1 Dec 2012


ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΕΚΠΛΗΡΩΤΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ!


     Καλό μήνα! Καλό τελευταίο μήνα. Μπορεί να είναι η τελευταία φορά που ευχόμαστε τέτοιο πράμα. Αν οι Μάγιας δεν μιλούσαν μεταφορικά, ή αν δεν είχαν καπνίσει παραπάνω απ’ όσο άντεχαν με αποτέλεσμα κάποιο παραλήρημα κι εσφαλμένες προφητείες, τότε είναι ο Τελευταίος Μήνας.

     Αν και εγώ δεν πιστεύω ότι η  Άνχελα Μέρκελ και όσοι της ανέθεσαν «αυτή την Αποστολή», θα επιτρέψουν να μην της δοθεί η ευκαιρία της Επανεκλογής της, δεν πιστεύω ότι μπορεί να ’ρθει το τέλος του Κόσμου έναν Δεκέμβριο επειδή το λένε κάποιοι που δεν υπάρχουν πια, δεν πιστεύω ότι μπορεί να ’ρθει το Τέλος του Κόσμου πριν τον επόμενο Οκτώβριο, πριν τις επόμενες γερμανικές εκλογές.

     Από τη μια σκέφτομαι ότι μας συμφέρουν τα Όνειρα, οι Στόχοι και οι Εμμονές των Ισχυρών Ανέραστων και Αοράτων. Να μην έρθει το Τέλος. Έστω και μέχρι τον επόμενο Οκτώβριο, όσο ζει ο άνθρωπος κάτι είναι κι αυτό, ελπίζει σε Ανέλπιστες Ανατροπές.

     Από την άλλη όμως σκέφτομαι και τους άλλους. Αυτούς που περιμένουν πως και πως αυτή την Άγια Μέρα του Τέλους του Κόσμου ώστε να τελειώνει αυτό βάσανο μια και καλή και με την Ευκαιρία να πάρουν μαζί τους και τους Θύτες τους. Σκέφτομαι τους «Αθλίους», όσους κάνουν απεργία γιατί κάποιο «Σωτήριο» Νομοθέτημα τούς Περιέκοψε τη Φόρα. (Παίρνει φόρα εύκολα το Όνειρο.) Σκέφτομαι όσους δεν μπορούν ούτε Απεργία να κάνουν, σαν το φίλο μου το Δημήτρη που τρία χρόνια τώρα με τρία παιδιά ή δουλειά δεν έχει ή κάνει τον «απασχολήσιμο». Σκέφτομαι όσους σε κάποια φυλακή συμβατική ή όχι κάνουν Απεργία Πείνας λες και καταλαβαίνει το Θηρίο αν δε χορτάσει εκείνο πρώτα. Όσους δεν καταλαβαίνουν πώς μπορεί κάποιος να κάνει Απεργία Πείνας γιατί εκείνοι μέρες τώρα δεν έβαλαν μπουκιά στο στόμα τους… Σκέφτομαι όσους ο καρκίνος τους μεταμφιέστηκε σε γάτα κι αυτούς τους έντυσε ποντίκια, και παίζει, και δε δίνει τη χαριστική βολή, κι ο «Κύρης τους Σωτήρας» δεν έχει λέει ούτε για ποντικοφάρμακο. Σκέφτομαι κάτι φίλους τής Βιργινίας που για πρόβλημα που έχουν στο αναπνευστικό, πήγαν προχθές στην Αλβανία για τα φάρμακα, γιατί στην Ελλάδα λέει δεν υπάρχουν.

     Ήταν να το δούμε κι αυτό πριν το Τέλος του Κόσμου.

     Τους σκέφτομαι τους Άθλιους αλλά φοβάμαι πως για μια φορά ακόμα θα μείνουν με την Προσδοκία. Μαθημένοι είναι στη Ματαίωση θα πεις. Έχει όμως και το Ανεκπλήρωτο τα όριά του. Κι αυτή η Ταυρομαχία δεν έχει Κανόνες. Άρα, ο Σώζων ευατόν Σωθήτω.

     Καλό θα ήταν το Τέλος του Κόσμου αλλά όχι για Όλους, Επιλεκτικά.  Και την Επιλογή να την έκανε Άνθρωπος. Εκεί, καθώς είναι στο Σταυρό της Απελπισίας, ν’ αφήνονταν σε μια τρελή ονειροπόληση πως ήταν λέει Θεός που αποφάσισε να «ξεκαθαρίσει» τα πράματα. Με Κατακλυσμό ή με ό,τι του κατέβαινε στ’ Όνειρο.

                                                                                                                  EL GRECO

No comments:

Post a Comment