6 Apr 2020

ΜΑΖΙ: ΕΛΠΙΔΑ ΕΝ ΟΨΕΙ

Εκεί που φτάσαν τα πράματα στην Ισπανία, οι 637 νεκροί που είχαμε σήμερα φαίνονται λίγοι, αφού είχαμε φτάσει κοντά στους 1000 ημερησίως. Είναι οι λιγότεροι νεκροί σε μια μέρα για το τελευταίο 10ήμερο.


Το πιο τρυφερό που είδα τις τελευταίες μέρες μέσα σ’ όλη αυτή την τραγωδία είναι το ζευγάρι της φωτογραφίας. Ο Jose και Guadelupe, 88 χρόνων κι οι δυο. Γνωρίστηκαν νέοι 20 χρονών παιδιά, ερωτεύτηκαν, παντρεύτηκαν, έκαναν το πρώτο παιδί, έκαναν το δεύτερο, έψαχναν το γιο, λέει κι έκαναν 7 κόρες.
Στις 8 του περασμένου Μαρτίου έγινε μεγάλη γιορτή στο σπίτι του Jose και της Guadelupe. Επέτειος, 65 χρόνια γάμου, ήταν να μην το γιορτάσουν; Μαζεύτηκαν οι εφτά οι κόρες, με τα παιδιά τους, εγγόνια δηλαδή μαζί και δισέγγονα και φίλοι μια ζωής και και και…
Λίγες μέρες μετά τη γιορτή ανέβασαν κι οι δυο πυρετό. Διαγνώστηκαν με κωρονοιό, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο άρον άρονκι οι δυο, σε διαφορετικούς όμως ορόφους …
Μετά από 65 χρόνια μαζί, λέει η Guadelupe, ήταν οι πρώτες μέρες χώρια και δεν ήξεραν τί είναι αυτό… τί είναι να μην είσαι με το άλλο σου στην κυριολεξία μισό. Σπουδαίο πράμα το «μαζί».
Μπορεί να είναι αυτό που τους έδωσε τη δύναμη, το να ξαναείναι μαζί φαίνεται ήταν κίνητρο και φάρμακο και το ξεπέρασαν κι οι δυο, και βγήκαν προχθές απ’ το νοσοκομείο και ποζάρουν στο παράθυρο του σπιτιού τους και δικαίως έγιναν είδηση και πρωτοσέλιδο.

El Greco



No comments:

Post a Comment