2 Nov 2020

HAPPY DAYS IN SICILY by Marco Balestazzi

Το 2016 έκανε πρεμιέρα ένα μυθικό πια ταξίδι, αυτό στη Σικελία στο οποίο είχα δώσει για τίτλο «Puttanesca Siciliana»


Αφορμή και έμπνευση ήταν το ποίημα του Καβάφη «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑΤΑΙ» όπου η Θέση του ποιήματος είναι πως ακόμα κι όταν χαθεί η γλώσσα υπάρχει ένα τελευταίο που μαρτυρά την καταγωγή σου, πως είσαι Έλληνας στην προκειμένη κι αυτό είναι ο τρόπος που γλεντάς και χαίρεσαι, μια ελληνική γιορτή…

Έτσι για φινάλε κάναμε γάμο πάνω στα βουνά της Καλαβρίας, ελληνική γιορτή στο ελληνόφωνο χωριό Μπόβα! Μεγάλη τιμή η ανταπόκριση, 3 γκρουπ 156 άτομα και όλοι σεβόμενοι το dress code, όλοι δηλαδή με όρεξη να παίξουμε για μια βδομάδα και μετά πάλι πίσω στη σοβαρότητα της ρουτίνας μας.

Στην καρδιά το κρατάω ως ένα μεγάλο δώρο αυτό το ταξίδι και ειδικά που τόσες γυναίκες κάνοντας τη βαλίτσα τους πριν το ταξίδι, έβαλαν μέσα νυφικό ολόκληρο!

Συν-ξεναγός και φίλος και συνοδοιπόρος σε κείνο το ταξίδι ήταν ο Μάρκο. Ο Μάρκο λοιπόν, μάζεψε υλικό από εκείνες τις τρεις αναχωρήσεις και έφτιαξε ένα καταπληκτικό βίντεο και μου το ‘στειλε στις 13 Αυγούστου, για δώρο στα γενέθλια των 50 μου.

Χιλιάδες, εκατομμύρια άνθρωποι, εργαζόμενοι στον τουρισμό έχασαν τη δουλειά τους απ’ τη μια μέρα στην άλλη και καλούνται με αξιοπρέπεια να επιβιώσουν σε μια πραγματικότητα πρωτόγνωρη. (είδα χθες στον τύπο πως 175.000.000 θέσεις στο χώρο του τουρισμού θα χαθούν λόγω της κρίσης του Covid-19)

Ανάμεσα σ’ αυτά τα 175 εκατομμύρια είμαστε πολλοί, κι ο Μάρκο μαζί. Μέσα στη νέα πραγματικότητα, ο Μάρκο φτιάχνει βίντεο, (θα δείτε τη δουλειά του στο δώρο μου) αν κάποιος θέλει να φτιάξει ένα με δικές του στιγμές αυτό είναι το e-mail του: marbal831@gmail.com

Αν κάποιος θέλει να κλείσει τις στιγμές του σ’ αυτή την ατμόσφαιρα που θα δει στο βρίντεο, μόνο φωτό χρειάζεται κι όλα τ’ άλλα τα κάνει ο Μάρκο.

Επίσης, σ’ αυτή την «καταπληκτική’ περίοδο που ξανανακαλύπτουμε κάποιοι των εαυτό μας και τις τέχνες που μάθαμε για να τις πιάσουμε όταν πεινάσουμε, ο Μάρκο, ο Marco Balestrazzi ως italiano vero απ’ τη Μπολόνια, παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα της καταπληκτικής του γλώσσας. Δεν είναι κακό να μάθετε ιταλικά με τη "χρυσή" αυτή ευκαιρία της νέας καραντίνας. (στο ίδιο μεηλ απευθύνεστε όσοι ενδιαφέρεστε)

Απολαύστε το βίντεο, καλή βδομάδα και Μάρκο, Χίλια ευχαριστώ και δημοσίως για το υπέροχο δώρο σου. 

Ραντεβού σύντομα στη σκηνή του λεωφορείου για το νέο ταξίδι μας, το DOLCE VITA, στη Νάπολη και στην Κόστα Αμαλφιτάνα.

ΛΟΓΩ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΤΟΥ ΒΙΝΤΕΟ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ ΕΔΩ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ FACEBOOK

El Greco

No comments:

Post a Comment