2 Oct 2020

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΕΛΙΚΑ Η ΕΛΕΥΣΙΝΑ!!!!

Για όσους δε μπορούσαν το Σάββατο... 

ΕΛΕΥΣΙΝΑ: «Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗΣ»

«ΙΣΤΟΡΙΑ versus ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ! Μια ξενάγηση στον άξονα που ενέπνευσε στον Ν. Γκάτσο τον "Εφιάλτη της Περσεφόνης"

Μεταφέρουμε τελικά την Εκδρομή στην Ελευσίνα από το Σάββατο στην Κυριακή 4 Οκτωβρίου, την ίδια ώρα η αναχώρηση, στις 15:45 συνάντηση στην Πλατεία Κλαυθμώνος. 

Θα έχει εντελώς δικό της χαρακτήρα αυτή η επίσκεψη αφού αυτή τη φορά μετά την ξενάγηση στον Αρχαιολογικό Χώρο θα επισκεφτούμε το Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας όπου εκτός από το χώρο όπου γίνονται τα Αισχύλεια, εκτός από τα εκατό πενήντα χρόνια ιστορίας του Ελαιουργείου, από τις 30 Σεπτεμβρίου έχουμε εκεί την έκθεση γλυπτικής με τίτλο «Άνθρωποι στο Χρόνο» τής Ασπασίας Σταυροπούλου, μαθήτριας του Γ. Ζογγολόπουλου

«Αφαιρετικές φιγούρες σε φυσική διάσταση. Σαν σε μια στιγμή που πάγωσε στο χρόνο, χειρώνακτες εργάτες του Σαπωνοποιείου φιλοτεχνημένοι από πέτρα, ξύλο, τσιμέντο και οξειδωμένο σίδερο ταυτίζονται με τις ταπεινές πρώτες ύλες τις οποίες κατεργάζονταν, γέννημα και απόρροια της φθοράς, σε μια αέναη αποδόμηση και αναδόμηση του περιβάλλοντος χώρου. Ανάμεσά τους, η υπερφυσική φιγούρα της «Μνήμης», φέρει στο σώμα της τα ξεθωριασμένα και δυσανάγνωστα πρόσωπα τους, όσα σώζονται από το μητρώο εργαζομένων… Κάθε γλυπτό μια σιωπηλή και επιβλητική, ως άλλη «φεύγουσα κόρη»…»

Ένα ωραίο απόγευμα Κυριακής, τουλάχιστον πολλά υποσχόμενο με το ποιητικό κοντράστ του Νίκου Γκάτσου, το φλισκούνι και την άγρια μέντα από τη μία, το κέλυφος μιας πεθαμένης βιομηχανίας από την άλλη,  από το Μύθο και την Ιστορία ένα βήμα πιο κει το δίλημμα, η Οικονομία και η αναγκαιότητα τής επιβίωσης. 

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Τηλεφωνικά στα: 210-524 1960, 

Κιν. 6980 99 23 23

Μέσω email: es@melodrakma.com


No comments:

Post a Comment