19 May 2013

EUROPA NOSTRA: Διαδικτυακή ψηφοφορία



     Με απλά λόγια είναι ζήτημα 3 λεπτών. Να ψηφίσουμε εννοείται την «Αναστήλωση του κεντρικού κτηρίου των Προπυλαίων της Ακρόπολης.»


Αυτό ως πρώτη επιλογή για να πάρει 3 ψήφους. Αν βγει πρώτο στην ψηφοφορία θα αναστηλωθεί με χρήματα της Europa Nostra (δικά μας πάλι δηλαδή αλλά τουλάχιστον δε θα ξαναζητάνε επιπλέον θυσίες και για τα Προπύλαια της Ακροπόλεως.)

Ως 2η επιλογή που θα πάρει 2 ψήφους προς Ισπανία μεριά εννοείται ότι κοίταξα εγώ. Την Αυλή των Λεόντων στην Αλάμπρα.

Και τρίτη επιλογή (1 ψήφο) προς Πορτογαλία για ευνόητους λόγους.

Έχει κι άλλες υποψηφιότητες άλλων χωρών. Όποια κρίνει κανείς.

Έχει και μία όμως που άμα την ψηφίσουμε θα πέσουν τα προπύλαια να μας πλακώσουν.

Από «Γ» αρχίζει.



Εξάλλου αυτοί που κατοικούν στη χώρα από «Γ» είναι πολύ νοικοκυραίοι, είναι εργατικοί, προνοητικοί, στη δουλειά (και στον πόλεμο) πρώτοι. Δε χρειάζονται βοήθεια εξωτερική και βραβεία. Μόνοι τους. Έχουν κάνει το κουμάντο τους και θα αναστηλώσουν τα δικά τους μόνοι τους.
Ελπίζω μόνο, μόλις τελειώσουμε με τις αναστηλώσεις, (όπως μπορεί ο καθένας) μην τα κάνει πάλι αυτή η χώρα που αρχίζει από «Γ» όλα «καινούρια του κουτιού» και θα ‘χουμε γενική αναστήλωση για τα επόμενα 50 χρόνια πάλι.


Πάνω αλλά και κάτω, φωτογραφίες που αφορούν άλλη χώρα που αρχίζει από "Α" και που οι λόρδοι της είχαν την κακιά συνήθεια να κλέβουν. Όχι όλοι βέβαια αλλά αυτό έλειπε, να κλέβουν κι όλοι.


Υ.Γ. 1: Κοινοποιήστε το. Τουλάχιστον αυτό, όχι μόνο δε μας κοστίζει, ενδεχομένως να μας γλιτώνει από καμιά καινούρια φοροεξυπνάδα όπως ΧΑΡΑΤΣΟΠΡΟΠΥΛΑΙΑ. (Αποδεδειγμένο ότι δεν έχουν Ιερό και όσιο) 

Υ.Γ. 2: Αφού ψηφίσουμε την Επιλογή τριών ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ χωρών, πρέπει να συμπληρώσουμε όνομα και μέιλ. Έρχεται αμέσως ένα μήνυμα στο μέιλ που δηλώσαμε (συνήθως στα ανεπιθύμητα- spam), που πρέπει ν’ ανοίξουμε και να επιβεβαιώσουμε την ψήφο. "CONFIRM THE VOTE" θα λέει, αγγλόφωνος λαός είμαστε θα το καταλάβουμε.

Ο Σύνδεσμος της ψηφοφορίας:

http://vote.europanostra.org/

                                                                                                                      EL GRECO

Τα παρακάτω λέει η επίσημη σελίδα προώθησης της ψηφοφορίας την οποία μου έστειλε η Μαρία Παπαϊωάννου και την ευχαριστώ.

«Στις 26 Μαΐου λήγει η ψηφοφορία κοινού για το πολύ σημαντικό Βραβείο Κοινού της Europa Nostra. Μεταξύ των 30 βραβείων για φέτος υπάρχουν και 2 Ελληνικά:

η αναστήλωση του κεντρικού κτηρίου των Προπυλαίων της Ακρόπολης (κατηγορία 1/Συντήρηση) 

και η Επιτροπή Συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως (κατηγορία 3/Συνολική προσφορά στον Πολιτισμό).

Επισκεφτείτε την σελίδα και ψηφίστε την 1η, 2η και 3η επιλογή σας Δικαιούμαστε να υποβάλλουμε 1 ψήφο σε κάθε χώρα. Η 1η μας επιλογή λαμβάνει 3 ψήφους, η 2η 2 ψήφους και η 3η 1 ψήφο.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα ανακοινωθεί στην Τελετή Απονομής Βραβείων Ευρωπαϊκής Πολιτισμικής Κληρονομιάς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Europa Nostra, που θα πραγματοποιηθεί στο Ηρώδειο στις 16 Ιουνίου.»


http://vote.europanostra.org/

No comments:

Post a Comment