14 Jun 2020

PAX GRECA: Τιμές και Ημερομηνίες

Οριστικοποιήθηκαν όσα εκκρεμούσαν.

Δουλέψαμε πολύ όλο αυτό το διάστημα όχι μόνο για να φτιάξουμε προγράμματα. Το να βάλεις τόπους στη σειρά τη μια μέρα μετά την άλλη είναι ίσως το πιο εύκολο. Δουλέψαμε ώστε το καθένα απ’ αυτά τα ταξίδια ν’ αναπνέει ανθρώπινα, να έχει Θέμα, να έχουν οι μέρες  κρίκο συνδετικό, όχι ό,τι τύχει κάθε μέρα, να υπάρχουν ομιλίες και διαλέξεις μέσα στο λεωφορείο, να έχει το κάθε ταξίδι τη Μουσική του, να έχει η κάθε ώρα τού κάθε ταξιδιού ποιότητα ανθρώπινη.


Μετακινήθηκαν κάποιες ημερομηνίες και κρίθηκαν απαραίτητες δύο μικρές αλλαγές σε σχέση με όσα είχαν ανακοινωθεί. Μια στο ταξίδι στη Δυτική Ελλάδα και μία σε κείνο της Χαλκιδικής:

1) Στο ταξίδι «Δυτικά των Ποιητών» η έδρα θα είναι η Πρέβεζα και όχι η Λευκάδα. Όλο το πρόγραμμα θα εκτελεστεί όπως ακριβώς ανακοινώθηκε μέχρι κεραίας, εκδρομές κρουαζιέρες κτλ απλά η βάση των εξορμήσεων θα είναι η Πρέβεζα.
2) Με τους άντρες δε θα μπούμε στο Άγιο Όρος εκτός κι αν αλλάξει κάτι δραματικά. Υπάρχουν πάρα πολλοί περιορισμοί λόγω της ιδιαιτερότητας της στιγμής και κανείς δε μπορεί να εγγυηθεί πόσα άτομα θα επιτρέπουν φέτος σε κάθε μοναστήρι. Τη μέρα αυτή επομένως θα ακολουθήσουμε το πρόγραμμα των γυναικών με την ξενάγηση στη Μονή Ζυγού και το 3ωρο γύρο της χερσονήσου του Άθω με το καραβάκι.
Αυτές είναι δύο οι δύο αλλαγές στα δύο από τα 4 προγράμματα που δημοσιεύτηκαν. Όλα τώρα είναι έτοιμα και κυρίως μέσα μου. Για πρώτη φορά θα κάνω στην Ελλάδα αυτό που 30 χρόνια κάνω σε διάφορες χώρες του κόσμου. Θα έχω δηλαδή τις Στιγμές μου και γω με Ομιλίες – Ξεναγήσεις στο λεωφορείο έτσι όπως το βιώνουμε όλα αυτά τα χρόνια στα ταξίδια μας.
Θα μοιραστώ τη Σκηνή του κάθε λεωφορείου με έξοχους επαγγελματίες ξεναγούς. Ναι αποφάσισα να συνοδευόμαστε όλες τις ημέρες και από δεύτερο, επίσημο ξεναγό ώστε κατ’ αρχάς να μπορούμε να κάνουμε τις επισκέψεις σε Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους. Ναι, δεν πρέπει να γίνουν περικοπές σε ανθρώπους, η ποιότητα των υπηρεσιών μιας εκδρομής εξαρτάται εν πολλοίς από την ποιότητα των ανθρώπων που την πραγματοποιούν.
Κι επιτρέψτε μου να συστήσω του σπουδαίους συνεργάτες.
Στο ταξίδι «Συμπόσιο» στη Χαλκιδική-Καβάλα θα μοιραστώ τη Σκηνή με την αρχαιολόγο και ξεναγό κα. Ιωάννα  Κιουπρουλή
Στο ταξίδι «Δυτικά των Ποιητών» (Ναύπακτος, Λευκάδα-Πάργα Παξούς, Κεφαλονιά, Ιθάκη κτλ) καθώς και στο ταξίδι «Βουνό και Θάλασσα» σε Ήπειρο και Κέρκυρα τη Σκηνή θα μοιραστούμε με τον λαογράφο και ξεναγό κο. Νίκο Ζαχαράκη.
Και Τέλος, στο Ταξίδι «Κάθαρση» στο Γύρο τής Πελοποννήσου θα είμαι δίπλα στην Πολιτική Επιστήμονα, Εθνολόγο, Ανθρωπολόγο, Καλλιτέχνιδα και Ξεναγό Ειρήνη Δασκαλάκη. Με την Ειρήνη θα κάνουμε για μια βδομάδα βουτιά στην Αρχαία Τραγωδία και στη Σύγχρονη, του Λόρκα!

Τέσσερα συλλεκτικά ταξίδια. Συνδυασμός διακοπών και πολιτιστικού ταξιδιού.


Ακολουθούν οι τιμές:

«ΔΥΤΙΚΑ ΤΩΝ ΠΟΙΗΤΩΝ» 

Ταξίδι στη Δυτική Ελλάδα.
Απ’ τη Ναύπακτο του Θερβάντες, στο Άκτιο του Καβάφη, στην Πρέβεζα του Καρυωτάκη και στη Λευκάδα του Σικελιανού, του Βαλαωρίτη και του Αλέκου Παναγούλη.
Ναύπακτος, Λευκάδα, Πρέβεζα, Πάργα, Σύβοτα, Aχέροντας, Κασσώπη, Ζάλογγο,  Παξοί, Αντίπαξοι (κρουαζιέρα),  Κεφαλονιά, Ιθάκη, Πριγκηπονήσια (κρουαζιέρα)
7 μέρες 6 νύχτες. (Περιλαμβάνει: Ημιδιατροφή όλες τις ημέρες)
Όλες τις εκδρομές και τις 2 κρουαζιέρες.
Δύο αναχωρήσεις: 23 – 29  Ιουλίου και 5-11 Σεπτεμβρίου.

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο 745
Επιβάρυνση μονόκλινου 190

«ΣΥΜΠΟΣΙΟ»: 

Ταξίδι στη Βόρειο Ελλάδα.

Χαλκιδική, (και στα 3 πόδια) Καβάλα, Θάσο και μια εκδρομή στην Ξάνθη.
8 μέρες 7 νύχτες: (περιλαμβάνει καθημερινά πρωινό και 4 δείπνα στη Χαλκιδική)
Τρεις αναχωρήσεις: 15-22 Ιουλίου, 4-11 Αυγούστου και 10-17 Σεπτεμβρίου.
Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο: 795 ευρώ
Επιβάρυνση μονόκλινου: 270 ευρώ
Ημιδιατροφή στη Χαλκιδική

(Η τιμή αφορά στο ξεκίνημα του ταξιδιού από Θεσσαλονίκη) Όσοι από Αθήνα ή από άλλα μέρη της Ελλάδας θέλουν να ενσωματωθούν, μένει η μεταφορά τους στη Θεσσαλονίκη. Το τρένο για παράδειγμα από Αθήνα μετ’ επιστροφής είναι 60-80 ευρώ. Κάποιοι μπορεί ν’ αποφασίσουν να πετάξουν από τον τόπο τους στη Θεσσαλονίκη. Πολλοί φίλοι από Αθήνα, Κρήτη, Ρόδο και αλλού ζήτησαν αυτή τη διευκόλυνση ώστε να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν τα μίλια τους ή εισιτήρια που λόγω των ακυρώσεων τους τελευταίους μήνες δε χρησιμοποίησαν. Λεπτομέρειες σε συνεννόηση με το γραφείο


«ΒΟΥΝΟ και ΘΑΛΑΣΣΑ» 

Ταξίδι στα βουνά της Ηπείρου και τις θάλασσες της Κέρκυρας. Βουνό, θάλασσα και Μουσική.
Απ’ τις κορυφές της Πίνδου στο Ποντικονήσι.
Μία αναχώρηση: 20-27 Αυγούστου
8 μέρες 7 νύχτες. (περιλαμβάνει καθημερινά πρωινό και  4 δείπνα στην Κέρκυρα)
Τιμή  κατ’ άτομο σε δίκλινο 795
Επιβάρυνση μονόκλινου 225

«ΚΑΘΑΡΣΗ»

Κλασικός Γύρος Πελοποννήσου με θέμα την Εκδίκηση και το Θέατρο.
Απ’ τον Λόγο τής Τραγωδίας ως τη Σιωπή της Μάνης.
Η Δικαιοσύνη και η Αυτοδικία στην Αρχαία Τραγωδία αλλά και στη Σύγχρονη, του Λόρκα!
Βάσσες (Επικούριος Απόλλωνας, Ανδρίτσαινα, Αρχ. Ολυμπία, Αρχ. Μεσσήνη, Πύλος, Μεθώνη, Καλαμάτα, Μυστράς, Βάθεια, Μονεμβασιά, Μυκήνες, Σπέτσες, Ναύπλιο, Επίδαυρος.
Ένα ταξίδι κλασικό κόσμημα στο λαιμό της μνήμης.
Δύο αναχωρήσεις: 29 Ιουλ- 5 Αυγούστου και 26 Σεπτ - 3 Οκτ.
8 μέρες 7 νύχτες.
Πρωινό και Show time.
Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο: 795
Επιβάρυνση μονόκλινου 210

Χαίρομαι πολύ που χάρη σ’ αυτή τη συγκυρία θα ζήσω και προσωπικά αυτή την εμπειρία. Στην Ελλάδα μαζί δηλαδή.
Καλό καλοκαίρι και καλή αντάμωση

Πληροφορίες κρατήσεις: τηλ. 210-5241960, 6980 99 23 23 και μέσω e-mail:  es@melodrakma.com


El Greco

No comments:

Post a Comment