16 Nov 2020

Τρεις γενιές γυναικών…

Το 2002, με κάποιο Σύλλογο Καθηγητών, έκανα ένα ταξίδι στην Πορτογαλία και την Ισπανία και μεταξύ άλλων σ’ αυτό το γκρουπ ήταν και η Ελένη.  Κάτι καλό θα έμεινε από κεινο το ταξίδι και μετά από χρόνια πολλά, το 2013 «έστειλε», με σύστησε στην κόρη της Maria και κάναμε ένα πειραματικό στη Βόρειο. Ισπανία. Την επόμενη χρονιά, το 2014, ξανάρθε στο ίδιο ταξίδι η Μαρία και κει μπήκαν θεμέλια φιλίας. Και κάποια στιγμή στα χρόνια που ακολούθησαν, μου εκμυστηρεύτηκε ότι αγωνίζεται να υιοθετήσει ένα παιδάκι.


Και νά το θαύμα της Ουγκάντας, σήμερα αγκαλιά με την κόρη της, ευτυχισμένη, λάμπει και γω χαίρομαι πολύ Μαρία μου που σε βλέπω έτσι.

Σας περιμένω σ’ ένα ταξίδι μαζί, τις τρεις γενιές των γυναικών, είστε καλεσμένες σε special δείπνο.

«…Περισσότερα από 50 εκατομμύρια παιδιά της Αφρικής ξυπνούν και κοιμούνται καθημερινά σε ιδρύματα εγκαταλελειμμένα από τους βιολογικούς τους γονείς - είναι το ένα τέταρτο του συνόλου των ορφανών του πλανήτη.»

Διαβάστε τη δουλειά της Κατερίνας Ροββα. Η Κατερίνα γράφει στα ΝΕΑ, σπουδαίο παιδί, ισχυρό αντίβαρο στην γενική εντύπωση περί δημοσιογράφων. Όποιο θέμα και να πιάσει, τρυφερά το προσεγγίζει και στο κέντρο είναι ο Άνθρωπος και οι αγωνίες του. Κατερίνα μου σ’ ευχαριστούμε που είσαι «αντίβαρο»

ΕΔΩ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ


El Greco

No comments:

Post a Comment