8 May 2013

ΠΕΡΙ ΚΙΚΗΣ ΔΗΜΟΥΛΑ: ΧΡΥΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΠΡΟΦΙΛ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΚΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ




Χρυσή Ευκαιρία για ν’ αποκτήσει κανείς τον Τίτλο και του «Ευαίσθητου» και του «Αριστερού».

Στην Πυρά στην Πυρά η Κική η Δημουλά.

Το μόνο που χρειάζεται είναι μια ανάρτηση στο facebook,
μια κοινοποίηση της δημοσίευσης περί
«Ρατσιστικού Παραληρήματος της ποιήτριας Κικής Δημουλά».

Όπως παλιά για να εξασφαλίσει κανείς τον τίτλο του «Δημοκράτη» και του «Αριστερού» (πακέτο με θέση στο Δημόσιο) έφτανε να δηλώνει ΠΑΣΟΚ.


Κι αν δε,
το δημοσίευμα-κοινοποίηση συνοδεύεται και από ένα λίγο αηδιασμένο, λίγο απαξιωτικό, λίγο «καυστικό» σχόλιο
αν εκφραστεί εκεί η απογοήτευση για τους «πνευματικούς ανθρώπους»,
τότε μέχρι σε λίστα υποψήφιου βουλευτή αριστερίζοντος κόμματος μπορεί να μπει ο «σχολιαστής»

Είναι μια ωραία Ευκαιρία να δημιουργήσει κανείς Προφίλ «Ευαισθησίας».

Βρίζεις τη Δημουλά και είσαι ταυτόχρονα και «Ευαίσθητος» και «Αριστερός».

Οι πραγματικά Αριστεροί βέβαια αηδίες δεν κάνουν.

Ξέρουν πολύ καλά ότι όλοι αυτοί οι υπερευαίσθητοι που ωρύονται για τον φασισμό και το ρατσισμό» της Δημουλά, είναι ακριβώς αυτοί που έφεραν όλους ετούτους τους ταλαίπωρους ανθρώπους στην Ελλάδα. Και το μόνο που τους άφησαν είναι ένα παγκάκι. Το κατάφεραν αυτό ψηφίζοντας συνήθως κάτι μορφώματα που είναι και «Αριστερά» και Light.

Είναι αυτοί που στις τελευταίες για παράδειγμα εκλογές ψήφισαν κόμματα που τώρα στηρίζουν έναν Πρωθυπουργό που διατυμπάνιζε προς πάσα κατεύθυνση τη φράση: «ΘΑ ΑΝΑΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ» (Από ποιους εννοούσε;)

Είναι θλιβερό να διαπιστώνεις ότι 200 και πλέον χρόνια κάνουμε ακριβώς το ίδιο πράμα:

Είτε λέγεται Κολοκοτρώνης,
είτε ο Σαββόπουλος,
είτε Θεοδωράκης,
ή Δημουλά…
η Ελλάδα πρέπει να «ξεδοντιάζεται»

Τύχη Βουνό όσοι πρόλαβαν κι Έφυγαν.
Σιγά μη δεν έβρισκαν τρόπο να επιτεθούν οι «Υποψήφιοι Αριστεροί»
στο Σεφέρη,
στο Χατζιδάκι
και σε οποιονδήποτε θα επιχειρούσε να μην είναι
Ηχώ του Τίποτα και του Δήθεν.

Οι πραγματικά Αριστεροί ενοχλούνται το ίδιο με την Κική όταν βλέπουν συνανθρώπους τους να κοιμούνται στα παγκάκια. Είτε είναι μετανάστες είτε όχι.

Οι πραγματικά Αριστεροί ενοχλούνται το ίδιο με τη Δημουλά από τους μετανάστες γιατί δε θέλουν να υπάρχουν και δη σ’ αυτή την κατάσταση.
Ποιος φτιάχνει ορδές από μετανάστες;

Ποια Πολιτική και τίνος είναι αυτή που τους δημιουργεί;

Κι αναρωτιούνται ακόμα
ποιοι τους έφεραν στην Ελλάδα γνωρίζοντας πως
μόνο παγκάκια περισσεύουν γι’ αυτούς;

Ποιοι ΝΟΜΙΖΟΥΝ ότι «δυναμώνουν» πολιτικά πουλώντας ευαισθησία ανέξοδα;

Κι απ’ την άλλη ποιοι πραγματικά δυναμώνουν όταν βιάζεται μέχρι η Κοινή Λογική.

Στο 40% θα τη φτάσουν τη Χ.Α. οι «ευαίσθητοι». Γιατί πάνε κόντρα όχι μόνο στην στην Κοινή Λογική αλλά και στην Κοινή Θέα.

Αναρωτιέμαι εγώ, είμαστε όλοι οι έλληνες «καλοί»; Γιατί είναι ρατσισμός να πεις ότι ούτε όλοι οι μετανάστες είναι;

Ακόμα και στην ίδια  οικογένεια μέσα, όλοι καλοί είναι;


Δηλαδή όλη αυτή η αντίδραση είναι για να μη γίνουν οι νέοι ρατσιστές ακούγοντας την άποψη της "ρατσίστριας διακεκριμένης ποιήτριας;"

Το ίδιο ακριβώς δεν έγινε και με τον Κολοκοτρώνη, την παρέα του και την Εποχή του; Τους κόψαμε τα πολλά-πολλά ηρωικά μην τυχόν και οι νέοι με το που θα μάθουν τη "συμπεριφορά" τους, πάρουν το γιαταγάνι και ορμήσουν στην Άγκυρα.

«Πέτα λάσπη» όμως «πέτα λάσπη», κάτι θα μείνει, κάτι θα κολλήσει στο τέλος. Το ευτύχημα είναι ότι αυτό το κάτι θα μείνει μόνος στους «απογόνους» όσων έκλεισαν και τον Κολοκοτρώνη φυλακή. Άντε το πολύ-πολύ και σε παπαγάλους που άκριτα αναπαράγουν.

Όποιος γνωρίζει την Κική Δημουλά ξέρει ότι σφίγγεται η ψυχή της «για το λίγο ψωμί, για το κάθε λίγο…» Για το Λίγο του Κόσμου.


Αυτός είναι και ο μοναδικός λόγος της δημοσίευσης αυτής της φωτογραφίας.  Ξέρω για ποιο πράμα μιλάω. 

Νά και η απάντηση της Κικής σ’ όλη αυτή της Έκρηξη «Ευαισθησίας και Αριστεροσύνης». Αλλά φοβάμαι ότι δε θα της δοθεί και τόση δημοσιότητα. Βοηθείστε παρακαλώ όλοι να μη ζούμε Ζωή Διαστρεβλωμένη. Γιατί με το δρόμο που φαίνεται ότι πήραν τα πράματα, θα δούμε τον Μπίστη Πρωθυπουργό.

                                                                                                                       EL GRECO

http://maga.gr/2013/05/07/i-kiki-dimoula-apanta-apoklistika-sto-maga-gr/

Και νά η απομαγνητοφώνηση όσων πραγματικά είπε:

http://www.theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=26484%3Aparapliroforisi-ti-akribos-eipe-i-kiki-dimoyla-to-apomagnitofonimeno-keimeno&catid=68%3Apeople&Itemid=48#.UYmLTKfqxZk.facebook



9-5-2013--- Υ.Γ.:  ΑΦΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΑΜΕ Μ' ΑΥΤΟ ΤΟ "ΤΡΟΜΕΡΟ ΤΕΡΑΣ" ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ Κ.ΔΗΜΟΥΛΑ, ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Ν. ΓΚΑΛΗ. (με τις Τιμές εκπληρώσαμε προχθές, επίθεση τώρα.) ΦΟΥΛ ΕΠΙΘΕΣΗ!!!! ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΣΠΟΡ ΚΙ Ο ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΞΑΣΚΗΣΗ. (Περιμένω "άρθρα" "ανατρεπτικών)


Μόλις έφτασε το πρώτο: Την ημέρα που τιμούσαν τον Ν.Γκάλη, στις 7/5/2013, δείτε τί δημοσίευσε μια δημοσιογράφος. Σίγουρα θεωρώντας ότι προσφέρει και υπηρεσίες.


http://www.fylosykis.gr/2013/05/%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CE%AE%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B1-%CE%BF-%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CE%B3%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CE%B7%CF%82/


10-5-2013---Υ.Γ. 2 : Δείτε και το βίνετο ενός λεπτού. Για τούτο δω το πράμα, κουβέντα. Σηκώνεται ο άντρας Σηφουνάκης μέσα σε Στούντιο και λέει σε έναν, δεν ξέρω ποιος είναι, "Δε ντρέπεσαι; Εγώ διόρισα τη γυναίκα σου! Έτρεχα στον Παναγόπουλο..." (Μάλλον εννοεί παράνομα, αλλά δεν συλλαμβάνεται.) Και στον δραματικό του τον επίλογο, ο πρώην υπουργός, μιας και τον τρώει τ' άδικο, λέει "Εμένα έπρεπε να με βλέπεις και να σκύβεις ρε..." Τώρα θέλει να σκύβουν όσοι τους διόρισαν τις γυναίκες. Κι άμα το ζητήσει απ' όλους αυτής της κατηγορίας; Πόσοι θα σκύψουν;

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Wb1Okk_lApI

Υ.Γ.3: ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΙΚΗΣ ΔΗΜΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΓΚΑΛΗ ΑΠΟ "ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ" ΜΕ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ, (ΔΙΚΑΙΩΣ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΚΑΛΗ ΜΕ ΤΟΣΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ 'ΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ) ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΟ ΞΕΠΟΥΠΟΥΛΙΑΣΜΑ ΤΟΥ Κ.Π.ΚΑΒΑΦΗ. Ο,ΤΙ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ! 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΔΕ ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΘΕΙ ΩΣ ΣΩΣΤΗ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΞΕΠΟΥΠΟΥΛΙΑΣΜΑΤΟΣ  ΑΝ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΟΙΗΤΗ. (ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΤΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ GAY). ΑΥΤΟ ΟΥΤΕ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΥΡΙΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΔΕΧΘΟΥΝ. Ούτε η κ. ΔΑΜΙΑΝΙΔΟΥ (αυτή που αποκάλυψε την Χρυσαυγήτικη φύση της Δημουλά) ούτε η κ. ΒΩΒΟΥ, (άλλη σπουδαία δημοσιογράφος που προχθές που γινόταν η τιμητική εκδήλωση για τον Ν. ΓΚΑΛΗ εκείνη αποκάλυψε/θυμήθηκε/υπενίχθηκε πως ο Γκάλης δολοφόνησε την πρώην γυναίκα του.)

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΑΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΚΤΙΜΟΥΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΕΓΡΑΨΕ ΠΕΡΙ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΑΡΑ ΛΙΓΟ, ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΙΖΕ.

Καλού κακού ας σημειώσουμε τα ονοματά των δύο "δημοσιογράφων" που μάς άνοιξαν τα μάτια. (Είμαστε γνωστοί για το ότι ξεχνάμε εύκολα).

ΔΙΑΜΙΑΝΙΔΟΥ και ΒΩΒΟΥ.

Ώστε να παρακολουθούμε την πορεία τους και να μη μένουμε στο σκοτάδι. (Εξ όσων είδα, συγνώμη δε ζήτησε ακόμα η κ. Δαμιανίδου για την διαστρέβλωση.)


Νά και επί λέξη το τί έγραψε η κ. Δαμιανίδου. Αυτό αυτό αναπαρήγαγε το διαδίκτυο μέχρι να κυκλοφορήσει η απομαγνητοφώνηση. Και δε βγήκε να ζητήσει συγνώμη ακόμα.


Το άθρο της Άννας Δαμιανίδου για όσα είπε η κυρία Κική Δημουλά

"Η κοινοτοπία του ρατσιστικού λόγου"

Πήγαμε μεγάλη παρέα στην περιήγηση των Ατενίστας στην Κυψέλη. Είχαν δουλέψει ανιδιοτελώς, όπως πάντα, για να αναδείξουν την πόλη που ζούμε, μπας και τη σεβαστούμε, μπας και την αγαπήσουμε. Είχαν βρει τον αρχιτέκτονα που ξέρει τα στιλ των σπιτιών της, τον σκηνοθέτη που έχει χρησιμοποιήσει τις εικόνες της, μια θεατρική ομάδα που έγραψε επί τούτου μικρά δρώμενα για να παιχτούν στη βόλτα, είχαν τυπώσει πληροφορίες, και ζήτησαν από δυο λογοτέχνες να μιλήσουν για τη γειτονιά τους. Την Κική Δημουλά και τον Μένη Κουμανταρέα. Τη διακεκριμένη ποιήτρια και τον διακεκριμένο πεζογράφο. Στο τέλος της περιήγησης, στην αυλή ενός σχολείου, περιμέναμε ν’ ακούσουμε κάτι ωραίο κι αξέχαστο από τα χείλη πνευματικών ανθρώπων. Και τι είπε η ποιήτρια: Δεν αντέχει τους μετανάστες στην Κυψέλη, τόσοι πολλοί που είναι, πιάνουν και τα παγκάκια, δεν βρίσκεις να καθίσεις στην πλατεία, άσε που κλέβουν και φοβάται πια να βγει από το σπίτι της, α-πα-πα! χάλια.

Εντάξει, δεν χρειαζόταν να είσαι διακεκριμένη ποιήτρια για να πεις τέτοια. Τα λένε κάθε μέρα γριές στο τρόλεϊ για να πιάσουν κουβέντα. Και ούτε καν όλες, κάμποσες έχουν καταλάβει ότι δεν μπορείς να γενικεύεις έτσι, συγκρατούνται. Ξέρω πολλές που αν μιλούσαν σε πλήθος για τη γειτονιά τους θα έβρισκαν κάτι πιο πρωτότυπο. Ακόμα και για να υπερασπιστούν τον εαυτό τους από μια τόσο μπανάλ εικόνα.

Ο Μένης Κουμανταρέας και ο Μενέλαος Καραμαγγιώλης, που βρίσκονταν στο πάνελ, προσπάθησαν να την προστατέψουν. «Στην Κυψέλη μένουν κυρίως οικογενειάρχες που προσπαθούν να ενσωματωθούν», είπαν, προσπαθώντας ν’ αλλάξουν κουβέντα. Σιγά- σιγά σηκωθήκαμε να φύγουμε, το έργο το είχαμε ξαναδεί. Περιμέναμε από μια διακεκριμένη ποιήτρια κάτι πιο βαθύ, πιο ανθρωπιστικό; Κάτι φωτεινό, που θα βοηθούσε τη συνύπαρξη με μετανάστες, θα μαλάκωνε τους ανθρώπους; Λάθος μας.

Η ποιήτρια επιβεβαίωσε ότι στην Ελλάδα η μπαναλιτέ του ξενοφοβικού λόγου δεν γνωρίζει σύνορα, ταξικά και άλλα. Με άνεση μπορείς να γενικεύεις, να βγάζεις τον ρατσισμό σου χωρίς άγχος, ακόμα και δημόσια, ακόμα και σε πρωτοποριακές συναντήσεις γνωριμίας με τον χώρο και τους γείτονες. Αλίμονο, τι είναι η πολιτική ορθότης για μια ποιήτρια που έφτασε στην κορυφή; ξενέρωτες αμερικανιές.

Συχνά οι λογοτέχνες απογοητεύουν στις δημόσιες παρουσίες τους. Δεν πρέπει να τους ξεσυνερίζεται κανείς όταν εξαναγκάζονται να βγουν από το εργαστήρι τους, να φερθούν σαν ρήτορες η πολιτικοί, να κάνουν δηλαδή δουλειά που δεν ξέρουν. Το θλιβερό δεν είναι αυτά που ακούσαμε, αλλά η άνεση με την οποία ο καθένας λέει τέτοια, οπουδήποτε. Η επικράτηση του ρατσιστικού λόγου χωρίς αιδώ και περίσκεψη. Η έλλειψη της παιδείας που θα τον συγκρατούσε.

Λένε πως είναι εξαιρετική ποιήτρια η Δημουλά. Το πιστεύω, όταν συναντώ ποιήματα της μου φαίνονται ωραία, αλλά διάλεξα να διαβάσω κάτι τις άγιες τούτες μέρες που δεν ήταν ποίημα. Διάλεξα ένα κείμενο πιο ποιητικό απ’ όλα τα ποιήματα, πιο επαναστατικό απ’ όλες τις επαναστάσεις, πιο ουτοπικό απ’ όλες τις ουτοπίες, πιο ιστορικό απ’ όλες τις ιστορίες, τη Χάρτα του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Τη βρήκα στο Ιντερνετ και μελέτησα την ημέρα του ορθόδοξου Πάσχα, πλημμύρισα κατάνυξη, ανατρίχιασα από δέος".





No comments:

Post a Comment