22 Dec 2012

Υστερόγραφο στη Χθεσινή μέρα: που αν θυμάστε ήταν να τελειώσει ο Κόσμος…



Χθες, στις 21/12/2102 που θα τέλειωνε ο κόσμος κι όλα αυτά, στις 20:00 ώρα Ελλάδος, τέλειωσε απλώς η διαδικτυακή ψηφοφορία για τον Διαγωνισμό TALENT MADRID όπου συμμετείχα με το Γύρω του Κόσμου σε 80 Πολέμους.
Ακριβώς εκείνη τη στιγμή, ήμουν σε ζωντανή σύνδεση με πάρα πολλούς φίλους, παρακολουθώντας την εξέλιξη της διαδικασίας…Συγκεκριμένα 69 φίλοι απ’ όλο τον κόσμο, (με κατατρέχει αυτός ο αριθμός) μού έγραφαν ταυτόχρονα την τελευταία ώρα, «έχω 2 περίμενε», «πήραν 3 ψήφους οι άλλοι…», «μόλις βρήκα τους 10 φίλους «on line που κρατούσα για το τέλος» μου λέει η Patricia από το "Στρατηγείο" του Όσλο μία ώρα πριν τη λήξη της ψηφοφορίας, «τους αμολάω;» (σε ελεύθερη μετάφραση.) «Περίμενε» της λέω…Να το ανακοινώσω…

Ήταν η στιγμή που έγραψα στο facebook,

«ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΗΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΗΜΕΡΑ... ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ... ATTACK PATRICIA!!!»
Και αφιέρωσα το τραγούδι «Αιγαίο…» μ’ αυτούς τους στίχους Έργο Μοντέρνας Τέχνης της Λίνας Νικολακοπούλου.

     Λίγο πριν το τέλος, 5 λεπτά πριν… έγραψα ένα πρόχειρο, ένα ελάχιστο, ένα πρώτο  ευχαριστώ, και μ' αυτή την ευκαιρία σκέφτηκα να σας συστήσω την οικογένεια μου. Θ’ ακολουθήσει άλλο, «με ονόματα και διευθύνσεις», όλων των φίλων και φίλων των φίλων ω φίλε που μπήκαν στον κόπο να στηρίξουν το Γύρο του Κόσμου σε 80 Πολέμους.

     Σήμερα, 24 ώρες μετά, και μετά από 24 ώρες αποχής από το διαδίκτυο λόγω επιβεβλημένης αποτοξίνωσης και όχι λόγω αγνωμοσύνης, βλέπω τα ιδιωτικά μηνύματα που μου στείλατε πολλοί από σας.

Όμως σήμερα, από τα μηνύματα, κυρίως ιδιωτικά αλλά και δημόσιες ερωτήσεις και σχόλια, πολλών φίλων, ξαναδιαβάζω και το χθεσινό μου ευχαριστώ και αντιλαμβάνομαι ότι δικαίως με ρωτούν… «τί έγινε…;;;;», «ξέρουμε τίποτα;», «νικήσαμε;;;», «χάσαμε;;;»…..

     Δικαίως ρωτούν. Εκείνοι που δεν ήταν «on line», μπήκαν κάποια στιγμή στο facebook, διαβάζουν αυτό που έγραφα και από πουθενά δεν προκύπτει ότι νικήσαμε. Ίσως από τα σχόλια άλλων φίλων, από τα συγχαρητήρια αλλά γιατί πρέπει να δει κάποιος και τα σχόλια με τόσα που περνούν μπροστά απ’ τα μάτια μας…

     Δικαίως ρωτούν και απαντώ:

 ΝΙΚΗΣΑΜΕ.

     Σ’ αυτή τη φάση, Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ 80 ΠΟΛΕΜΟΥΣ ήρθε πρώτος με 1122 ψήφους, και 47 διαφορά από τον δεύτερο.

     Όμως οφείλω να πω σε όλους τους φίλους που με αγάπη και πραγματικό ενδιαφέρον ρωτούν επειδή δεν κατάλαβαν, ότι εκείνη τη στιγμή, αυθορμήτως, δε μου βγήκε να γράψω ΝΙΚΗΣΑΜΕ αλλά αυτό που έγραψα….δηλαδή...:

Ποιος ήταν ο Στόχος και ο Λόγος που μπήκα σ’ αυτό το διαδικτυακό τσίρκο κι έβαλα και τόσο κόσμο. (Εξάλλου, μας αρέσει δε μας αρέσει, προς τα κει πάει το πράμα, το ‘χε πει κι ο Ελύτης, δεν μπορούμε να γυρίσουμε την πλάτη στην Τεχνολογία)

Ποιο είναι το Όραμα…

Και να σας πούμε Αλάιτζ, Άλμπα και ’γω, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

     Υ.Γ: Νά τί περίπου είπα χθες και ελάχιστοι κατάλαβαν ότι Νικήσαμε. Συμπλήρωσα κάποια πράματα που ήθελα να σας πω, και που με τη βία και τα αισθήματα της στιγμής χθες δεν πρόλαβα. Αλλά και πάλι, η Ανακοίνωση της Νίκης με ψήφους κτλ, πάλι και στην νέα του εκδοχή, δε μου βγαίνει. Η Νίκη της Σχέσης ήταν χθες το Σημαντικό. :
 «Σκεφτόμουν πώς να σας πω ευχαριστώ. Δεν είμαι συγκεντρωμένος για λόγια. Όχι απ’ αυτό το «πράμα» που παθαίνουν την ώρα που τους λένε THE OSCAR GOES TO… Καμία σχέση. Όσοι με γνωρίζετε, το ξέρετε. Κατ’ αρχήν ετούτο εδώ (το TALENT MADRID) είναι μία λεπτομέρεια… συγκριτικά… (Αν δεν ήσασταν φίλοι μου ούτε που θα το παίρνατε χαμπάρι.) Απ’ την κούραση δεν μπορώ να συγκεντρωθώ. Χτες (την τελευταία νύχτα πριν τη λήξη της ψηφοφορία, 20-21 Δεκεμβρίου), όλη νύχτα σε "συσκέψεις" με Στρατηγούς και Φαντάρους για να «παίξουμε» σήμερα. (Αυτό ήταν το παιχνίδι, Ψηφοφορία μέσω Κοινωνικών Δικτύων κι αυτοί οι όροι του, αν δεν ήθελα ας μην συμμετείχα.) Πολεμική ορολογία χρησιμοποιούσα ATTACK, Στρατηγοί, Φαντάροι… γιατί για πόλεμο μιλάει το έργο.

     Όμως ο δικός μου Στόχος ήταν, σ’ αυτή την ιστορική συγκυρία για την Ελλάδα μας, να πω στους φίλους μου απλώς, ότι Μαζί Μπορούμε Πάρα Πολλά.

Άσκηση επί Χάρτου ήταν, επί Διαδικτύου για να σας πω ότι Μπορούμε να βάλουμε Στόχους Κοινούς.
Και θέλω να σας παρακαλέσω, να το Κάνετε Κάτι Αυτό που έγινε αυτή την εβδομάδα,  με όσους έγινε, τη Δύναμη της Σχέσης που πήραμε μια μυρωδιά της μόνο…
Είναι και το Διαδίκτυο ένα απ’ τα όπλα του Συστήματος για ν’ αποβλακωθούμε δεν είναι; Ε, ας το κάνουμε μπούμερανγκ τους. Ας γίνει Τρόπος Σχέσης. Μπορεί όχι Ιδανικής αλλά πάντως Σχέσης.
Αυτός ήταν ο Πρώτος Στόχος, ο βραχυπρόθεσμος.
Ο Άλλος, ο Μεγάλος είναι η Ουτοπία να μη γράφονται πια Έργα για Πόλεμο, γιατί θα είναι Ντε Μοντέ.
Κι όπως μιλάω για το Μαζί, Θέλω να σας συστήσω την Οικογένεια μου, και όλοι μαζί να σας πούμε ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.»

Σημείωση: Όποιος φίλος θέλει να πει ό,τιδήποτε ας το πει, βγαίνοντας απ’ το μπλογκ, κάτω απ’ την ανάρτηση στο facebook. Μιας και μ’ αυτό το Μέσο «παίξαμε» αυτές τις μέρες, ας είναι το Δημόσιο πρόσωπο της Σχέσης μας. Το άλλο, το ιδιωτικό, εννοείται: το φυλάμε ως Άχραντα.


 (Στη Σκιάθο, που είναι στη λίστα των προς Πώληση Νησιών μας. Για τη Σωτηρία της Πατρίδος πάντα.)

Σας Παρακαλώ, να πείτε ένα Μεγάλο Ευχαριστώ στους φίλους σας που με στηρίξανε. ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.


                                                                                                                 Γιάννης

No comments:

Post a Comment