6 Jun 2021

TΟ ΚΑΜΠΑΡΕ ΤΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ ΞΑΝΑ!

Κυριακή και Δευτέρα (Αγ. Πνεύματος) 20 και 21 Ιουνίου!

Εκείνες οι Συλλεκτικές ξεναγήσεις στην Αθήνα και στα πέριξ που ξεκινήσαμε πέρυσι το Φθινόπωρο είπαμε με την φίλη, ξεναγό-περφόμερ κα. Ειρήνη Δασκαλάκη να τα ξαναζωντανέψουμε. Αρχαία και Ρωμαϊκή Αγορά, Κεραμεικός, Μαραθώνας, Ραμνούντας, Μονή Καισαριανής, Μονή Δαφνίου, Ελευσίνα, άλλα που δεν προλάβαμε όπως Ακρόπολη, Σούνιο, Λαύριο... κι ένα πολύ αγαπημένο Λύκειο Αριστοτέλη-Ακαδημία Πλάτωνος κι ύστερα πάντα ανάλογη μουσική....



Ακριβώς αυτό το τελευταίο, Λύκειο κι Ακαδημία θα είναι η πρώτη ξενάγηση τής επανεκκίνησης στην Ελλάδα και θα επαναληφθεί 2 μέρες.


Κυριακή και Δευτέρα (Αγ. Πνεύματος) 20 και 21 Ιουνίου!


Φιλοσοφικός «περίπατος» στην Αθήνα. Από το Λύκειο του Αριστοτέλη στην Πλάκα και στην Ακαδημία Πλάτωνος με θέμα την Ιστορία της Φιλοσοφίας και την Φιλοσοφία της Ιστορίας.


Από τους κορυφαίους αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους έως τα σύγχρονα ρεύματα. Μαζί μας οι Ίωνες και οι Ελεάτες, ο Πυθαγόρας, ο Σωκράτης με τον Πλάτωνα κι τον Αριστοτέλη, ο Ζήνων και ο Επίκουρος, ο Ιερός Αυγουστίνος και ο Θωμάς Ακινάτης, ο Καρτέσιος, ο Λοκ και ο Χιουμ, ο Σπινόζα, ο Λαιμπνιτς, ο Καντ, ο Χέγκελ κι ο Μαρξ, ο Χάιντεγκερ, ο Βιτγκενστάιν, ο Λυστάρ, ο Αντόρνο, ο Ντεριντά κι ο Φουκώ, ο Σαρτρ αλλά και ο Σίμος ο υπαρξιστής.


ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ: Η έξοδος του Μετρό του Ευαγγελισμού. στις 15:00, και ξεκινάμε μια μοναδική και εμπνευσμένη μέρα…

1.Πρώτα επίσκεψη, ξενάγηση και εισαγωγική διάλεξη περί Ιστορίας της Φιλοσοφίας στο Λύκειο του Αριστοτέλη.

2. Εν συνεχεία περίπατος στον Κήπο του Ζαππείου και ξενάγηση εκεί πάντα σχετική με το θέμα μας.

3. Τρίτο σκέλος της σημερινής καταπληκτικής μέρας η επίσκεψη-ξενάγηση στην Ακαδημία Πλάτωνος.


Κι ύστερα, η μέρα θα κλείσει ανθρώπινα στο Bar-Restaurant Harvest Coffee & Wine Bar με κρασί και μεζέ στον εξωτερικό του χώρο, στον πεζόδρομο Αιόλου & Ευριπίδου .


Εκεί, η ξεναγός θα βγάλει ανάμεσα απ' τα στήθη της όχι γαρύφαλλο αλλά την άλλη της ιδιότητα, αυτή τής perfomer και θα συνοδεύσει τις στιγμές με τραγούδια a capella (εφόσον ως τότε επιτραπεί θα έχει μαζί και την κιθάρα της, αλλιώς a capella) σ’ ένα ειδικά γι’ αυτές τις δυο βραδιές φτιαγμένο πρόγραμμα με τραγούδια «φιλοσοφημένα» αλλά και σχετικά με τη φιλοσοφία. Ίσως πολλοί να μην γνωρίζουν πως μεγάλοι φιλόσοφοι σαν τον Ρουσώ, τον Νίτσε, τον Αντόρνο, ήταν και διακεκριμένοι μουσικοί


Μιλώντας σήμερα με την Ειρήνη, μου είπε πως στο «μουσικοχορευτικό» της πρόγραμμα αυτή τη φορά λόγω τής γιορτής του Αγίου Πνεύματος, θέλει να ρίξει το βάρος, στο Πνεύμα, στη Φώτιση, στο Φως, στη Δίψα για Σοφία, Στον Έρωτα για τη Φιλοσοφία και για ό,τι μας αναβαθμίζει.


Κρατήσεις και περισσότερες πληροφορίες:

Τηλεφωνικά στα: 210-524 1960, κιν. 6980 99 23 23

• email: es@melodrakma.com

Τιμή 40 ευρώ. (Περιλαμβάνει: μεταφορές με ιδιωτικό πούλμαν, είσοδο όπου χρειάζεται, ξενάγηση, κρασί συνοδεία μεζέδων και ειδικό για την περίπτωση μουσικό πρόγραμμα.)


El Greco


No comments:

Post a Comment