14 Nov 2020

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ 5 ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ: Το «Πεντάγωνο» της Δημιουργικότητας

Η Melodrakma Universal και ο Βαγγέλης Πετρίτσης Ph.D Ψυχολόγος- Αστρολόγος παρουσιάζουν:


Το «Πεντάγωνο» της Δημιουργικότητας



Θα κάνουμε ένα  ταξίδι στον κόσμο της ισπανικής και της μεξικανικής ζωγραφικής με όχημα την Αστρολογία!


Πέντε ζωγράφοι! Πέντε εισηγήσεις! Πέντε αστρολογικά πορτρέτα!


Ο Πάμπλο Πικάσο, ο Σαλβαντόρ Νταλί, ο Χουάν Μιρό, η Φρίντα Κάλο και ο Ντιέγκο Ριβέρα θα «ξαναζωντανέψουν» μέσα από έργα τους καθώς κι από τα ωροσκόπιά τους με την ερμηνευτική υπογραφή του κου. Πετρίτση PhD!  


 Σκεφτόμουν τί δώρο μπορώ να κάνω εξ αποστάσεως, αντίδωρο πιο σωστά στη συγκινητική συμμετοχή σ’ ό,τι κι αν οργανώσαμε στην Αθήνα τον περασμένο Σεπτέμβριο και Οκτώβριο με την Ελένη, την Ειρήνη και το Νίκο.


«Τα Τρία Φίδια : Πολιτική-Φιλοσοφία-Θρησκεία» σε στις Αγορές της Αθήνας και στον Κεραμεικό, η Ελευσίνα, ο Μαραθώνας, στο Λύκειο του Αριστοτέλη, στην Ακαδημία του Πλάτωνα στη Μονή Καισαριανής και στη Μονή Δαφνίου με την καταπληκτική στιγμή όταν μιλήσαμε για την Τρέλα κι από πότε άρχισε να θεωρείται αρρώστια κι όχι άλλη διάσταση μια κάποιας ικανότητας… Φάγαμε και ήπιαμε και τραγουδήσαμε, και σκεφτήκαμε και νιώσαμε και στο Caravin, και στο Harvest και στο Cabaret Voltaire…

Ένα μικρό αντίδωρο σε όλους όσους ήταν εκεί αλλά και σε όσους δεν τα κατάφεραν ειδικά λόγω απόστασης.

 5 ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

 Μου γραψε ο  Βαγγέληςδυο λόγια για το Πώς το ετοιμάζει: 

«Το πεντάγωνο, ως όψη δημιουργικότητας σε ένα ωροσκόπιο, θα αποτελέσει τον συνεκτικό ιστό μεταξύ των πέντε εισηγήσεων. Έτσι, οι ακροατές θα έχουν την ευκαιρία να βουτήξουν στα νερά του μαγικού κόσμου της Αστρολογίας και να (ξανα-)γνωρίσουν αγαπημένους καλλιτέχνες μέσα από τη συσχέτιση των ωροσκοπίων τους με ζωγραφικά τους έργα και κομβικά γεγονότα της ζωής τους.  Η ιδιόρρυθμη σχέση του Πικάσο με τις γυναίκες, η «τρέλα» του Νταλί, η μοναδική παιδικότητα του Μιρό, ο προσωπικός πόνος της Φρίντα Κάλο και η άστατη σχέση της με τον Ντιέγκο Ριβέρα θα είναι ανάμεσα στις θεματικές των πέντε εισηγήσεων, τις οποίες θα μπορούν να παρακολουθήσουν ακόμη και όσοι δεν γνωρίζουν Αστρολογία.»

Εγώ για παράδειγμα, ιδέα δεν έχω από Αστρολογία, αλλά τη θεωρώ μια πολύ σοβαρή υπόθεση, ασχέτως αν έχει κακοποιηθεί στην Ελλάδα στα «χέρια» πρωινάδικων.

Για χιλιάδες χρόνια, Σπουδαίοι Πολιτισμοί π.χ ο Κινεζικός ή ο Αιγυπτιακός συμβουλεύονταν τ’ άστρα πριν από κάθε τους βήμα, λέγοντας ίσως με τον πιο απλό τρόπο πως ο μικρόκοσμος της Αυτοκρατορίας τους δεν είναι το κέντρο του Κόσμου, είναι απλά μια λεπτομέρεια ενός Όλου, ενός Σύμπαντος κι επιθυμούν σε Αρμονία μ’ αυτό το Όλον να κινηθούν.

Στο όνομα του Ορθολογισμού της Δύσης να μη μηδενίσουμε την Εμπειρία και τη Σοφία αιώνων.


 ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:


 Κυριακή 22 Νοεμβρίου: Γενική Εισήγηση περί Αστρολογίας (για να καταλάβουμε τα υπόλοιπα όλοι) και εισαγωγή στον Πικάσο. Ώρα: 18:30


 Κυριακή 29 Νοεμβρίου: ΠΙΚΑΣΟ

Ώρα: 18:30


Κυριακή 13 Δεκεμβρίου: ΝΤΑΛΙ

Ώρα: 18:30


Κυριακή 17 Ιανουαρίου του 2021 πια (ελπίζω να μην συνεχίσει το 20 και στο 21) : ΜΙΡΟ

Ώρα: 18:30


Και τέλος καθώς σχεδιάζουμε ταξίδι και στο Μεξικό…

Κυριακή 24 Ιανουαρίου: ΦΡΙΝΤΑ-ΡΙΒΕΡΑ

Ώρα: 18:30

 Η Melodrakma λοιπόν, σε όσους ενδιαφερθούν με e-mail (es@melodrakma.com  κα. Ελένη παναγιώτου) θα δώσει ειδικό σύνδεσμο (link), διαφορετικό για κάθε Κυριακή ώστε να συνδεθεί την ώρα της διάλεξης – παρουσίασης του Βαγγέλη.

Μετά το τέλος της κάθε παρουσίασης θα μπορείτε να κάνετε ερωτήσεις. Ερωτήσεις όμως σαν αυτές που έχουμε συμφωνήσει. Ερωτήσεις που θα έχουν τη δυναμική να φωτίσουν απορίες κι άλλων ανθρώπων, όχι μόνο το μικρόκοσμό μας π.χ « …γεια σας… είμαι Λέων, εκτός από το σεξουαλικό, ταιριάζω σε τίποτα άλλο με τον Ταύρο;»  

 Σκεφτόμουν τί δώρο μπορώ να κάνω κι έπεσα πάνω στο Βαγγέλη και στ’ άστρα, και στο Δία που ξέρουμε όλοι πολύ καλά πια τί κάνει όλο το 2020.

Βαγγέλη μου,

ιδέα δεν έχω για το τί ετοίμασες, από ποια πύλη θα μπεις τί πώς κτλ αλλά είμαι όλος περιέργεια και όρεξη να μάθω και να «ταξιδέψω». Το ίδιο νομίζω και πολλοί φίλοι. Σ’ ευχαριστώ προκαταβολικά για τη δουλειά σου.

 Υ.Γ:  Για όταν ανοίξει «ο καιρός» και όλοι φρεσκοεμβολιασμένοι θα τρέχουμε στις ακρογιαλιές και στις πλαγιές των βουνών, για τότε, ετοιμάσαμε με το Βαγγέλη κάποιες επισκέψεις-ξεναγήσεις σε Αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας με προσέγγιση Αστρολογική. Το «Ερωτικό Τρίγωνο: Άρτεμις-Απόλλωνας-Αφροδίτη» λέγεται εκείνη η ενότητα!

El Greco



No comments:

Post a Comment