30 Oct 2018

«PURO VASCO» - ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ

Η Melodrakma Universal έφτιαξε ένα ειδικό πρόγραμμα, το ονόμασε «Puro Vasco Plus», 5 μέρες στη Χώρα των Βάσκων με μια μικρή έξοδο στην Καντάμπρια για να επισκεφτούμε την Αλταμίρα και το Σανταντέρ.

(Οι υπάλληλοι του ΜΟΜΑ της Νέας Υόρκης ετοιμάζουν τη Γκερνίκα για το Ταξίδι της επιστροφής της στην Ισπανία) 

Η Melodrakma Universal έφτιαξε ένα ειδικό πρόγραμμα κι ανέλαβε μια αποστολή με υψηλές απαιτήσεις: να οδηγήσει το Σύλλογο «Φίλοι του Μουσείου Γουλανδρή» στο μονοπάτι μιας Νέας Φιλίας, αυτής με τη Χώρα των Βάσκων.

Απ’ τις σανίδες των σέρφερ του Μπιαρίτζ ως το Ιερό Δέντρο τής Gernika. Απ’ τη Βασκική Μυθολογία ως το σύγχρονο μύθο που λέγεται Guggenheim του Μπιλμπάο. Απ’ τα pintxos και την απλή χαρά του φαγητού ως το τα άδυτα της πείνας και της δίψας για Ελευθερία.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τους «Φίλους του Μουσείου Γουλανδρή» για την εμπιστοσύνη κι ανανεώνουμε το ραντεβού για τους άλλους προορισμούς μας πάντα με Puro Amor για Ταξίδια Μέσα-Έξω.

(Την 28η Οκτωβρίου σ' ένα άλλο τόπο Αντίστασης, στη Gernika) 

Υ.Γ: Το πρόγραμμα αυτό, αποδείχτηκε και στην πράξη, είναι μια σπουδαία «Ταινία Μικρού Μήκους» και θα επαναληφθεί αρκετές φορές μέσα στο 2019.


                    El Greco

2 comments:

  1. ...χωρις την παρουσια,την πρπσωπικοτητα,τις γνωσεις,την ευαισθησια,το χιουμορ,την διαισθηση του Γιαννη,αυτο το ταξιδι δεν θα ηταν ομορφο και ολοκληρομενο,που θα μεινει ουσιωδη αναμνηση,στην μνημη μου. Χαρα μου που σε συναντησα και αφαιθηκα να με ταξιδευσεις. Ευχαριστω πολυ Γιαννη.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καθώς το σχόλιο εμφανίζεται ανώνυμο δεν ξέρω ποιον ευχαριστώ για τα καλά λόγια αλλά ο τόπος, η Χώρα των Βάσκων κι όσα τα παιδιά της κατάφεραν έχει από μόνη της τη Δύναμη να διεμβολίσει όποιον ταξιδέυει με όλες τις αισθήσεις. Ο Γιάννης απλά αγωγός είναι για να περάσου τα αισθήματα, να μη μείνει καμιά απ'τις 5 Αισθήσεις ακρωτηριασμένη. Καλή αντάμωση στα επόμενα...

      Delete