5 Nov 2020

ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ: «Χάιντι - Ταξίδι στην παιδική ηλικία : Καρλ Γιουνγκ Versus Σίγκμουντ Φρόιντ»

 Στην Ελβετία των Φώτων! 5-10 Ιανουαρίου.


Σαν τρενάκι ρόλερ κόστερ είναι για ένα γραφείο αυτή την εποχή το να προγραμματίσει ταξίδι, «βόλτα»  σε σχοινί χωρίς δίχτυ από κάτω. Αλλά είναι ακόμα πιο επικίνδυνο το να πάψεις να ελπίζεις και να ονειρεύεσαι. Για πράματα απλά στο κάτω-κάτω μιλάμε, για ένα ταξίδι 5-6 μέρες.  


Μετά από πολλή σκέψη, πολλές αλλαγές, στροφές απότομες σε σχέδια και όνειρα, μετά απ’ όλα αυτά και άλλα πολλά ένα  ταξίδι στο εξωτερικό που οριστικά αποφασίστηκε να οργανώσει η Melodrakma είναι στην ΕΛΒΕΤΙΑ!

Γιατί  στην Ελβετία;

Γιατί είναι στην Ευρώπη και άρα σε γνώριμα και οικεία  λημέρια που είναι απαραίτητο γι’ αυτούς τους περίεργους καιρούς που ζούμε, γιατί είναι η πιο ασφαλής χώρα, γιατί είναι η πιο ακριβή κι ας πούμε είναι «της τάξης μας», γιατί αποπνέει ηρεμία  και είναι αυτό που χρειαζόμαστε μέσα στην ένταση της καταμέτρησης κρουσμάτων, γιατί είναι «στον κόσμο της», ούτε πόλεμο δεν έχει καταλάβει σιγά μη σταθεί σ’ έναν ιό, γιατί είναι όμορφη και η ομορφιά γιατρεύει και μεις χρειαζόμαστε γιατρειά. Σκέπτομαι την αισθητική του Νοσοκομείου Sau Pau στη Βαρκελώνη που με πολλούς επισκεφτήκαμε και βεβαιώνομαι πως αν μας περιβάλλει το Ωραίο, θα έχουμε ένα όπλο παραπάνω. 

Αποφάσισα να κάνουμε ένα ταξίδι σαν έναν Τρίποδο όπου ακουμπά η μηχανή για να τραβήξει μια φωτογραφία, ακέραιη, ασάλευτη η φωτογραφία της Ομορφιάς. 

Το ένα πόδι η Ιστορία. 

Το άλλο η φύση. 

Και το τρίτο, ο Ελβετός ψυχίατρος Καρλ Γιουνγκ. Είναι ωραία ευκαιρία και κατάλληλη στιγμή  να γνωρίσουμε τον άνθρωπο που στέκεται με παρρησία απέναντι στο δάσκαλό του, τον Σίγκμουντ Φρόιντ και θα είναι αυτό αφορμή να κοιτάξουμε μέσα μας, με σκοπό να εντοπίσουμε όλα εκείνα τα όπλα που θα μας θωρακίσουν στα δύσκολα που ήρθαν. Ένα ταξίδι για να ενεργοποιηθεί το ψυχολογικό ανοσοποιητικό μας σύστημα! Η Ομορφιά θεραπεύει!

Τρίποδο αυτό το ταξίδι, σαν τις τρεις γλώσσες και τις τρεις κουλτούρες που φτιάξαν μια χώρα μοναδικό παράδειγμα στον κόσμο, μικρές αποστάσεις, όμορφες διαδρομές, ο ιδανικός προορισμός για χειμερινές διακοπές, ίσως η ασφαλέστερη χώρα του κόσμου στη στιγμή που ζούμε, αποστειρωμένη τη λέγαμε κάποτε, ασφαλή τώρα!

Οι χιονισμένες Άλπεις, οι 1.500 λίμνες, οι τέλεια κεκλιμένες προς την καρδιά μας πλαγιές, τα ειδυλλιακά τοπία, τα από παραμύθι βγαλμένα χωριά, η γοητεία και η νεύρωση της απόλυτης τάξης, το γάλα των ελβετικών αγελάδων στον ζεστό καφέ που θα πιούμε δίπλα στο τζάκι, η σοκολάτα, αυτή που θα πιούμε κι αυτή που θα φάμε, τα θρυλικά σανατόρια, τα μυθικά σαλέ, οι τράπεζες, τα ρόλεξ, η ματαιότητα, η αιώνια επιμονή του εφήμερου μέσα μας, η χαρά του ταξιδιού και η χαρά τού ταξιδιού μέσα μας.

Παρέα με τη Χάιντι, αυτό προτείνω για τις γιορτές, ένα ταξίδι στην παιδική μας ηλικία και στην ξεγνοιασιά της.

5-10 Ιανουαρίου 2021.

Σύντομα θα ανακοινωθούν κόστη και άλλα σημαντικά κι ασήμαντα του ταξιδιού. Για την ώρα το σημαντικότερο είναι η απόφασή μου να πραγματοποιηθεί. 

Προ-κρατήσεις και περισσότερες πληροφορίες για το ταξίδι:

Τηλεφωνικά στα: 210-524 1960, κιν. 6980 99 23 23

• email: es@melodrakma.com


El Greco

No comments:

Post a Comment