16 Apr 2016

ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣΚΑΣ

90 άνθρωποι, Έλληνες της Ελλάδος,  τον Απρίλιο του 2016 έβαλαν 200 ευρώ προκαταβολή για κάτι που οι μισοί απ' αυτούς θα κάνουν τέλη Ιουνίου και οι άλλοι μισοί τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου. (Στους 90 βάζω και τους 10 που επιβεβαίωσαν και για πρακτικούς λόγους θα καταθέσουν την προκαταβολή τη Δευτέρα, να μην ανησυχούν,  για μένα έχει την ίδια ισχύ κι ο Λόγος Τιμής.)


Άμεσα 90 άνθρωποι.
Υπήρξαν κι άλλοι που από μια άποψη λογικά είπαν: “Είναι πολύ νωρίς, δε μπορώ να δεσμευτώ από τώρα...”

Το καταλαβαίνω αλλά δε μπορώ να κάνω τίποτα. Για όποιον θέλει, υπάρχει η λύση της τελευταίας στιγμής, να βγάλει το εισιτήριο στο ίντερνετ κι όσο κάνει. Πάντως μια εταιρία για να δεσμεύσει τόσες θέσεις ζητά δέσμευση. Και έχει και τη θετική πλευρά η συγκεκριμένη αλληλοδέσμευση. Μέχρι και λίγες μέρες πριν την αναχώρηση, εισιτήριο με όνομα πάνω δεν εκδίδεται. Όχι όπως στο ίντερνετ, άμα το εξέδωσες πάει και απλά χάνεις τα λεφτά σου αν δεν πετάξεις. Στην περίπτωσή μας αν ο μη γένοιτο κάτι συμβεί, ΕΦΟΣΟΝ ΒΡΕΘΕΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ, δε χάνεται τίποτα.

Τώρα σε κάνα δυο περιπτώσεις που επιθετικά μου είπαν


“απαράδεκτο να ζητάνε προκαταβολή τόσο νωρίς”,

ψύχραιμα απάντησα : “φτιάξε δικιά σου αεροπορική, άνοιξε και ταξιδιωτικό γραφείο και να παίρνεις προκαταβολές όποτε κρίνεις.” (Και θυμήθηκα τη Βλαχοπούλου στην κερκίδα, να παρακολουθεί αγώνα ποδοσφαίρου και να 'χει πάνω απ' το κεφάλι της ένα σωρό “προπονητές” να δίνουν στους παίκτες οδηγίες.)

90 άνθρωποι, Έλληνες της Ελλάδος του 2016, τον Απρίλιο έβαλαν 200 ευρώ προκαταβολή για κάτι που οι μισοί απ' αυτούς θα κάνουν τέλη Ιουνίου και οι άλλοι μισοί τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου.
Μέσα σε 5 μέρες από τη δημοσίευση που καλούσε σε προκαταβολές, έγινε της Πουνέσκας.

Μια νεοφιλελέ εξήγηση είναι:

"έχει λίπος ακόμα ο Έλληνας".

Μήπως το μόνο λίπος που έχει απομείνει πια είναι στον εγκέφαλο όσων διαρκώς αυτό μηρυκάζουν;
Δηλαδή να μη μπορεί να ταξιδέψει κανείς;;;
Ή να είναι ύποπτο ακόμα κι ένα απλό ταξίδι;

"έχει λίπος ακόμα ο Έλληνας" λένε...

Είναι οι ίδιοι που έλεγαν ελαφρά τη καρδία και εντελώς αποστασιοποιημένα λες και οι ίδιοι δεν είναι Έλληνες πως...

“Οι Έλληνες ζούσαμε πάνω απ' τις δυνατότητες μας, απερίσκεπτα παίρναμε δάνεια να πάμε για σαφάρι και για σκι...”

Κατ' αρχάς όσοι το πιστεύουν έτσι τόσο κυνικά αυτό, ξεχνούν ότι οι “δυνατότητες” και οι αποδοχές μειώθηκαν κατά 45% ή και χάθηκαν εντελώς. Όταν έστω και “απερίσκεπτα” πήραν δάνειο όσοι το πήραν, λογικά δεν υπολόγισαν ότι ο μισθός τους θα πήγαινε σε επίπεδα προ 25ετίας.
Υπάρχει κάποιος που αντέχει να ζήσει ζωή ολόκληρη σκεπτόμενος συνέχεια ότι απ' τη μια μέρα στην άλλη θα του μειώσουν το μισθό και τη σύνταξη 45% ;;;
Θέλω να τον γνωρίσω αν υπάρχει τέτοιος. Και να μου πει και τί φαρμακευτική αγωγή ακολουθεί και δεν αυτοκτόνησε ακόμα.

Δε ζούσαν ΟΛΟΙ οι Έλληνες πάνω απ' τις δυνατότητές τους.
Κι ούτε υποφέρουν μόνον αυτοί τώρα.
Η μείωση των συντάξεων έγινε για να μη ζουν οι συνταξιούχοι πάνω απ' τις δυνατότητές τους;;;
Να προστατευθεί ο χαρακτήρας τους από κάτι;
Να μην έχουν πολλά και παρασυρθούν και μπλέξουν με ναρκωτικά;

Μια ζωή που δούλευαν, κρατήσεις συγκεκριμένες για να πάρουν συγκεκριμένη σύνταξη δεν τους γίνονταν;;; (Μιλώ για τους περισσότερους, γι' αυτούς που δούλευαν μια ζωή, όχι για μια μειοψηφία διεφθαρμένων 38χρονων συνταξιούχων, γιατί υπάρχουν κι αυτοί)

Όποιος πιστεύει ότι αυτό που υφίστανται αυτή τη στιγμή οι Έλληνες είναι δίκαιο και κανένας δεν πλουτίζει εις βάρος των Ελλήνων χρησιμοποιώντας την κρίση θα τον περιποιηθεί η ζωή.
Όχι η Ιστορία, που ως κυνικός μπορεί κανείς να πει  “σκασίλα μου, εγώ δε θα υπάρχω”.
Η ΖΩΗ.
Όλους όσους βλέπουν μόνο τη μια πλευρά, τα λάθη δηλαδή κάποιων Ελλήνων, τις τζάμπα μαγκιές, τις επιπολαιότητες,  γιατί υπήρξαν κι όλα αυτά Αλλά, μέσα κλίμα τρελού καρναβαλιού που είχαν στήσει οι τράπεζες με τις ευλογίες των κυβερνήσεων, οι τράπεζες,  τηλεφωνώντας ό,τι ώρα να 'ναι, ξυπνώντας μωρά και γέρους, ό,τι ώρα να 'ναι για να σε πείσουν ότι αν δεν πάρεις δάνειο θα είσαι ηλίθιος...
Θα τους περιποιηθεί η ζωή κατάλληλα όλους όσους βλέπουν μόνον την “επιπολαιότητα των Ελλήνων”.
8 χρόνια τώρα βαρέθηκα ν' ακούω γι' αυτή την επιπολαιότητα.
Το Σύστημα στην Ελλάδα θέλει τους Έλληνες έτσι. Να φταίνε λίγο ώστε να μπορεί και "κείνο" να φταίει πολύ.
Ο καθένας όσο μπορεί "φταίει".

Αν η επιπολαιότητα και η τζάμπα μαγκιά είναι στο κύτταρο του Έλληνα, γιατί δεν εκδηλώνεται και στους Έλληνες του Εξωτερικού;;;
Γιατί δεν εκδηλώνεται η ασθένεια;;;;;;;;
8.000.000 Έλληνες στο Εξωτερικό γιατί δεν είναι επιπόλαιοι;;;
Το να κάνεις δυο Παγκόσμιους Πολέμους, να τους χάνεις και τους δυο και να πας για τρίτο είναι ωριμότητα;;;

Την αυτοκριτική μας την κάναμε,
κι όσοι δεν την κάνανε αυτοί θα χάσουν αλλά:
φτάνει το αυτομαστίγωμα στην πλάτη.


90 άνθρωποι, Έλληνες της Ελλάδος όχι του εξωτερικού, τον Απρίλιο του του 2016 προγραμμάτισαν αθόρυβα και κομψά τη ζωή τους για το επόμενο 4μηνο. Πού είναι το παράξενο;
“Μα, εδώ δε ξέρουμε τί μας ξημερώνει, υπάρχουν τόσοι άνθρωποι που...“ μου λέει άλλος φίλος.

“Είμαστε σε εθνική κατάθλιψη και ποιος αν  τα έχει δε θα δώσει 200 ευρώ για να ελπίζει σε 8 μέρες σίγουρης Χαράς. “ μου λέει άλλη φίλη.

Αφάνταστα με τιμάει αυτό. Έστω και ελάχιστη αλήθεια να έχει η ερμηνεία της Έλλης.
Αν είναι Χαρά αυτό που παίρνει κανείς όταν ταξιδεύουμε,  χαλάλι όλα.

Με Χαρά πάντως εγώ σας λέω ένα Μεγάλο Ευχαριστώ για την Εμπιστοσύνη.
Για το αντικαταθλιπτικό που φτιάξαμε σε δύσκολους καιρούς και που παίρνοντας 8 με 10 “χαπάκια-μέρες”
κρατάει η δράση τους πάνω-κάτω όλο το χρόνο.
Μέχρι να ξαναπιάσουμε πάτο κι επιπόλαια, πάνω και πέρα απ' τις δυνατότητές μας να πάρουμε πάλι τους δρόμους.

Συνεχίζω την προετοιμασία για να ρίξουμε πάνω στην Πουτανέσκα εκτός από τυρί τριμμένο και λίγο Φως. Με ό,τι κι αν σημαίνει αυτό.

Κι επειδή πουτανέσκα θα σερβίρεται και μέσα στο λεωφορείο, συνεχίζω την προετοιμασία των Μονολόγων Λεωφορείου για να φύγουμε απ τη Σικελία με το ίδιο αίσθημα που αποχαιρετάμε κάθε φορά τον τόπο όπου έγινε η “συνεύρεση”.


Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ και σε όλους όσους  μου έκαναν την τιμή να κάνουν κράτηση αλλά σε στιγμή που δεν υπήρχε πια θέση. Και περίμεναν σε λίστα αναμονής. Αν κάτι προκύψει την τελευταία στιγμή θα ειδοποιηθούν.
Τους καλώ όμως στην άλλη Υπερπαραγωγή. Το Λατρεμένο "ΧΤΑΠΟΔΙ και ΣΠΕΡΜΑ", στη Βόρειο Ισπανία, Ραντεβού στη Χώρα τον Βάσκων με την Πασιονάρια και τον Ουναμούνο.

(Στο πρώτο γκρουπ του Ιουνίου, στο Πειραματόζωο, έχω κι έναν κύριο ακριβώς περίπτωση αυτού που θα δείτε στο βίντεο. Όχι του προπονητή. Του άλλου που ξηλώνει το πουλόβερ. )

Υ.Γ.1: Μετά τους 90 θ' ακολουθήσουν η υπόλοιποι 45, της 3ης, της τελευταίας αναχώρησης την εβδομάδα 6 με 13 Σεπτεμβρίου. Όταν το ζητήσει η εταιρία θα ειδοποιηθούν. Για την ώρα μπορούν να παίζουν με τα 200 τους ευρώ στα Χρηματιστήρια του κόσμου.

Y.Γ.2: Μίλησα με πολύ κόσμο αυτές τις μέρες για το θέμα, για την άμεση ανταπόκριση δηλαδή και μάλιστα τόσο καιρό πριν και μια άλλη φίλη μου λέει: “Μην το πολυφιλοσοφείς. Θέλει η πουτανέσκα να κρυφτεί κι η χαρά δεν την αφήνει. Είμαστε χαρούμενοι που θα κάνουμε αυτό το ταξίδι μαζί, αυτό είναι όλο. Καλύτερα θα ήταν να  ανακοίνωνες  αντί για 200 ευρώ προκαταβολή, ματαίωση... ότι τελικά δε θα γίνει;;;”

Και γω είμαι πολύ χαρούμενος.

                                                        El Greco

3 comments:

  1. Επιβεβαιωνω τη τζάμπα μαγκια με πληρη γνωση των λεγομενων μου και ξυλωνω το πουλόβερ μου από τη ζήλεια που δε θα μαι σε μία γωνιά να σε δω να μαστιγωνεις ανυποψίαστους ταξιδευτές.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αστέρι μου!!!!! Μόλις χρονίσει το μωρό μας παίρνεις το Σταυρούλη και σας περιμένω με ειδικό μαστίγιο...

      Delete
  2. Επιβεβαιωνω τη τζάμπα μαγκια με πληρη γνωση των λεγομενων μου και ξυλωνω το πουλόβερ μου από τη ζήλεια που δε θα μαι σε μία γωνιά να σε δω να μαστιγωνεις ανυποψίαστους ταξιδευτές.

    ReplyDelete