25 Mar 2020

ΕΔΩ ΜΑΔΡΙΤΗ - 2

Όλο αυτό που συμβαίνει είναι μια ακόμα απόδειξη ότι δεν μπορεί κανείς να μάθει από την εμπειρία του άλλου. Δοκιμάστε να μιλήσετε σε κάποιον για το αίσθημα του πόνου, οποιουδήποτε πόνου, του πιο απλού, π.χ πόσο πονάει το δάχτυλο όταν στο πιάσει η πόρτα που την έκλεισε με ορμή ο αέρας… Αποκλείεται να έχει ερώτηση μόλις τελειώσετε την περιγραφή, θ’ αλλάξει θέμα γιατί δεν άκουγε, γιατί είναι ξένο δάχτυλο, είναι εμπειρία άλλου… Η Ιταλία δεν έμαθε απ’ την εμπειρία της Κίνας, η Ισπανία δεν έμαθε απ’ της Ιταλίας, ούτε η Ελλάδα απ’ της Ισπανίας…

                                                         Μαδρίτη 2020

                                                       Κάνσας 1918

Σήμερα στην Ισπανία έχουμε πάνω από 400 νεκρούς. Κι άρχισαν να μεταφέρουν ήδη κόσμο στα αυτοσχέδια νοσοκομεία που στήνονται στα συνεδριακά και εκθεσιακά κέντρα όπου μέχρι χθες έκανε πάρτι η ματαιοδοξία μας. Στο χώρο που τώρα έχουν απλωθεί 5.500 ήμουν τέλη Ιανουαρίου κλείνοντας συμφωνίες για ταξίδια του ’20, εκεί έγινε η FITUR, η Παγκόσμια Έκθεση Τουρισμού. Έχει η El País μια φωτό απ’ το 1918 και μία χθεσινή.

Φαίνεται ότι στο νέο διάγγελμα του Πρωθυπουργού, σήμερα στις 18:00 θα απαγορευτεί η κυκλοφορία. Αφήστε την «επανάσταση» για του χρόνου και καθήστε σπίτια σας.

Θα φτιάξουν τα πράματα και θα παραπονιόμαστε πάλι ότι τρέχουμε και δε μας βλέπει το σπίτι…

El Greco

No comments:

Post a Comment