης…
Αγαπημένοι φίλοι,
ο Περικλής γράφει και σκηνοθετεί όσα θα μοιραστεί μαζί μας ο Ζαχαρίας Καρούνης. 

Για τρεις μέρες μαζί με το Καραβάνι τής Melodrakma σε τόπους ιεαρούς της Πελοποννήσου.
Όλα αυτά τα φροντίζει ο Περικλής.

Εγώ ένα μόνο ζήτησα απ’ το Ζαχαρία, την Κυριακή το βράδυ, όταν κάτσουμε στο τραπέζι, εκεί που θα είμαστε όλοι μαζί, να μας πει τραγούδια, απ’ αυτά που λέμε της Τάβλας…
Ζαχαρία, σε παρακαλώ μια χάρη ακόμα, να πεις το τραγούδι που θα σου ζητήσει η μάνα μου… Σύμπτωση, το αγαπημένο της το λες έξοχα!

Καλώς ήρθες Ζαχαρία και σ’ ευχαριστούμε προκαταβολικά που θα προσθέσεις και συ τον Πύργο σου στην Κοινή Μνήμη των φίλων τής Melodrakma. Θα με θυμηθείς, θα δεις πόσοι καινούριοι φίλοι θα σ’ αγαπούν μετά απ’ αυτή την εμπειρία.
Τώρα εσύ μόνο ετοιμάσου ν’ ακούσεις το… «Ζαχαρία βγαίνεις…»

Το δικό μου αγαπημένο είναι αυτό πάντως... 


Υ.Γ: Πολύ σύντομα θα δημοσιευθεί και το οριστικό ημερήσιο πρόγραμμα. Κι ας μην είναι πια σημαντικό γιατί προτεραιότητα έχουν οι άνθρωποι το Πώς και το με Πόση Αγάπη κάνουν ό,τι κάνουν.

Κρατήσεις

Τηλ:

210 524 1960

6980 99 2323

6985 66 2014


Mail: gr@melodrakma.com

es@melodrakma.com


Καλή Αντάμωση.

El Greco

No comments:

Post a Comment