7 Jun 2020

FRIDA: ΕΡΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Την Αναστασία (Anastasia RevI) την έχω συστήσει και με άλλες ευκαιρίες. Όταν σκηνοθέτησε τη «Γκερνίκα» μου στο Λονδίνο, μετά στην Πειραματική του Εθνικού το ίδιο έργο, επίσης με την ευκαιρία της «Σαλώμης» του Όσκαρ Ουάιλντ που είχε φέρει στο Καμπαρέ Βολταιρ.

Η Αναστασία σκηνοθετεί, και παίζει, παίζει κι ως ηθοποιός αλλά ΠΑΙΖΕΙ κυρίως σαν παιδί με όλα γιατί είναι περίεργη και άρα ζωντανή. Στο Λονδίνο όπου πάνω απ’ τη μισή της ζωή ( ;;; ), έφτιαξε το Theatre Lab Company και μ’ αυτό εκτός πολλών άλλων παραγωγών, συστήνει στους Βρετανούς και το νεοελληνικό θέατρο.


21 χρόνια κρατάμε ολοζώντανη αγάπη και φιλία κι ας είναι εκείνη στο Λονδίνο και γω όπου βρεθώ.
Μέσα σ’ αυτή τη δραματική περίοδο για τη συντριπτική πλειοψηφία των Καλλιτεχνών σκέφτηκε κι έστησε κάτι ωραίο. Μάλλον Εμπνευσμένη από το Θέατρο της Δευτέρας, κάθε Δευτέρα στο You Tube κανάλι του Theatre Lab Company μπορείτε ν’ ακούτε το Εγχείρημα:
ΕΡΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ: Δραματοποιημένη ανάγνωση υπαρκτών, αληθινών επιστολών γνωστών και ιδιαίτερων εραστών.
Η πρώτη ιστορία αφορά στην τρικυμιώδη ερωτική σχέση των ζωγράφων Φρίντα Κάλο και Ντιέγκο Ριβέρα.
Καταπληκτικές, μοναδικές στιγμές της ζωής...π.χ η επιστολή που γράφει στο Ντιεγκο λίγο πριν μπει στο χειρουργείο με το φόβο να μη βγει...
Την Φρίντα ερμηνεύει η Denise Moreno, τον Ντιέγκο ο Κωνσταντίνος Καβακιώτης. Μουσική ο Jonathan Bratoeff. Εικαστική παρουσίαση Μάιρα Βαζέου.
Ιδέα και σκηνοθεσία Αναστασία Ρεβή.
Είναι στις προθέσεις του Theatre Lab Company να κυκλοφορήσει συνολικά η σειρά ΕΡΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ με Ελληνικούς υπότιτλους μόλις ολοκληρωθούν και τα 10 επεισόδια. Για την ώρα ακούστε στ’ αγγλικά, για εξάσκηση κι απόσβεση όσων πλήρωσαν κάποτε οι γονείς μας στα φροντιστήρια και, λίγο στα ισπανικά, για τα ταξίδια που κάναμε και που θα κάνουμε στη δεύτερη πατρίδα μου.


Αναστασία μου, όσο κι αν δυσκόλεψαν τα πράματα θα βγούμε κι απ’ αυτό. Εσύ θα βγεις γιατί τ’ αξίζεις και στο εύχομαι απ’ την καρδιά μου.

Frida mi amor...

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

El Greco



No comments:

Post a Comment