6 Oct 2020

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ-ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ: THE ROOTS... ΟΙ ΡΙΖΕΣ -- ΚΕΝΥΑ-ΤΑΝΖΑΝΙΑ-ΖΑΝΖΙΒΑΡΗ

Σκέφτομαι ήδη τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Για μένα αλλά και για ένα σωρό φίλους που δε θέλουν να περάσουν τις γιορτές στο σπίτι για να μην πω ότι τρελαίνονται στην ιδέα ότι θα περάσουν τις γιορτές στο σπίτι.


Έψαξα σε όλο τον πλανήτη να βρω 

1) τις πιο ασφαλείς χώρες από πλευράς covid-19 

2) να έχουν ενδιαφέρον να τις επισκεφτεί κανείς

3) να εμπνέουν και μένα…(Πολιτικά, Ιστορικά, Φιλοσοφικά, Οικολογικά, Ηθικά)

Και κατέληξα!! Η Μάνα Αφρική είναι η πιο ασφαλής ήπειρος. Μεγάλη ειρωνεία, ώρα ήταν, φοβούνται εκείνοι πια μην τους κολλήσουμε εμείς… 

Θα πάμε στην Αφρική, εκεί που ξεκίνησαν όλα… Το πρώτο Humo…  Ο πρώτος-πρώτος άνθρωπος που σηκώθηκε στα δυο κι άρχισε τη μεγάλη μετανάστευση κι έφτασε παντού και τη μεγάλη περιπέτεια του μυαλού του που μεγάλωνε και ανακάλυπτε και απαιτούσε πολυτέλειες κάποτε… Δικαιοσύνη, Δημοκρατία, Αθανασία…

Η ΚΕΝΥΑ και η ΤΑΝΑΖΑΝΙΑ-ΖΑΝΖΙΒΑΡΗ είναι από τις πιο ασφαλείς περιοχές του πλανήτη. Συν το ότι όλη αυτή η επαφή με τις ρίζες του ανθρώπου γίνεται σε τζιπ ανοιχτά, 6-9 ατόμων… Πιο ασφαλείς συνθήκες δε μπορούν να υπάρξουν για όσους εξακολουθούν να θέλουν να ζήσουν. Με προσοχή κτλ κτλ αλλά να ζήσουν!

Τα Χριστούγεννα θα πάμε στη Κένυα για Σαφάρι αλλά και για κυνήγι της αλήθειας: Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ο άνθρωπος…

Και την Πρωτοχρονιά θα πάμε στην Τανζανία-Ζανζιβάρη. Για Σαφάρι επίσης αλλά και για να φωτίσουμε μια από τις πιο σκοτεινές σελίδες τής Ιστορίας του ανθρωπίνου γένους: τη δουλεία. Από τον πρώτο μαύρο σκλάβο ως το Λευκό Οίκο και τον Ομπάμα. 

Αυτό είναι το θέμα αυτών των δύο ταξιδιών. Πρώτα η Επαφή με τις ρίζες του ανθρώπου, με το ζωώδες παρελθόν του κι αμέσως μετά θα πάμε στο Δ… ΔΟΥΛΕΙΑ… και μετά, επόμενο γράμμα το Ε… ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. 

ΚΕΝΥΑ: 19-28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΤΑΝΖΑΝΙΑ-ΖΑΝΖΙΒΑΡΗ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  – 6 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Σύντομα θα ανακοινωθεί το λεπτομερές πρόγραμμα αλλά πρώτα θέλω να ξέρω αν υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται. 

Όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται και το θέλουν, κρατήσεις τώρα, όχι αρχές Δεκεμβρίου. 


Υ.Γ: Δε μπορώ αυτή την Ιστορική για μένα δημοσίευση να μην την συνοδεύσω με την ιστορική συναυλία της Whitney Houston στη Νότιο Αφρική το 1994!

Whitney Houston - I have nothing (South Africa, 1994)

El Greco

No comments:

Post a Comment