15 Dec 2014

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ GRECO-LAND

Νά πώς έφτασαν τα νέα απ' την Ελλάδα στο Alcazar της Greco-Land στη Μαδρίτη και νά τί κατάλαβε απ' αυτά ο Δούκας της Άλμπας...



Ο Πρωθυπουργός
και ο πρώην εχθρός του, νυν  στενός του φίλος και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης αποφάσισαν να επισπεύσουν τις διαδικασίες εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας και προτείνουν για τον ξεπουπουλιασμένο ρόλο τον κ. Σταύρο Δήμα.
Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης και της ιστορικής συγκυρίας που βρίσκει τη χώρα πάλι πάνω σε Τιτανικό, αναζήτησαν ένα πρόσωπο που να ενώνει όλους τους έλληνες, ένα πρόσωπο που σύμφωνα με τις περισσότερες εταιρείες δημοσκοπήσεων ο μέσος έλληνας που ρωτήθηκε -ανεξαρτήτως τού πού ανήκει ιδεολογικά-

“ποιον θα θέλατε για Πρόεδρο της Δημοκρ...”

αυθορμήτως, πριν ακόμα τελειώσει η ερώτηση “Σταύρο Δήμα” απαντά

κάθε έλληνας από κάθε γωνιά της χώρας,
αυτόν τον κρυφό καημό είχε
να δει τον Σταύρο Δήμα να τον ενώνει και να τον δονεί.


Ο πρώην (και πρώην ν' απομείνει)  Πρωθυπουργός (καθώς και γιος και εγγονός Πρωθυπουργού) Γ.Α. Παπανδρέου, σκέπτεται να κάνει το come back και να θέσει εκ νέου αποφασιστικότερα το ζήτημα του χρώματος τής Ανάπτυξης.
Άνθρωποι του περιβάλλοντός του διαρρέουν πως ο πρώην (και πρώην να απομείνει αλλά σε μια Ελλάδα τόσο Σουρεαλιστική τίποτα δεν αποκλείεται) Πρωθυπουργός εκτιμά πως οι εξελίξεις τον δικαιώνουν και η Ανάπτυξη έπρεπε από την αρχή να είναι πράσινη όπως και τα άλογα.


Η κ. Ακρίτα συμβούλευσε  τον Νίκο Ρωμανό να σταματήσει την απεργία πείνα (συνέχιζε τότε ακόμα)
τον συμβούλευσε λίγο σα μάνα, λίγο σα θεία, μα πιο πολύ ως μια άγνωστη  αλλά έμπειρη και με “σοφία” που αναβλύζει απ' την αστική της συνείδηση. Σε ανοιχτή Επιστολή-Κραυγή   απελπισίας και αγάπης ζητά από τον 21χρονο να διακόψει άμεσα αυτή την τρέλα γιατί δεν αξίζει τον κόπο.
Τον απειλεί μάλιστα -από αγάπη πάντα- ότι δε θα τον θυμάται κανείς σε λίγο και τον καλεί να κοιτάξει τον εαυτό του και την πάρτη του, τίποτα άλλο,  τον εαυτό του και την πάρτη του. Με την επιστολή της προσπαθεί να του μεταγγίσει τη σοφία της και να του πει πως οι αγώνες για ιδέες και οράματα είναι πια μπασκλασαρία.

Την επομένη ακριβώς των συμβουλών ο Ρωμανός πέτυχε αυτή τη μικρή ή μεγάλη νίκη του.
Πέτυχε μέχρι οι κύριοι Γιακουμάτος και Ταμήλος να υποχωρήσουν, να ψηφίσουν την τροπολογία και να πουν στην κ. Ακρίτα ότι όσο μπασκλασαρία κι αν είναι να αγωνίζεσαι δεν υπάρχει άλλος τρόπος.
Εννοείτε πως ο  κ. Γεωργιάδης δεν παρασύρθηκε. Ούτε ο κ. Πλεύρης. Κύριοι με Κ Κεφαλαίο κι δυο, στάθηκαν στο ύψος της ιδεολογίας τους, πιστοί στην πίστη τους στο θάνατο των ιδεολογικών τους αντιπάλων ψήφισαν ΘΑΝΑΤΟ!
Να πεθάνει είπαν,  εμείς ελιγμούς δεν κάνουμε!

Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας ο Νίκος Ρωμανός διέκοψε την απεργία πείνας και εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ξέχασε να ευχαριστήσει το 99% όσων υποστήριξαν το αίτημά του και που δεν ήταν Αναρχικοί αλλά απλοί πολίτες με κοινή λογική. Ίσως από την ταλαιπωρία μετά από 31 μέρες απεργία πείνας να μην συνειδητοποίησε ακόμα πως αυτό που ξύπνησε στην ελληνική κοινωνία με τη γενναία διεκδίκησή του δεν ήταν αναρχικά αντανακλαστικά αλλά
την Ενοχή που φτάσαμε ως εδώ
και το παλιό Θαμμένο Όραμα τού να μη θεωρείς μπασκλασαρία τον Αγώνα για όσα πιστεύεις.
Αυτά ευαισθητοποίησαν -όσους ευαισθητοποίησαν - υπέρ του.


Ο κ. Άδωνις και την περασμένη εβδομάδα πήγε αλλά και αυτή που διανύουμε θα πάει σε ακόμα περισσότερες τηλεοπτικές εκπομπές.
Θέλει να ακουστεί η φωνή του (κυριολεκτικά) και να δηλώσει προς πάσα κατεύθυνση πως θα παραμείνει “ρεαλιστής” και αυτή την εβδομάδα και θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του ώστε να μπορέσει η Γερμανία να σώσει τον ελληνικό λαό. Κάλεσε μάλιστα για μια ακόμη φορά όποιον διαφωνεί μαζί του να πάει να ζήσει στη Βενεζουέλα. Ο κ. Άδωνος δεν απέκλεισε να εκδώσει βίζες και για Βόρειο Κορέα. Πάντως στην Ελλάδα να μη μείνει γιατί είναι δικιά του.


Άγνωστος τηλεφώνησε χθες βράδυ και άφησε σαφές μήνυμα πως ΚΑΙ φέτος συνεπείς στο ραντεβού τους θα έρθουν όχι οι 3 Μάγοι αλλά οι Κομμουνιστές και θα πάρουν ΚΑΙ φέτος τα σπίτια όλων των νοικοκυραίων.

Το τηλεφώνημα έγινε στο Πρωθυπουργικό Γραφείο και εκείνη την στιγμή συμπτωματικώς ήταν μόνος του εκεί Βουλευτής Τρικάλων με άπταιστη θεσσαλική προφορά (δε θέλησε ν' αποκαλύψει τ' όνομά του) ο οποίος πήρε την πρωτοβουλία και σήκωσε το τηλέφωνο καθώς ήταν σαφές από τα βογγητά που ακούγονταν απ' το μπάνιο ότι ο Πρωθυπουργός θ' αργήσει.
Σήκωσε λοιπόν το ακουστικό και...

Και...

Και άκουσε τους φόβους του να επιβεβαιώνονται.

Σην άλλη άκρη της γραμμής ήταν οι Κομμουνιστές (όλοι μαζί) που για μια ακόμα φορά ξεκαθάριζαν τις προθέσεις τους να πάρουν ότι σπίτι βρουν μπροστά τους ανεξαρτήτως τετραγωνικών.
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, όταν σταμάτησαν τα βογγητά απ' το μπάνιο και ο Πρωθυπουργός επέστρεψε στο γραφείο του, ήταν ήδη αργά...
Ο Θεσσαλός πολιτικός δεν μπόρεσε τηλεφωνικώς τουλάχιστον να αποτρέψει την κομμουνιστική λαίλαπα... Μέσα σε στιγμές σιωπής και αμηχανίας κινήθηκε  ο Βουλευτής Τρικάλων με άπταιστη θεσσαλική προφορά κινήθηκε προς το παράθυρο... το άνοιξε και...

Και...

Προσπάθησε να διασκεδάσει την ανησυχία του κι έβγαλε απ΄την τσέπη του μια εφημερίδα που μόλις του είχε δώσει ο κ. Άδωνις, που κι αυτός με τη σειρά του την είχε πάρει από τον κ. Πλεύρη που τους την είχε γράψει ειδικά (την είδηση) ειδικά γι' αυτούς την εμπνεύστηκε ο κ. Μπαλτάκος.


Και πάνω ακριβώς στο λογαριασμό... αντί να τραπούν σε φυγή όπως περιέγραφε τον έγκυρο και αντικειμενικό άρθρο που διαβάζανε... ακούστηκε ποδοβολητό...

Οι Κομμουνιστές ήταν ήδη προ των Πυλών, έφταναν καλπάζοντας πάνω σε κόκκινα αντί για πράσινα άλογα.


Μετά το πρώτο σοκ ο Θεσσαλός πολιτικός έκλεισε το παράθυρο και έσκυψε στο αυτί του κάτωχρου Πρωθυπουργού και του ψιθύρισε σε θεσσαλική τοπολαλιά:

“Μη τρεμς ντιπ. Στου τέλους ιμας δα ψηφίσουν πάλι. Μιταξί μας, αφού κι συ ξερς ότι ινι μαλάκις. Λίγου να τσι φουβιρίις λίγου να τσι τάξ και τίπουτα... Κοίτα δω τι σιέχου..."

(και με μια ξαφνική κίνηση έβγαλε απ' το μανίκι του ένα χαρτονόμισμα)


(Και συνέχισε...)

Άμα τσι πεις 10-20 φουρές ότι δα πάμι στη δραχμί χέσκαν... Δα βουγγάν όπους βουγγούσις συ πριν λίγου... ότ κι να λιεν αυτοί... "κάτσι καλά δα πάμι στη δραχμί δα τσι λιέμι μεις...  Μη σι που κι Αυτουδυναμία δα πάρουμι... Μη φουβάσι πρόιδρε, όλι αυτοί, κάτι αριστουρούδια και κάτι κουλτουριάρδις όλι για τουν μπουτσου ίνι...”

Πάνω ακριβώς στη λέξη “μπουτσου” και καθώς ήταν ακόμα σκυμμένος  πάνω απ' τον Πρωθυπουργό ψιθυρίζοντας τούτα τα λόγια, σύμφωνα πάντα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες νιώσανε κι οι δυο μία δόνηση... Ήταν το κινητό του Πρωθυπουργού... Με την άκρη του ματιού του ο Θεσσαλός Πολιτικός διάβασε στην οθόνη... “ΑΝΧΕΛΙΤΑ”.


Ν' αλλάξουμε θέμα και να περάσουμε στα Καλλιτεχνικά.

Ο τραγουδοποιός Μαραβέγιας μ' ένα κείμενο “φωτιά” καλεί όλους να πάρουν βιτέξ και σφουγαρόπανα και να καθαρίσουν τα παγκάκια γιατί θέλει λέει να βγει με το κορίτσι του και να το φιλήσει καθήμενος σε παγκάκι.


Όρθιος δεν μπορεί να φιλάει λέει. Και θέλει διπλή καθαριότητα, -παίζει μάλον εδώ σημειολογικά-
θέλει καθαριότητα

"και από μολότωφ και από καπνογόνα" λέει... Τί να εννοεί άραγε;;; Τίνα εννοεί μ' αυτήν την ποιητική διάσταση που έδωσε στο κείμενο φωτιά;;;

Οι γιατροί είπαν πως δεν είναι κάτι ανησυχητικό και πως συμβαίνει συχνά σε όσους έχουν κατηγορία αίματος Ρέζους Μηδέν Απολιτίκ. Αυτή η τυπολογία των ασθενών είπε ο θεράπων ιατρός ένα απ' τα συμπτώματα που έχει είναι να θέλει να κρατήσει ίσες αποστάσεις από θύτη και θύμα.


Και μετά το κείμενο φωτιά προχωρούμε σε μια δήλωση φωτιά.

Καθαρή θέση Υπέρ της Ποιότητας πήρε η Βάνα Μπάρμπα με δήλωσή της στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ τής ηθοποιού Χρυσούλας Διαβάτη και Σάκη Ρουβά για τη Βράβευση του δευτέρου με το Βραβείο “Κάρολος Κουν”.
Αγαπάει είπε η Βάνα το Σάκη αλλά και η ποιότητα ποιότητα!
Σ' αυτό δεν είναι διατεθειμένη να κάνει την παραμικρή έκπτωση. Σε μια αποστροφή της Σκέψης της μάλιστα αναπόλησε τις εποχές που υπήρχαν κι άλλες ποιοτικές εκπομπές όπως το “Bravo Ρούλα” και το “Chao Αντένα”
Για μια στιγμή χαμένη σ' αυτή την αποστροφή της Σκέψης φαντάστηκε το πόσο πιο ουσιαστικά θα διαδίδονταν το ποιοτικό μήνυμα της οργισμένης ηθοποιού Διαβάτη αν ακόμα υπήρχαν αυτά τα προγράμματα. Φαντάστηκε τη κυρία Χρυσούλα εκεί καλεσμένη της Ρούλας και του Γιώργου Μαρίνου ανάμεσα σε τσαούσες να μιλάει για την ποιότητά της και τολμηρή καθώς είναι να περιλούζει με την ευκαιρία τη Ρούλα γιατί δεν τη βλέπει συχνά στο θέατρο και τον Μαρίνο που παράτησε το σανίδι για να κάνει show με ξεβράκωτες.

Σύμφωνα με δηλώσεις της ίδια της ποιοτικής ηθοποιού δεν είναι κάτι προσωπικό εναντίον του Σάκη Ρουβά, εξάλλου δεν γνώριζε είπε καν την ύπαρξή του... Αυτά δήλωσε στην ποιοτική εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου την οποία γνώριζε και γι' αυτό αποδέχτηκε την πρόσκλησή της.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες και μαζί το ένστικτο του Δούκα της Άλμπας λένε πως οι καλλιτεχνικοί Κύκλοι ψιθυρίζουν...

“Πάει το 'χασε αυτή...”

“Άντρα δεν έχει να τη μαζέψει...”

“Έναν φίλο καλό δεν έχει να της πει ότι δεν Ποιείς Ήθος πηγαίνοντας σε εκπομπές καλεσμένη και βρίζοντας τους Οικοδεσπότες που σε κάλεσαν όποιοι κι αν είναι αυτοί;”

“Ποτέ δε θα έβλεπες τον Χατζηδάκι να σέρνεται από πρωινάδικο σε απογευματινάδικο με πεταγμένες τις φλέβες στο λαιμό γιατί κέρδισε ο Ρουβάς βραβείο...”

Κάποιοι λένε:

“Τώρα την πήρε ο πόνος; Που πήρε ο Σάκης βραβείο είναι επικινδυνότερο απ' τον Ταμήλο στη Βουλή;”

Άλλοι πάλι κύκλοι του μυαλού του Δούκα της Άλμπας το προχωρούν ακόμα περισσότερο και λένε πως εάν ζούσε ο Κάρολος Κουν ήταν ικανός ως Ασφαλής Δημιουργός που ήταν να φλερτάρει καλλιτεχνικά με την απέναντι όχθη, να πατήσει στο άγονο έδαφος και να επιλέξει ο ίδιος τον Ρουβά όπως έκανε κάποτε με τον Στράτο Τζώρτζογλου που δε φημίζονταν και για το ταλέντο του.

Οι περισσότεροι κύκλοι του μυαλού συμφώνησαν πως ενώ επί της Ουσίας είχε δίκιο η κυρία, το 'χεσε με τον τρόπο της.

Αυτά πάνω-κάτω απασχόλησαν την περασμένη εβδομάδα το διαδίκτυο τουλάχιστον.


Και θα κλείσουμε με τοπικά νέα. Για τη Greco-Land τοπικά καθώς στο γειτονικό της Βασίλειο την Ισπανία βρίσκεται σε εξέλιξη από την ισπανική κυβέρνηση μία γερμανική άσκηση. Παλιό γερμανικό έθιμο το λένε έμπειροι κύκλοι και λογικές τετράγωνες.
 Όπως ακριβώς οι Ναζί όταν διαφαίνονταν η ήττα τους πριν εγκαταλείψουν ένα χωριό καίγανε σκοτώνανε κάνανε όσο πιο πολύ κακό μπορούσαν
στο ίδιο μοτίβο η ισπανική κυβέρνηση Ραχόι της οποίας ο Σοφός (επίσης) ισπανικός λαός της έδωσε Απόλυτη Πλειοψηφία,
λίγο πριν φύγει
ψήφισε τον νόμο “mordaza
τον νόμο φίμωτρο δηλαδή που τα απαγορεύει όλα για το καλό των “καλών” πολιτών.

Για τη Greco-Land και τον Δούκα της Άλμπας

                                                                                   El Greco

Υ.Γ1 : Παρά τα όσα θλιβερά συμβαίνουν και όσα τραγελαφικά διαισθάνεται ο Δούκας της Άλμπας να έρχονται, είναι περιέργως χαρούμενος. Χαρούμενος γιατί τουλάχιστον τελειώνουν τα πέτρινα χρόνια του Απολιτίκ και όλοι σιγά-σιγά αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι δε γίνεται να συνεχίσουμε να είμαστε και με τον θύτη και με το θύμα, και με το Θεό και με το διάβολο.

Υ.Γ2 : ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

                                                                                                 


ΠΗΓΕΣ:

Η Διαβάτη στα Βραβεία Κουν

Κι από κει και πέρα του δωσε και κατάλαβε...

Η Διαβάτη στην Τατιάνα

Η Βάνα και η θεία της η Ποιότητα

Η Διαβάτη σε άλλη μία ποιοτική εκπομπή *(Ρεσιτάλ στο 12ο λεπτό)

Η Διαβάτη σε Ποιοτική εμφάνιση του 2013

Μαραβέγιας στο παγκάκι Άδωνις στο Παραθύρι.







No comments:

Post a Comment