11 Jan 2020

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ: «ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΤΗΣ ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗΣ»

Ένα νέο, σπουδαίο ταξίδι κάνει την πρεμιέρα του το 2020.

11-15 Απριλίου 2020

και

9 -13 Ιουλίου 2020

                                                 (Ντύρερ)


Η Melodrakma Universal στα πλαίσια του μεγάλου στόχου να δημιουργεί θεματικά ταξίδια που για όποιον τα πραγματοποιήσει θα είναι από κει και πέρα μέρος της προσωπικής του Ιστορίας, αποφάσισε ένα ακόμα αφιέρωμα σε μια σκοτεινή σελίδα του 20ου αιώνα: στις Δίκες της Νυρεμβέργης.

Διότι πρόκειται για δίκες κι όχι για δίκη. Για δίκες που έγιναν και μάλλον κυρίως για όλες εκείνες που δε έγιναν γιατί αλλιώς δεν εξηγείται πώς, ούτε μια δεκαετία μετά τον πόλεμο, πρωτοκλασάτα στελέχη του ναζισμού και του φασισμού, άνθρωποι δηλαδή που πριν λίγο είχαν αιματοκυλήσει την ανθρωπότητα, είχαν ξεπλυθεί άρον άρον από κάποιες «Δημοκρατίες» και κατείχαν πάλι θώκους κυβερνητικούς, έκαναν πάλι δηλαδή κουμάντο στις ζωές των ανθρώπων.

Αυτό είναι το θέμα σ’ αυτό το ταξίδι. Πώς φτάσαμε ως τις Δίκες της Νυρεμβέργης και τί ΔΕΝ επέτρεψε την πραγματική κάθαρση και απολύμανση της ανθρωπότητας.

Το ταξίδι αυτό είναι σα μία συνέχεια, σαν το 2ο Επεισόδιο εκείνου του ιστορικού πια ταξιδιού σε Βερολίνο, Δρέσδη, Λειψία Πότσνταμ, με τίτλο «Το Ταξίδι Ελευθερώνει». (θα επαναληφθεί 22-26 Απριλίου 2020)

Βασικό θέμα, οι Δίκες και η Ιστορία αλλά παράλληλα, η ομορφιά μια χώρας, το παράδοξο των αντιθέσεων, του μεγαλείου των σπουδαίων μουσουργών ποιητών και φιλοσόφων αλλά και σφαγέων, με μια κουβέντα της χώρας του Φρειδερίκου του Μέγα με όλα όσα αυτό σημαίνει.

5 μέρες, 4 νύχτες βάση μας θα είναι η Νυρεμβέργη, μετακινήσεις μόνο για εκδρομές και επισκέψεις στην περιοχή, ένα ξεκούραστο, «ελαφρύ» 5ήμερο πρόγραμμα με ειδικό βάρος!

Βάση μας η Νυρεμβέργη, διάσημη για τις δίκες αλλά έχει και χίλιους ακόμα λόγους να την επισκεφτεί κανείς. Είναι η γενέτειρα του Ντύρερ, ίσως του σπουδαιότερου καλλιτέχνη της βόρειας των Άλπεων Ευρώπης. Θ’ ανακαλύψουμε και τη δική του συνεισφορά στον κόσμο.

Για πέντε μέρες θα κινούμαστε ανάμεσα σε μοναδικά της Ιστορίας σημεία, το χώρο του Δικαστηρίου που έκανε την πόλη αυτή αρνητικά διάσημη παγκοσμίως, το σπίτι του Ντύρερ το Germanisches Nationalmuseum… Για 500 χρόνια η Νυρεμβέργη καθόρισε εν πολλοίς το Πολιτιστικό Γίγνεσθαι της Κεντρικής Ευρώπης, κι όμως, το Κακό την έκανε διάσημη.  Εκεί είναι και χαμένη αθωότητα, ένα απ’ τα σημαντικότερα Μουσεία Παιχνιδιών, θα μπούμε στον επονομαζόμενο «Ρομαντικό Δρόμο», θα επισκεφτούμε το Ρότενμπουργκ, το Ντύγκελσμπυλ, το θρυλικό Μπάμπεργκ, το φριχτό Νταχάου...

Ιστορία και Τέχνη και Ιστορία της Τέχνης μαζί! Και στις ανάπαυλες ανάσες και μπύρα!


(Στιγμιότυπο από τη δίκη της Νυρεμβέργης. Στην πρώτη σειρά διακρίνονται οι Χέρμαν Γκαίριγκ, Ρούντολφ Ες, Γιοάχιμ φον Ρίμπεντροπ, Βίλχελμ Κάιτελ. Στην δεύτερη σειρά, οι Καρλ Ντένιτς, Έριχ Ρέντερ, Μπάλντουρ φον Σίραχ και Φριτς Ζάουκελ.)

Ένα ταξίδι αφιέρωμα στο Καλό και το Κακό που συγκατοικούν μέσα μας, στον Κυνισμό και στο Ρομαντισμό, στη φρίκη της Πραγματικότητα και στην Ελπίδα που κατορθώνει καμιά φορά να μεταγγίσει η Τέχνη. Σα δυο χέρια του Ντύρερ το ταξίδι αυτό, σα δυο χέρια που προσεύχονται για την Ουτοπία: τη Δικαιοσύνη.


Η Melodrakma Universal σας καλεί σ’ ένα ακόμα ταξίδι με στόχο να λέτε για χρόνια… «Ήμουν και γω εκεί!»


Ευχαριστώ και καλή αντάμωση


Κρατήσεις

Τηλ:
210 524 1960
6980 99 2323
6985 66 2014

Mail: gr@melodrakma.com
es@melodrakma.com



El Greco

No comments:

Post a Comment