9 Nov 2017

PICASSO-LAUTREC ΣΤΗ ΜΑΔΡΙΤΗ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ!

Από τις 17 Οκτωβρίου έως τις 21 Ιανουαρίου το Μουσείο Nacional Thyssen-Bornemisza
 παρουσιάζει μια έξοχη έκθεση με τίτλο «Picasso/Lautrec» την πρώτη έκθεση του Μουσείου αφιερωμένη σ’ αυτούς του δυο Δασκάλους του Καινούριου και του Διαφορετικού!!!


Οι δυο Σπουδαίοι για πρώτη φορά σε μια έκθεση μαζί, ο ένας δίπλα στον άλλο και όχι μέσα απ’ το κλασικό πρίσμα του στερεότυπου «ο νεαρός Πικάσσο που θαυμάζει τον Λωτρέκ» αλλά χέρι-χέρι μπροστά στα μάτια των επισκεπτών η ουσία τής ζωγραφικής τους σχέσης!


Πάνω από 100 έργα από 60 διαφορετικές συλλογές, ιδιωτικές και δημόσιες απ’ όλο τον κόσμο με κοινό παρονομαστή την έκφραση και τη ματιά των δυο καλλιτεχνών σε συγκεκριμένα αγαπημένα τους θέματα όπως:

Η Νύχτα, στα  cafés, στα cabarets, στα θέατρα,

η ωμή πραγματικότητα των ανθρώπων του περιθωρίου,

το Θέαμα στο Τσίρκο και οι Ακροβασίες παντός τύπου

και το Ερωτικό Σύμπαν μέσα στα μπουρδέλα του Παρισιού.

Αυτό είναι το θέμα των έργων που συγκέντρωσε αυτή η έκθεση!

Ο Ερωτισμός και το Ωραίο πρωταγωνιστές!


Η Melodrakma Universal γνωρίζει όλα τα σημαντικά πολιτιστικά γεγονότα που συμβαίνουν στην Ισπανία και προσπαθεί να δημιουργήσει προϋποθέσεις να τα βιώσουν οι φίλοι της. Έτσι, φρόντισε να υπάρχει χρόνο και δυνατότητα ώστε το τελευταίο απόγευμα τής Πρωτοχρονιάτικης εκδρομής, (30 Δεκεμβρίου – 7 Ιανουαρίου) στις 6 δηλαδή Ιανουαρίου, με το που θα επιστρέψουμε απ’ το Τολέδο θα μεταφερθεί όποιος το επιθυμεί ως την Είσοδο του Μουσείου Thyssen-Bornemisza για μπορέσει να κάνει μια «βόλτα» στα αγαπημένα λημέρια του Πικάσσο και του Τουλούζ Λωτρέκ. Ωραίος τρόπος να τελειώσει μια εκδρομή και ν’ αρχίσει μια χρονιά.


Δεν πλήττει ποτέ κανείς στη Μαδρίτη, αν δεν την κουβαλάει την πλήξη και την αδιαφορία στο κύτταρο και την ψυχή του.

Πρωτοχρονιά Μαδρίτη-Ανδαλουσία

                                           El Greco

No comments:

Post a Comment