1 Nov 2012

ΜΑΔΡΙΤΗ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ


 Επέστρεψα χθες στη Μαδρίτη κι ανεπιφύλακτα λέω ότι είναι Ωραία.


 Ο Νοέμβριος, αν και δεν είναι απ’ τους πιο ενδεδειγμένους μήνες για ταξίδι, είναι ιδανικός για λίγες μέρες στη Μαδρίτη. 

1) Τα ξενοδοχεία είναι πολύ πιο προσιτά. 

2) Τα πακέτα εκδρομών γενικά είναι πολύ φθηνότερα. (Έμαθα ότι τα ελληνικά τουριστικά γραφεία πωλούν γι’ αυτόν το μήνα την 8ήμερη εκδρομή Μαδρίτη-Ανδαλουσία 595 ευρώ. Φαίνεται ότι αρχίζουν να "επικοινωνούν" με τον εγκέφαλο.)

3) Έχει τόσο πράσινο, η Μαδρίτη, (είναι η τέταρτη πιο πράσινη πρωτεύουσα της Ευρώπης), που το Νοέμβριο, Φυσικό είναι να έχει και πολύ κίτρινο. Αν περπατήσεις το Νοέμβριο στη Μαδρίτη, ξεχνάς και τη Μέρκελ και όλη την αφύσικη προσπάθεια που βιώνουμε, να γίνουμε οπωσδήποτε επειγόντως «ανταγωνιστικοί».




     Είναι αργία σήμερα, Των Αγίων Πάντων και καθώς οι Πάντες μάλλον έβαλαν το χέρι τους ορίστηκε η μέρα ως Αργία. Ούτε σχολεία, ούτε δουλειές, Πεμπτιάτικα μια κανονική Κυριακή. Έτσι περπατήσαμε οι τρεις μαζί

στο Parque de Buen Retiro,


 στο Parque de Debod,


 στο Casa del Campo,


 στο Madrid Río


      Έχει και εκθέσεις αυτό το μήνα. Μεταξύ άλλων πολλών και εκτός από τις μόνιμες, στο Μουσείο Thyssen Bornemisza και στο Reina Sofia.



     Στο πρώτο μπορεί να δει κανείς μέχρι και τις 13 Ιανουαρίου έργα το Gauguien


      Ενώ στο δεύτερο, στο Reina Sofía, μέχρι και τη γιορτή μου, 7 Ιανουαρίου μπορεί να επισκεφθεί την Έκθεση «Συναντήσεις με τα χρόνια του ’30» με αφορμή τα 75 χρόνια από την πρώτη παρουσίαση της Γκουέρνικας του Πικάσο. 


      Πρωταγωνιστής τής «ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ’30» είναι ο ίδιος ο Πικάσο δίπλα όμως σε 400 έργα διαφόρων άλλων ζωγράφων που συγκεντρώθηκα από διαφορετικά Μουσεία του Κόσμου για το σκοπό αυτής της Έκθεσης. (Centro Pompidou του Παρισιού, Nacional Gallery της Washington, Museum Puskin της Μόσχας, MOMA, GUGGENHEIM και Metropolitan Museum της Νέας Υόρκης)

     Όμως επειδή άρχισε το κρύο, και μόνο για σοκολάτα με τσιούρος, αξίζει η Μαδρίτη τον Νοέμβριο. 


           Κι επειδή δε ζω στον κόσμο μου και γνωρίζω τις δυσκολίες, υπάρχουν κι άλλες οικονομικότερες λύσεις όπως: ο δικός μας τρόπος, του καθενός. Έχω κάνει εγώ ταξίδια «έτσι»... Με τη Ντίνα να βρίσκεται στον Άλλο Κόσμο, Λάρισα-Ανδαλουσία σε 5 λεπτά όργωσαμε. Είναι Ωραίο Άλογο, ανδαλουσιανό η Φαντασία του καθενός.  Σε κάθε περίπτωση, οπουδήποτε με κλειστή την τηλεόραση ωραία είναι.



                                                                                                                   EL GRECO



No comments:

Post a Comment