25 Nov 2012

ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ--Ορθογραφικά και Όχι μόνον Λάθη. 

Γράμμα στην Αθηνά. 


     Να μια Ωραία Ευκαιρία να χρησιμοποιήσω την Ωραία φωτογραφία που μου έστειλε μια ακόμη εξαίρεση του Μύθου της Ξανθιάς, η κατάξανθη φίλη μου Αθηνά. Μου έστειλε την Ομορφιά που μπορεί να Δημιουργήσει η Ένωση όταν οι Μονάδες Πραγματικά Επιθυμούν να Ενωθούν σε Κοινό Σκοπό κι όχι απλώς να αυνανίζεται η κάθε μία μόνη της.

     Εκλογές σήμερα στην Καταλονία. Πρόωρες. Για ν’ αποφασίσει ο Λαός της μεταξύ όσων θα επιδιώξουν την Απόσχισή της από την Ισπανία και όσων υποστηρίζουν την παραμονή της μέσα σ’ ένα ενιαίο κράτος.

Να τι έγραψαν χθες καταλανοί σ’ ένα πανό:


Είναι ορθογραφικό λάθος αυτό το «CAT» αντί για «CUT»;;;;

    Υπονοούν ότι είναι «γάτες» και γι’ αυτό ξέρουν που είναι το πραγματικό τους συμφέρον;;;

    Αν δεν είναι ορθογραφικό λάθος, καλά θα κάνουν να κάτσουν εκεί που είναι. Στην Ισπανία είναι σχεδόν Τίτλος Τιμής να μη μιλάς αγγλικά. (Το να γράφεις δε, γραμμένο το ‘χουν.) Πού θα παν χωρίς αγγλικά;;; Και να πω ότι τα γερμανικά που πια είναι και πιο απαραίτητα τα παίζουν στα δάχτυλα…

    Φαίνεται ότι τόσο η Τύφλωση όσο και η Κώφωση δεν είναι μόνον ελληνικές ασθένειες.

    Θέλουν να μπούνε λέει σε άλλη «Οικογένεια», την ευρωπαϊκή. Να φύγουν απ’ τη μία και κατ’ ευθείαν να παν στην άλλη. (Λες και δεν έχει Βέτο η Ισπανία και θα συναινέσει. Ή λες και δεν ξέρουμε πώς καταλήγει μία σχέση όταν μπούμε κατ' ευθείαν, βγαίνοντας από άλλη.)  

    Άντε δε βλέπουν τί παθαίνουν οι «Μικροί» σαν την Ελλάδα που ανήκουν σ’ αυτή την Αγία Ευρωπαϊκή Οικογένεια. Ούτε καν ακούνε το ποδοβολητό της γερμανικής Παρέλασης;;;;; (Όσοι είχαν την Επιθανάτιο Εμπειρία, λένε ότι τελευταία πεθαίνει η Ακοή, εκεί μέσα στο Τούνελ του Φωτός Ακούς ακόμα.)

    Δεν είναι η πρώτη φορά που μιας Οικονομικής Κρίσης-Απάτης, Μύρια Κακά Έπονται.

    Μακάρι να μπορούσα να πω ότι οι καταλανοί είναι πιο τυφλοί και πιο κουφοί από μας. Όχι για να καμαρώσω. Για να βοηθήσω. Το λίγο ίσως που θα μπορούσα να βοηθήσω κανέναν φίλο επικαλούμενος κάποιο μάθημα μετά έστω από πάθημα. Αλλά ούτε αυτό μπορώ.

    Όποιος δει αυτά τα δύο βίντεο, ας μου πει αν υπάρχουν πιο τυφλοί και πιο κουφοί από εμάς. Κι ας μη γνωρίζουν οι καταλανοί τα βίντεο. Τα γνωρίζω εγώ και μου φτάνει για να σιωπήσω. Ας κάνουν αυτό που τους λέει ο Πανικός και η Έξαψη που γεννάει η πρόκληση του Αγνώστου. 

     Εγώ μένω με την Εικόνα της Αθηνάς και την Ανεκπλήρωτη για την ώρα Ελπίδα ότι μια μέρα Μονάδες, χωρίς Πολτοποιήσεις και Κλωνοποίηση, θα γίνουν κι αυτές Φωτογραφία. Όχι Αναμνηστική σε Τάφο. Σαν της Αθηνάς. Φωτογραφία Αρμονικής Συνύπαρξης Οικογένειας. Που δεν ποζάρει στο φακό. Απλά κάνει ο καθένας αυτό που έχει να κάνει μέχρι να φτάσει η ώρα να φάνε όλοι μαζί, να Μοιραστούν. Κι ο παπαράτσι λυσσασμένος απ’ την Έλλειψη σκανδάλου, απαθανατίζει την Έκπληξη κι ύστερα καίγεται ο ίδιος απ’ το φλας της Ιστορίας.


ΑΡΒΕΛΕΡ! ΠΕΡΙ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΟΣ: ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ




ΑΝΝΑ ΨΑΡΟΥΔΑ ΜΠΕΝΑΚΗ ΠΡΟΣ ΚΑΡΟΛΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ.


Υ.Γ.: Δεν μπορεί κανένας μας να ισχυριστεί ότι δε ήξερε. Τί άλλο να κάνουν; Μας το λένε! Ειδικά η κυρία Μπενάκη χωρίς υπεκφυγές. Μπορεί κανείς να την κατηγορήσει ότι δεν πήρε ρίσκο να μιλήσει και να προειδοποιήσει; Μπορεί βεβαίως κάποιος να κατηγορήσει όλους του Εισαγγελείς. Που κανένας δεν την κάλεσε για να δώσει περεταίρω εξηγήσεις. Να πει πού στηρίζει όσα λέει, όχι ως άτομο αλλά ως Πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής.

                                                                                                                   EL GRECO

1 comment:

  1. Παπαριές, αγαπητέ....

    ReplyDelete