5 Sept 2020

ΤΑ ΧΕΡΙΑ

 Η ανταπόκριση στο κάλεσμα του ταξιδιού στη Νυρεμβέργη και όχι μόνο το 5ήμερο της 28ης Οκτωβρίου (24-28 Οκτ) ήταν σαν αντικαταθλιπτικό 40mg.

Φαίνεται πως κι άλλοι άνθρωποι έχουν ανάγκη να βγουν απ’ αυτόν τον φαύλο κύκλο του να μετρούν νεκρούς και κρούσματα και να τα συγκρίνουν με άλλες χώρες και περιοχές. Φαίνεται πως σιγά-σιγά όλο και περισσότεροι κάνουν ένα βήμα όχι προς καμιά ηλίθια επανάσταση γιατί ιός δεν υπάρχει αλλά αντίθετα, βήμα προς την αποδοχή του ιού και της πραγματικότητας αλλά συγχρόνως και στην απόφαση με προσοχή να συνεχίσουν τη ζωή τους, να μάθουν να ζουν μ’ αυτόν και μεταξύ άλλων να ταξιδεύουν κιόλας. 

Την εβδομάδα που πέρασε την είδα αυτή τη δειλή για την ώρα αλλά ξεκάθαρη κίνηση σαν το χέρι του θεού και του Μιχαήλ Αγγέλου να μας επιστρέψει τη ζωή. Κι από κει ήρθαν στο μυαλό τα χέρια που ξενάγησα σε Μαδρίτη και το Τολέδο, τα χέρια του Ελ Γκρέκο κι από κει στη Γερμανία, , στα χέρια Ντύρερ, στην πατρίδα του Ντύρερ, Νυρεμβέργη κι έτσι συνεχίζω την προετοιμασία του ταξιδιού. 

Η Τέχνη του Ντύρερ θα είναι ένας απ’ απ’ τους δυο πρωταγωνιστές σ’ αυτό το ταξίδι δίπλα στον έτερο πρωταγωνιστή, την «τέχνη» των ναζί να πείσουν την πλειοψηφία των Γερμανών να τους ακολουθήσουν στην κόλαση, η Μουσική του Μπετόβεν και τα χέρια του Ντύρερ απ’ τη μία, ο Γκεμπελς, ο Γκέρινγκ και τόσοι ακόμα απ’ την άλλη. Το δίπολο της φύσης τής γερμανικής φυλής, ο θεός και ο δαίμων μέσα στην ίδιο σπίτι. Αυτό ετοιμάζω, αυτό θα είναι το θέμα μας σ’ αυτό το ταξίδι και σας καλώ να το μοιραστούμε.

24-28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Τηλεφωνικά στα:  210-524 1960, 6980 99 23 23

Μέσω email: es@melodrakma.com

El Greco













No comments:

Post a Comment