5 Mar 2021

ΓΑΛΛΙΑ: ΚΑΣΤΡΑ ΛΙΓΗΡΑ + ΝΟΡΜΑΝΔΙΑ + ΙΜΠΡΕΣΙΟΝΙΣΜΟΣ 1-7 ΙΟΥΝΙΟΥ

Βίωσα πολλή χαρά και ομορφιά γράφοντάς το κι ελπίζω να φτάσει και σε σας. 



Εδώ δημοσιεύω το concept του ταξιδιού, την βασική ιδέα δηλαδή πάνω στην οποία θα οικοδομηθούν οι μέρες και στο σύνδεσμο θα βρείτε το Ημερήσιο πρόγραμμα. 

Είναι γραμμένο με πολλή αγάπη και για όσους μπορέσουν να κάνουν το ταξίδι αλλά και για όσους όχι, για όσους ταξιδεύουν πια μόνο διαβάζοντας. Και οι μεν και δε, ελπίζω αν μη τί άλλο να περάσουν μια στιγμή ευχάριστη μια Κυριακή ακόμα πανδημίας.

Καλή ανάγνωση. (αν και εφόσον δηλαδή γιατί τελευταία όλο και περισσότερο διαβάζω αυτό το τρομερό ξερό «Τιμή;;;; Πόσο;;;» και τρίζει αυτό στ’ αυτιά μου, σα γρατζουνιά μαχαιριού σε πιάτο… 

Καλό Μήνα προκαταβολικά με γαλλικό κρασί σήμερα. 

MENAGE A TROIS (DE LA BEAUTÉ)- To Concept:

Φτιάξαμε ένα ειδικό ερωτικό τρίγωνο-ταξίδι με 7 μέρες και 6 νύχτες στη Γαλλία. Η είσοδος και η έξοδος στη χώρα, θα γίνει απ’ CDG, το αεροδρόμιο του Παρισιού. Το Παρίσι ασφαλώς είναι ένα ταξίδι μόνο του και γι’ αυτό αποφασίσαμε να μην κάνουμε εύκολα, γρήγορα, συνοπτικά και επιπόλαια περάσματα ίσα-ίσα για λόγους εμπορικούς. Κάτι τέτοιο θα αδικούσε και την Πόλη του Φωτός και το υπόλοιπο ταξίδι.

Το Menage a Trois (de la Beauté)  είναι ένα ταξίδι μιας εβδομάδας σε σχήμα τριγώνου. Ένα θεματικό Τρίγωνο μιας φημισμένης για το κάλος της περιοχής της Γαλλίας. Κάθε γωνία του Τριγώνου, είναι ένας Χρόνος Ιστορικός στον οποίο θα ταξιδέψουμε, περίοδοι τής Ιστορίας  που θα επιχειρήσουμε να φωτίσουμε.

1η γωνία-χρόνος: ο Μεσαίωνας & Ανγέννηση. Μια εποχή ολόκληρη με εντυπωσιακά κάστρα χτισμένα πάνω στα ερείπια της ζωής των ανθρώπων. Σε κάποια κάστρα του Μεσαίωνα έβαλε το χέρι της και η Αναγέννηση και μπήκε λίγο φως. 

Στην 2η γωνία θα βρούμε τα μέσα τού 20ου αιώνα, τη Μεγάλη Περιπέτεια της Οικουμένης, τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Θα σταθούμε εδώ και θα ξεφυλλίσουμε σελίδες τής Ιστορίας: η Γαλλία, η στάση της στον πόλεμο, πόσο πραγματικά αντιστάθηκε και πόσο όχι, η απόβαση στη Νορμανδία με όλα όσα αυτή σήμανε για την εξέλιξη του πολέμου, ο Πόλεμος ως Πατήρ Πάντων.

Τέλος στην κορυφή του Τριγώνου, από την 3η γωνία αποφασίσαμε ν’ αφήσουμε να μπει το Φως. Από τη χαραμάδα που λέγεται Τέχνη.  Δεύτερο μισό του 19ου και αρχές του 20ου γωνία!

Εκεί, μια φωτογραφική μηχανή απειλεί την Ζωγραφική Τέχνη και το μόνο που καταφέρνει είναι να τη δυναμώσει. Θα σταθούμε εκεί που η αγωνία του Ανθρώπου να βρει καινούριους τρόπους να μιλήσει για τα παλιά, να εφεύρει νέα γλώσσα για να διηγηθεί ιστορίες χιλιοειπωμένες, εκεί, 19ου και 20ου αιώνα γωνία, μια γενιά καλλιτεχνών αποφασίζει να αναμετρηθεί με το Χρόνο και να δώσει Υπεραξία στην ελάχιστη Στιγμή και στο Φως που τη φωτίζει: ιμπρεσιονισμός!

Μεσαίωνας και κάστρα, 

Β’ Παγκόσμιος και απόβαση στη Νορμανδία 

και το Τρίο συμπληρώνει ο Ιμπρεσιονισμός!

Με το που θα προσγειωθούμε στο Παρίσι, ξεκινάει μια μοναδική εμπειρία! 

Για μια ολόκληρη εβδομάδα θα γίνουμε, ρεπόρτερ, φωτογράφοι και ζωγράφοι τής ομορφιάς.

Μικρές αποστάσεις, πολλές στάσεις και ανάσες κομψότητας, σαν κλικ μηχανής, σαν αυθόρμητη  πινελιά έμπειρου χεριού, οι πόλεις και τα χωριά και τα κάστρα και τα λιβάδια κι τ’ αμπέλια και τα τραγούδια…

Σαρτρ, Τουρ, Ρεν, Ρουέν, Καέν, , Μπλουά, Ονφλέρ, Ζιβανσύ-Αν – Γκοέλ, Σενονσώ,, Σαμπόρ,  Αμπουάζ, Ανζέ, Mont Saint Michel, Beuvron-en-Auge Trouville, Deauville

Ένα ταξίδι σαν τρέιλερ σύντομων ονείρων που είδαμε κάποτε. Ένα τοπίο που δεν είδαν ποτέ τα μάτια μας κι όμως το θυμόμαστε. Μια μυρωδιά ολοκαίνουρια αλλά οικεία σαν να γείραμε σε ώμο αγαπημένο, σαν άρωμα σε λαιμό ανεκπλήρωτου έρωτα. Κάθε τρέιλερ μία ανάμνηση από κάτι που δε ζήσαμε και που όμως τώρα κινείται ολοζώντανο μέσα μας. 

7 Μέρες-Στιγμές! 

Αυτό το ταξίδι είναι σαν ένας πίνακας ζωγραφικής. 

Ιμπρεσιονιστής ζωγράφος εντόπισε στο λιβάδι κυρία κομψή με λευκό καπέλο πάνω σε άμαξα που τρέχει, τη σέρνουν δυο άλογα και τρέχει, τρέχει η άμαξα και μαζί τρέχει κι η στιγμή που περνάει και χάνεται.

Έχει πολύ Φως, πολλή Ομορφιά και πολλή χαρά αυτό το ταξίδι και το αφιερώνω στη Γαλλo-Μικρασιάτισσα αγαπημένη φίλη μου Katiá Aconaloglou. 

Γ.Λ

ΤΟ ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: 



No comments:

Post a Comment