5 Mar 2021

ΙΑΠΩΝΙΑ: Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ

Την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου στην Ιαπωνία γιορτάζουν τα ανύπαντρα κορίτσια, είναι η Γιορτή των Κοριτσιών, η Χίνα Ματσούρι


Στολίζουν τίς κούκλες τους, τις ντύνουν σαν αυτοκράτειρες αν είναι δυνατόν, το χτένισμά τους ένα έργο τέχνης, οι κούκλες των κοριτσιών σήμερα φοράνε τα καλά τους και μοιάζουν με πριγκίπισσες (τουλάχιστον ). Όλη η αυτοκρατορική αυλή στα σπίτια των απλών ανθρώπων. 

Μ’ αυτό τον τρόπο πιστεύουν πως προδιαθέτουν θετικά τη Μοίρα, να καλοπαντρευτούν και σαν πριγκίπισσες να αντιμετωπιστούν από τους άντρες τους. 

Κι όταν έρθει η μέρα, και το κορίτσι παντρευτεί και πάει στο νέο σπίτι του και η κούκλα ολοκληρώσει την αποστολή της, δεν πετιέται. Τίποτα δεν πετιέται στην Ιαπωνία. Καθώς οι Ιάπωνες πιστεύουν πως όλα έχουν ψυχή, πολύ δε περισσότερο οι κούκλες που έχουν και ανθρώπινη μορφή, ο δήμος τίς μαζεύει και τις εκθέτει, το εν δυνάμει σκουπίδι γίνεται μουσειακό κομμάτι και παντοτινή ανάμνηση.

Ένα Μουσείο Παραδόσεων, Εθίμων, Συνέχειας και Μνήμης είναι αυτή η χώρα και ανάμεσα στα θέματα που θα μιλήσουμε τις ημέρες του ταξιδιού καταλαμβάνει σημαντικό κομμάτι η υπόθεση αυτή! Η Παράδοση ορίζει το Μέλλον τους! 

Όποιος προλάβει από τώρα. Κυριολεκτικά από τώρα και να μη χάσει κανείς μία απ’ τις δυο αναχωρήσεις τον Νοέμβριο του ‘21

6-17 και 13-24 Νοεμβρίου

Κρατήσεις: μέσω e-mail: es@melodrakma.com, και τηλεφωνικά : 6980 99 23 23 ή 210-524 1960, 6980

ΤΟ ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


El Greco

No comments:

Post a Comment